به گفته متخصصان، سوزش پا و درد پا، به ویژه در شب می تواند علامت هشداری برای بالا بودن سطح کلسترول باشد. این درد می تواند نشان دهنده آترواسکلروز یا همان تجمع پلاک در رگ های خونی باشد که از جریان آزاد خون جلوگیری می کند.
درد و سوزش در انگشت شست پا هم می تواند نقرس باشد، به خصوص اگر شما را در شب از خواب بیدار کند. اما در این حالت، قرمزی، تورم و حساسیت شدید را هم مشاهده خواهید کرد، بنابراین حواس تان باشد که این دو را با هم اشتباه نگیرید.
7 علت کلسترول بالا در افراد لاغر (تحقیقات علمی)
به جز دردی که هر روز به خاطر ساییدگی و پارگی جزئی تاندون ها در طول روز تجربه می کنیم، علائمی مثل سوزش و درد هنگام استراحت در رختخواب می توانند نشانه بالا بودن کلسترول باشند.
در واقع در چنین وضعیتی، اندام های شما به اندازه کافی خونی که اکسیژن لازم را داشته باشد را دریافت نمی کنند. شما باید فورا آزمایش کلسترول و تست سلامت قلب بدهید.
درد پا و ساق پا می تواند نشانه نارسایی شریانی باشد
وقتی که آترواسکلروز برای اولین بار شروع می شود، ممکن است گهگاهی متوجه درد پا و انگشت پا در شب شوید. اما با گذشت زمان، این سخت شدن رگ های خونی می تواند به بیماری شریانی محیطی یا نارسایی شریانی (PAD) تبدیل شود. این مشکل زمانی رخ می دهد که اندام های شما به طور منظم جریان خون کافی ندارند.
در صورت داشتن این مشکل ممکن است گرفتگی در عضلات پا به خصوص هنگام راه رفتن یا ورزش ایجاد شود. سایر علائم آن هم شامل تغییراتی در ظاهر پوست ساق پای شما است. ممکن است پوست پا براق، مومی یا آبی به نظر برسد. ممکن است مو های پای تان بریزند یا خیلی کندتر از همیشه رشد کنند. همچنین ممکن است هنگام لمس پاهای تان خنک یا سردی را حس کنید.
اینو بلد باشید:جدیدترین روش درمان چربی خون در طب سنتی
عوامل متعددی می تواند خطر ابتلا به نارسایی شریانی را افزایش دهد. همه افراد بالای 50 سال در معرض خطر بالای ابتلا به PAD هستند. در صورتی که سیگار می کشید، دیابت ، فشار خون بالا یا کلسترول بالا دارید، احتمال بروز این خطر در شما بیشتر است.
همچنین اگر از نژاد آفریقایی – آمریکایی باشید در معرض خطر بیشتری هستید. افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری قلبی، حمله قلبی یا سکته مغزی را داشته یا دارند هم بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند.
حتی اگر علائم PAD را ندارید، باید به طور منظم سطح کلسترول و سلامت قلب و عروق تان را چک کنید. اگر فردی بزرگ سال و سالم هستید، می توانید آزمایش خون را با فاصله پنج سال از هم انجام دهید. اما اگر در معرض خطر بیماری قلبی عروقی هستید یا علائم کلسترول بالا که از پاهای تان قابل تشخیص است را دارید، باید بیشتر آزمایش بدهید.
تعریف درد مچ پا چیست؟
درد مچ پا به هر نوع درد یا ناراحتی در هر قسمتی از مچ پا اطلاق می شود. این درد ممکن است به دلایل زیادی رخ دهد. شایع ترین علل آن آسیب دیدگی، آرتروز و ساییدگی حین فعالیت های روزمره است. شما ممکن است بسته به علت، در هر نقطه از اطراف مچ پا احساس درد یا سفتی کنید. مچ پای شما هم ممکن است متورم شود و نتوانید روی آن بایستید.
معمولا درد مچ پا با استراحت، گذاشتن کمپرس سرد یا یخ و داروهای مسکن بدون نسخه بهتر می شود. ارتوپد ها می توانند جراحات و آرتریت را درمان کنند. اغلب اوقات این مشکل بدون جراحی درمان می شود. با این حال، اگر آسیب مثل شکستگی استخوان مچ پا شدید باشد یا درد با درمانی به جز جراحی بهبود نیابد، باید عمل انجام شود.
اگه مچ پا علاوه بر درد، ورم هم داره بخوانید: 12 علت باد مچ پا+ 14 درمان گیاهی مچ پای باد کرده
اگر در قسمت مچ پا آسیب یا جراحی داشته اید، انجام فیزیوتراپی هم می تواند به بهبودی شما کمک کند. فیزیوتراپی ماهیچه هایی که پاها و مچ پا را ثابت نگه می دارند را تقویت می کند. درمان می تواند درد را تسکین دهد و از آسیب های بعدی نیز جلوگیری کند. (منبع این بخش)