کتوتیفن

عوارض قرص کتوتیفن، طرز مصرف، کودکان و نکات دیگر

کتوتیفن برای کم کردن سرعت و شدت حملات آسم استفاده می شود. این دارو ممکن است باعث کاهش استفاده از سایر داروهای آسم شود وگرنه برای درمان حمله ی فعال آسم (حمله ی شدید) موثر نیست.

چگونگی استفاده

  • این دارو را به شکل خوراکی عموما 2 بار در روز مصرف کنید. قرص ها را نشکنید یا نجوید
  • کتوتیفن باید به طور مرتب مصرف شود تا موثر واقع شود. هیچ یک از دوزها را از قلم نیندازید
  • استفاده از سایر داروهای آسم را متوقف نکنید مگر اینکه پزشکتان بگوید
  • برای کاهش اثر خواب آور این دارو، ممکن است دوز مصرف در طول هفته ی اول به تدریج افزایش یابد
  • ممکن است چندین هفته طول بکشد تا مزایای کامل این دارو مشاهده شوند (معمولا در مدت 10 هفته)
  • بعد از 2 تا 3 ماه استفاده از این دارو، پزشکتان ممکن است به آرامی استفاده از سایر داروهای آسم را برایتان کم کند

مقادیر مصرف

مقدار مصرف کتوتیفن برای بیماران مختلف متفاوت است. دستورات پزشکتان یا دستورالعمل های روی بروشور دارو را دنبال کنید. اطلاعات زیر فقط مقادیر متوسط مصرف را شامل می شوند. اگر دوز شما متفاوت است، آن را عوض نکنید مگر اینکه پزشکتان به شما بگوید.

حتما بخوانید: معایب و مزایای حجامت و نکات مهم دیگر (از دیدگاه علمی)

مقدار دارویی که مصرف می کنید به قدرت دارو بستگی دارد. هم چنین تعداد دوزهایی که هر روز مصرف می کنید، مدت زمان بین دوزها و دوره ی مصرف دارو به مشکلی که دارو را برای آن مصرف می کنید، بستگی دارد.

دوز مصرف برای شکل خوراکی (قرص و شربت)- برای آسم

  • بزرگسالان و کودکان 3 سال به بالا- مقدار معمول مصرف 1 میلی گرم (1 قرص یا 5 میلی لیتر شربت) دو بار در هفته، یک بار صبح و یک بار شب است.
  • نوزادان و کودکان از 6 ماه تا 3 سال– مقدار مصرف براساس وزن بدن است و باید توسط پزشک تعیین شود. این مقدار معمولا 25/0 میلی لیتر (05/0 میلی گرم) از شربت به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن دو بار در روز، یک بار صبح و یک بار شب است.

عوارض جانبی

خواب آلودگی، سرگیجه، مشکل در خوابیدن یا علائم مشابه آنفولانزا ممکن است رخ دهند. اگر این عوارض ادامه پیدا کردند یا بدتر شدند، به پزشکتان اطلاع دهید. غیر محتمل اما فورا گزارش شود: اضافه وزن غیر عادی، دل درد، جوش های پوستی. بسیار غیر محتمل اما فورا گزارش شود: خونریزی یا کبودی غیر عادی، زود رنجی، تحریک پذیری یا عصبی شدن غیر عادی. اگر اثرات دیگری مشاهده کردید که در بالا ذکر نشده اند، با پزشک یا داروسازتان تماس بگیرید.

موارد احتیاط

پیش از مصرف این دارو، سابقه ی پزشکی خود شامل حساسیت ها (به ویژه حساسیت های دارویی) را به پزشکتان بگویید. مصرف الکل را محدود کنید زیرا ممکن است اثرات جانبی دارو را بدتر کند. برای انجام کارهایی که به هوشیاری نیاز دارند (مانند رانندگی)، احتیاط کنید. کم کردن دوزهای کورتیکواستروئید (مانند پردنیسون) باید با دقت و تحت نظارت پزشک و داروساز باشد. این دارو باید فقط در زمان نیاز مبرم در دوران بارداری مصرف شود. در مورد مزایا و خطرات با پزشکتان بحث کنید. این دارو وارد شیر مادر می شود. به دلیل احتمال خطر برای جنین، شیردهی در زمان استفاده از این دارو توصیه نمی شود. پیش از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

بر هم کنش های دارویی

درباره ی همه ی داروهای تجویزی و بدون نسخه ای که مصرف می کنید، به ویژه داروهای خوراکی دیابت، به پزشکتان بگویید. هم چنین داروهایی را که ممکن است باعث خواب آلودگی شوند مانند: قرص های خواب آور، داروهای ضد اضطراب، داروهای روح و روان، آنتی هیستامین های خاص (مثل دیفن هیدرامین)، شل کننده های عضله، مسکن های درد (مثل کدئین) و داروهای ضد تشنج را گزارش دهید. داروهای خاص سرفه و سرماخوردگی نیز ممکن است شما را خواب آلوده کنند. با داروسازتان مشورت کنید. هیچ دارویی را بدون تایید پزشک یا داروساز شروع یا متوقف نکنید.

مصرف بیش از حد

اگر مشکوک به مصرف بیش از حد هستید، فورا با اورژانس تماس بگیرید. علائم مصرف بیش از حد ممکن است شامل خواب آلودگی غیر عادی، گیجی، بیش فعالی (به ویژه در کودکان)، ضربان قلب بالا، گیجی یا غش کردن، تشنج و کمبود هوشیاری باشد.

دوزهای فراموش شده

اگر یک وعده ی دارویی را از دست دادید، بلافاصله پس از یادآوری آن را مصرف کنید. اگر نزدیک زمان مصرف دوز بعدی است، دوز از دست رفته را رها کرده و طبق برنامه ی معمول مصرف خود پیش روید. برای جبران وعده ی فراموش شده، دو دوز را همزمان نخورید.

چگونگی اجتناب از وضعیت اورژانسی آسم

حملات آسم به ندرت بدون هشدار اتفاق می افتند. دانستن نشانه های یک حمله می تواند به جلوگیری از وضعیت اورژانسی آسم کمک کند. در واقع به سرعت عمل کردن می تواند زندگی تان را نجات دهد.

حتما بخوانید: آسم چیست؟ علایم، روشهای درمان طبیعی و دارویی و نکات مهم دیگر

نشانه های اولیه ی هشدار آسم

  • کم شدن اشتها، خستگی، سردرد یا سرفه اغلب پیش از یک حمله ی آسم رخ می دهند.
  • مشکل در خواب و احساس خستگی نشانه های متداول دیگر هستند.
  • و هم چنین لکه های سیاه زیر چشم و تحمل کم برای ورزش.

سرفه ی مداوم

نشانه های یک حمله ی آسم می تواند از یک حمله به حمله ی بعد تغییر کند. در یک زمان ممکن است پیش از حمله، سرفه کم باشد یا اصلا وجود نداشته باشد. دفعه ی بعد ممکن است سرفه ی دائمی به ویژه در شب اتفاق افتد.

سرفه ی آسم معمولا خشک و کوتاه است. سرفه ی شدید یا مداومی که بعد از سایر علائم سرماخوردگی از بین نمی رود، می تواند به آسم اشاره داشته باشد.

از مصرف داروی سرفه خودداری کنید. داروی سرفه کمکی به آسم نخواهد کرد.

تغییرات قابل اندازه گیری در تنفس

یک پیک فلومتر می تواند درباره ی یک حمله ی احتمالی به شما اخطار دهد. مطمئن شوید که همیشه اندازه ی پایه ای که بهترین تنفس شما را منعکس می کند، بدانید.

  • اگر پیک فلومتر شما اعداد بین 50% و 80% بهترین عملکردتان را نشان دهد، یک حمله ی آسم احتمالا آغاز شده است.
  • عدد زیر 50% یعنی یک وضعیت اضطراری که به رسیدگی فوری نیاز دارد، با اورژانس تماس بگیرید.
  • اگر به دلیل تنگی نفس در راه رفتن یا صحبت کردن مشکل دارید یا لب هایتان آبی یا خاکستری شده اند، با اورژانس تماس بگیرید.

برنامه ی عملیاتی آسم خود را دنبال کنید

یک برنامه ی عملیاتی به شما می گوید که چگونه با علائم یک حمله ی آسم مقابله کنید.

  • بر اساس اندازه های پیک فلومتر، یک برنامه ی عملیاتی به شما نشان می دهد که چه داروهایی را در چه زمانی مصرف کنید. مهم است که برنامه را دنبال کنید و دارو را دقیقا طبق تجویز مصرف کنید.
  • اگر علائم هم چنان بعد از دنبال کردن برنامه بدتر شدند، با پزشک آسم خود تماس بگیرید. هم چنین دستورهای اورژانسی برنامه را دنبال کنید.

مشکلات تنفسی

در طول یک حمله ی آسم، ماهیچه های اطراف راه های هوایی سفت شده و لایه ی داخلی آن ها ورم می کند.

  • مقدار زیادی خلط در راه های هوایی ترشح می شود و می تواند لوله های هوایی درون ریه ها را مسدود کند.
  • هوا در ریه ها به دام می افتد و تنفس سخت می شود.

ممکن است در ابتدا علائم عطسه داشته باشید. اما هر چه حملات بدتر می شوند، تنگی نفس بیشتر می شود. سرانجام ممکن است احساس کنید که نمی توانید هوای کافی دریافت کنید.

تغییرات حالت

تلاش برای نفس کشیدن ممکن است باعث شود شخص مبتلا به مشکلات تنفسی شدید رو به جلو خم شود، در صحبت کردن به جای جملات از کلمات استفاده کند و به شکل قابل توجهی پریشان شود.

فردی که از آسم رنج می برد، با بیشتر شدن شدت این بیماری ممکن است برای نشستن از دستانش به عنوان تکیه گاه بالا تنه اش استفاده کند. این حالت، وضعیت سه پایه نامیده می شود.

انقباض های قفسه سینه و گردن

وقتی نفس کشیدن دشوار می شود، بافت موجود در قفسه سینه و گردن ممکن است در هر تنفس در یکدیگر فرو روند. به این حالت، انقباض می گویند. انقباض ها به این معنی اند که هوای کافی وارد ریه ها نمی شود و این نشانه ی یک وضع اورژانسی است. با 115 تماس بگیرید یا فورا به یک پزشک رجوع کنید. در کودکان، نشانه های دیگر انقباض در تنفس رخ می دهند:

  • اشتهای کم
  • خستگی
  • کاهش فعالیت

لب ها یا ناخن های آبی

لب ها یا ناخن های آبی یا خاکستری نشانه ی اکسیژن ناکافی در خون هستند. این شرایط، یرقان نامیده می شود. یرقان یک وضع اورژانسی است. سریع با 115 تماس بگیرید.

حتما بخوانید: چطور تنفس خود را برای ورزش، خوانندگی و … تقویت کنیم؟ 15 درمان خانگی

سایر نشانه های اورژانسی آسم

اگر هر یک از موارد زیر را دارید، به کمک اورژانسی فوری نیاز دارید:

  • مشکل در صحبت کردن
  • ناتوانی در دم یا بازدم
  • تنگی نفس
  • احساس اضطراب یا وحشت
  • سرفه ای که متوقف نمی شود
  • صورت رنگ پریده یا عرق کرده

اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
آسمکتوتیفین

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up