تمرکز ذهن

بهترین داروها برای تقویت تمرکز و اختلال حواس در همه سنین (تحقیقات جدید)

توانایی شما در تمرکز و به خاطر آوردن اتفاقات، واژه ها و … چقدر است؟ هنگامی که شما با حواس پرتی خود محاصره می شود، مشغول نگه داشتن ذهن می تواند به طور خاص، دشوار و چالش برانگیز باشد. توانایی تمرکز بر روی چیزی در محدوده خود و تلاش مستقیم ذهنی نسبت به آن برای یادگیری چیزهای جدید، دستیابی به اهداف و عملکرد خوب در شرایط مختلف بسیار مهم است. ادامه متن را بخوانید تا با بهترین داروها برای تقویت تمرکز و اختلال حواس در همه سنین طبق تحقیقات جدید آشنا شوید.

داروهای تقویت تمرکز و اختلال حواس

آیا برای بچه‌ها مناسب است؟

این داروها برای تقویت تمرکز و اختلال حواس در کودکان و بزرگسالان قابل استفاده است. البته این داروها دارای عوارض جانبی هستند و تنها گزینه درمانی محسوب نمی‌شوند.

حتماً بخوانید: آلزایمر چیست؟ علایم، روشهای جدید درمان، تشخیص و نکات مهم

آنچه باید درمورد این داروها بدانید

اولین چیزی که باید بدانید این است که چه دارویی برای درمان کم توجهی مناسب است و چه دارویی مناسب نیست. این داروها می‌تواند باعث بهبود علایمی مثل عدم تمرکز، عجول بودن و بی‌نظم بودن شود اما این دارو نمی‌تواند تمام مشکلات کودک را رفع کند. ممکن است حتی پس از مصرف دارو فرد همچنان فراموشکار، دارای مشکلات احساسی، بی‌نظم بودن و دارای مشکلات رابطه‌ای باشد. به همین دلیل است که فرد باید سبک زندگی خود را تغییر داده و ورزش کند، رژیم غذایی مناسبی داشته باشد و به میزان کافی بخوابد.

دارو باعث درمان کم توجهی نمی‌شود. بلکه می‌تواند علایم آن را کاهش دهد و پس از توقف مصرف دارو نیز علایم آن مجدداً برمی‌گردد. تأثیرگذاری دارو روی هر فرد متفاوت است به همین دلیل نوع و میزان مصرف دارو همواره باید تحت نظارت دکتر صورت بگیرد.

داروهای محرک کننده کم‌توجهی

این داروها برای درمان کم توجهی تجویز می‌شود. داروهایی مثل دکسدرین، آدرال و ریتالین جزو این دسته محسوب می‌شوند. این داروها سطح دوپامین مغز را افزایش می‌دهند. دوپامین با میزان انگیزه، لذت، و توجه فرد ارتباط مستقیم دارد. برای اغلب افراد این داروها باعث افزایش تمرکز و کاهش رفتارهای عجولانه می‌شود.

این داروها هم به‌صورت کوتاه مدت و هم به صورت بلند مدت در دسترس هستد. داروهای کوتاه مدت را باید روزی 2 تا 3 بار و داروهای بلندمدت را روزی 1 بار باید مصرف کنید. بخاطر کمبود توجه در افراد مصرف روزانه 1 دارو راحت‌تر است به همین خاطر معمولاً استفاده از داروهای بلند مدت تجویز می‌شود. از عوارض جانبی این داروها نیز می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • احساس بی‌قراری و عصبانیت
  • مشکل در خوابیدن
  • از دست دادن میل غذایی
  • سردرد
  • ناراحتی معده
  • افسردگی
  • سرگیجه
  • تیک‌های عصبی

مطلب مشابه: 5 تا از بهترین دمنوش ها برای افزایش هوش و حافظه کدامند؟ (جدیدترین تحقیقات)

داروهای غیر محرک برای درمان کم توجهی

علاوه بر داروهای محرک برای درمان کم توجهی، داروهای دیگری مثل استراترا، داروهای ضدافسردگی و داروهای کنترل فشارخون برای کنترل کم توجهی وجود دارد. از این داروها معمولاً زمانی استفاده می‌شود که داروهای محرک تأثیر خوبی نداشته باشند و یا اینکه دارای عوارض سنگینی برای فرد باشند.

استراترا

word image 252

استراترا که با نام آتومکسیتین نیز شناخته می‌شود، تنها داروی موجود تاییدشده توسط FDA برای درمان کم توجهی است. برخلاف داروهای محرک دوپامین، این دارو سطح ماده شیمیایی نوروپینفرین مغز را افزایش می‌دهد. مدت زمان ماندگاری این دارو 24 ساعت است. همچنین این دارو برای افرادی که علایم افسردگی دارند نیز مؤثر است. از عوارض جانبی این دارو می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • بی‌خوابی
  • سرگیجه
  • سردرد
  • درد در ناحیه شکم
  • اسهال یا استفراغ
  • کاهش میل غذایی

دیگر گزینه‌های درمانی

علاوه بر داروهای مذکور داروهای دیگری نیز برای درمان کم توجهی وجود دارند اما به تأیید FDA نرسیده اند و استفاده از آنها تنها زمانی توصیه می‌شود که استفاده از داروهای قبلی مؤثر نباشد. از این داروها می‌توان به کلونیدین، تنکس(گوانفاسین)، و ولبوترین اشاره نمود.

همچنین بخوانید: کپسول پودر جینسینگ – طریقه مصرف، بهترین مارک، قیمت و نکات مهم

استفاده از دارو به تنهایی کافی نیست

مراجعه به دکتر و استفاده از دارو به تنهایی تأثیری در بهبودی شما ندارد. مصرف دارو می‌تواند باعث کنترل علایم کم‌توجهی شود اما با متوقف کردن مصرف دارو به احتمال زیاد به حالت اولیه برمی‌گردید. در کنار دارو، گزینه‌های درمانی زیر را نیز استفاده کنید.

  1. ورزش منظم: ورزش موثر ترین راه کاهش علایم کم‌توجهی است. ورزش باعث افزایش سطح دوپامین، نوروفینرفین و سروتونین می‌شود که هر سه به بهبود تمرکز فرد کمک می‌کنند. اسکیت، رقص و پیاده‌روی ورزش‌های مناسبی هستند.
  2. رژیم غذایی مناسب: غذای مناسب می‌تواند باعث تنظیم سطح انرژی بدن شود. به میزان کافی امگا3، روی، آهن و منیزیم استفاده کنید.
  3. استراحت کافی: استراحت کافی باعث تسکین علایم کم‌توجهی می‌شود. برای اینکه بتوانید به میزان کافی استراحت داشته باشید از مصرف کافئین در طول روز پرهیز کنید.

نکاتی پیرامون داروهای کم‌توجهی

  • تمام فواید و عوارض دارو را قبل از مصرف، مطالعه کنید، دستورالعمل صحیح مصرف را یاد بگیرید.
  • صبور باشید. ممکن است برای یافتن دارو و میزان مصرف مناسب دارو مجبور شوید چند بار داروی خود را عوض کنید.
  • با مصرف پایین شروع کنید. با مصرف دوز پایین دارو شروع کنید، سعی کنید کمترین میزان مصرفی مؤثر دارو را برای درمان پیدا کنید.
  • به عوارض دارو آگاه باشید. روی عوارضی که دارو روی رفتار یا احساسات شما یا کودکتان می‌گذارد دقت داشته باشید.
  • به آرامی مصرف دارو را متوقف کنید. اگر می‌خواهید مصرف دارو را متوقف کنید، با دکتر تماس بگیرید تا با کم کردن دوز بصورت تدریجی مصرف دارو را متوقف کنید. توقف ناگهانی مصرف دارو می‌تواند عوارضی مثل سردرد و افسردگی در شما ایجاد کند.
  • اغلب کودکان و نوجوانان بدون مشورت یا اطلاع دادن به والدین خود مصرف دارو را متوقف می‌کنند به همین دلیل باید با آنها صحبت کنید و آنها را متقاعد سازید که برای تأثیرگذار بودن، باید دوره مصرف دارو را کامل انجام دهند.

همچنین بخوانید: 5 تا از بهترین دمنوش ها برای افزایش هوش و حافظه کدامند؟ (جدیدترین تحقیقات)

مواجهه با عوارض جانبی

  1. برای جبران عارضه کاهش میل غذایی در طول روز از میان وعده استفاده کنید و بین زمان مصرف دارو و شام، چند ساعت فاصله بیندازید.
  2. اگر مشکل بی‌خوابی دارید، دارو را با فاصله از زمان خواب مصرف کنید. همچنین از مصرف کافئین در عصر یا شب پرهیز کنید.
  3. دارو را با معده خالی مصرف نکنید، زیرا می‌تواند باعث سردرد، استفراغ و معده‌ درد شود.
  4. هرگاه دچار سرگیجه شدید اولین کاری که باید انجام بدهید، چک کردن فشار خون است. اگر، نرمال بود می‌توانید میزان دوز مصرفی دارو را کاهش دهید. همچنین نوشیدن مایعات به میزان کافی نیز می‌تواند به شما کمک کند.
  5. اگر هریک از این عوارض شدید شدند، بهترین گزینه توقف مصرف دارو و مراجعه به پزشک است.

اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

link
تمرکز ذهنهوش و حافظه

مطالب مشابه

1 دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • سلام من ین کار یادرس خواندن نه تمرکز دارم نه به موسیقی گوش دادن حواس پرتی دارم حالا من چه کار کنم نه می توانم بنوسم ویا به خوانم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up