تصور کنید یک روز صبح از خواب بیدار می شوید و وقتی به آینه نگاه می کنید با بدترین اتفاقی که در آن لحظه ممکن است بیفتد روبرو می شوید: جوش صورت! همان کابوس ناخوشایند خیلی از ما که هزار و یک جور ترفند برای برطرف کردنش به کار می بریم ولی باز هم هر از گاهی این جوش ها سر و کله شان پیدا میشود. در این مطلب با کمک چندین مجله معتبر پزشکی بهترین روش درمان آکنه با عسل را به شما یاد می دهیم.
انواع جوش ها
انواع مختلفی از جوش ها وجود دارد. نوع جوشی که با آن سر و کار دارید، می تواند نشان دهد که آیا جوش شما خفیف، معمولی یا شدید است؟؟ انواع مختلف جوش ها شامل موارد زیر است :
1-کمدون ها
این جوش ها؛ جوش های سر سیاه و سر سفید هستند که به صورت باز یا بسته روی پوست شما قرار گرفته اند و دو مورد از سخت ترین و مقاوم ترین جوش ها در برابر ترکیدگی هستند. وجود آن ها قطعاً آزاردهنده است. جوش های سرسیاه زمانی تشکیل می شوند که فولیکول مو و غده های چربی در منافذ پوست توسط چربی ها مسدود می شوند.
جوش های سرسیاه باز هستند و رنگدانه ملانین داخل آن ها وارد می شود با اکسیژن ترکیب می شود و یک ظاهر سیاه و تیره را ایجاد می کند و بر عکس باور عموم، از آلودگی و کثیفی تشکیل نشده اند.
جوش های سر سفید نتیجه مسدود شدن منافذ پوست با روغن و سلول های پوستی هستند. آن ها جوش های سر بسته هستند که با اکسیژن واکنش نشان می دهند و سر این جوش ها سفید یا زرد باقی می ماند . این جوش ها نوع خفیفی از آکنه هستند و فقط تعداد کمی از آن ها روی صورت ایجاد می شود.
2-پوسچول
این جوش از ترشحات پر شده اند. مرکز درونی آن ها سفید یا زرد است و معمولاً نوع التهابی از آکنه هستند. اگر این جوش ها را روی صورت تجربه کردید، بدانید با انواع معمولی جوش ها از لحاظ شدت مواجه شده اید و معمولاً تعداد آن ها نیز قابل توجه است.
3-پاپیول
این جوش ها مانند مورد قبلی هم در نتیجه التهاب آکنه هستند . بر عکس پوسچول ها ترشحی داخل آن ها وجود ندارد و یک جوش ساده هستند اما خیلی سخت می ترکند و بعد از ترکیدگی زیاد می شوند و پخش می گردند و نوع معمولی از آکنه و جوش محسوب می شوند.
4-کیست ها
کیست یک نوع شدید و سخت از جوش است. این برآمدگی ها نتیجه تجمع پاپیول ها هستند و به دلیل تجمع چربی بیش از حد زیاد سلول های پوستی مرده و باکتری ایجاد می گردند و عامل ایجاد التهاب می شوند.
این التهاب به عمق پوست می روند و کیسه هایی پر از ترشحات را ایجاد می کند. وجود ترشح باعث می شود که کیست ها هنگام لمس شدن نرم به نظر برسند اما دقت کنید که کیست ها بسیار دردناک هستند و ممکن است باعث ایجاد زخم شوند.
5-نودول ها
این جوش ها زمانی اتفاق می افتند که سلول های پوستی مرده، روغن و باکتری در عمق پوست نفوذ می کنند و باعث ایجاد التهاب می شوند. انواع سخت و شدید آکنه و جوش محسوب می شوند که دردناک هستند و هنگام لمس شدن، شما را آزار می دهند و داخل آن ها ترشحات وجود ندارد. انواع شدید از جوش محسوب می شوند و ممکن است در دوران بهبودی تبدیل به زخم شوند.
شدت جوش ها
جوش ها دارای انواع مختلفی هستند که متخصص پوست می تواند شدت آن ها را تشخیص داده و درمان کند. طبقه بندی جوش ها در انواع غیر التهابی، التهابی و ترکیبی انجام می شود و پزشک باید مرحله جوش و درجه آن ها را از ۱ تا ۴ بسته به میزان شدت مشخص کند.
جوش خفیف جوش خفیف عموماً یک جوش غیر التهابی است و ویژگی های کومدون ها را دارد. جوش خفیف عموماً با چند جوش ریز خودش را نشان می دهد.
جوش معمولی افرادی که جوش های معمولی از لحاظ شدت دارند، جوش های بیشتری را تجربه می کنند و معمولاً شاهد التهابات هستند.
جوش شدید جوش شدید انواع مختلفی از پاپیول ها، پوسچول ها و نودول ها را شامل می شود که دردناک بوده و ممکن است باعث ایجاد زخم شود.
درمان جوش صورت با عسل
آکنه یا جوش در واقع به دلایل ژنتیکی و هورمونی اتفاق می افتد و عوامل محیطی روی آن تاثیری ندارد؛ بنابراین نمی شود گفت که جوش زدن به خاطر عدم رعایت بهداشت شخصی رخ می دهد. به نظرتان آکنه ها بیشتر در کدام قسمت بدن ظاهر می شوند؟ اگر جوابتان صورت است باید بگوییم بله! متاسفانه همینطور است. چهره همه ما نقش مهمی در بالا بردن اعتماد به نفسمان دارد و بنابراین جوش های ریز و درشت و دوست نداشتنی صورت هیچ چیزی جز احساس زشت شدن برایمان به ارمغان نمی آورند؛ اما نگران نباشید. ما اینجا هستیم تا بهترین روش مقابله با این اتفاق ناخوشایند را در اختیارتان بگذاریم. این مطلب را تا انتها بخوانید و همه نکات آن برای درمان فوری جوش صورت با عسل را به خاطر بسپارید.
حتما بخوانید: بنزوئیل پروکساید –کاربرد برای جوش، عوارض و نحوه مصرف اصولی
چرا عسل برای درمان جوش صورت مفید است؟
- عسل به دلیل داشتن خواص آنتی سپتیک یا ضد عفونی کننده بهترین روش برای درمان جوش های صورت محسوب می شود.
- ویژگی های آنتی بیوتیکی و ضد عفونی کننده عسل باعث از بین بردن باکتری های موجود در منافذ پوست می شود.
- به جرات می توان گفت که هیچ کدام از درمان های خانگی به اندازه استفاده از عسل در برطرف کردن آکنه موثر نیستند.
- مقادیر کم هیدروژن پراکسید موجود در عسل به بهبود سریع جوش ها و نرمی و لطافت پوست کمک می کند و علاوه بر این قند موجود در آن نیز باکتری ها را نابود می کند.
- از طرف دیگر، عسل دارای خواص ضد التهابی است و قرمزی و تورم جوش های صورت را کاهش می دهد.
- در واقع بسیاری از پزشکان و متخصصین پوست هم عسل را برای درمان آکنه و جوش های صورت تجویز می کنند. این داروی شگفت انگیز طبیعی نه تنها نرمی و لطافت پوستتان را برمیگرداند بلکه بر خلاف داروهای شیمیایی موجود هیچ عارضه جانبی هم به همراه نخواهد داشت.
- برای درمان جوش های صورتتان می توانید از عسل هم به شکل خوراکی استفاده کنید و هم آن را روی پوست صورتتان بمالید. مطمئن باشید مزایای عسل بیشتر از چیزیست که تصورش را می کنید.
- عسل باعث جذب روغن ها و چربی های اضافه پوست می شود. پوست چرب مستعد جوش و آکنه است و عسل مانع از چرب شدن بیش از حد پوست می شود
- می توانید به جای کرم ها و مواد آرایشی شیمیایی با خیال راحت و بدون هیچ نگرانی از عسل استفاده کنید.
- آزمایشات بالینی نشان داده اند که عسل آنتی باکتریالی قوی و موثر است و حتی می تواند باکتری موسوم به استافیلوکوک اورئوس را که در برابر آنتی بیوتیک ها مقاوم است و سالانه جان بسیاری از افراد مبتلا به ایدز را می گیرد هم از بین ببرد.
حتما بخوانید: علل، نشانه ها و جدیدترین روش درمان سریع جوش صورت (2019)
شبکه های خبری دنیا مدتی قبل از مردی به نام “سام ادواردز ” که دچار یک بیماری نادر پوستی شده بود گزارش تهیه کردند.”سام ” هشت روز به طور مداوم از عسل استفاده کرد و در کمال ناباوری بیماری پوستی اش بعد از هشت روز بدون مصرف حتی یک آنتی بیوتیک کاملا ناپدید شد. اگر عسل می تواند بیماری های نادر پوستی را درمان کند پس حتما محو کردن آکنه و جوش های صورت برایش هیچ کاری ندارد!
نحوه استفاده از عسل برای درمان جوش های صورت
1-ماسک ضد جوش عسل
- قبل از هر چیز صورتتان را با صابون و آب گرم بشویید. بعد با نوک انگشت هایتان و با آرامی پوست صورتتان را کمی ماساژ بدهید. برای خشک کردن صورت از حوله استفاده نکنید. در عوض اجازه بدهید کم کم و به طور طبیعی صورتتان خشک شود.
- وقتی صورتتان کاملا خشک شد به آرامی یک لایه از عسل را روی پوستتان بمالید و اجازه بدهید این ماسک معجزه آسا 20 دقیقه روی صورتتان باقی بماند.
- بعد از گذشت زمان مناسب صورتتان را کاملا با آب گرم بشویید.
- برای درمان کامل جوش های صورت ماهی چند بار به همین نحو از عسل استفاده کنید.
نکته مهم: اگر به عسل حساسیت دارید این ماسک را امتحان نکنید چون در این صورت فقط باعث بدتر شدن جوش هایتان می شود.
2- ماسک ضد جوش عسل و گوجه فرنگی
- یک گوجه فرنگی را کاملا له کنید و به شکل پوره در بیاورید. بعد آن را با یک قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید.
- صورتتان را بشویید و بعد از خشک شدن این مخلوط را روی پوست صورت بمالید.
- به آرامی مخلوط را روی تمام قسمت های صورت ماساژ بدهید و بعد اجازه بدهید 20 دقیقه به همین شکل روی صورتتان باقی بماند.
- بعد از گذشت این مدت صورتتان را کاملا با آب گرم بشویید.
3- ماسک ضد جوش عسل و دارچین
مخلوط عسل و دارچین یکی از روش های بسیار موثر و قدرتمند برای درمان جوش های صورت است و اثر آن دو برابر بیشتر از وقتیست که عسل را به تنهایی استفاده می کنید. هم عسل و هم دارچین خواص ضد عفونی کننده و آنتی باکتریایی دارند بنابراین ترکیب آنها یک ضدعفونی کننده قوی به شما می دهد. همین الان دست به کار شوید و این معجون فوق العاده را برای درمان جوش هایتان تهیه کنید.
- 3 قاشق غذاخوری عسل را با 1 قاشق غذاخوری دارچین کاملا مخلوط کنید تا به شکل خمیر دربیایند.
- حالا صورتتان را کاملا بشویید و بعد این مخلوط را روی آن بمالید و اجازه بدهید 30 دقیقه روی پوست باقی بماند.
- بعد از گذشت این زمان صورت را کاملا با آب گرم بشویید.
حتما بخوانید: درمان خانگی فقط جوش را بدتر می کند! 8 روش جدید رفع جوش صورت
آیا پوست حساسی دارید؟
قبل از مصرف ماسک عسل و دارچین باید این را بدانید که دارچین ممکن است باعث تحریک پوستتان شود؛ بنابراین قبل از اینکه مخلوط عسل و دارچین را روی پوستتان بمالید کمی از آن را پشت دستتان امتحان کنید و اگر مشکلی نبود آن را روی صورتتان بگذارید. علاوه بر این از آنجایی که دارچین ضد عفونی کننده قدرتمندی به حساب می آید بهتر است فقط هفته ای یکبار از این ماسک استفاده کنید. در روزهای دیگر هفته می توانید از بقیه ماسک های طبیعی مناسب پوستتان استفاده کنید. بسیار خب! حالا که با خواص شگفت انگیز عسل آشنا شدید همین الان آستین هایتان را بالا بزنید و به جنگ جوش ها بروید.