اگزمای پوست دست

درمان قطعی اگزمای پوستی (8 روش خانگی-دارویی)

اگزما (Eczema) یا درماتیت به التهاب یا آماس پوست گفته می‌شود که می‌تواند منجر به خارش، قرمزی، تورم، پوسته‌ریزی و دیگر نشانه‌ها شود. بدلیل اینکه اگزما به پوست نفوذ میکند، باکتری ها، ویروسها و قارچها میتوانند وارد پوست شوند. هیچ درمان قطعی(بجز درمان دارویی) برای اگزما وجود ندارد و تقریبا تمام درمان های خانگی برای اگزما بی اثر هستند و بلکه وضعیت پوست را بدتر می کنند. هدف از درمان اگزما کاهش علایم، التیام پوست و جلوگیری ازآسیبهای بیشتر به پوست است. داروها، مرطوب کننده ها و روشهای مراقبت از پوست در منزل همگی میتوانند بخشی از درمان موثر اگزما باشند. در ادامه روش های درمانی اگزما را به طور کامل شرح میدهیم.

word image 151

دلایل ابتلا به اگزما

  • تماس با مواد خشن و یا خارش‌زا همچون پشم
  • آب و هوا و دمای بیش از حد گرم و یا بیش از حد سرد
  • تماس با حیوانات
  • استرس
  • استعمال دخانیات
  • مواد شیمیایی موجود در صابون و یا مواد شوینده، لوازم آرایشی و…
  • عطر‌ها و اسانس‌ها
  • غذا‌های آلرژی‌زا

بهترین روشهای درمان کهیر و سایر حساسیت های پوستی

روش های درمانی اگزما

1- کورتیکواستروئیدها

در زمان بدتر شدن علایم، کورتیکواستروئیدهای موضعی یک درمان استاندارد تجویزشده برای اگزما هستند. این دارو به راحتی می توانید از داروخانه خریداری کنید. قرار دادن پماد، کرم یا لوسیونهای آن برروی منطقه ی آسیب دیده ی پوست موجب:

  • کاهش التهاب
  • از بین بردن واکنشهای آلرژیک
  • کاهش تحریک یا درد
  • و کاهش خارش در محل آسیب دیده میشود.

کورتیکواستروئیدهای موضعی درجه های مختلفی دارند و وقتی درحمام بمدت 3 دقیقه استفاده شوند بیشترین تاثیر را دارند. آنها نباید بعنوان مرطوب کننده مصرف شوند و تنها باید بر قسمتی از پوست که توسط اگزما آسیب دیده است قرار بگیرند.

با گذشت زمان این داروها موجب نازک شدن پوست، تغییر رنگ آن و یا ایجاد علایم کشیدگی برروی پوست می گردند. عوارض جانبی شدیدتر شامل مشکلات چشم (مثل آب مروارید)، ضایعات پوستی (آکنه و جوش و…)، سرکوب آدرنالین و اعتیاد به دارو میباشد.

اگر کورتیکواستروئیدهای موضعی برای اگزما ناکارامد باشند، بهتر است کورتیکواستروئیدهای سیستمیک استفاده شوند که بصورت خوراکی یا تزریقی هستند. از آنجاییکه کورتیکواستروئیدهای سیستمیک برکل بدن اثر میگذارند و اثرات جانبی جدی مانند استخوان پوکی، ریزش مو و مسائل گوارشی را بهمراه دارند، مصرف آنها تنها در دوره ی کوتاهی توصیه میشود.

2- داروهای موضعی

دیگر داروهای موضعی اگزما مهارکننده های کالسیرونین موضعی (TCIs) میباشند. این داروهای تجویزی شامل تاکرولیموس و پیمکرولیموس میباشند. TCIs حاوی استروئید نیستند اما با سرکوب سیستم ایمنی بدن باعث کنترل التهاب و دیگر علایم ناشی از اگزما میشوند. اگرچه TCIs عوارض جانبی مشابهی با کورتیکواستروئیدها ایجاد نمیکنند اما اینها هم باید در دوره ی کوتاهی مصرف شوند چون ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند.

یک نوع جدید از داروهای موضعی اگزما مهارکننده های PDE4 میباشد. این داروها با مسدود کردن آنزیم فسفودی استراز 4 از ایجاد التهاب بیش ازحد در بدن جلوگیری میکنند. درحال حاضر تنها یک مهارکننده ی PDE4 بنام crisaborole وجود دارد که در سال 2016 توسط سازمان غذاداروآمریکا تایید شده است.

درصورت ایجاد عفونت ناشی از اگزما برروی پوست، پزشک ممکن است به دلایل خاصی داروهای آنتی بیوتیک، آنتی ویروس یا ضدقارچ تجویز کند.

3- آنتی هیستامین های خوراکی

آنتی هیستامینهای اگزما مانند دیفن هیدرامین، هیدروکسی زین و یا دوکسیلامین سوکسینات برای راحت خوابیدن در شب کاملا موثر هستند. علاوه برآن آنتی هیستامین از خارش شبانه که میتواند موجب آسیب پوستی و عفونت شود جلوگیری میکند. کرمهای محافظتی مختلف هم ممکن است از طریق بازسازی اجزای ضروری پوست مانند سرامیدها، اسیدهای چرب و کلسترول به کاهش علایم آلرژی کمک کنند.

7 اشتباه رایج که درمان آکنه/اگزما را کند می کند

4- نور درمانی

نور درمانی یا فوتودرمانی که از امواج ماوراء بنفش برای درمان استفاده میکند، برای افراد مبتلا به درماتیت خفیف تا متوسط مناسب است. برطبق گفته ی انجمن ملی اگزما، بلافاصله بعد از نوردرمانی بهبودی حاصل نمیشود اما پس از 1 تا 2 ماه یا چندهفته بهبود علایم مشاهده میشود. این روش برای بیش از 70 درصد مبتلایان به اگزما موثر است. عوارض جانبی بالقوه ی نوردرمانی شامل سوختگی، پیری پوست و افزایش خطر ابتلا به سرطان است بخصوص اگر درمان برای دوره طولانی انجام شود.

درمان مرطوب یکی دیگر از گزینه ها برای اگزمای شدید است. گاهی اوقات افرادیکه به بیمارستان مراجعه میکنند یک داروی موضعی (مانند کورتیکواستروئیدها) و مرطوب کننده برروی پوست دریافت میکنند و سپس محل آسیب دیده با استفاده از یک گاز مرطوب باندپیچی میشود.

5- درمانهای خانگی

علاوه بر درمانهای گفته شده در بالا به کمک پزشک و داروها، روشهای دیگری هم وجود دارد که در خانه انجام میشود و موجب کاهش خارش و نیاز به داروها میشود. این موارد عبارتنداز:

1- ناخن ها را کوتاه نگه دارید و از خراش دادن پوست اجتناب کنید.

2- پوست را مرتبا با پمادها، کرم ها و لوسیونهای فاقد الکل، عطر و رنگ مرطوب کنید.

3- از یک مرطوب کننده ی هوا استفاده کنید بخصوص اگر آب و هوای محل زندگیتان خشک است.

4- از تحریک کننده های پوستی مانند پشم یا فیبرهای مصنوعی اجتناب کنید (بجای آن لباسهای پنبه ای نرم بپوشید)، همچنین از صابونهای قوی و دترجنتها و محیطهایی که موجب عرق کردنتان میشود دوری کنید.

5- از آلرژنهای منتقله از هوا مانند گرده ی گلها، حیوانات خانگی و ذرات گردوغبار دوری کنید.

6- هنگام حمام کردن توجه به این نکته مهم است که یک دوش حمام سرد یا ولرم بگیرید. از پاک کننده های ملایم استفاده کنید و از سایش یا خشک کردن زیاد پوست اجتناب کنید.

7- بعد از اینکه از حمام بیرون آمدید فورا از یک مرطوب کننده استفاده کنید.

6-درمانهای طبیعی

علاوه بر نکات گفته شده در بالا، به درمانهای طبیعی زیر برای بهبود اگزما توجه کنید:

  • میتوانید به وان حمام روغنهای معطر یا جو دوسر اضافه کنید.
  • با روغنهای ضروری مانند بابونه، علف مرغ، شیرین بیان یا آویشن پوست را ماساژ دهید.
  • از طریق یوگا، ورزش یا تمرینات ذهنی استرستان را مدیریت کنید.
  • تغییرات غذایی و مکملهایی برای اگزما

7- رژیم غذایی

برای برخی افراد مبتلا به درماتیت آتوپی بسیاری از غذاها میتواند موجب بدتر شدن علایم و واکنشهای آلرژیک شود. چالش غذاخوردن بدین صورت است که برخی از غذاهای خاصی برای مدتی از رژیم غذایی حذف میشوند و سپس به آرامی اضافه میشوند و تغییرات پوستی پس از مصرف آنها بررسی میشود. این میتواند به تشخیص اینکه کدام غذاها منجر به ایجاد اگزما میگردد موثر باشد.

بایدها ونبایدها در رژیم غذایی

word image 152

8- حمام

  • خیس کردن پوست روشی مناسب برای درمان بیماری اگزما ست که بسیاری از متخصصان برای درمان خشکی پوست و کاهش اگزما پیشنهاد می دهند.
  • برای حمام کردن خود را در آب ولرم ( نه گرم) به مدت 5 تا 10 دقیقه بشویید. از شوینده ملایم (نه صابون) برای شستشو استفاده کنید هرگز پوست را مالش ندهید.
  • بعد از حمام، به آرامی حوله را بر روی پوست بدن خود بکشید. محل اگزما را به آرمی و با ضربه های آرام خشک کنید.
  • داروی مخصوص اگزما را بر قسمت آسیب دیده بمالید.
  • سپس ظرف مدت سه دقیقه، به آرامی کرم مرطوب کننده را به سرتاسر بدن بزنید. این موضوع مهم ست که ظرف مدت سه دقیقه قبل از اینکه پوست به طور کامل خشک شود از مرطوب کننده استفاده کنید.
  • چند دقیقه صبر کنید و اجازه دهید رطوبت جذب پوست شود، بعد از آنکه پوست خشک شد لباس خود را بپوشید.
  • دست کم روزی یکبار دوش بگیرید
  • حمام کردن باید با آب ولرم و نه آب گرم باشد و 10 تا 15 دقیقه طول بکشید
  • هرگز پوست را لیف نکشید و یا با حوله نمالید
  • از شوینده ملایم ( ونه صابون) استفاده کنید.
  • اگر اگزما شدید است از شوینده ها به صورت محدود استفاده کنید تا خشکی کمتری بر روی پوست رخ دهد.

بهترین ویتامین ها/مکمل ها برای تقویت پوست


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

link
بیماریهای پوستدرمان اگزما

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up