افرادی که کلسترول بالایی دارند یا سطح کلسترول بدشان (LDL) بالا است، بیشتر در معرض درد تاندون پاشنه پا هستند. از آن جایی که تاندون پاشنه بزرگ ترین تاندون در بدن است و تمام وزن تان را تحمل می کند، آسیبپذیر تر است.
ظاهرا انباشته شدن کلسترول باعث ایجاد التهاب خفیف اما مداوم در تاندون ها و در نتیجه درد و آسیب پذیری بیشتر می شود. (منبع)
افزایش کلسترول ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی مثل التهاب تاندون پاشنه پا شود که وقتی رخ می دهد که که تاندون آشیل شما ملتهب و تحریک شود. علائم این مشکل عبارتند از:
- درد هنگام بالا رفتن از پله ها
- درد در پاشنه پا پس از فعالیت بدنی
- تورم در پاشنه پا
- احساس ضعف در ساق پا
افزایش کلسترول باعث تغییر ساختار تاندون می شود
علاوه بر التهاب، بالا بودن سطح کلسترول ممکن است ساختار تاندون های شما را تغییر دهد. محققان بر این باورند که رسوبات کلسترول ممکن است منجر به تغییرات ساختاری در تاندون ها و تضعیف آن ها شود. مطالعات نشان داده اند که افراد مبتلا به کلسترول بالا، دچار مشکلاتی مثل ضخیم شدن غیر طبیعی پاشنه شده اند اما افرادی که کلسترول طبیعی داشتند، این طور نبودند.
درد مچ پا و کلسترول: به طور کلی درد مچ پا نشانه چیست؟
درمان مشکلات تاندون پاشنه
در صورت مشاهده علائم بروز مشکل در تاندون پاشنه پا، مراجعه به متخصص پا و مچ ضروری است. پزشک می تواند مشکل شما را بررسی و به بهبودتان کمک کند.
درمان آشیل با هدف کاهش تحریک و فشار بر تاندون انجام می شود. متخصص پا ممکن است به شما توصیه کند برای جلوگیری از تحریک بیشتر فعالیت بدنی تان را کم کنید. بالا بردن پا و مصرف دارو های ضد التهاب می تواند به کاهش تورم و تسکین درد کمک کند.
چه عواملی باعث ایجاد کلسترول بالا می شوند؟
قبل از بررسی چگونگی کاهش کلسترول، مهم است که برخی از عواملی که می توانند در بالا بودن سطح کلسترول نقش داشته باشند را درک کنید. هایپر کلسترول خون یا کلسترول بالا یک بیماری شایع است که تخمین زده می شود نزدیک به 12 درصد از بزرگسالان بالای 20 سال در دنیا را تحت تأثیر قرار داده است.
حتما بخوانید: نحوه پایین آوردن سطح کلسترول در 6 مرحله ساده
علیرغم آنچه بسیاری معتقدند، یک رژیم غذایی با کلسترول بالا همیشه مسئول افزایش سطح کلسترول نیست. در حقیقت، بیش تر تحقیقات نشان می دهد که کلسترول رژیم غذایی در واقع با خطر بالاتر بیماری قلبی ارتباط ندارد. عوامل اصلی خطر کلسترول بالا شامل موارد زیر است:
- رژیم غذایی ضعیف
- عدم تحرک جسمی
- چاقی
- سیگار کشیدن
- افزایش سن
- دیابت
- سابقه خانوادگی
درمان کلسترول بالا به طور معمول شامل داروهایی مانند استاتین است که باعث کاهش تولید کلسترول در بدن برای حمایت از کلسترول سالم می شوند.
با این وجود، روش های درمانی طبیعی دیگری نیز برای چگونگی پایین آوردن کلسترول در دسترس است. بعلاوه ایجاد برخی از اصلاحات جزئی در شیوه زندگی می تواند تأثیر بسزایی در سلامت کلی داشته باشد.