لانزوپرازول

لانزوپرازول برای چیست؟ تفاوت با امپرازول و نکات مصرف در بارداری

لانزوپرازول برای درمان برخی مشکلات معده و مری (مانند ریفلاکس اسید، زخم) استفاده می شود. این کار با کاهش مقدار اسید معده شما اتفاق می افتد. علائمی مانند سرماخوردگی، بلعیدن دشوار و سرفه مداوم را از بین می برد. این دارو به بهبود علائم آسیب به معده و مری کمک می کند، به جلوگیری از زخم ها کمک می کند و ممکن است به جلوگیری از سرطان مری کمک کند. لانزوپرازول متعلق به یک دسته از داروهای شناخته شده به عنوان مهار کننده پروتئین پمپ (PPIs) است. در ادامه این مقاله خواهیم گفت که لانزوپرازول برای چیست؟ همچنین تفاوت لانزوپرازول با امپرازول، نکات بارداری و همه موارد مهم در این زمینه را بیان می کنیم.

نکاتی راجب لانزوپرازول

  • لانزوپرازول برای اولین بار در سال 1984 توسط شرکت ژاپنی تاکدا سنتز شد و در سال 1991 به عنوان دارو روانه باز شد.
  • این دارو نام های تجاری مختلفی دارد که زوتون (Zoton) یکی از آنهاست.
  • در سال 2017 پزشکان متخصص انگلیسی چیزی حدود 24.6 میلیون عدد لانزوپرازول تجویز کردند که این میزان تقریبا معادل یک عدد لانزوپرازول به ازای هر یک از ساکنین انگلیس شمالی و میدلنز است.

لانزوپرازول چیست؟

لانزوپرازول جزو داروهای کاهنده اسید معده محسوب می شود که می توان از آن برای درمان اختلالات گوارشی، سوزش سر دل، ریفلاکس یا برگشت اسید معده به مری و زخم معده استفاده کرد. علاوه بر این از لانزوپرازول برای درمان بیماری نادری به نام سندرم زولینگر-الیسون که به علت زخم در پانکراس یا روده ایجاد می شود و همینطور برای درمان عفونت های هلیکوباکتر پیلوری همراه با برخی آنتی بیوتیک ها استفاده می شود. این دارو به شکل قرص، کپسول، کپسول های دهان باز شو و شربت خوراکی موجود است که فقط با نسخه پزشک می توان آن را تهیه کرد.

حتما بخوانید: 4 علت اصلی ترش کردن معده و بهترین و جدیدترین روش درمان خانگی

چطور عمل می کند؟

لانزوپرازول متعلق به دسته داروهاییست که با نام مهار کننده های پمپ پروتون (PPI) شناخته می شوند. این مهار کننده ها با مسدود کردن پمپ پروتون جلوی ترشح اسید معده را می گیرند. پمپ پروتون روی سلول های معده قرار دارد و باعث ترشح اسید معده می شود. لانزوپرازول با کاهش میزان ترشح اسید معده علائم سوء هاضمه را کاهش می دهد و جلوی برگشت اسید معده می تواند به مری آسیب بزند را می گیرد.

چقدر طول می کشد تا اثر کند؟

این مساله بستگی به نوع بیماری شما دارد. اگر دچار سوزش سر دل یا سوء هاضمه هستید فورا یا بعد از چند روز مصرف لانزوپرازول دردتان تسکین پیدا می کند. در سایر موارد مثل زخم معده احتمالا دوره درمان با لانزوپرازول طولانی تر می شود. در صورتی که درباره زمان اثر بخشی لانزوپرازول سوالی دارید می توانید آن را از پزشک یا داروساز بپرسید.

مقدار مصرف

طبق اطلاع رسانی سرویس سلامت همگانی بریتانیا (NHS) میزان مصرف لانزوپرازول برای درمان بیماری های خاص به شرح زیر است:

  • سوء هاضمه: 15 تا 30 میلی گرم در روز
  • ریفلاکس یا برگشت اسید معده: 15 تا 30 میلی گرم در روز
  • زخم معده: 15 تا 30 میلی گرم در روز
  • سندرم زولینگر-الیسون: 60 میلی گرم در روز که می توان در صورت لزوم آن را به 120 میلی گرم در روز هم افزایش داد.
  • برای کودکان، سالمندان و افراد مبتلا به مشکلات کبدی از دوزهای پایین تر استفاده می شود.

نحوه مصرف

لانزوپرازول معمولا یک بار در روز و به صورت ناشتا مصرف می شود. اگر پزشک دو بار مصرف لانزوپرازول در روز را برایتان تجویز کرده، یک قرص را صبح و قرص بعدی را شب میل کنید.

قرص، شربت، کپسول و قرص دهان باز شوی لانزوپرازول به شکل خوراکی و با آب مصرف می شوند. یادتان باشد قبل از مصرف قرص و کپسول لانزوپرازول آن را خرد یا له نکنید. برای اندازه گیری میزان دقیق مصرف شربت لانزوپرازول هم می توانید از سرنگ یا قاشق پلاستیکی مخصوص دارو استفاده کنید. قرص های دهان بازشو لانزوپرازول باید روی زبان گذاشته شوند و بعد از اینکه کمی حل شدند با یک لیوان آب کاملا بلعیده شوند. می توانید این قرص ها را در کمی آب حل و بعد آن را میل کنید.

حتما بخوانید: 15 تا از بدترین و بهترین غذاها برای سلامت معده (تحقیقات جدید)

غذا خوردن باعث می شود لانزوپرازول دیرتر جذب جریان خونتان شود؛ بنابراین بهتر است این دارو را نیم ساعت قبل از خوردن غذا مصرف کنید. اگر نوبت مصرف دارویتان را فراموش می کنید بهتر است از یادآورهای گوشی همراهتان استفاده کنید یا از نزدیکانتان بخواهید زمان مصرف دارو را به شما یادآوری کنند.

اگر احساس می کنید لانزوپرازول هیچ تاثیر مثبتی روی درمان بیماری تان ندارد با پزشکتان در این خصوص صحبت کنید. هیچ وقت مصرف دارو را به طور ناگهانی و بدون مشورت با پزشک قطع نکنید.

عوارض جانبی

لانزوپرازول در اکثر افراد عوارض جانبی خاصی ایجاد نمی کند. اگر دچار عوارض جانبی لانزوپرازول شدید احتمالا با قطع مصرف آن عوارض هم کمتر می شوند یا به طور کامل از بین می روند. این عوارض از هر 100 نفر ممکن است برای یک یا چند نفر اتفاق بیفتند. به هر حال در صورت بروز هر یک از موارد زیر به پزشک مراجعه کنید:

  • سردرد
  • اسهال
  • دل درد
  • یبوست
  • خستگی
  • احساس بیماری یا استفراغ کردن
  • خارش پوست
  • سرگیجه
  • خشکی دهان
  • گلودرد
  • تورم پا یا مچ پا

احتمال بروز عوارض جانبی جدی و مهم مصرف لانزوپرازول کمتر از 1 در 1000 است. اگر با چنین عوارضی مواجه شدید حتما به پزشک مراجعه کنید:

  • درد مفاصل همراه با قرمزی و خارش پوست به خصوص در قسمت هایی از بدن که در برابر نور قرار دارند مثل سینه، گونه ها و بینی: این علائم نشانه های بیماری پوستی نادری به نام لوپوس اريتماتوز هستند که ممکن است هفته ها و یا حتی سالها بعد از مصرف لانزوپرازول رخ بدهند.
  • معده دردی که بدتر می شود: این مساله می تواند نشانه ای از تورم کبد یا پانکراس باشد.
  • قرمزی پوست، پوسته پوسته شدن و تاول: اگر دچار این عوارض جانبی شدید مراقب تاول های شدید و خونریزی از لب ها، چشم ها، دهان، بینی و اندام تناسلی باشید. این علائم ممکن است نشانه های سندرم استیو- جانسون یا نکرولیز اپیدرمی باشد.
  • اسهال مکرری که بهبود پیدا نمی کند: این اتفاق می تواند به خاطر بروز بیماری کولیت زخمی رخ بدهد.

تداخلات دارویی لانزوپرازول

  • مصرف لانزوپرازول با برخی داروهای رایج مثل ویتروکونازول، متوترکسات و دیگوکسین تداخل دارویی دارد؛ بنابراین نباید لانزوپرازول را همزمان با این داروها مصرف کنید.
  • در صورتی که از داروهای درمان HIV مثل ریلپیویرین یا آتازاناویر استفاده می کنید با پزشکتان درباره داروهای جایگزین لانزوپرازول صحبت کنید.
  • مصرف داروهای گیاهی میزان لانزوپرازول در خون و اثر بخشی آن را کاهش می دهد.

حتما بخوانید: سوء هاضمه چیست؟ تنها درمانهای خانگی موثر و همه نکات مهمی که باید بدانید!

موارد منع مصرف لانزوپرازول

لانزوپرازول داروییست که حتما باید توسط پزشک تجویز شود. مصرف این دارو در برخی موارد ممنوع است بنابراین در صورتی که به هر یک از موارد زیر دچار هستید حتما پزشکتان را مطلع کنید:

  • اگر سابقه واکنش آلرژیک و حساسیت زا به لانزوپرازول و یا هر داروی دیگری دارید.
  • اگر مشکل کبدی دارید.
  • اگر به داروهای مهار کننده پمپ پروتون حساسیت دارید.

برخی از کپسول های لانزوپرازول حاوی ژلاتین هستند و بنابراین گیاهخواران نمی توانند آنها را مصرف کنند. علاوه بر این چون در برخی کپسول های لانزوپرازول لاکتوز به کار رفته است اگر دچار عدم تحمل لاکتوز هستید قبل از مصرف دارو این مساله را به پزشکتان اطلاع بدهید. در صورت بروز هر نوع نگرانی درباره مناسب بودن یا نبودن لانزوپرازول مصرفی تان، می توانید مساله را با پزشک یا پزشک داروساز در میان بگذارید.

مصرف لانزوپرازول در دوران بارداری و شیردهی

به طور کلی مصرف لانزوپرازول در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمی شود. اگر باردار هستید یا به نوزادتان شیر می دهید حتما پزشکتان را در جریان بگذارید تا داروهای جایگزین لانزوپرازول را برایتان تجویز کند.

حتما بخوانید: امپرازول چیست؟ عوارض، کاربردها، جایگزین گیاهی و سایر نکات مهم

مقایسه لانزوپرازول با امپرازول

طبق تحقیقات انجام شده مشخص شده است که مصرف 30 گرم لانزوپرازول در روز در مقایسه با مصرف روزانه 20 میلی گرم امپرازول تعداد دفعات برگشت اسید معده به مری در بیماران مبتلا را بیشتر کاهش می دهد که این مساله نشان دهنده تاثیر بیشتر لانزوپرازول روی مهار کننده های پمپ پروتون است.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

link
اسید معدهامپرازولدرمان مشکلات گوارشیزخم معدهسوءهاضمهلانزوپرازول

مطالب مشابه

7 دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • سلام، من دچار نفخ هستم وخیلی جدیدا آروق میزنم، میخواستم ببینم اگه از کپسول لانزو فارم استفاده کنم خوبه؟

    پاسخ
    • رضا باقرنژاد طبسی
      29 ژانویه 2021 6:51 ق.ظ

      عرض ادب
      دختر من 20 ساله است و حدودا 3 سال است روزی یکعدد لانسوپرازول 30 مصرف میکنه.این قرص میتونه باعث سیروز کبدی یا موارد مشابه بشه؟ برای پایش این مساله چه فاکتورهایی در خون باید بررسی بشن؟

      پاسخ
  • عبدالله مجدلو
    22 ژانویه 2021 4:37 ب.ظ

    سلام من دو ماهی دوچار در معده رفلاکس برگشت اسید و در درشدید درزیر قفسه هستم نمی دانم چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام. بایستی آندوسکوپی یا آزمایشات مربوطه انجام شود و احتمالا در این مورد اگر کار به زخم معده نرسیده باشد می توانید با مصرف اس امپرازول ناشتا به مدت دو ماه بهبود پیدا کنید

      پاسخ
  • من به بیماری ام اس مبتلا هستم و داروی خوراکی ام اس مصرف می کنم. این دارو باعث شده که بسیار دچار گاستریت بشوم. داروهای بسیاری را برای درمان گاستریت امتحان کردم که تاثیر چندانی نداشت و فقط با مصرف لانزوپرازول ۱۵ گاستریت و دردهای من از بین رفت. ۱۰ ماه است که از لانزوپرازول ۱۵ استفاده می کنم. چند بار سعی کرده ام آن را ترک کنم ولی بعد از گذشت چند روز دوباره گاستریت و درد برمی گردد. من تا چه زمانی می توانم از لانزوپرازول استفاده کنم؟

    پاسخ
  • سلام ببخشید آیا می شود قرص های لانزو یا امپرازول را در طی سال های طولانی مصرف کرد ؟
    منجر به مشکل جدی و بیماری جدی نمیشود؟

    پاسخ
  • درودو خسته نباشید.ببخشیدلانزوپرازول با لوتیروکسین کمکاری تیروئید. تجویز کردن دوتاش نوشته ناشتا نیم ساعت قبل صبحانه بخورم.همزمان اشکالی نداره؟میگن قرصهای اسید معده ممکنه جذب قرصهای دیگه رو مختل کنه.سپاس ازشما

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up