ترک سیگار فقط باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان نمی شود، بلکه اتفاقات شگفت انگیز دیگری هم برای بدن شما به ارمغان می آورد. اگر به فکر ترک سیگار افتاده اید واقعا شما را تحسین می کنیم. چه چیزی بهتر از این تصمیم؟ فرقی نمی کند تازه سیگار کشیدن را شروع کرده اید یا سالها از این مساله می گذرد؛ مهم این است که هیچ وقت برای ترک سیگار دیر نیست.
بعد از ترک سیگار چه اتفاقی می افتد؟
بعد از کشیدن آخرین سیگار، بدن شما شروع به تغییر می کند. در حقیقت، درست چند دقیقه بعد از ترک سیگار، بدن شما مزایای آن را دریافت می کند. این مزیتها شامل موارد زیر می شوند:
1- کاهش فشار خون
نیکوتین موجود در سیگار فشار خون را بالا می برد و خطر سکته یا حمله قلبی را افزایش می دهد. اما بعد از گذشت 20 دقیقه از کشیدن آخرین سیگار، فشار خون به سمت نرمال و عادی شدن پیش می رود.
حتما این مطلب خوانده شود: راههای پاکسازی ریه از دود سیگار (4 روش و نکته)
2- افزایش میزان اکسیژن
در عرض 8 ساعت بعد از ترک سیگار، میزان اکسیژن در بدن شما افزایش پیدا می کند و عملکرد ریه های شما بهتر می شود. همزمان با بهبودی ریه ها:
- احساس تنگی نفس کمتری می کنید
- کمتر سرفه می کنید
- راحتتر نفس می کشید
- به خصوص موقع ورزش کردن استقامت بیشتری دارید
3- کاهش خطر ابتلا به سرطان
بعد از ترک سیگار، احتمال ابتلا به سرطان در بدن شما به نصف کاهش پیدا می کند. خطر ابتلا به سرطان های مری، مثانه و پانکراس نیز کمتر می شود.
4- بهتر شدن ظاهر پوست، مو و ناخنها
سیگار کشیدن دندانها و ناخنهای شما را زرد می کند و باعث کدر شدن رنگ پوست و شکننده شدن موها می شود. با ترک سیگار جریان خون در بدن شما افزایش می یابد و پوست شما درخشانتر می شود. بعد از ترک سیگار لبخند زیباتر و دندانهای سفیدتری هم خواهید داشت.
5- افزایش حس چشایی و بویایی
سیگار کشیدن با از بین بردن پایانه های عصبی دهان و بینی، حس چشایی و بویایی شما را کاهش می دهد؛ اما وقتی آن را کنار می گذارید این پایانه های عصبی شروع به بازسازی می کنند و حس چشایی و بویایی شما دوباره بیدار می شود. وقتی حس چشایی شما احیا شد، طعم و مزه غذاها برایتان کاملا جدید و لذتبخش خواهند بود.
سایر فواید ترک سیگار
علاوه بر کاهش خطر ابتلا به سرطان و افزایش میزان اکسیژن، ترک سیگار فواید دیگری هم دارد که عبارتند از:
- تازه شدن نفس
- صرفه جویی در هزینه ها
- تقویت سیستم ایمنی
- کاهش استرس
چگونه سیگار را ترک کنیم؟
فکر کردن به ترک سیگار کمی دلهره آور و نگران کننده است؛ اما می توانید با آن مقابله کنید. برای ترک سیگار برنامه ریزی کنید. تحقیقات نشان داده ترک یکدفعه و ناگهانی سیگار اصلا موثر نیست. به جای این کار باید آهسته و پیوسته پیش بروید. برای ترک سیگار با پزشک مشورت کنید تا شما را راهنمایی و در این مسیر کمک کند.
کارهایی دیگری که می توانید برای ترک سیگار انجام بدهید عبارتند از:
1- زیرسیگاری، سیگار و فندکتان را دور بیندازید: این کار وسوسه شما برای سیگار کشیدن را کم می کند. می توانید کمی فراتر بروید و از دوستان و اعضای خانواده تان هم بخواهید جلوی شما سیگار نکشند تا وسوسه نشوید.
2- هوس سیگار را با چیز دیگری جایگزین کنید: وقتی میل به کشیدن سیگار دارید آدامس بجوید، آب بخورید یا پیاده روی کنید. انجام این کارها باعث می شود حواستان از فکر کردن به سیگار پرت شود.
3- از اپلیکیشن های ترک سیگار کمک بگیرید: دلتان می خواهد سیگار را ترک کنید؟ بسیار خب، می توانید از اپلیکیشن های مخصوص این کار کمک بگیرید. برنامه های زیادی وجود دارند که با نظارت روی روند پیشرفت شما و زیر نظر گرفتن حالات و وسوسه هایتان به شما در مسیر ترک سیگار کمک می کنند. بعضی از این برنامه ها قابلیت چت و پشتیبانی هم دارند که باعث می شود انگیزه شما برای ترک سیگار بیشتر شود.
4- به گروههای ترک سیگار ملحق شوید: افرادی را پیدا کنید که مثل شما قصد دارند سیگار را ترک کنند. قرار گرفتن در چنین جمعهایی اعتماد به نفس و انگیزه شما را بالا می برد و به شما نشان می دهد که تنها نیستید. می توانید این گروهها را در اینترنت یا اهالی محله خودتان پیدا کنید.
5- از جایگزینهای نیکوتین استفاده کنید: هر وقت وسوسه شدید که سیگار بکشید از جایگزینهای نیکوتین استفاده کنید. این جایگزینها شامل موارد زیر می شوند:
- آدامس
- چسب نیکوتین
- اسپری دهان
- قرصهای مکیدنی
- اسپری بینی
6- داروها را امتحان کنید: اگر موارد قبلی جوابگو نبودند پزشک می تواند برایتان دارو تجویز کند.
7- از مشاور سلامت کمک بگیرید: مشاوران سلامت طی جلسات مختلف به شما کمک می کنند تا از اثرات جسمی و روحی ترک سیگار رهایی پیدا کنید.
8- مهمتر از همه اینکه هیچ وقت تسلیم نشوید: ترک سیگار راه پر پیچ و خمی دارد و ممکن است در طی این مسیر بارها متوقف شوید و دوباره شروع کنید. این وقفه ها به خصوص زمانی بیشتر می شوند که برای سالها سیگار کشیده باشید. یادتان باشد ترک سیگار یک شبه اتفاق نمی افتد پس با خودتان مهربان باشید. اشکالی ندارد اگر بین راه خسته شوید، اما به خودتان قول بدهید که تا زمان ترک کامل سیگار دست از تلاش کردن برنمی دارید.
1 دیدگاه. همین الان خارج شوید
باسلام
من ۵۸ساله هستم ۴۰سال بود سیگار میکشیدم الان یکماه است ترک کردم آیا بعد۴۰سال بازسازی ریه ها امکان پذیر است باتشکر