استفاده از لنز

20 تا از مهم ترین نکات ایمنی- بهداشتی استفاده از لنزهای چشمی

لنزهای چشمی می توانند روشی فوق العاده برای اصلاح مشکلات بینایی برای کودکان در سن (8 تا 12 سالگی)، نوجوانان و بزرگسالان باشند. در این مقاله لیست کاملی از نکات و ترفندهای مورد نیاز برای استفاده از لنز چشمی ایجاد کرده ایم.

1- برای معاینه چشم و لنز مناسب به یک بینایی سنجی مراجعه کنید.

اگر شما یا فرزندتان می خواهید برای اولین بار از لنزهای چشمی استفاده کنید، به یک چشم پزشک مراجعه کنید تا چشم شما معاینه شود. چشم پزشک یک بررسی انجام داده و یک لنز (با قابلیت استفاده چند باره) یا چندین لنز (با قابلیت استفاده 1 روزه) برای یک دوره آزمایشی سفارش می دهد. سپس بینایی سنجی چشمان شما را با لنزها بررسی می کند تا اطمینان حاصل کند که لنز برای چشم شما مناسب است و بهترین دید ممکن را برایتان به وجود آورده است.

قبل از اولین استفاده، بینایی سنجی روش صحیح گذاشتن و خارج کردن لنز از چشم را برایتان توضیح می دهد. سعی کنید آرامش داشته باشید و چگونگی کار را به خاطر بسپارید، با اندکی تمرین این کار راحت تر خواهد بود.

دختر 14 ساله من چشم های فوق العاده حساسی دارد و من نگران این بودم که نتواند از لنز استفاده کند. در اولین ملاقات با اپتومتریست (بینایی سنجی)، او نتوانست خودش لنزها را درون چشمش قرار دهد. بنابراین پزشک آن ها را داخل چشمان او قرار داد تا ببیند که چه احساسی دارد و بعد از گذاشتن لنز دید چشمانش چقدر بهبود پیدا می کند.

روز بعد دوباره به مطب رفتیم، و او مجددا برای گذاشتن و برداشتن لنزها تلاش کرد. پس از چند دقیقه تلاش، موفق شد خودش لنزها را داخل چشمش قرار دهد و سپس خارج کند. پس از دو هفته استفاده از لنز، او به راحتی و به سرعت توانست لنزهایش را داخل چشمش بگذارد یا خارجشان کند. او از این که بینایی اش تا این حد واضح شده، بسیار هیجان زده بود.

2- همیشه عینک خود را همراهتان داشته باشید.

همیشه یک عینک داخل کیف، کوله پشتی یا ماشین خود نگه دارید. شما هرگز نمی دانید که چه چیزی و چه موقع ممکن است چشمان شما را آزار دهد و ممکن است نیاز به برداشتن لنز خود پیدا کنید. در صورتی که مجبور شوید لنزهای تماسی را از چشمان خود خارج کنید؛ داشتن عینک پشتیبان بسیار اهمیت دارد.

حتما بخوانید: 12 مشکل مهم سلامتی که از روی چشم مان می توانیم بفهمیم!

3- قبل از دست زدن به لنزها، دستان خود را به خوبی بشویید.

قبل از این که لنزهای خود را داخل چشم بگذارید یا آن ها را بردارید، باید دستان خود را با صابون بشویید و خوب خشک کنید. قبل از لمس کردن لنزها از لوسیون دست استفاده نکنید.

هم چنین ممکن است نیاز باشد که هنگام دست زدن به لنزهای چشمی، ناخن هایتان کوتاه باشد.

4- قبل از دست زدن به لنز، دستان خود را بشویید و خشک کنید.

این نکته ممکن است برای اکثر افراد بدیهی به نظر برسد، اما مطمئن شوید که قبل از دست زدن به لنزهای تماسی، دستان خود را با دقت شسته و خشک کنید.

5- آرایش خود را بعد از قرار دادن لنزهای چشمی، اعمال کنید.

ممکن است بخواهید اطمینان حاصل کنید که آرایش شما غیر حساسیت زا است و چشم شما را تحریک نمی کند. هنگام استفاده از پودر آرایشی یا فر مژه چشم خود را ببندید. قبل از شستن آرایش، لنزهای تماسی خود را با دقت خارج کنید.

6- با یک چشم شروع کنید.

اپتومتریست لنز تماسی را روی دست ما قرار می دهد… وقتی لنزهای تماسی را درون چشم خود قرار دادید، همیشه با همان چشم شروع کنید تا به طور تصادفی آن ها را اشتباها درون چشمتان قرار ندهید. چشم چپ و راست بسیاری از افراد بینایی متفاوتی دارند، بنابراین بسیار مهم است که لنز را به صورت صحیح استفاده کنید.

هم چنین، این فرآیند به شما کمک می کند تا به طور تصادفی از قرار دادن لنز تماسی اشتباه درون چشم خود جلوگیری کنید. اگر راست دست هستید، ابتدا لنز چشم راست خود را وارد کنید. اگر چپ دست هستید، با چشم چپ خود شروع کنید.

7- قبل از قرار دادن لنز در چشم خود بررسی کنید که پشت و رو نباشد.

به راحتی می توانید متوجه شوید که آیا لنز شما پشت و رو شده است یا خیر. آن را روی نوک انگشت خود بگذارید و مطمئن شوید که به شکل یک کاسه کاملا خمیده و به سمت بالا قرار گرفته است. اگر پشت و رو شده باشد، اطراف آن کمی نامنظم و فرورفته دیده می شود.

برخی از مردم آن را به شکل یک کاسه مخلوط کن در مقابل یک نعلبکی که کمی از قسمت بالا فرو رفته شده است، توصیف می کنند. می توانید لنز خود را به پشت و رو بچرخانید تا تفاوت در ظاهر آن را مشاهده کنید.

حتما بخوانید: علت های سوزش چشم و روشهای درمان خانگی تایید شده (تحقیقات جدید)

اگر لنز تماسی را پشت و رو داخل چشم خود قرار دادید، وحشت نکنید. زیرا به چشم شما آسیب نمی رساند، اما ممکن است احساس ناراحتی کنید و بینایی شما به حالت طبیعی نباشد.

8- سینک را بپوشانید.

اگر موقع قرار دادن یا خارج کردن لنز از داخل چشم، نزدیک روشویی قرار دارید، با یک حوله روی روشویی یا پیشخوان را بپوشانید.

9- مراقب لنزهای پاره شده باشید.

با لنزهای خود ملایم رفتار کنید زیرا اگر از آن ‌ها بد استفاده کنید ممکن است پاره شوند. اگر لنز پاره شد، آن را دور بیندازید.

10- از این که لنز تماسی در چشم شما گم شود، وحشت نکنید.

لنزهای تماسی نمی توانند به پشت چشم شما بروند. زیرا غشایی وجود دارد که غشای پشت پلک را به چشم شما وصل می کند. منتها لنز ممکن است زیر پلک شما حرکت کرده باشد. شما می توانید با پلک زدن و دستکاری کردن پلک فوقانی لنز را به آرامی حرکت دهید و بعد از مشاهده، آن را خارج کنید.

11- اگر احساس ناراحتی کردید یا اگر دید شما واضح نیست، لنزهای خود را خارج کنید.

وقتی لنز ها در چشم شما هستند، نباید ناراحتی خاصی داشته باشید. اگر احساس می کنید چشمان شما صدمه دیده یا تحریک شده اند، بلافاصله لنزها را خارج کنید و بررسی کنید که آیا لنز آسیب دیده یا کثیف شده است. قبل از قرار دادن مجدد لنز درون چشم خود، آن را تمیز کنید. در صورت ادامه این روند و ناراحتی، لنزهای خود را کنار بگذارید و به چشم پزشک مراجعه کنید.

word image 4

12- اگر مشکلی دارید آن را توسط اپتومتریست، بررسی کنید.

اگر با لنز خود احساس راحتی نمی کنید، چشمان شما قرمز است یا بینایی شما واضح نیست، به بینایی سنجی مراجعه کنید تا لنزهای شما را بررسی کنند.

حتما بخوانید: همه بیماریهای رایج چشم و نشانه های آنها که باید بدانید!

13- لنزهای تماسی را برای مدت زمانی که برای آن طراحی شده استفاده کنید.

اگر لنزهای شما تماسی 1 روزه هستند، آن ها را شب ها خارج کرده و دور بیندازید. اگر به گونه ای طراحی شده اند که روزانه به مدت 30 روز می توانند استفاده شوند، حتما هر شب آن ها را خارج کرده و تمیز و ضد عفونی کنید، و بعد از 30 روز آن ها را دور بیندازید.

14- هنگام استفاده از لنز تماسی شنا نکنید.

شما نباید در حین استفاده از لنز تماسی، حمام کنید، شنا کنید و یا داخل وان آب داغ بروید، حتی در حالی که عینک محافظ پوشیده اید. میکروب ها و باکتری های موجود در آب می توانند باعث ایجاد عفونت در چشم شما شوند. آب و لنز تماسی با هم ترکیب نمی شوند.

15- لنزهایتان را فقط با محلول مخصوص خودشان تمیز کنید.

این نکته لازم است که همیشه رعایت شود … اگر از لنزهای تماسی 1 روزه استفاده نمی کنید، لنزهای خود را با استفاده از محلول مخصوص چند منظوره تمیز کرده و ضد عفونی کنید. هرگز از آب برای تمیز کردن یا نگهداری لنزهای خود استفاده نکنید.

حتما روزانه محلول درون محفظه نگه داری لنز را را دور بریزید، آن را با محلول تمیز بشویید و اجازه دهید تا در هوا خشک شود.

حداقل هر 3 ماه یک بار، محفظه نگه داری لنز تماسی خود را دور بیندازید و از یک مورد جدید استفاده کنید.

16- زیاد آب بنوشید.

مرطوب نگه داشتن بدن همیشه مهم است، اما هنگامی که از لنز چشمی استفاده می کنید، ممکن است چشمان شما از حد معمول بیش تر خشک شوند. در صورت خشکی چشم می توانید از قطره های اشک مصنوعی که برای لنزهای تماسی طراحی شده اند، استفاده کنید. لطفا در مورد هرگونه علائم خشکی با چشم پزشک صحبت کنید. آن ها می توانند ببینند که آیا ویژگی و مواد سازنده یک لنز جایگزین قادر است در به حداقل رساندن علائم شما کمک کننده باشد یا خیر.

17- عینک آفتابی بزنید.

حتی اگر لنزهای شما باعث محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش می شوند، شما هنوز هم باید با استفاده از عینک آفتابی از چشمان خود محافظت کنید.

حتما بخوانید: 7 خطر لنزهای تماسی که پزشکتان هرگز به شما نمیگوید + راه حل

18- هر ساله برای معاینه چشمان خود به چشم پزشک مراجعه کنید.

چشمان ما به صورت مداوم با افزایش سن در حال تغییر است. نه تنها برای تکامل به نسخه و تجویز جدید نیاز دارند، بلکه نوع لنزهای تماسی که برای شما بهتر اثر می کنند نیز ممکن است تغییر کنند.

اگر بیش از 40 سال سن دارید می توانید در مورد استفاده از لنزهای تماسی چند کانونی با چشم پزشک صحبت کنید.

19- به یاد داشته باشید که پلک بزنید.

اگر مدت طولانی به صفحه کامپیوتر خیره می شوید، سعی کنید به خود یادآوری کنید که مدام پلک بزنید. همگی ما هنگام کار با کامپیوتر کم تر پلک می زنیم، بنابرین در صورت استفاده از لنز تماسی و نگاه کردن به کامپیوتر برای مدت طولانی، چشمانمان احساس خشکی خواهند کرد.

20- در خرید لنزهای خود دقت کنید.

برای خرید اینجا کلیک کنید

اگر شما یا فرزندتان دوست دارید از لنزهای تماسی رنگی به صورت روزمره استفاده کنید یا آن را با پوششتان ست کنید، اطمینان حاصل کنید که لنز انتخابی شما مورد تایید FDA است و توسط چشم پزشک تجویز شده باشند.

توصیه می کنیم قبل از خرید اولین لنز تماسی خود، به اوپتومتریست مراجعه کنید. هنگامی که دقیقا بدانید کدام لنز تماسی را باید خریداری کنید، می توانید به صورت آنلاین جست و جو کرده و از خرده فروش های آنلاین مختلف خریداری کنید.

حتما بخوانید: 8 تا از بهترین متخصصان چشم پزشکی (گلوکوم، قرنیه، لیزیک) در ایران

اگر تمام نکات مربوط به لنزهای تماسی را که ارائه شد رعایت کنید، مطمئنا از بینایی واضح برخوردار خواهید بود و به محافظت از لنز سالم کمک خواهید کرد.

کودکان و نوجوانان در صورت انگیزه برای استفاده از لنز تماسی به جای عینک، به طرز شگفت آوری مسئولیت پذیر می شوند. هنگامی که به آن ها آموزش دهید که چه کارهایی برای استفاده از لنز چشمی لازم است، معمولا به سرعت یاد می گیرند که چگونه لنزهای خود را داخل چشم قرار دهند یا خارج کنند. استفاده از لنزهای تماسی 1 روزه بسیار راحت و آسان است، مطمئنا تمام خانواده شما عاشق استفاده از آن ها خواهند شد.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
چشملنز

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up