ورزش کردن

آیا ورزش بر پیشگیری از کرونا موثر است؟ (جدیدترین تحقیقات)

همانطور که می دانید، ورزش کردن فواید بسیار زیادی برای سلامت جسمانی و روانی انسان دارد اما آیا ورزش منظم می تواند از ابتلا به کرونا پیشگیری کند و یا شدت علائم آن را کاهش دهد؟

پاسخ مثبت است! از آنجاییکه ورزش کردن می تواند به حفظ سلامت قلب و عروق کمک کند و عضلات تنفسی را تقویت نماید، هم در پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر است و هم احتمال و مدت زمان بستری شدن در بیمارستان را کاهش می دهد.

تحقیقات بلند مدت نشان داده است که ورزش منظم فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارد و به جلوگیری از فشار خون بالا و دیابت نوع 2 کمک می کند.

اخیرا محققان دریافتند که ورزش منظم می تواند از فرد در برابر بستری شدن در بیمارستان و ابتلا به کرونای شدید محافظت کند.

تحقیقات معتبر انجام شده در ابتدای سال 2021

در مطالعه جدیدی که در مجله British Journal of Sports Medicine منتشر شده است، محققان و پزشکان جنوب کالیفرنیا، دانشگاه کالیفرنیا، سن دیگو و سایر موسسات دریافتند که بیماران مبتلا به کرونا که قبل از بیمار شدن به طور منظم ورزش می کردند، علائم بیماری را بصورت خفیف تری تجربه می کنند و به میزان کمتری در بیمارستان بستری می شوند، به ICU انتقال داده می شوند و فوت می کنند.

این مطالعه داده‌ های نزدیک به 50000 بیمار بزرگسال در کالیفرنیا را که از ژانویه 2020 تا پایان اکتبر 2020 مبتلا به کووید-19 شده بودند، بررسی کرد.

محققان برای اندازه گیری سطح فعالیت از هر بیمار سوال کردند که چند دقیقه در هفته ورزش کرده اند. آنها پس از تجزیه و تحلیل فعالیت بدنی هفتگی و شدت بیماری کرونا، دریافتند بیمارانی که به طور مداوم غیرفعال بودند (کمتر از 10 دقیقه در هفته ورزش می کردند)، در مقایسه با افرادی که بیش از 150 دقیقه در هفته ورزش می کردند، بیشتر در معرض بستری شدن، انتقال به ICU و مرگ قرار داشتند.

9 تا از نکات و جنبه های مثبت کرونا (جنبه های مخفی)

یکی از محققان این مطالعه ی بزرگ گزارش کرد که حتی پس از اینکه متغیرهایی مانند چاقی و سیگار کشیدن در تجزیه و تحلیل مد نظر قرار داده شد، همچنان به این نتیجه رسیدند که بی تحرکی قبل از ابتلا به کرونا، به میزان زیادی با بستری شدن در بیمارستان، بستری شدن در بخش مراقبت‌های ویژه و مرگ مرتبط است.

word image 20

این محقق توصیه کرد که بزرگسالان باید حداقل 150 دقیقه و حداکثر 300 دقیقه در هفته فعالیت بدنی با شدت متوسط ​​یا 75 دقیقه تا 150 دقیقه در هفته فعالیت بدنی هوازی با شدت شدید داشته باشند.

اما همچنین اضافه کرد که حتی میزان کمتر ورزش مانند 30 دقیقه پیاده روی در روز، پنج روز در هفته برای کمک به بدن برای مقابله با انواع بیماری ها، از جمله کووید-19، کافی است.

به همین دلیل محققان این مطالعه توصیه می‌ کنند که تلاش‌ ها برای ارتقای فعالیت بدنی توسط سازمان ‌های بهداشت عمومی در اولویت قرار بگیرند و در مراقبت‌ های پزشکی معمول گنجانده شوند.

یک تحقیق جدیدتر (اواخر 2021)

مطالعه دیگری که توسط مؤسسه ملی بهداشت در ماه ژوئن منتشر شد نیز نشان داد که ورزش منظم موجب تقویت پاسخ سیستم ایمنی می شود و همین عامل ابزاری برای مبارزه با بیماری کرونا محسوب می گردد.

با این حال مطالعه دیگری که در ماه مارس منتشر شد نشان داد که شدت ورزش می تواند بر شدت ابتلا به کرونا اهمیت داشته باشد. نتایج این مطالعه حاکی از این بود که افرادی که آهسته راه می روند تقریبا چهار برابر بیشتر از افرادی که تند پیاده روی می کنند، در معرض خطر مرگ ناشی از کرونا هستند. این مطالعه روی بیش از 400000 بزرگسال میانسال در بریتانیا انجام شد.

حتما بخوانید: آیا گروه خونی شما را از کرونا ایمن می کند؟

بدون شک چاقی و ضعیف بودن بدن، دو فاکتور خطرناک برای شدت ابتلا به بیماری کرونا محسوب می شوند. نتایج مطالعه ی فوق نشان داد افرادی که آهسته راه می روند (بدون توجه به وزنشان)، در مقایسه با ورزشکاران حرفه ای بیشتر در معرض ابتلا به کرونای شدید هستند. لازم بذکر است که ورزش های بسیار شدید و طولانی مدت نیز به ویروس اجازه می دهند که در بدن میزبان جای بهتری پیدا کنند و میزان آسیب رسانی افزایش پیدا کند. به همین دلیل است که ورزش های ملایم پیشنهاد می شود.

ورزش منظم، سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید. شدت بیماری افرادیکه به بیماری های ویروسی و عفونی مبتلا می شوند، به پاسخ سیستم ایمنی بدن بستگی دارد. هر چه سیستم ایمنی قوی تر و فعال تر باشد، شدت بیماری و احتمال ابتلا به آن کمتر می شود.

word image 21

علاوه بر این همانطور که می دانید ورزش کردن برای از بین بردن استرس و اضطراب بسیار موثر است و اگر با تغذیه ی سالم همراه شود، می تواند موجب کاهش استرس و فشارها در روزهای کرونایی شود. به ابن ترتیب می توانید با ورش منظم، خود را قوی و بانشاط نگه دارید.

اگر زمان و شرایط لازم برای رفتن به سالن ورزشی را ندارید، می توانید با حداقل امکانات در خانه، اینکار را انجام دهید و از مزایای آن بهره مند شوید. برای اینکار نیازی به مربی حرفه ای ندارید و با استفاده از فیلم های آموزشی می توانید مربی ورزشی خود را داشته باشید. با ورزش کردن در خانه می توانید در وقت خود صرفه جویی کنید و هزینه های کمتری بپردازید و مهمتر از همه، با حضور نیافتن در اجتماع و گروه ها، خطر ابتلای خود و خانواده تان به کرونا را کاهش دهید.

حتما بخوانید: 9 غذای برتر تقویت حداکثری سیستم ایمنی بدن

اما توجه داشته باشید افرادیکه به بیماری کرونا مبتلا می شوند، باید یک هفته پس از کاهش علائم ورزش را (با شدت 50 درصد)، آغاز کنند و بتدریج مدت زمان و شدت آن را بالا ببرند. افرادیکه تنگی نفس و بیماری قلبی دارند، باید ورزش کردن را تا زمان بهبودی کامل به تعویق بیندازند.

بطور کلی می توان گفت که با استفاده از ورزش کردن و تقویت سلامت جسمانی و روانی خود می توانید از این بحران با سلامت و ایمنی بیشتری عبور کنید و به سلامت جسمانی و روانی خود کمک نمایید.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
حرکات ورزشیسیستم ایمنیکرونا

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up