عفونت چشم

انواع عفونت چشم، دلیل ابتلا و 4 بهترین روش درمان در منزل

عفونت چشم در واقع یک بیماری چشمی است که بر اثر یک ویروس، باکتری و یا میکروارگانیسم به وجود می آید و اجزای چشم را درگیر میکند، عدم پیگیری درمان عفونت چشم ممکن است عوارضی همچون نابینایی به دنبال داشته باشد. به طور کلی عفونت چشم موجب تورم، قرمزی و خارش چشم میشود اما ممکن است درد و یا ترشحات چشمی نیز از علائم این عفونت باشد. برخی قطره های چشمی و نسخه های طب سنتی به درمان و کاهش التهابات چشم کمک میکنند که در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد.

علائم عفونت چشم

word image 209

انواع عفونت چشم

التهاب ملتحمه این بیماری عفونی باعث ایجاد التهاب‌ و عفونت بر روی سطح‌ داخلی‌ پلك‌ و روی‌ سفیدی‌ چشم می‌گردد‌.
عفونت‌های ویروسی چشم دیگر عفونت‌های ویروسی چشم می‌توان به تبخال چشمی اشاره کرد که بر اثر ویروس هرپس سیمپلکس به وجود می‌آید.
عفونت کراتیتیس آکانتامبا نوعی عفونت چشمی است که در آن سطح قرنیه چشم توسط نوعی میکروارگانیسم کیست زا موسوم به آکانتامبا آلوده می‌شود.
تراخوم (Trachoma) یک بیماری عفونی چشم ناشی از باکتری کلامیدیا تراکوماتیس است. این عفونت باعث سفت شدن سطح داخلی پلک می‌گردد که می‌تواند منجر به درد چشم، شکنندگی سطح بیرونی یا قرنیه چشم‌ و احتمالاً نابینایی شود.
عفونت‌های داخل چشمی (اندوفتالمیت) هنگامی‌که عامل باکتریال به داخل چشم نفوذ می‌کند، عفونت بسیار خطرناکی به وجود می‌آید که در صورت عدم درمان سریع و مؤثر، فرد نابینا خواهد شد.

علل ابتلا به عفونت چشم

1- استفاده نادرست از لنز های تماسی می تواند شما را در معرض عفونت های چشمی قرار دهند این ،به این دلیل است که تمیز کردن لنز های چشمی قبل و بعد از استفاده خیلی مهم است.

2- آلرژی ،می تواند باعث حساسیت شدید چشم ها شود، سپس آن ها آسیب پذیر می شوند و یک عامل کوچک مانند گرد و غبار و دود می تواند باعث عفونت چشمی شود .

3- اگر شما در محیط شیمیایی کار می کنید ، باید از وسیله محافظ چشم استفاده کنید . مواد شیمیایی تاثیرات زیادی بر روی چشم دارند و درمان آن ها خیلی زمان بر است .

4- جراحت چشم ، به خصوص به وسیله اجزاء گیاه مانند چوب و تیغ .

5- تماس چشم با محصولات دارویی آلوده

6- افرادی که سیستم ایمنی ضعیف یا دیابت دارند یا از کورتیکواستروئید استفاده می کنند، بیشتر از سایر افراد مستعد ابتلا به عفونت چشم هستند .

7- هيستوپلاسموزيس عفونت قارچي ريه است که از طریق تنفس ایجاد می شود. این مورد که باعث ایجاد علائم و از بین رفتن شبکیه می شود بسیار شبیه به فساد ماکولا است و می تواند بخش مرکزی بینایی را نابود کند.

8- گنوره و کلامیدیا باعث ایجاد ورم ملتحمه شود، گرچه معمولا در بزرگسالان باعث آسیب جدی به چشم نمی شود. عفونت به صورت مستقیم از طریق مایعات تناسلی مانند مایع منی وارد می شود، یا هنگامی که افراد آلوده چشمان خود را پس از دست زدن به ناحیه تناسلی، مالش می دهند. نوزادان متولد شده از ژنیتال زنان در معرض خطر ابتلا به عفونت چشم هستند.

9- هرپس سیمپلکس باعث ایجاد حفره و زخم قرنیه شود. هرپس عفونی مزمن که نادر است، می تواند باعث نکروز حاد شبکیه (ARN) به ویژه در مردان شود. این مورد باعث تخریب اصلی بافت شبکیه و سبب آسیب شدید چشم می شود.

10- زخم هایی که به عنوان زونا شناخته می شوند عفونی هستند و می توانند باعث ایجاد آبله مرغان در افراد دیگر شوند. اگر بعد از لمس این زخم ها چشم هایتان را بمالید، باعث عفونت چشم می شوند.

11- کراتیت باکتریایی  قرنیه توسط باکتری های رایج بر روی پوست، دهان و بینی ایجاد می شود. به طور معمول، این باکتری نمی تواند به لایه بیرونی چشم نفوذ کند و تنها باعث ایجاد ورم ملتحمه می شود.

روش های درمان عفونت چشم (اینفوگرافی)

word image 210

روش اول: نسخه های طب سنتی

1- یک قاشق چای‌خوری سرکه سیب خام را در یک لیوان آب تصفیه‌شده مخلوط کنید. یک گلوله‌ی پنبه‌ای را در این محلول خیس کنید. با استفاده از آن، بخش‌های آلوده‌ی خارجی چشم را شست‌و‌شو بدهید.

2- یک قاشق چای‌خوری گل بابونه‌ی خشک را در یک لیوان آب جوش تصفیه‌شده بریزید. روی لیوان را بپوشانید و اجازه بدهید به‌مدت ۵ دقیقه بماند. آن را صاف کنید و بگذارید تا در دمای اتاق خنک شود. در طی روز هر چند ساعت یک‌بار، از این محلول برای پاک کردن داخل و بیرون چشم‌ها استفاده کنید.

3- دو عدد چای سبز کیسه‌ای ‌را به‌مدت چند ثانیه در آب گرم خیس کنید. کیسه‌ها را از آب خارج کنید و آب اضافی را بگیرید، سپس هم لیوان چای و هم کیسه‌های چای را در یخچال قرار بدهید تا سرد شوند.ابتدا با استفاده از چای سرد چشمان‌تان را شست‌و‌شو بدهید. سپس کیسه‌های چای سرد و مرطوب را به‌مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی چشم‌های بسته‌ی خود قرار بدهید.

4- نسبت مساوی عسل و آب مقطر را کاملا با هم مخلوط کنید. با استفاده از یک توپ پنبه‌ای تمیز محلول را روی چشم‌ها بزنید. از این روش ۲ یا ۳ بار در روز استفاده کنید تا علائم عفونت از بین بروند.

روش دوم: مراقبت های خانگی

1- کم آبی موجب تولید اشک کمتر میشود، هرچه چشم خشکتر باشد آسیب پذیری آن بیشتر خواهد بود روزانه 8 لیوان آب مصرف کنید.

2- اگر برای زمان زیادی از تلفن همراه، رایانه و یا تلویزیون استفاده میکنید چشم هایتان را استراحت دهید. هر 20 دقیقه با نگاه کردن به چیزی که حداقل 6 متر با شما فاصله دارد برای 20 ثانیه به چشم هایتان استراحت بدهید .

3- در حالی که چشم هایتان به مدت 15 دقیقه باز است آب را به طور مداوم روی چشم هایتان بریزید . حتی اگر آلودگی از چشم هایتان پاک شد باید این کار را ادامه دهید تا هر چیزی که در چشمتان باقی مانده را تمیز کنید .

4- افزایش اسید های چرب امگا3 می تواند به افزایش تولید غده های چربی زا کمک کند تا علائم عفونت چشم را کاهش دهد . ماهی خال خالی، ماهی سالمون، تخم کتان، دانه چیا، گردو و دانه سویا از منابع امگا 3 هستند و به شما کمک خواهند کرد.

5- یک قاشق چای‌خوری نمک را در یک لیوان آب مخلوط کنید.محلول را بجوشانید و صبر کنید تا کاملا خنک شود. از آن برای پاک کردن چشم‌ها استفاده کنید.

6- یک حوله تمیز را در آب سرد یا گرم فرو ببرید . آن را فشار دهید تا آب خارج شود. بعد از دو تا سه دقیقه حوله را روی چشمان قرار دهید ، این کار را دوباره انجام دهید . می توانید تا زمانی که بهتر شوید، این کار را تکرار کنید .

 باید ها و نبایدها برای تقویت چشم

روش سوم: درمان دارویی

1- پماد چشمی Aciclovir  پماد آسیکلوویر به تجویز پزشک در درمان التهابات قرنیه استفاده می‌شود. این دارو به این صورت است که از طریق بافت پوششی قرنیه چشم و بافت سطحی چشم شما جذب می‌گردد.

2- پمادچشمی Gentamicin  پماد چشمی جنتامایسین برای درمان عفونت‌های چشم، درمان التهابات پلکی، التهابات ملتحمه و مجرای اشکی، التهاب قرنیه و زخم قرنیه اعمال می‌گردد.

3- پماد چشمی Tetracycline  پماد تتراسایکلین که از دسته آنتی‌بیوتیک‌ها می‌باشد و در درمان عفونت‌ چشم و همچنین جراحی‌های چشمی تجویز می‌شود.

4- قطره کلرامفنیکل  كلرآمفنيكل يك آنتي بيوتيك متوقف كننده رشد باكتري با طيف اثر وسيع است و از طريق مهار ساخت پروتئيني ها اثر مي كند. كلرآمفنيكل در درمان باكتري هاي ملتحمه يا قرنيه ناشي از باكتري هاي حساس به دارو مصرف مي شود.

5- قطره استریل چشمی سیپلکس  قطره سیپلکس (Ciplex) حاوی ماده سیپروفلوکساسین هیدروکلراید بوده که وجود این ماده باعث شده است تا این قطره به عنوان یک قطره ضد باکتریایی شناخته شود. به طور معمول این قطره در درمان زخم قرنیه و التهاب ملتحمه باکتریایی کاربرد دارد.

نکات تکمیلی

  • دست های خود را با آب و صابون بشویید و از دست زدن به صورت و چشم های خود بپرهیزید .
  • از آرایش کردن چشم پرهیز کنید و از برخورد لوازم آرایش با چشم جدا پرهیز کنید .
  • لوازم بهداشتی شخصی خود را به فرد دیگری ندهید.
  • حوله شخصی داشته باشید و لوازمی مانند حوله، لباس و بالش خود را هر چند وقت یک‌بار بشویید.
  • در صورتی که عفونت چشمی دارید، هرگز از لنزهای چشمی استفاده نکنید و اگر لنزهای شما آلوده شده اند، قبل از استفاده مجدد آنها را ضدعفونی کنید.
  • در محیط های با آب و هوای گرم و خشک، پرگرد و غبار و هنگام وزش باد از چشم های خود محافظت کنید.
  • اگر در محیطی کار خود با مواد شیمیایی سروکار دارید، حتما از عینک های مخصوصی که محافظت کننده چشم استفاده کنید.
  • هنگام راه رفتن در جنگل مراقب چوب ها و شاخه های درختان باشید. خراشیدگی، راه دیگری برای ایجاد عفونت قارچی چشم است.
  • در نهایت، از قرار گرفتن در معرض آفتاب شدید اجتناب کنید، زیرا باعث تضعیف لایه محافظ چشم می شود.

12 مشکل مهم سلامتی که از روی چشم مان می توانیم بفهمیم!


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
بیماری چشمعفونت چشم

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up