زایمان زودرس

علایم زایمان زودرس، دلایل، پیشگیری و همه نکات مهم دیگر

هر ساله 15 میلیون کودک در اثر زایمان زودرس به دنیا می آیند و این تعداد در حال افزایش است. نوزادان نارس، اغلب مشکلات پزشکی پیچیده ای دارند اما عوارض زایمان زودرس برای هر نوزاد، متفاوت است. این مقاله با هدف معرفی علایم، دلایل، پیشگیری و نکات مهم دیگر در مورد زایمان زودرس، جدیدترین اطلاعات پزشکی را به شما ارائه می دهد.

زایمان زودرس به معنای وقوع اتفاق زایمان قبل از اتمام 37 هفته بارداری است. نوزادانی که زودتر از موعد به دنیا می آیند ممکن است مشکلات سلامتی مادام العمر و یا عوامل خطر آفرینی در مورد سلامت کلی، داشته باشند.

علائم و نشانه های زایمان زودرس

علائم یک بیماری نشانه هایی است که شخص دیگری می تواند با توجه به آنها در مورد عارضه شما نظر بدهد، مانند بثورات یا سرفه. برخی از نشانه های بیماری را تنها خودتان می توانید احساس کنید و دیگران نمی توانند ببینند، مانند درد گلو یا سرگیجه.

اگر قبل از 37 هفته بارداری علائم یا نشانه های زیر را داشته باشید ممکن است دچار زایمان زودرس شوید:

  • تغییر در ترشحات واژن (ترشحات آبی یا خونریزی مخاط) یا ترشحات بیشتر از حد معمول واژن
  • فشار در لگن و یا شکم و کمر، نوزاد در شکم فشار به سمت پایین می آورد.
  • درد کمر و پشت
  • گرفتگی شکم یا اسهال
  • پارگی کیسه آب
  • انقباض های منظم یا مکرر که باعث می شود شکم شما مانند مشت سفت شود. انقباضات ممکن است دردناک یا بدون درد باشد.

اگر فکر می کنید در معرض زایمان زودرس هستید چه کاری باید انجام دهید؟

اگر حتی یک نشانه یا علائم زایمان قبل از موعد داشته باشید باید بلافاصله به پزشک اطلاع دهید. پزشک ممکن است تست لگن یا سونوگرافی ترانس واژینال را انجام دهد تا ببیند که آیا دهانه رحم باز شده است. دهانه رحم در انتهای واژن قرار دارد. سونوگرافی ترانس واژینال در داخل واژن انجام می شود؛ مانند سونوگرافی معمولی از امواج صوتی و یک رایانه برای ایجاد تصویر از کودک استفاده می کند.

حتما بخوانید: درد زایمان چگونه شروع میشود و چه کنیم کودک زودتر بیاید؟

اگر در معرض زایمان زودرس باشید پزشک ممکن است بتواند به شما کمک کند و با درمان آن را متوقف کند یا برای بهبود سلامت کودک قبل از تولد کمک کند.

هیچکس نمی داند چه چیزی باعث زایمان زودرس می شود؛ اما مواردی وجود دارد که ممکن است احتمال این اتفاق را تشدید کند. اینها عوامل خطر هستند. عوامل خطر زیادی برای زایمان زودرس وجود دارد، اما سه عامل زیر با احتمال بیشتری به زایمان زودرس کمک می کنند:

  1. قبلا زایمان زودرس داشته اید.
  2. دوقلو، یا بیشتر حامله هستید.
  3. در حال حاضر مشکلی در رحم دارید و یا در گذشته مشکلی داشته اید.

سایر عوامل خطر عبارتند از سیگار کشیدن و مراقبت ضعیف قبل از زایمان.

برخی مشکلات نوزاد که به علت زایمان زودرس برای نوزاد بوجود می آید بصورت زیر است.

  • وزن کم هنگام تولد
  • مشکلات تنفسی
  • اندامهای توسعه نیافته
  • افزایش خطر بینایی یا مشکلات شنوایی
  • احتمال ناتوانی های رفتاری و مشکلات یادگیری

البته وجود علایم زایمان زودرس به معنای بروز قطعی این مشکلات و همچنین وقوع زایمان زودرس نیست. یک متخصص طب مادری و جنین در ساکرامنتو، کالیفرنیا، در مورد درمان زایمان زودرس می گوید “اکثر زنان در بیمارستان درمان می شوند و به خانه باز می گردند و پس از آن به محدوده زمان زایمان نزدیک تر می شوند.”

حتما بخوانید: 18 کاری که باید انجام دهید تا زایمان طبیعی راحت تری داشته باشید!

چیز دیگری که قطعی است این است که همه نوزادان نارس به عوارض بالا دچار نمیشوند. یک کودک که نزدیک 37 هفته به دنیا آمده است احتمال بیشتری دارد که سالم بماند؛ اما اگر نشانه های زایمان زودرس را قبل از 34 هفته مشاهده می کنید احتمالا نیاز به تزریق کورتیکواستروئید داشته باشید که کمک می کند تا سرعت رشد ریه های کودک افزایش یابد. این کار باعث می شود که کودک با عوارض خطرناک تنفسی و سایر مشکلات مرتبط با ریه های نابالغ، متولد نشود. همچنین ممکن است سولفات منیزیم داده شود که می تواند خطر فلج مغزی در نوزادان نارس را کاهش دهد.

جلوگیری از زایمان زودرس

  • هر دو ساعت 250 سی سی آب یا نوشیدنی را برای جلوگیری از کمبود آب بنوشید، کمبود آب می تواند رحم را “تحریک پذیر ” کند.
  • یک رژیم غذایی خوب داشته باشید، شما باید در حین بارداری بین 10 تا 15 کیلو گرم وزن اضافه کنید. بهترین غذاهایی که در رژیم غذایی بارداری بگنجانید در اینجا معرفی کرده ایم!
  • برای جلوگیری از عفونت، همیشه بعد از ادرار کردن یا مدفوع خود را از جلو به عقب بشوید تا ناحیه واژن آلوده نشود.
  • هر ساعت یکبار راحت بنشینید و زیر پهایتان چیزی قرار دهید تا کمی بالا بیایند و فشار ناحیه پشت و شکم کم شود و اشیای سنگین را بلند نکنید. اگر انقباضاتی را تجربه می کنید که کوتاه مدت نیست فعالیت بدنی را متوقف کنید و بیشتر استراحت کنید.
  • سعی کنید استرس را کاهش دهید. این روشها بهترین هستند!

احتمال زایمان زودرس ترسناک است، اما اکثر زنان فقط ممکن است علایم انقباضی آن را تجربه کنند. مراقب باشید و از خودتان مراقبت کنید و با مسول بهدشت دائما در تماس باشید.

معاینات پزشکی برای کشف خطر زایمان زودرس

دو آزمایش غربالگری ممکن است در پیش بینی اینکه آیا شما در معرض خطر زایمان زودرس هستید مفید باشد. با این حال، هر دوی آنها فقط برای زنان با خطر بالا توصیه می شود، زیرا نتایج مثبت آزمایش پیش بینی دقیقی از زایمان زود هنگام نیست (هرچند نتایج منفی نیز نمی توانند احتمال را منتفی کند).

فیبرونکتین جنین FFN: این آزمایش پروتئینی را که در مایع آمنیوتیک مشاهده می شود، تشخیص می دهد. به طور معمول این پروتوئین قبل از 20 هفته بارداری در ترشحات سرویکال و واژینال یافت می شود، پس از 20 هفته حضور بیش از حد معین این پروتئین ممکن است سبب التهاب جفتی شود و شاخص زودرس زایمان است؛ بنابراین اگر شما یک آزمون FFN منفی داشته باشید، بعید نیست که چند هفته آینده زایمان داشته باشید. اگر مثبت باشد، خبر خوب این است که پزشک احتمالا قادر به انجام اقداماتی برای جلوگیری از زایمان زودرس و آماده ساختن ریه های کودک برای زایمان زود هنگام در صورت لزوم خواهد بود.

اندازه گیری طول گردن رحم از طریق اولتراسوند؛ اگر نشانه هایی وجود داشته باشد که طول گردنه دهانه رحم کوتاه و یا دهانه آن باز شده باشد، پزشک ممکن است اقداماتی برای جلوگیری از زایمان زود هنگام انجام دهد، مانند بستری و یا سرکلاژ که به معنای دوختن دهانه رحم است اگر چه برخی از مطالعات نشان میدهد سرکلاژ در پیشگیری از زایمان زودرس موثر نیست، بنابراین قبل از انجام این روش با پزشک خود صحبت کنید.

ویدیوی زیر را از دست ندهید

 


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
زایمانزنان

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up