الکل

مشکلاتی که هنگام ترک الکل با آن مواجه می‌شوید

آیا شما هم جزء افرادی هستید که در تلاش برای ترک الکل، روشهای مختلف را امتحان کرده اند. مبارزه با گرایش سخت است، اما شما می توانید آن را انجام دهید! از بین بردن سموم، مدیریت مصرف، نگرش و حمایت برای رسیدن به مسیر درست ضروری است. بدین منظور با بررسی و مطالعه نتایج پژوهش های دانشمندان و روانشناسان قصد داریم تا در این مقاله با راهکارهای ترک اصولی الکل و معرفی جدیدترین روشها و نکات مهمی که باید بدانید! در خدمتتان هستیم.

چطور الکل را ترک کنیم؟

word image 257

ترک الکل یک فرایند بسیار طولانی است و گاهی ممکن است غیر ممکن به نظر برسد. اما اگر آمادگی ترک الکل را داشته باشید، می‌توانید همین امروز شروع کنید. برای ترک الکل لازم نیست اتفاق ناگواری بیفتد که تصمیم به ترک بگیرید؛ در هر زمانی می‌توانید الکل را ترک کنید. فرایند ترک الکل باید به آرامی صورت گیرد. باید توجه کنید ممکن است در فرایند ترک الکل دلسرد شوید و بخواهید مصرف الکل را آغاز کنید.

حتماً بخوانید: چرا باید عوارض قرصهای خواب آور (آرامش اعصاب) را جدی بگیریم

مزایا و معایب نوشیدن الکل

مزایای نوشیدن الکل (که در واقع همه غیر واقعی هستند):

  • کمک می‌کند تا به‌صورت مقطعی مشکلاتم را فراموش کنم.
  • حال خوشی به من دست می‌دهد.
  • باعث آرامش من پس از یک روز سخت می‌شود.

مزایای ننوشیدن الکل

  • روابط من با اطرافیانم بهبود می‌یابد.
  • از لحاظ روحی و جسمی احساس بهتری دارم.
  • وقت و انرژی بیشتری برای گذراندن با اطرافیانم دارم.

معایب نوشیدن

  • روابطم با اطرافیانم به مشکل می‌خورد.
  • احساس افسردگی، اضطراب و شرمساری از خودم می‌کنم.
  • روی مسئولیت‌های کاری و خانوادگی‌ام تاثیر منفی می‌گذارد.

مطلب مشابه: قرص اگزازپام چیست؟ عوارض جانبی، طرز استفاده اصولی و نکات مهم دیگر

کم کردن مصرف الکل

اگر هنوز آمادگی کامل برای ترک الکل را ندارید می‌توانید با روش‌های زیر مصرف الکل خود را به تدریج کاهش دهید:

1-مشخص کردن محدودیت: برای میزان الکلی که می‌نوشید یک میزان محدود کننده مشخص کنید و تلاش کنید در طول روز از این مقدار بیشتر ننوشید.

2-ثبت مصرف الکل: روی یک تکه کاغذ زمان نوشیدن و میزان نوشیدن الکل خود را یادداشت کنید، اینکار را برای 3 تا 4 هفته انجام دهید تا میزان مصرف الکلی که دارید را متوجه شوید و سپس تلاش کنید مصرف الکل خود را کاهش دهید.

3-در خانه نگه‌ندارید: وجود الکل در خانه می‌تواند باعث وسوسه شما بشود، برای کم کردن میزان مصرف در خانه الکل نداشته باشید.

4-آرام نوشیدن: الکل را به صورت جرعه جرعه بنوشید و بین نوشیدن‌های خود نیم تا یک ‌ساعت وقفه بیندازید و یا از نوشیدنی‌های غیرالکلی استفاده کنید. هیچگاه با معده خالی الکل ننوشید.

5-روزهای بدون الکل: سعی کنید در طول هفته یک یا دو روز اصلاً الکل ننوشید. سپس تلاش کنید به مدت یک هفته الکل ننوشید. سپس به حالت جسمی و روحی خود فکر کنید و اگر متوجه شدید آمادگی دارید، بصورت تدریجی مصرف آن را متوقف کنید.

گزینه‌های درمانی ترک الکل

برخی افراد خودشان قادر به ترک الکل هستند ولی برخی دیگر نیاز به نظارت و درمان پزشکی دارند تا بتوانند عوارض ترک الکل را تحمل کنند. نوع روش ترک الکل بستگی به میزان مصرف، مدت زمان مصرف، پایداری وضعیت زندگی شما و مسائلی دیگر دارد.

کمپ‌هایی برای ترک الکل وجود دارد که با اقامت بین 30 تا 90 روزه به شما در ترک الکل کمک می‌کنند.

یک روش دیگر درمانی، بستری شدن در بیمارستان به مدت 3 تا 5 روز در یک هفته است.

به‌صورت کلی، یک روش جامع برای ترک الکل وجود ندارد. روش‌های بسیار زیادی وجود دارد و شما باید تلاش کنید تا مناسب‌ترین گزینه را برای خودتان پیدا کنید. در روش درمانی اتخاذ شده فقط ترک الکل توسط فرد نباید مبنا باشد. مصرف الکل روی کار، روابط، سلامت و تمام جنبه‌های زندگی شما تأثیر می‌گذارد. درمان موفق، درمانی است که علاوه بر ترک دادن مصرف الکل، فرد را آماده بازگشت به مسیر زندگی سالم کند.

هرچه میزان و مدت زمان مصرف الکل توسط فرد بیشتر باشد، ترک الکل سخت‌تر و طولانی‌تر خواهد بود.

مصرف الکل ممکن است فرد را با بیماری‌هایی مثل اضطراب و افسردگی مواجه کند، اگر قصد ترک الکل را دارید باید این بیماری‌ها را نیز بصورت همزمان درمان کنید.

همچنین بخوانید: برای ضعف بدن چه بخوریم و چه کنیم؟ (از زبان پروفسور کلو)

مشکلاتی که هنگام ترک الکل با آن مواجه می‌شوید

اگر مصرف الکل بالایی داشته باشید، بدن شما به الکل وابستگی پیداکرده و هنگام ترک الکل ممکن است با مشکلات زیر مواجه شوید:

  • سردرد
  • لرزش
  • عرق کردن
  • اسهال یا استفراغ
  • اضطراب
  • درد معده
  • مشکل خوابیدن
  • بالارفتن ضربان قلب و فشار خون

این علایم معمولاً چند روز پس از ترک مصرف الکل در فرد ظاهر می‌شود، گاهی اوقات این علایم می‌تواند بسیار برای فرد خطرناک باشد، در صورت مشاهده موارد زیر فوراً با پزشک تماس بگیرید:

  • استفراغ شدید
  • سرگیجه
  • تب
  • اضطراب شدید
  • تشنج

همچنین بخوانید: برای ضعف بدن چه بخوریم و چه کنیم؟ (از زبان پروفسور کلو)

سبک سالم زندگی

اگر می‌خواهید ترک الکل شما پایدار باشد و مجدداً به مصرف الکل روی نیاورید باید تغییراتی در سبک زندگی خود بوجود آورید، برای ایجاد یک زندگی سالم می‌توانید از 5 گام زیر کمک بگیرید:

  1. از خود مراقبت کنید. به میزان کافی غذا بخورید و استراحت کنید. ورزش باعث ایجاد اندورفین می‌شود و میزان استرس شما را کاهش می‌دهد
  2. شبکه پشتیبانی خود را ایجاد کنید. اطراف خود را با افرادی پر کنید که به شما انرژی مثبت داده و از شما پشتیبانی می‌کنند. هرچه از اطرافیانتان حمایت بیشتری دریافت کنید، انگیزه شما برای مسیری که انتخاب نموده‌اید بیشتر می‌شود.
  3. فعالیت‌های مفید انجام دهید. در فعالیت‌های داوطلبانه شرکت کنید، کارهایی را انجام دهید که باعث ایجاد امید و نشاط در شما می‌شود.
  4. به درمان ادامه دهید. شرکت کردن در گروه‌های ترک الکل، و یا مراجعه به پزشک را همواره ادامه دهید.
  5. با استرس خود مواجه شوید. سعی کنید با استفاده از روش‌هایی مثل ورزش‌کردن، مدیتیشن و ریلکس‌کردن با استرس روزانه خود مقابله کنید.

چگونه به دیگران در ترک الکل کمک کنیم

مصرف الکل، علاوه بر خود فرد روی اطرافیان او نیز تأثیر می‌گذارد. مشاهده رنج کشیدن اطرافیان بخاطر مصرف الکل برای شما نیز می‌تواند ناراحت کننده باشد. سعی کنید همواره عشق و حمایت خود را نصیب فردی کنید که می‌خواهد الکل را ترک کند.

با فرد مقابل پیرامون مصرف الکل صحبت کنید. به طرف مقابل بگویید که نگران شرایط او هستید و او را به ترک الکل تشویق کنید.

پیرامون اعتیاد به الکل تحقیق کنید. پیرامون گزینه‌های درمانی موجود برای ترک الکل تحقیق کنید و این گزینه‌ها را برای فرد معتاد به الکل توضیح دهید.

رفتارهای عزیزتان را توجیه نکنید. فردی که الکل مصرف می‌کند باید مسئولیت کارهایش را برعهده بگیرد. هیچگاه سعی به مخفی کردن اشتباهات یک فرد الکلی نکنید.

ویدیویی از یک مرکز ترک اعتیاد الکل مجهز

 


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


linkترک الکل

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up