عمل-آب-مروارید.jpg

هزینه عمل آب مروارید و نکات قبل و بعد از عمل

هزینه عمل جراحی آب مروارید در حال حاضر بسته به عامل های مختلفی بدون دفترچه بیمه بین 30 تا 80 میلیون تومان است و بسته به عوامل بسیاری بیمه ممکن است از 30 تا 50 درصد آن را تقبل کند. هزینه عمل آب مروارید به: نوع لنز داخل‌ چشمی (IOL)، نوع تست قبل از عمل (تست ساده یا تست ساده همراه با انکساری) بستگی دارد. هنوز هیچ راه پیشگیری علمی برای جلوگیری از ابتلا به آب مروارید پیدا نشده است. با این وجود، می توانید آب مروارید را با رعایت موارد زیر به تأخیر بیاندازید.

  • با استفاده از عینک های آفتابی، چشم خود را از نور UV محافظت کنید.
  • داشتن یک رژیم غذایی متعادل در این مسیر کمک کننده است.
  • درمان بیماری هایی مانند دیابت.
  • خودداری از مصرف سیگار.
  • شایع ترین علت آب مروارید پیری است.
  • اشعه ماوراء بنفش (نور خورشید)، نیز در ابتلا به آب مروارید نقش دارد.
  • آب مروارید همچنین ممکن است در سن جوانی رخ دهد.
  • انواع خاصی از داروها مانند کورتیکواستروئید و غیره در ابتلا به آب مروارید نقش دارند.
  • مشکلات مادرزادی.

خطرات جراحی آب مروارید چیست؟

جراحی آب مروارید همانند هر عمل جراحی، با خطر عفونت و خونریزی همراه است. قبل از عمل جراحی آب مروارید، متخصص چشم، ممکن است از شما بخواهد موقتا مصرف داروهای خاصی را که خطر خونریزی را افزایش می دهد متوقف کنید. پس از جراحی، باید چشم را تمیز نگه دارید، قبل از دست زدن به چشم، دست های خود را بشویید و از داروهای تجویز شده برای کم کردن خطر عفونت استفاده کنید. عفونت شدید می تواند منجر به از دست دادن بینایی شود.

همچنین بخوانید: گلوکوما چشم (آب سیاه) چیست؟ علایم، روش جدید درمان و نکات دیگر

عوارض احتمالی در طی عمل جراحی

پارگی کپسول عدسی (کیسه) که عدسی را ثابت نگه می دارد. بالشتک یا کیسه باعث می شود که عدسی در موقعیت درست قرار گیرد. عوارض احتمالی پس از جراحی عبارتند از:

  • عفونت
  • التهاب
  • خون ریزی
  • جداشدگی بافت شبکیه
  • افزایش فشار خون چشم برای چند روز
  • زخم و پارگی که ممکن است نیاز به دوختن داشته باشد.
  • ابری شدن قرنیه
  • تورم شبکیه
  • حساسیت به قطره چشم
  • جابجایی ایمپلنت لنز
  • قی بر روی پلک ها

آیا جراحی آب مروارید ضروری است؟

معمولا عمل جراحی به چشم آسیب نمی رساند. هنگام جراحی آب مروارید، باید از خودتان بپرسید که آیا می توانم با خیال راحت کارم را انجام بدهم و رانندگی کنم؟ آیا مشکلی در خواندن یا تماشای تلویزیون ندارم؟ آیا مشکلات بینایی بر سطح استقلال زندگی من تاثیر می گذارد؟ و …

هنگامی که بینایی کاهش یافته است و شما به نقطه ای رسیده اید که دیگر به راحتی و با خیال راحت قادر به انجام فعالیت های روزانه نیستید، زمان جراحی آب مروارید فرا رسیده است. پزشک متخصص می تواند به شما در تصمیم گیری کمک کند. او با شرایط فعلی و گذشته چشم شما آشنا است و می تواند به هر گونه سوال در مورد جراحی آب مروارید پاسخ دهد. به دنبال معاینه چشم، متخصص می تواند به شما در مورد مزایای بالقوه و خطرات جراحی آب مروارید کمک کند.

عمل جراحی آب مروارید چگونه انجام می شود؟

جراحی آب مروارید یک روش برداشتن عدسی طبیعی چشم، هنگامی که تار می شود، می باشد. عدسی طبیعی با یک عدسی مصنوعی جایگزین شده که دائمی و بدون نیاز به مراقبت است و می تواند بینایی را به طور قابل توجهی بهبود بخشد. لنزهای جدیدتر مصنوعی می توانند توانایی تمرکز طبیعی یك عدسی چشم جوان را داشته باشند كه به فرد اجازه می دهد دید نزدیک نیز داشته باشد. این عمل جراحی معمولا یک روش سرپایی است که کمتر از یک ساعت طول می کشد. اکثر بیماران در طول عمل بیدار هستند و نیاز به بی حسی موضعی دارند. اگر شما نیاز به جراحی آب مروارید در هر دو چشم دارید، معمولا دو عمل جراحی جداگانه انجام می شود. به این ترتیب که اولین چشم می تواند قبل از جراحی چشم دوم بهبود یابد.

مطلب مهم: همه بیماریهای رایج چشم و نشانه های آنها که باید بدانید!

دو نوع جراحی آب مروارید وجود دارد

  • جراحی برش کوچک شامل یک برش در سمت قرنیه (پوشش بیرونی چشم) و قرار دادن یک پروب کوچک در چشم است. پروب امواج فراصوتی را منتشر می کند و عدسی را به قطعات کوچک و نرم تبدیل می کند تا از چشم خارج شود. این فرآیند فاکومولوسیفیکشن نامیده می شود. در طی این روش، جراح آب مروارید را برطرف می کند، غشای بیرونی نازک عدسی که به عنوان کپسول عدسی نامیده می شود، در محل باقی میماند. برش ایجاد شده بسیار کوچک است که معمولا جراح نیازی به استفاده از بخیه ها برای بستن آن ندارد.
  • جراحی اکستراکپسولار که نیاز به یک برش نسبتا بزرگتر در قرنیه دارد که اجازه می دهد هسته عدسی بصورت یک تکه برداشته شود. اگر آب مروارید شما به نقطه ای رسیده باشد که امواج فرا صوت توانایی شکستن عدسی را نداشته باشند این روش می تواند مورد استفاده قرار گیرد. از طریق این برش، جراح کپسول عدسی را باز می کند، بخش مرکزی را برداشته و کپسول را نیز بر میدارد.

هنگامی که جراح عدسی طبیعی را برداشت، معمولا آنرا با یک عدسی مصنوعی به نام عدسی داخل چشم (IOL) جایگزین می کند. IOL روی یک کپسول قرار دارد که در چشم قرار می گیرد. عدسی مصنوعی می تواند نور را پشت چشم متمرکز کند و بینایی را بهبود بخشد. هنگامی که کارگذاری ایمپلنت IOL به علت مشکلات دیگر چشم ممکن نباشد، لنزهای تماسی و در بعضی موارد ممکن است عینک ها بتوانند بینایی را تصحیح کنند.

عدسی های داخل چشم سه نوع اساسی دارند شامل: مونو فوکال، آستیگماتیسم و لنزهای چند ضلعی.

1- عدسی های مونو فوکال معمولا عدسی های کاشته شده هستند. آنها در همه نقاط عدسی قدرت مشابهی دارند. آنها می توانند تمرکز ثابت داشته باشند یا تمرکز دید را تغییر دهند. فوکوس ثابت IOL های مونو فوکال می توانند بینایی عالی را فراهم کنند. با این حال، از آنجایی که این عدسی ها فوکوس ثابت را برای دید در فضا تنظیم می کنند، ممکن است لازم باشد از عینک های مخصوص مطالعه برای نزدیک بینی استفاده کنید. در IOL های مونو فوكال با استفاده از گزینه های نسبتا جدید، دید در فاصله دور و دید نزدیک بدون نیاز به استفاده از عینك و یا عدسی های تماسی فراهم می شود.

2- IOL های آستیگمات، آنها می توانند برای بیماران مبتلا به آستیگماتیسم مورد استفاده قرار گیرند و مشکل آنها را کاهش دهند.

3عدسی های ترکیبی مانند عینک های دوتایی هستند. هر قسمت از آنها قدرت مختلفی دارد که به افراد اجازه می دهد تا به وضوح فاصله دور، متوسط ​​و نزدیک را ببینند. با این حال، این عدسی های چند منظوره برای همه مناسب نیست.

نوع ایمپلنت عدسی داخل چشم، بستگی به وضعیت بینایی فعلی شما و نیازهای دید و شیوه زندگی شما خواهد داشت. جراح متخصص می تواند بهترین ایمپلنت عدسی (لنز) را به شما توصیه کند.

حتماٌ بخوانید: درد حدقه چشم، علل، هشدارها، درمان خانگی و همه نکات مهم دیگر

خطرات جراحی آب مروارید چیست؟

جراحی آب مروارید یکی از امن ترین و موفق ترین روش های جراحی است. با این حال گاهاً عوارض نادری بعد از عمل جراحی آب مروارید رخ می دهد. اکثر مشکلات را می توان با موفقیت درمان کرد، اما از بین رفتن بینایی نیز می تواند رخ دهد. عوارض شامل:

  • التهاب یا عفونت چشم
  • خونریزی در چشم
  • تورم قرنیه
  • جدا شدن شبکیه
  • افزایش فشار خون داخل چشم
  • جابجایی ایمپلنت لنز
  • انباشت مایع در شبکیه
  • مشکلات پلک

خطر ابتلا به این عوارض برای افراد مبتلا به سایر بیماری های چشم یا مشکلات جدی پزشکی بیشتر است. علاوه بر این، آب مروارید می تواند سایر مشکلات چشم، مانند آسیب شبکیه را که قبل از عمل جراحی نسبت به آن آگاه نیستید را پنهان کند. در این موارد، موفقیت جراحی آب مروارید ممکن است به درمان سایر مشکلات بستگی داشته باشد.

جراحی آب مروارید به طور بالقوه می تواند به پیشرفت عارضه دژنراسیون ماکولا (AMD) مرتبط با سن کمک کند که منجر به تخریب بخش مرکزی شبکیه می شود؛ بنابراین، بیماران AMD مبتلا به آب مروارید در معرض خطر بالقوه از دست دادن دید مرکزی در مقابل بهبود بصری، توسط جراحی آب مروارید، خواهند بود.

پس از جراحی آب مروارید چه اتفاقی می افتد؟

1-به طور معمول می توانید روز جراحی به خانه بروید، اما قادر به رانندگی نخواهید بود. ممکن است برای چند روز به کمک نیاز داشته باشید زیرا ممکن است پزشک فعالیت هایی مانند خم شدن و بلند کردن اشیا را محدود کند.

2-طبیعی است که بعد از عمل جراحی آب مروارید احساس خارش و بعضی ناراحتی های خفیف می کنید. همچنین ممکن است تخلیه موقت مایعات از چشم داشته باشید و به نور حساس باشید. از مالیدن یا فشار دادن روی چشم اجتناب کنید.

3-سعی نکنید تا کمر خم شوید تا اشیا را بر روی زمین قرار دهید و اشیای سنگین را بلند نکنید. می توانید راه بروید، از پله ها بالا بروید و کارهای خانه را در محیط کم نور انجام دهید.

همچنین بخوانید: آستیگمات چشم چیست و عمل آن چگونه انجام میگیرد؟ (فیلم)

4-پزشک شما ممکن است داروهایی برای جلوگیری از عفونت و کنترل فشار چشم تجویز کند. پس از چند روز، چشم شما بهبود می یابد. اغلب، چشم شما در عرض هشت هفته به طور کامل بهبود می یابد.

5-در طول این زمان، چشم باید تحت نظارت پزشک قرار گیرد. پیگیری ها و بازدید های پزشکی در بازه زمانی معمول 1 روز، 1 هفته، 3-4 هفته، 6-8 هفته و 6 ماه بعد از جراحی اتفاق می افتد.

6-هنگامی که چشمان شما بهبود پیدا می کنند، شما می توانید در صورت نیاز از عینک و یا عدسی های تماسی برای چشم استفاده کنید. اکثر مردم بعد از جراحی آب مروارید، حداقل برای بعضی از فعالیت ها باید عینک بزنند.

7-پس از عمل جراحی آب مروارید، هنوز هم نیاز به بازدید منظم چشم پزشک دارید و چشم دیگر هم باید تحت نظارت پزشک باشد.

آب مروارید ثانویه چیست؟

ممکن است شما در مورد وضعیتی به نام “آب مروارید ثانویه ” شنیده باشید. این اتفاق زمانی می افتد که کپسول عدسی، غشای که در طول عمل جراحی برداشته نشده و از ایمپلنت عدسی پشتیبانی می کند، تار می شود و بینایی را مختل می کند. یکی دیگر از اصطلاحات این بیماری، تاری کپسول خلفی (PCO) است. آب مروارید ثانویه می تواند چند ماه یا چند سال پس از جراحی آب مروارید ایجاد شود. ممکن است احساس کنید که آب مروارید بازگشته است زیرا بینایی دوباره تار شده است. رشد سلول ها در پشت کپسول به تدریج دید شما را ابری می کند. هیچ راهی برای دانستن اینکه کپسول عدسی پس از جراحی ممکن است به این مشکل دچار شود یا نه وجود ندارد. 50 درصد بیماران جراحی آب مروارید این مشکل را تجربه می کنند.

حتما بخوانید: همه بیماریهای رایج چشم و نشانه های آنها که باید بدانید!

درمان آب مروارید ثانویه نسبتا ساده است. درمان شامل یک تکنیک به نام لیزر کپسولوتومی YAG است که در آن یک پرتو لیزر یک سوراخ کوچک در کپسول تار شده ایجاد می کند تا نور را از طریق آن عبور دهد. این روش سرپایی بدون درد است که معمولا کمتر از پنج دقیقه طول می کشد. پس از آن، شما ممکن است در حدود یک ساعت در دفتر دکتر بمانید تا مطمئن شوید که فشار چشم افزایش نمی یابد. به طور کلی، اکثر بیماران بلافاصله بهبودی را تجربه می کنند، در حالیکه بعضی از آنها در طول چند روز تدریجا بهبود می یابند.

کلیپی کوتاه از عمل جراحی آب مروارید

 


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
بیماری چشمدرمان آب مروارید

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up