گیاه خواری

چرا باید گیاه خوار شویم؟ (تاثیر آن بر معده، اعصاب و سلامتی)

آیا تابحال از خود پرسیده اید که چرا برخی انسان ها به سمت گیاهخواری کشیده می شوند؟ هدف برخی افراد از گیاه خوار شدن این است که تنها می خواهند زندگی سالم تر و طولانی تری داشته باشند. برخی دیگر برای حفظ منابع طبیعی زمین یا عشق به حیوانات و مخالفت با خوردن آنها، تغییر رژیم داده اند. در این مطلب در مورد رژیم گیاه خواری مطالب جدید و شگفت انگیزی خواهید آموخت که باعث می شود از همین امروز مصرف گوشت خود را به حداقل برسانید یا بطور کامل آن را کنار بگذارید!

تحقیقات علمی فراوانی که فواید سلامتی و زیست محیطی گیاهخواری را به انسان نشان می دهد، انجام شده است. به همین دلیل است که اکثر دولت ها به مردم توصیه می کنند، بیشتر کالری خود را از غلات، سبزیجات و میوه ها دریافت کنند.

حتما بخوانید: آیا گوشت قرمز برای سلامتی بد است؟ (نتایج تحقیقات جدید)

نکته ی شگفت انگیز درمورد اهمیت رژیم غذایی این است که تخمین زده می شود 70 درصد از کل بیماری ها از جمله یک سوم سرطان ها، مربوط به رژیم غذایی باشد. رژیم گیاهخواری خطر ابتلا به بیماریهای مزمن و آسیب زا مانند چاقی، بیماری عروق کرونر، فشار خون بالا، دیابت و انواع خاصی از سرطان ها از جمله سرطان روده بزرگ، پستان، پروستات، معده، ریه و مری را کاهش می دهد.

بطور کلی دلایلی که ما را قانع می کند گیاه خوار شویم عبارتنداز:

1-دفع بیماری ها از بدن

رژیم های گیاه خواری برای پیشگیری، معالجه یا بهبود بیماری قلبی و کاهش خطر ابتلا به سرطان ها، از سایر رژیم های غذایی سالم ترند. رژیم گیاهخواری کم چرب، تنها راه موثر برای جلوگیری از پیشرفت بیماری عروق کرونر یا پیشگیری کامل از آن است. بیماری های قلبی عروقی سالانه 1 میلیون آمریکایی را می کشد و مهمترین علت مرگ و میر در ایالات متحده است.

Joel Fuhrman ، نویسنده کتاب Eat to Live می گوید: میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی در افراد گیاهخوار کمتر از افراد غیر گیاهخوار است. یک رژیم گیاهخواری ذاتاً مفید است زیرا گیاهخواران چربی و کلسترول حیوانی کمتری مصرف می کنند (گیاهخواران هیچ چربی یا کلسترول حیوانی مصرف نمی کنند) و در عوض فیبر بیشتری مصرف می کنند و محصولات سرشار از آنتی اکسیدان بیشتری در رژیم غذایی خود دارند. این یک دلیل مهم و قانع کننده ای برای گیاه خوار شدن است!

2-کاهش وزن بدن

رژیم غذایی استاندارد آمریکایی ها و بیشتر مردم دنیا، سرشار از چربی های اشباع شده و غذاهای فرآوری شده است و مقادیر کمی غذاهای گیاهی و کربوهیدرات های پیچیده دارد. این باعث چاقی انسان ها شده و به آرامی آنها را از بین می برد. طبق گفته ی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، 64 درصد بزرگسالان و 15 درصد کودکان 6 تا 19 ساله دارای اضافه وزن هستند و در معرض بیماری های مرتبط با اضافه وزن از جمله بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت قرار دارند.

مطالعه ای که از سال 1986 تا 1992 توسط Dean Ornish پزشک و مدیر انستیتوی تحقیقات پزشکی پیشگیرانه در کالیفرنیا انجام شد، نشان داد افراد دارای اضافه وزنی که رژیم غذایی کم چرب و گیاهی را دنبال می کنند، در طی یک سال به طور متوسط ​​10 کیلوگرم کاهش وزن دارند و این کاهش وزن تا 5 سال ماندگار خواهد بود. این شرکت کنندگان، بدون شمارش کالری های دریافتی یا کربوهیدرات ها و بدون اندازه گیری میزان غذای مصرفی یا احساس گرسنگی، وزن خود را کم کردند.

3-طول عمر طولانی تر

Michael F. Roizen، پزشک و نویسنده کتاب RealAge Diet می گوید: اگر رژیم غذایی خود را به گیاهخواری تغییر دهید، می توانید حدود 13 سال به طول عمر خود بیفزایید و با آنچه می خورید خود را جوانتر کنید.” افرادی که چربی های حیوانی و اشباع مصرف می کنند، عمر کمتری دارند و در اواخر عمر نیز، بیمارتر خواهند بود. محصولات حیوانی رگ های شما را مسدود می کنند، انرژی تان را کاهش می دهند و عملکرد سیستم ایمنی بدن شما را کند می کنند. علاوه بر این گوشت خواران در سن کمتری، دچار اختلال عملکرد شناختی و جنسی می شوند.

یک مطالعه ی دیگر نیز تاثیر گیاهخواری بر افزایش عمر را نشان می دهد: ساکنان اوکیناوا ژاپن، طبق مطالعه 30 ساله بر روی بیش از 600 نفر از صد ساله های اوکیناوا به این نتیجه دست یافتند که این مردمان، بیشترین امید به زندگی را در بین ژاپنی ها و احتمالاً طولانی ترین طول عمر را در جهان دارند. راز طول عمر آنها این است: رژیم کم کالری و مصرف کربوهیدرات های پیچیده تصفیه نشده، میوه ها و سبزیجات غنی از فیبر و سویا.

4-استحکام استخوان ها

وقتی کلسیم کافی در جریان خون موجود نباشد، بدن ما آن را از استخوان ها خارج می کند و بعبارت دیگر کلسیم مورد نیاز خود را از استخوان ها استخراج می نماید. نتیجه متابولیکی این امر این است که اسکلت بدن ما ضعیف می شود و با گذشت زمان قدرت خود را از دست می دهد. بیشتر پزشکان مراقبت های بهداشتی توصیه می کنند که انسان باید مصرف کلسیم را از طریق غذاها و به روش های طبیعی، افزایش دهد. غذاهای مصرفی ما مواد مغذی دیگری مانند فسفر، منیزیم و ویتامین D را که برای جذب و استفاده کلسیم در بدن لازم است تأمین می کنند.

word image 67

افرادی که به عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستند اغلب می توانند از مقادیر کمی لبنیات مانند ماست، پنیر و شیر بدون لاکتوز استفاده کنند. اما اگر به طور كامل از مصرف لبنیات خودداری می كنید، می توانید كلسیم مورد نیاز بدن خود را از لوبیای خشك، توفو، شیر سویا و سبزیجات سبز تیره مانند كلم بروكلی، کلم پیچ و شلغم دریافت کنید.

5-کاهش خطر ابتلا به بیماری های ناشی از غذا

CDC گزارش می دهد که انواع بیماری های ناشی از غذا، عامل 76 میلیون بیماری در سال است که منجر به 325000 موارد بستری در بیمارستان و 5000 مرگ در ایالات متحده می شود. طبق گفته ی اداره غذا و داروی ایالات متحده (FDA)، غذاهای غنی از پروتئین مانند گوشت، مرغ، ماهی و غذاهای دریایی به طور مکرر در شیوع بیماری های ناشی از غذا، دخیل هستند.

حتما بخوانید: خوردن حشرات: مزایا و چند نکته جالب

6-کاهش علائم یائسگی

بسیاری از غذاها حاوی مواد مغذی مفید برای زنان یائسه و بطور کلی دوران یائسگی هستند. برخی از غذاها غنی از فیتواستروژن هستند. فیتواستروژن ترکیبات شیمیایی گیاهی هستند که رفتار استروژن را تقلید می کنند. از آنجا که فیتواستروژن ها می توانند سطح استروژن و پروژسترون را افزایش و کاهش دهند، حفظ تعادل آنها در رژیم غذایی به شما اطمینان می دهد که از دوران یائسگی راحت تر عبور کنید. سویا فراوان ترین منبع طبیعی فیتواستروژن است، اما این ترکیب را می توان در صدها ماده غذایی دیگر مانند سیب، چغندر، گیلاس، خرما، سیر، زیتون، آلو، تمشک، کدو و یام (سیب زمینی شیرین هندی) هم یافت. از آنجا که یائسگی با افزایش وزن و کاهش متابولیسم بدن نیز همراه است، رژیم گیاهخواری کم چرب و سرشار از فیبر می تواند به دفع چربی های اضافی بدن و کاهش وزن کمک کند.

7-انرژی بیشتر

Michael F. Roizen، پزشک و نویسنده کتاب RealAge Diet می گوید: تغذیه خوب انرژی قابل استفاده بیشتری تولید می کند. این انرژی شامل انرژی کافی برای ورزش کردن، بازی کردن با بچه ها یا داشتن رابطه جنسی بهتر و … است. چربی زیاد در جریان خون باعث می شود که عروق به درستی باز نشوند و عضلات بدن اکسیژن کافی دریافت نکنند.

نتیجه ی داشتن رژیم های سنگین و حیوانی، افت انرژی و احساس کسالت است. رژیم های گیاهی متعادل به طور طبیعی فاقد محصولات حیوانی مملو از کلسترول و مسدود کننده ی شریان ها هستند. این محصولات حیوانی، از نظر جسمی سرعت بدن را کاهش می دهند و باعث می شوند صبح ها دیرتر و خسته از خواب بیدار شویم. از آنجا که غلات سبوس دار، حبوبات، میوه ها و سبزیجات غنی از کربوهیدرات های پیچیده بسیار هستند، سوخت کافی را برای بدن تأمین می کنند.

8-بهبود عملکرد دستگاه گوارش و رفع یبوست

خوردن مقدار زیادی سبزیجات لزوماً به معنای مصرف فیبر بیشتر است که باعث دفع مواد زائد از بدن می شود. گوشت حاوی فیبر نیست. افرادی که گوشت و محصولات حیوانی کمتری می خورند، کمتر به یبوست، بواسیر و دیورتیکولیت (التهاب دیورتیکول های جدار روده بخصوص روده ی بزرگ) مبتلا می شوند.

9-کاهش آلودکی محیط زیست

برخی از مردم پس از پی بردن به ویرانی هایی که صنعت گوشت در محیط زیست ایجاد می کند، گیاهخوار می شوند. طبق گفته ی آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده (EPA)، رواناب مواد زائد شیمیایی و حیوانی ناشی از کارخانه ها و مزارع، باعث آلودگی بیش از 173000 مایل رودخانه ها و جریان های آبی می شود. رواناب های مزارع، یکی از بزرگترین تهدیدهای کیفیت آب در دنیای امروزی است. فعالیت های کشاورزی که باعث آلودگی محیط زیست می شوند شامل امکانات مورد نیاز حیوانات، شخم زدن، سمپاشی با آفت کش ها، آبیاری، کوددهی و برداشت محصول می باشند. به همین دلیل است که اغلب دوستداران محیط زیست و کسانی که به فکر داشتن دنیای پاک تر هستند، به گیاه خواری روی می آورند و دیگران را نیز به اینکار تشویق می کنند.

10-جلوگیری از مصرف مواد شیمیایی سمی

EPA تخمین می زند که تقریباً 95 درصد باقیمانده ی آفت کش ها در رژیم غذایی معمول آمریکایی ها، ناشی از گوشت، ماهی و محصولات لبنی است. ماهی ها حاوی مواد سرطان زا (PCBs ، DDT) و فلزات سنگین (جیوه، آرسنیک، سرب، کادمیوم) هستند که از طریق پخت و پز یا انجماد از بین نمی روند.

گوشت و محصولات لبنی هم ممکن است حاوی استروئیدها و هورمون ها باشند بنابراین حتماً برچسب محصولات لبنی خریداری شده را بخوانید.

11-کمک به کاهش قحطی

حدود 70 درصد از کل غلات تولید شده در ایالات متحده، برای تغذیه ی حیوانات کشتارگاه استفاده می شوند. در آمریکا، 7 میلیارد حیوان دامی، 5 برابر بیشتر از مردم این کشور غلات مصرف می کنند. David Pimentel استاد محیط زیست در دانشگاه کرنل می گوید: “اگر تمام غلاتی که برای تغذیه ی دام مورد استفاده قرار می گیرند، به طور مستقیم توسط مردم مصرف شوند، تعداد افرادی که می توانند از این غلات تغذیه شوند نزدیک به 800 میلیون نفر خواهد بود!” اگر این غلات صادر می شد، تراز تجاری ایالات متحده را سالانه 80 میلیارد دلار تقویت می کرد که رقم قابل ملاحظه ای است. این نکته برای تمام کشورهای دنیا صادق است.

12-حفظ و حمایت از حیوانات

بسیاری از گیاهخواران به دلیل حمایت از حیوانات، مصرف گوشت را کنار می گذارند. سالانه ده میلیارد حیوان برای مصرف انسان ذبح می شود. برخلاف گذشته که حیوانات آزادانه در مزارع پرسه می زدند، امروزه اکثر آنها در کارخانه ها و محیط های بسته قرار دارند. به دلیل افزایش تقاضا و جمعیت، حیوانات در قفس هایی قرار می گیرند که به سختی می توانند حرکت کنند و از رژیم غذایی آلوده به آفت کش ها و آنتی بیوتیک ها تغذیه می شوند.

این حیوانات کل زندگی خود را در محیط ها و قفس های بسیار کوچکی میگذرانند بقدریکه حرکت برای آنها دشوار است. حیوانات پرورشی تحت خشونت و آزار بزرگ می شوند و نادیده گرفتن این امر، انسانی نیست.

13-صرفه جویی در هزینه ها

گوشت 10 درصد هزینه ی رژیم غذایی آمریکایی ها را تشکیل می دهد. خوردن سبزیجات، غلات و میوه ها به جای گوشت گاو، مرغ و ماهی که هر شخص غیر گیاهخوار در سال می خورد، می تواند میزان هزینه ها را به شدت کاهش دهد. با توجه به گرانی گوشت و فرآورده های گوشتی، روی آوردن به گیاهخواری علاوه بر مزایای بسیار زیادی که برای سلامتی دارد، عاقلانه بنظر می رسد.

14-پربارتر و رنگی تر شدن بشقاب غذا

مواد شیمیایی گیاهی (فیتوکمیکال‌ها) موجود در میوه ها و سبزیجات، رنگ های متنوع و غنی به رژیم غذایی تان می بخشد. منظور از فیتوکمیکال‌ها، ترکیبات شیمیایی موجود در گیاهان است که داراری اثرات دارویی و تغذیه ای می باشند. این مواد شیمیایی گیاهی در دو کلاس اصلی وجود دارند: کاروتنوئیدها و آنتوسیانین ها.

همه ی میوه ها و سبزیجات زرد و نارنجی مانند هویج، پرتقال، سیب زمینی شیرین، انبه، کدو تنبل و ذرت، رنگ خود را مدیون کاروتنوئیدها هستند. سبزیجات برگدار نیز سرشار از کاروتنوئید هستند اما رنگ سبز خود را از کلروفیل می گیرند. میوه ها و سبزیجات قرمز، آبی و بنفش مانند آلو، گیلاس و فلفل دلمه ای قرمز نیز حاوی آنتوسیانین هستند. پخت غذا با توجه به رنگ مواد غذایی، یک روش خوب برای اطمینان از خوردن انواع مواد طبیعی است که باعث افزایش ایمنی بدن می شود و از ابتلا به انواع بیماری ها جلوگیری می کند.

حتما بخوانید: سبزیجات را کی بخوریم؟ چگونه بخوریم؟ (تحقیقات جدید)

15-تهیه و آماده سازی آسان غذاهای گیاهی

این روزها یافتن غذاهای گیاهی خوش طعم و مناسب تقریباً بدون دردسر است چون مواد گیاهی اکثرا در تمام مناطق در دسترس هستند و قیمت مناسب تری هم نسبت به محصولات گوشتی دارند. آماده سازی غذاهای گیاهی نیز معمولا آسانتر از غذاهای گوشتی است و به وقت کمتری نیاز دارد. علاوه بر این، در صورت در دسترس نبودن رستوران های گیاهی، اکثر فست فودها و رستوران های معمولی نیز در منوی خود انواع سالادهای سالم و مبتکرانه ای دارند که ممکن است مورد علاقه ی شما باشند.

احتمالا دلایل بالا شما را متقاعد به گیاهخواری (یا به حداقل رساندن مصرف گوشت) می کند چون هم برای سلامتی مفید است و هم مزایای بسیاری برای محیط زیست دارد و در عین حال بصرفه است. پس به جای اینکه از خود بپرسید چرا گیاهخوار بشوم، بهتر است بپرسید که چرا نباید گیاهخوار شوم؟

منبع 1 منبع 2 منبع 3 منبع 4


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

link
رژیم غذاییسبزیجاتگیاه خواری

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up