اضافه کردن آب لیمو به آبی که می نوشید میتواند یک نوشیدنی جدید و متنوع باشد.آب لیمو بدلیل اینکه فواید زیادی دارد توسط کارشناسان و افراد مشهور توصیه میشود. ازجمله این فواید عبارتند از جلوگیری از کم آبی بدن، کمک به هضم و کمک به کاهش وزن. در این مطلب موارد خطرناکی که با نوشیدن بیش از حد آب لیمو برای فرد ایجاد میشود را آورده ایم که حاصل جدیدترین تحقیقات چندین مجله معتبر در دنیاست.
خراب شدن دندان ها
اگرچه مصرف به اندازه ی لیموترش در روز بیضرر بنظر میرسد، اما این میتواند به دندانهای سفید شما صدمه بزند. انجمن دندانپزشکی آمریکا هشدار میدهد که از آنجاییکه لیموترش بسیاراسیدی است، تماس مکرر میتواند موجب فرسایش مینای دندان شود.
اگر نمیدانید که مینای دندان فرسوده چه حالتی ایجاد میکند، تصور کنید که دندانها به رنگ زرد است و وقتی با زبان دندانها را احساس میکنید، بسیار زبر و خشن هستند.اگر قانع نشدید، حداقل سعی کنید که مقدار خوردن لیمو را کم کنید تا میزان اسیدیته در تماس با دندان کاهش یابد.
حتما بخوانید: عادت های بدی که دندان هایتان را در کوتاهترین زمان نابود می کنند
ناراحتی معده
مصرف بیش از اندازه ی هر چیزی میتواند مضر باشد حتی لیموترش. درحالیکه آب لیمو حاوی فواید زیادی برای سلامتی است، مصرف بیش ازحد آن میتواند عوارض جانبی خطرناکی برای سلامتی داشته باشد از جمله بدتر شدن زخم معده و توسعه ی بیشتر ریفلاکس گاستروازوفاژیال (GERD) است.
ریفلاکس گاستروازوفاژیال (که در میان مردم به ترش کردن شناخته میشود) با غذاهای اسیدی مانند لیموترش بدتر میشود و میتواند موجب سوزش معده، حالت تهوع و استفراغ گردد.
حتما بخوانید: برای کاهش اسید معده چه بخوریم و چه کنیم؟
پوست لیمو میزبانی برای ارگانیسم های نامطلوب است
محققان مطالعه ای در سال 2007 در مجله ی سلامت محیط زیست انجام دادند و از بیش از 21 رستوران پوست و مغز لیموترش را مورد آزمایش نشان دادند. در نتیجه آنها دریافتند که نزدیک 70 درصد لیموها حاوی ارگانیسم هایی مانند E. Coli بودند که میتواند موجب استفراغ و اسهال شود. برای جلوگیری از این میکروبها، بجای اینکه یک تکه لیمو را در کنار لیوان بگذارید، آن را در نوشیدنی تان بچکانید.
استفاده از شربت آب لیموی غلیظ موجب پوسیدگی میشود
خوردن شیرینی و آب نبات تنها دلیل پوسیدگی دندان نیست. برطبق گفته ی Healthline، پوسیدگی ها نتیجه ی آسیب باکتری هایی ست که قند موجود در غذا را هضم میکند و اسید تولید میکنند. اگرچه آب لیمو به تنهایی موجب پوسیدگی نمیشود اما اگر آنها را با شیرین کننده هایی مانند شکر شیرین کنید یا بجای لیموی تازه از شربت آبلیمو استفاده کنید، این موجب ایجاد مشکلات برای دندانهایتان میشود.
حتما بخوانید: خواص لیموشیرین و بهترین روش مصرف آن
بدتر شدن زخم های دهان
هیچ چیز بدتر از سوزش دردناک زخم تازه در دهان نیست. درحالیکه بیشتر زخم های دهان طی یک یا دو هفته ناپدید میشوند، برخی از آنها طولانی میشوند و موجب درد و ناراحتی در آن قسمت میشوند. اگر باوجود داشتن زخم دهان لیموترش بخورید، بدون آنکه خودتان متوجه شوید، موجب بدتر شدن آن میشود. طبق گزارش انجمن دندانپزشکی آمریکا، آب لیموترش میتواند به دهان بیشتر از دندانها آسیب بزند و زخم های دهان را بدتر کند و موجب تشدید و حساس شدن بیشتر آنها شود. اگر زخم دهان دارید این مطلب را بخوانید!
عوارض احتمالی دیگر لیموترش:
- میتواند موجب حالت تهوع و استفراغ شود.
- میتواند موجب تکرر ادرار شود.
- باعث ایجاد مقدار زیاد آهن در خون میشود.
- موجب افزایش خطر ابتلا به میگرن در افراد میشود.
- میتواند موجب آفتاب سوختگی شود.
مقدار توصیه شده ی مصرف آب لیموترش چقدر است؟
مصرف روزانه 120 میلی لیتر آب لیموترش (که حاوی 5.9 گرم اسید سیتریک است) بیخطر است. قبل از مصرف آب لیموترش آن را رقیق کنید. مقدار مصرف آب لیموترش برای زنان باردار و شیرده هم به همین اندازه توصیه میشود. از آنجاییکه اثرات بعدی آن ناشناخته است، در مصرف لیموترش از مقدار توصیه شده فراتر نروید.
حتما بخوانید: فواید و خواص لیمو و آبلیمو با یکدیگر چه تفاوتی دارند؟
بشنوید از خواص اصلی لیمو ترش
هرگونه سوال یا نظری راجب لیموترش دارید در بخش نظرات با ما و سایر هموطنان مطرح نمایید.
3 دیدگاه. همین الان خارج شوید
سلام چرا من لیمو ترش میخوارم ساق پاهای من قرمز و خارش شدید میگیره متشکرم
سلام چرا وقتی ابلیمو مصرف میکنم احساس تنبلی و شلی ضعف میکنم فشارم میافته طوری ک باید چرت بزنم میوه لیمو اینطور نیست فقط ابلیمو حالو خراب میکنه
سلام من روزی دو عدد لیموترش میخورم ایا ضرر دارد