دوپامین

چرا مردم معتاد میشوند؟ 5 نکته مهم و کاربردی

با نگاه سطحی، اعتیاد بسیار شبیه به یک انتخاب است. این می تواند دلسوز بودن را دشوار کند. از این گذشته ، چرا کسی خانواده ، شغل و حتی زندگی خود را فدای دارویی می کند که ظاهرا چیزی جز درد ندارد؟

اعتیاد یک بیماری است نه یک انتخاب. اسکنهای مغزی نشان می دهند که اعتیاد اساساً مغز را تغییر می دهد. هیچ کس حاضر نیست که جان خود را بخاطر مواد مخدر یا الکل فدا کند. شیمی اعتیاد می تواند به شما در درک چگونگی و چرایی اعتیاد کمک کند.

مهمترین نکاتی که راجب ترک هر نوع مواد مخدری باید بدانید!

چگونه از اعتیاد به داروهای تجویزی پیشگیری کنیم؟

1- اعتیاد و تحمل

اگر مشروبات الکلی می نوشید ، احتمالاً تحمل را تجربه کرده اید. تحمل به اینصورت است که: هرچه بیشتر از هر دارو ، از جمله الکل استفاده کنید ، بدن شما سخت تر عمل می کند تا شما را از اثرات مضر آن محافظت کند. با گذشت زمان ، کمتر نسبت به دارو واکنش نشان می دهید.

معتادان همین پدیده را تجربه می کنند. با تحمل ، نیاز به مصرف بیشتر دارو یا الکل برای به دست آوردن نتیجه مشابه با دوز کمتر در گذشته احساس میشود. این احساس باعث مصرف دوز بیش از حد دارو میشود.

2- مواد شیمیایی لذت بخش مغز

مواد مخدر و الکل موجب فرآیندهای مغزی که همراه با لذت ، انگیزه و احساسات مثبت است، میشود. یکی از عوامل اصلی این پدیده دوپامین است. دوپامین ، انتقال دهنده عصبی است که به حمل سیگنالهای مغزی کمک می کند و از احساس لذت و انگیزه پشتیبانی می کند.

با گذشت زمان ، ترشح دوپامین می تواند اعتیاد آور باشد. اما با ایجاد تحمل ، برای تولید همان مقدار دوپامین مقدار بیشتری از دارو نیاز است. معتادان برای دوپامین مصرف دارو را ادامه می دهند ، حتی اگر مصرف مواد مخدر باعث علائم پزشکی تهدید کننده زندگی شود.

دوپامین کم در بسیاری از بیماریهای سلامت روان از جمله افسردگی و ADHD نقش دارد. معمولا، افراد مبتلا به بیماری های روانی بیش از سایر گروه ها از مواد مخدر استفاده می کنند. بنابراین الکل و سایر داروها می توانند نوعی از خود درمانی باشند که دوپامین را آزاد می کند و به طور موقت برخی علائم سلامت روان را کاهش می دهد.

3- تلاش برای عادی بودن

بعلت وابستگی به مواد مخدر – و تحریک دوپامین – مصرف مواد مخدر برای افراد معتاد دیگر جنبه ی تفریحی ندارد. درعوض ، معتادان برای داشتن احساس عادی به مواد مخدر نیاز دارند. بدون مواد مخدر یا الکل ، آنها علائم ترک را تجربه می کنند. این علایم از فردی به فرد دیگر و مواد مخدر به مواد مخدر دیگر متفاوت است ، اما علائم آن می تواند از افسردگی خفیف تا سندرم جدایی شدید مانند دلهره تریمنس متفاوت باشد. دلهره تریمنس به طور معمول در بین الکلی های شدید اتفاق می افتد و باعث سردرگمی ، لرزیدن ، آشفتگی و کاهش تمرکز می شود.

4- آسیب پذیری در اعتیاد

هر کسی می تواند معتاد شود ، اما برخی از افراد نسبت به سایرین آسیب پذیرتر هستند. آسیب پذیرترین گروه ها ممکن است سریعتر معتاد شوند. مهمترین عامل خطر برای سوء مصرف مواد مخدر یا الکل استفاده از آنها است. سایر عوامل خطر اعتیاد به مواد مخدر یا الکل شامل موارد زیر است:

  • در دسترس بودن ماده مخدر و الکل
  • سابقه خانوادگی اعتیاد یا بیماری روانی
  • بیماری روانی
  • اولین استفاده از الکل یا مواد مخدر
  • سوءاستفاده
  • فقر
  • نظارت ناکافی والدین بر کودکان

5- اعتیادهای رفتاری چیست؟

رفتارها می توانند بر روی مغز به روش های مشابه با مواد مخدر و الکل عمل کنند. هرگونه رفتار لذت بخش می تواند تولید دوپامین را تحریک کند و باعث چرخه اعتیاد شود. هرچه معتادان به رفتار مورد نظر وابسته شوند ، معتاد تر می شوند ، حتی وقتی رفتار آنها باعث کاهش کیفیت زندگی آنها شود. به عنوان مثال ، اعتیاد به خرید می تواند منجر به بدهی گسترده شود. اما این خریداران هزینه های خود را حتی با وخیم تر شدن وضعیت مالی ادامه می دهند.

برخی دیگر از اعتیادهای رفتاری متداول عبارتند از:

  • اعتیاد جنسی
  • اعتیاد به قمار
  • اعتیاد به اینترنت

ترامادول – عوارض، فواید، نحوه مصرف اصولی و سایر نکات مهم (تحقیقات جدید)

متادون -فواید، عوارض، نحوه مصرف و نکات مهم قبل از استفاده (تحقیقات جدید)

اعتیاد زندگی را هم برای فرد معتاد و هم برای عزیزانشان سخت می کند. شما نمی توانید یک معتاد را به بهبودی وادار کنید. اعتیاد به درمان جامع ، اغلب به مکانهای مخصوص اینکار نیاز دارد. بسیاری از معتادان حتی پس از ترک دوباره مصرف را آغاز می کنند و معتاد می شوند ، روندی که به آن عود بیماری میگویند. با تعهد و مراقبت مناسب ، می توان زندگی سالم و هوشیار را پشت سر گذاشت.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


linkاعتیاد

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up