مفنامیک اسید

مفنامیک اسید در بارداری و شیردهی (عوارض و پاسخ به سوالات)

مفنامیک اسید (Ponstan) نوعی مسکن است که ممکن است برای درمان درد ناشی از آرتروز، درد پس از عمل جراحی یا پریودی های سنگین تجویز شود. مفنامیک اسید به گروهی از داروها موسوم به داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID) تعلق دارد. اما سوال اینجاست که آیا مصرف مفنامیک اسید در بارداری و شیردهی بیخطر است؟ در این مطلب جواب این سوال را خواهید گرفت.

استفاده از مفنامیک اسید در دوران بارداری (به خصوص پس از هفته ی 30 م بارداری) توصیه نمی شود مگر اینکه توسط پزشک تجویز شود. مفنامیک اسید در دوران بارداری معمولاً برای کنترل درد یا تب توصیه می شود. اگر دوز مفنامیک اسید توصیه شده درد شما را کنترل نمی کند، حتما قبل از افزایش دوز یا هر مصرف هر نوع داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی دیگر، از پزشک سوال کنید. مفنامیک اسید ممکن است در دوران بارداری برای برخی از زنان مبتلا به بیماری های خاص تجویز شود. زنانی که پس هفته ی 30 بارداری نیاز به مصرف مفنامیک اسید دارند، باید تحت نظر متخصص قرار گیرند.

اگر در دوران بارداری مفنامیک اسید مصرف کنیم، چه اتفاقی می افتد؟

اگر قبل از هفته 30 بارداری مفنامیک اسید مصرف کنید، احتمال آسیب به جنین بسیار کم است. با این حال اگر داروهای خاصی مصرف می کنید یا به بیماری بخصوصی مبتلا هستید، حتما به پزشک اطلاع دهید. از سوی دیگر، هنگام مراجعه به پزشک به او بگویید که باردار هستید.

اگر بعد از هفته 30 بارداری مفنامیک اسید مصرف کرده اید، در اسرع وقت به پزشک یا متخصص اطلاع دهید.

آیا مصرف مفنامیک اسید در بارداری می تواند باعث سقط جنین شود؟

مشخص نیست که آیا مصرف مفنامیک اسید در اوایل بارداری می تواند احتمال سقط جنین را افزایش دهد یا خیر. هیچ مطالعه ای احتمال سقط جنین در زنانی که در دوران بارداری، مفنامیک اسید مصرف می کنند را بررسی نکرده است. با این حال برخی مطالعات نشان داده است که زنانی که در طول بارداری از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی استفاده کردند، بیشتر از زنان دیگر با سقط جنین مواجه شدند.

آیا مصرف مفنامیک اسید در بارداری می تواند باعث نقص های مادرزادی شود؟

بدن و اکثر اعضای داخلی کودک در 12 هفته اول بارداری تشکیل می شود و در این زمان است که مصرف برخی داروها منجر به نقایص مادرزادی می شود.

اما تاکنون هیچ مطالعه ای احتمال بروز نقایص مادرزادی را در نوزادان زنانی که در اوایل بارداری مفنامیک اسید مصرف کرده اند، ارزیابی نکرده است. بنابراین اطلاعات کافی در این زمینه موجود نیست و به مطالعات بیشتری نیاز است.

مصرف مفنامیک اسید بعد از هفته 30م بارداری، چه مشکلاتی می تواند برای جنین ایجاد کند؟

مشکلاتی که مصرف مفنامیک اسید بعد از هفته 30م بارداری ایجاد می کند، عبارتنداز:

  • بسته شدن زودهنگام مجرای شریانی: در دوران بارداری اکسیژن مورد نیاز جنین از طریق جفت تامین می شود و بنابراین نیازی نیست که خون در ریه های جنین به گردش در آید. وجود یک ارتباط بنام مجرای شریانی نیاز است تا خون غنی از اکسیژن ریه های جنین را دور بزند و در سراسر بدن گردش کند. این مجرا در نوزادان طی چند دقیقه تا چند روز پس از تولد بسته می‌ شود.

مصرف مفنامیک اسید یا داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی دیگر پس از هفته 30 بارداری می تواند باعث بسته شدن زودهنگام (در زمانی که کودک در رحم است) مجرای شریانی شود. اگر بعد از هفته 30م بارداری داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (بخصوص به مقدار زیاد یا بیش از دوز توصیه شده) مصرف کرده اید، باید فوراً با پزشک یا مامای خود تماس بگیرید.

  • افزایش فشار خون ریوی نوزاد (PPHN): PPHN هنگامی اتفاق می افتد که ریه های نوزاد تازه متولد شده با تنفس خارج از رحم سازگار نشوند. تصور می شود که این وضعیت در بعضی موارد با بسته شدن زودهنگام مجرای شریانی مرتبط باشد. PPHN به طور کلی نادر است اما می تواند جدی باشد.

اگرچه دو مطالعه کوچک ارتباط بین PPHN و مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی در دوران بارداری را نشان داده است، اما برای گفتن نتیجه ی قطعی، به مطالعات گسترده تری نیاز است. برای ارزیابی اثر داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی و بخصوص مفنامیک اسید بر PPHN، تحقیقات بیشتری لازم است.

  • الیگوهیدرامنیوس (کاهش مایعات آمنیوتیک در اطراف کودک): استفاده از مفنامیک اسید یا سایر داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی پس از هفته 30 بارداری ممکن است منجر به الیگوهیدرامنیوس شود.

بنابراین مفنامیک اسید فقط باید پس از هفته 30 بارداری و تحت نظارت پزشک مصرف شود. اگر بعد از 30 هفته بارداری مفنامیک اسید مصرف کرده اید، لازم است به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید تا وضعیف کودک (و میزان مایع آمنیوتیک) با اسکن اولتراسوند مشخص شود.

آیا مصرف مفنامیک در بارداری می تواند باعث مرده زایی شود؟

خیر. مطالعات انجام شده، هیچ ارتباطی بین مصرف مفنامیک اسید و خطر مرده زایی را نشان نداده است.

آیا مصرف مفنامیک اسید در بارداری می تواند باعث تولد زودرس یا تولد کودک کم وزن شود؟

خیر. هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد استفاده از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی در بارداری باعث زایمان زودرس یا وزن کم نوزاد هنگام تولد می شود.

آیا مصرف مفنامیک اسید در بارداری می تواند منجر به ایجاد مشکلات یادگیری یا رفتاری در کودک شود؟

رشد مغز کودک درست تا پایان بارداری ادامه دارد. بنابراین ممکن است که مصرف برخی از داروها در هر مرحله از بارداری تأثیر پایداری در یادگیری یا رفتار کودک داشته باشد.

اما هیچ مطالعه ای وضعیت یادگیری و رفتار کودکانی که در رحم مادر، با مفنامیک اسید تماس داشته اند را ارزیابی نکرده است.

آیا کودک من در دوران بارداری به نظارت بیشتری نیاز دارد؟

بیشتر مادران باردار در حدود هفته 20م بارداری سونوگرافی انجام می دهند تا از عدم وجود نقایص مادرزادی اطمینان حاصل کنند. مصرف مفنامیک اسید قبل از هفته 30 بارداری به طور معمول به نظارت بیشتری نیاز ندارد.

اما اگر بعد از هفته ی 30م بارداری مفنامیک اسید مصرف کرده اید، برای نظارت بر سلامتی کودک، انجام سونوگرافی لازم است. همچنین باید این موضوع را با پزشک یا متخصص زنان و زایمان خود در میان بگذارید.

اگر پدر مفنامیک اسید مصرف کرده باشد، برای کودک خطرناک است؟

خیر. مصرف این دارو توسط پدر کودک در هر زمان (قبل یا در زمان باردار شدن مادر) خطری ندارد.

درصورت داشتن هر گونه سوال یا ابهام در مورد مصرف دارو در بارداری، از پزشک متخصص خود کمک بخواهید.

آیا مصرف مفنامیک اسید برای زنان شیرده خطرناک است؟

همانند دوران بارداری، مادران شیرده نیز باید در مصرف دارو احتیاط کنند. قبل از مصرف هر نوع دارو از جمله مفنامیک اسید در شیردهی، ابتدا باید با پزشک مشورت کنید.

مصرف این دارو هم مانند داروهای دیگر، می تواند در دوران شیردهی برای کودک شما خطرناک باشد. به همین دلیل توصیه می شود با پزشک خود مشورت کنید تا مزایا و معایب آن سنجیده شود.

عملکرد و خطر عوارض جانبی مفنامیک اسید در دوران شیردهی چیست؟

مفنامیک اسید یکی از انواع داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی است که برای تسکین درد و کاهش التهاب استفاده می شود. این داروها برای درمان درد آرتروز، درد پس از جراحی و همچنین درد و خونریزی شدید قاعدگی استفاده می شود.

مفنامیک اسید باعث مهار آنزیم های عامل درد و التهاب در بدن می شود. مصرف مفنامیک اسید ممکن است برای برخی افراد عوارض جانبی ایجاد کند. از جمله این موارد واکنش های آلرژیک و اختلالات معده است.

9 تا از بهترین روشهای گیاهی-طبیعی آرامش اعصاب (ثابت شده)

برخی از شایعترین عوارض جانبی عبارتنداز:

  • دانه های پوستی
  • گیجی
  • معده درد
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • سوزش سردل
  • یبوست
  • وزوز گوش

این علائم می تواند برای همه ی افراد از جمله زنان شیرده آزار دهنده باشد. اما آنچه در مصرف دارو هنگام شیردهی به توجه ویژه ای نیاز دارد، میزان داروی وارد شده به شیر مادر و تأثیر آن بر کودک است. این به عوامل مختلفی از جمله نوع دارو، میزان مصرف و نحوه مصرف آن بستگی دارد.

آیا می توان از مفنامیک اسید در دوران شیردهی استفاده کرد؟

بسیاری از کارشناسان پیشنهاد کرده اند که زنان شیرده نباید از مفنامیک اسید استفاده کنند زیرا احتمال دارد که این دارو به شیر مادر وارد شود و برای کودک عوارض جانبی ایجاد کند.

با این حال برخی دیگر از کارشناسان معتقدند که مفنامیک اسید برای زنان شیرده (اگر فقط در صورت لزوم مصرف شود)، بعنوان داروی بی خطر طبقه بندی می شود. زیرا برخی مطالعات نشان داده اند که این دارو خطر کمی برای نوزادان دارد.

با توجه به این موضوع، زنان شیرده باید قبل از مصرف مفنامیک اسید ابتدا با پزشک خود مشورت کنند. پزشک ممکن است از داروهای دیگر استفاده کند یا با توجه به شرایط مادر، برنامه ی درمانی دیگری را در نظر بگیرد. بنابراین مصرف مفنامیک اسید برای مادران شیرده، تنها باید با تجویز پزشک و طبق آن انجام شود.

کاربرد مفنامیک اسید، عوارض جانبی و نکات دیگر

منبع 1 منبع 2


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
مفنامیک اسیدنکات بارداری

مطالب مشابه

1 دیدگاه. همین الان خارج شوید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up