عسل و موم

10 روش استفاده از عسل برای درمان سرفه

عسل دو اثر ضد باکتری دارد یعنی مانع از تکثیر رشد باکتری ها میشود و نابودی باکتری ها را منجر میشود.سرفه، پاسخ بدن در زمان تحریک گلو یا راه هوایی، توسط یک محرک است. یک محرک اعصاب، فرستندهٔ پیام به مغز را تحریک می‌کند؛ سپس مغز به عضلات قفسهٔ سینه و شکم شما دستور می‌دهد برای خارج کردن محرک، هوا را با فشار از ریه‌ها بیرون برانند. سرفه در صورتی که کمتر از 3 هفته باشد سرفه حاد و در صورت طولانی تر شدن آن موجب سرفه مزمن میشود. در این مقاله تاثیر عسل برای از بین بردن سرفه و روش های استفاده از آن را خواهیم گفت.

عوامل ایجاد سرفه

درمان سرفه | عسل

تاثیر عسل بر سرفه

عسل منبع قوی ترکیبات آنتی‌اکسیدان و ضد میکروبی است که خواص درمانی فراوانی دارد. عسل، با پوشش نواحی که حساسیت در آن ایجاد شده، گلو را نرم می‌کند و اگر احساس می‌کنید حتی در آستانه ابتلا به گلو درد هستید حتما عسل بخورید. همچنین عسل با تقویت سیستم ایمنی بدن و به دنبال آن مقابله با بیماری‌ها و نیز التیام زخم‌ها است. عسل یکی از بهترین جایگزین‌ها برای این قرص‌های آنتی‌ بیوتیکی است و موجب سرکوب کنندگی سرفه‌ها در مقایسه با آنتی هیستامین‌ها و مُسکن‌ها است.

روش های استفاده از عسل

1- معجون دوسین

۱ پیمانه سیاهدانه و ۳ پیمانه عسل اضافه کنید. رعایت نسبت ۱ به ۳ سیاهدانه و عسل مهم است. سیاهدانه را نیم‌کوب کنید و سپس با عسل ترکیب کنید. بهتر است این معجون را به صورت تازه تهیه کنید تا خواص درمانی آن حفظ شود. سیاهدانه در صورتی که کوبیده شود، باید فورا با عسل ترکیب شود و نباید در معرض هوا قرار گیرد.

2- معجون زردچوبه و عسل

پودر زردچوبه و یک قاشق چایخوری عسل را باهم ترکیب کنید. این معجون برای سرفه های خشک مناسب است. همچنین شما میتوانید چای زردچوبه و عسل را نیز امتحان کنید. برای تهیه‌ی چای زردچوبه، یک قاشق غذا خوری پودر زردچوبه را به ۴ فنجان آب جوش اضافه کنید. اجازه بدهید دم بکشد و بعد آن را صاف کنید. چای را با کمی لیمو و عسل ترکیب کنید تا خواص تسکین‌دهنده‌ی بیش‌تری داشته باشد.

3- دمنوش آویشن و عسل

آب را بجوشانید و آن را به همراه ۲ قاشق چایخوری آویشن خرد شده در یک فنجان بریزید و اجازه بدهید به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد. قبل از نوشیدن ترکیب را صاف کنید. عسل و لیمو نیز به آن اضافه کنید و نوش جان کنید.

4- نوشیدنی عسل، آب لیمو و روغن نارگیل

عسل ، آبلیمو و روغن نارگیل را باهم ترکیب کنید. این شربت برای درمان سرفه بسیار موثر و قوی است و موجب التیام گلو میشود.

5- نوشیدنی عسل، لیمو و تخم کتان

تخم کتان را در آب بجوشانید، مایعی غلیظ و چسبناک ایجاد می‌شود که می‌تواند به آرامش مجاری برونش کمک کند. سپس مقداری عسل و آب لیمو به آن اضافه کنید. این نوشیدنی تاثیر زیادی بر درمان سرفه و التیام گلو دارد.

6- دمنوش عسل و زنجبیل و بابونه

1 قاشق غذاخوری بابونه خشک و 2 حلقه زنجبیل را با یک فنجان آب جوش بگذارید دم بکشد. سپس آن را از صافی رد کنید. مقداری عسل را با آن ترکیب کنید و نوش جان کنید.

7- عسل و آب هویج

آب ۴ تا ۵ هویج تازه را بگیرید و مقداری آب به آن اضافه کنید تا رقیق شود. برای این‌که طعم و مزه‌ی بهتر و مزایای بیش‌تری داشته باشد، یک قاشق چایخوری عسل نیز به آن اضافه کنید. این آب هویج را سه تا چهار بار در روز بنوشید تا سرفه شما بهبود یابد.

8- دمنوش عسل و لیمو و دارچین

کمی عسل را داخل یک ماهیتابه بریزید، آن را تا نیمه پر کنید و از حرارت غیر مستقیم شعله استفاده کنید تا حسابی رقیق شود. بعد یک مقدار دارچین و لیمو به آن اضافه کنید. این شربت را برای مبارزه‌ با سرماخوردگی مصرف کنید.

9- نوشیدنی عسل، پیاز و سیر

نصف فنجان عسل را با نصف فنجان آب ترکیب کنید. یک عدد پیاز خرد شده و یک حبه سیر خرد شده به آن‌ها اضافه کنید. مقدار کمی مریم گلی، آویشن، یا اورگانو نیز به آن بیفزایید و اجازه دهید به مدت یک شب در دمای اتاق بماند. سپس آن را از صافی عبور دهید و مایع باقی مانده را به عنوان شربت ضد سرفه استفاده کنید.

10- معجون عسل و پیاز

یک عدد پیاز را پوست گرفته، بشویید و به قطعات ریز خرد کنید. سپس پیاز ها را در یک ظرف شیشه ایی ریخته و عسل را نیز به آن اضافه کنید و بگذارید یک روز بماند. بعد از گذشت یک روز ترکیب عسل و پیاز را از صافی عبور دهید. محلول بدست آمده یک شربت موثر برای درمان خلط، گلو درد و سرفه می باشد. برای گرفتن نتیجه بهتر توصیه می شود که از این شربت هر ۲ ساعت استفاده شود.

12 هشدار درباره عسل

  1. مصرف عسل برای کودکان زیر یکسال دارای عوارض است. این افراد ممکن است با مصرف عسل دچار مسمومیت غذایی بشوند
  2. از گرم کردن عسل بپرهیزید زیرا ترکیبی شیمیایی به نام HMF ایجاد می‌کند که میتواند به DNA آسیب بزند
  3. مصرف زیاد عسل می‌تواند منجر به مشکلات معده مثل نفخ، حالت تهوع و گرفتگی عضلانی بشود
  4. مصرف بیش از حد عسل می‌تواند باعث جذب ناصحیح مواد مغذی بشود
  5. افرادی که آلرژی دارند ممکن است بیماری‌های آسم، سختی هاضمه، کوتاهی تنفس، خارش، التهاب زبان و خس‌خس کردن سینه را پس از مصرف عسل تجربه کنند
  6. عسل تولیدشده از شیره گل رودوندرون میتواند منجر به مشکلات قلبی، درد قفسه سینه و کاهش فشار خون بشود
  7. خوردن عسل در بارداری و یا شیردهی کاملا ایمن است. این مطلب را بخوانید
  8. افراد دیابتی نباید عسل مصرف کنند یا اینکه قبل از مصرف حتما با پزشک مشورت کنند
  9. افرادی که دچار خونریزی شده‌اند نباید عسل مصرف کنند
  10. بخاطر کمبود فیبر ممکن است باعث افزایش سطح قند خون بشود که باعث افزایش قندجذب شده در خون و دیابت می‌شود
  11. عسل حاوی باکتری اسیدوفیلیک است که باعث ایجاد حفره و سوراخ در دندان می‌شود

نکات تکمیلی

  • عسل برای کودکان زیر 1 سال ممنوع و برای کودکان بین 1 تا 2 سال با محدودیت زیاد و زیر نظر پزشک خواهد بود.
  • برای کودکان 2 تا 6 سال نیز بهتر است مصرف عسل کمتر از افراد بزرگسال باشد.
  • طبع عسل طبیعی گرم است، بنابراین اگر طبع بدن شما گرم است در مصرف عسل احتیاط کنید.
  • اگرچه درصد افرادی که به عسل طبیعی حساسیت دارند، اما به نشانه های حساسیت توجه کنید.
  • در فصل زمستان مصرف عسل را تا جای ممکن و در صورتی که تعارضی با بیماری ها، مزاج و… ندارد، افزایش دهید.
  • نکته دیگری که برای مصرف عسل طبیعی وجود دارد، اهمیت نوع عسل است یعنی شهد آن بر طعم و رنگ تاثیر خواهد داشت.

دلایل سرفه شدید بزرگسالان+ بهترین روش های درمان آن


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
درمان سرفهعسل

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up