لکه قرمز پوست

لکه های قرمز روی پوست بدون خارش+ 6 درمان خانگی

در این مقاله می ‌خواهیم به دقت راجع به رایج‌ ترین علت‌ های لکه ‌های قرمز روی پوست صحبت کنیم؛ لکه‌ هایی که خارش ندارند اما از یک قرمزی یا جوش معمولی متفاوت به نظر می ‌رسند و دلایل ایجاد آن ها با لکه ‌های خارش ‌زا یکسان است.

آشنا شدن با محرک ‌هایی که عامل ایجاد این لکه‌ های قرمز هستند، اهمیت بسیار زیادی دارد و شما می ‌توانید وضعیت لکه‌ های پوستی خود را با اطلاعات بیشتری بررسی کنید.

علت ‌های رایج لکه ‌های قرمز بدون خارش روی پوست

دلایل زیادی برای ایجاد این لکه‌ های پوستی وجود دارد که رایج ترین آن ها شامل موارد زیر هست:

1-ماه گرفتگی

ماه گرفتگی‌ ها لکه ‌هایی بر روی پوست هستند که در زمان تولد یا کمی بعد از آن خودشان را نشان می‌ دهند. البته همیشه از ابتدا قرمز نیستند و معمولاً بعد از مدتی به رنگ قرمز در می ‌آیند. رگ ‌های خونی غیر طبیعی در پوست عامل ایجاد ماه گرفتگی خواهند شد.

2- آکنه

آکنه یک وضعیت در پوست است که می ‌تواند خفیف تا شدید باشد و معمولاً باعث ورم و قرمزی روی پوست می ‌شود.

3- لکه آنژیوم یا رگ تود

آنژیوم یک نوع لکه پوستی است که می ‌تواند در هر جایی از بدن اتفاق بیفتد. زمانی که رگ‌ های خونی خیلی به یکدیگر فشرده می‌ شوند، به شکل ضایعات قرمز روی پوست در می ‌آیند که به آن ها پاپیول یا سفت دانه هم گفته می ‌شود که ممکن است حتی به زیر پوست هم برسد.

حتما بخوانید: 30 تا از خواص ثابت شده علمی روغن کرچک برای پوست

4- پوست مرغی یا کراتوزیس پیلاریس

پوست مرغی یک وضعیت پوستی بدون آسیب است که به خاطر تولید زیاد پروتئین کراتین اتفاق می ‌افتد، باعث ایجاد جوش‌ های سفت و کوچک در اطراف فولیکول مو می ‌شود که مخصوصاً این اتفاق در ناحیه ران، باسن و بازو رخ می ‌دهد.

word image 21649 2

5- بویل یا جوش عفونی یا کورَک

بویل یک نوع عفونت پوستی فولیکول مو یا غدد چربی است که معمولاً به شکل جوش قرمز و سفت ظاهر می ‌شود. ترشحات و مایعاتی داخل آن وجود دارد که می‌ترکد و مایعات و ترشحات از آن بیرون می ‌ریزند.

6- واکنش آلرژیک

یکی از رایج ‌ترین علت ‌های قرمز شدن پوست واکنش ‌های آلژیک است. واکنش آلژیک می ‌تواند به خاطر مصرف غذا یا یک ماده آلرژی ‌زا یا آلرژن‌ های موجود در هوا، لوازم آرایشی، محصولات پوستی، شوینده ‌ها و دیگر مواد حساسیت زا باشد. پزشک می ‌تواند از شما تست آلرژی بگیرد و متوجه شود که پوست تان به چه مواردی حساسیت نشان داده است.

7- بثورات گرما

بثورات گرما به خاطر باقی ماندن عرق در منافذ بسته پوست اتفاق می ‌افتد و می ‌تواند به شکل لکه‌ های قرمز روی پوست ظاهر شود که معمولا سوزش و خارش را با خودش به همراه دارد. این نوع لکه‌ های قرمز روی پوست در آب و هوای مرطوب و گرم اتفاق می ‌افتد و اگر پوست را خنک کنید، از بین خواهند رفت.

8- جوش پولکی

جوش پولکی یک قرمزی روی پوست است که به خاطر ویروس اتفاق می ‌افتد و معمولاً بین ۶ تا ۱۲ هفته طول می ‌کشد. گاهی اوقات خیلی بزرگ می ‌شود و ممکن است جوش ‌های ریزتری هم اطراف آن ایجاد شوند. معمولاً در رنگ صورتی یا قرمز به شکل برآمده روی پوست ظاهر می ‌گردد.

9- اینترتریگو یا عرق سوز

گاهی اوقات قرمزی ممکن است در قسمت چین و چروک پوست اتفاق بیفتد که معمولاً در زیر بغل، زیر سینه و ناحیه تناسلی بیشتر یافت می ‌شود. در افراد چاق چنین جوش ‌هایی بیشتر رواج دارد و می ‌تواند به خاطر افزایش گرما و رطوبت و دیگر محرک‌ های پوستی باشد.

10- درماتوفیبروم یا فیبروم پوست

درماتوفیپرم جوشی است که معمولاً در بدن خانم‌ ها اتفاق می ‌افتد. در مردان هم می ‌تواند رخ بدهد. البته به غیر از پا می ‌تواند در نواحی دیگر بدن هم باشد که معمولاً به شکل قرمز یا قهوه ‌ای ظاهر می ‌شود، سرطانی نیست و می‌تواند به صورت چندتایی هم اتفاق بیفتد.

11- درماتیت تماسی تحریکی

درماتیت تماسی یک نوع از قرمزی پوست است که به خاطر برخورد یک ماده رخ می دهد. این جوش‌ها به خاطر فعالیت خود ایمنی بدن نیستند و به دلیلِ قرار گرفتن مداوم در معرض یک ماده حساسیت ‌زا مثل صابون، شوینده، مواد قلیایی و اسیدی رخ می ‌دهند.

12- لکه پتشی

پتشی یا لکه‌ های خونی، لکه ‌های گرد قرمز رنگی هستند که به خاطر رگ‌ های خونی ریز که زیر پوست ترکیده می ‌شوند اتفاق می افتند. زمانی که آن ها را لمس می ‌کنید، مسطح هستند اما گاهی اوقات شبیه به جوش هم ظاهر می‌ شوند. دلایل مختلفی می تواند عامل ایجاد این قرمزی‌ ها باشد، مثلاً جراحت پوستی، ضربه یا آفتاب سوختگی.

13- کهیر

کهیر ها جوش ‌های قرمزی هستند که به صورت ناگهانی روی پوست ظاهر می ‌شوند و می ‌توانند به خاطر یک آلرژن هم اتفاق بیفتند. گاهی اوقات چند ساعت و گاهی چند روز طول می کشد تا برطرف شوند.

14- گل سرخی

گل سرخی یک وضعیت پوستی مزمن است که باعث ایجاد جوش ‌های ریز قرمز روی پوست می ‌شود. فقط روی صورت ظاهر می‌ گردد؛ جایی که رگ ‌های خونی کوچکِ زیادی وجود دارد.

15- نیش حشره

نیش حشره معمولاً به شکل قرمزی‌ های گرد اتفاق می ‌افتد که می ‌تواند خارش زا و بدون خارش باشد اما حالت ورم کرده پیدا می ‌کند. اگر از خواب بیدار شدید و متوجه برآمدگی قرمز رنگ کوچکی شدید، این می ‌تواند علامت نیش حشره باشد که معمولاً به خاطر پشه است.

علت ‌های نادر برای لکه ‌های قرمز بدون خارش

یک سری دیگر از علت ‌ها هستند که نسبت به موارد بالا رواج کم تری دارند اما باید بیشتر جدی گرفته شود که علائم آن ها به شکل لکه قرمز، برآمدگی یا جوش روی پوست ظاهر می ‌شود که شامل موارد زیر است:

  • سرخک
  • زرد زخم
  • اختلالات خونی
  • لوپوس
  • بیماری کاوازاکی
  • سندروم رامسی هانت
  • آبله مرغان
  • هرپس تناسلی
  • زگیل تناسلی
  • عفونت MRSA
  • تب اسکارلت
  • بیماری گال
  • سیفیلیس
  • بیماری لایم

لکه های قرمز و سرطان پوست

سرطان پوست حاصل از ملانوما و سلول پایه‌ای باسال می‌ تواند به شکل لکه ‌های قرمز یا خال‌ روی پوست ظاهر شود. حتماً باید در صورت مشاهده موارد زیر به پزشک مراجعه کنید:

  • لکه ‌هایی که بهبود پیدا نمی ‌کنند و مدام تغییر حالت می دهند و بدتر می شوند.
  • لکه ‌هایی که ناگهانی روی پوست ایجاد شده ‌اند؛ بدون این که دلیل خاصی داشته باشند.
  • لکه ‌هایی که مشکوک به نظر می ‌رسند و شما را نگران کرده اند.

تشخیص زود هنگام سرطان پوست

خطرناک ‌ترین نوع سرطان‌ های پوستی، خال ‌های سرطانی است. خال ‌های نرمال و معمولی طبیعی هستند و آسیبی وارد نمی‌ کنند اما اگر متوجه شدید که خال تغییر رنگ، سایز و شکل داده، می ‌تواند خطر سرطان پوست را به همراه داشته باشد. حتماً اطمینان حاصل کنید که وضعیت پوستی خود را بررسی کردید و مشکلی وجود ندارد.

یک راه حل برای اکثر بثورات پوستی: بثورات پوستی: علت، بایدها و نبایدها

لکه‌ های پتشی چگونه درمان می ‌شود؟

درمان پتشی بستگی به علت آن دارد و می ‌تواند در علت ‌های مختلف، درمان ‌های متفاوت داشته باشد. اگر به خاطر جراحت پوستی اتفاق افتاده، شما نیاز به درمان ندارید و بعد از مدتی وضعیت تان بهبود پیدا می کند اما اگر علت جدی ‌تر باشد، نیاز به انجام کار های زیر دارید:

  • مصرفِ آنتی بیوتیک برای درمان عفونت ‌های باکتریایی‌.
  • شیمی درمانی.
  • رادیوتراپی.
  • ایمونوتراپی و پیوند مغز استخوان برای درمان سرطان خون. کورتیکوستروئیدها برای کاهش ورم رگ‌ های خونی.
  • دارو های سرکوب ‌کننده سیستم ایمنی.
  • مکمل ‌های ویتامین C.

برای درمان پتشی در منزل چه کار کنیم؟

اگر مبتلا به پتشی هستید، باید با پزشک تماس بگیرید اما راهکار های خانگی برای درمان این مشکل شامل موارد زیر است:

  • کمپرس سرد.
  • مصرف زیاد مایعات.
  • دارو های ضد التهابی غیر استروئیدی.
  • استراحت.

اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
بیماریهای پوستقرمزی پوست

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up