قارچ پوستی

شکل ظاهری قارچ پوستی (سفیدرنگ قهوه ای و همه)

جوش‌های قرمزی که با خارش همراهند و پوسته پوسته می ‌شوند، می ‌توانند حتی ناخوشایند باشد و شما را دیوانه کنند. اما بیشتر عفونت ‌های قارچی خطرناک نیستند و معمولا می ‌توان آن ها را به راحتی با انواع کرم ‌ها درمان کرد. اگر شما هم مستعد ابتلا به عفونت ‌های قارچی هستید، با پزشک تان در مورد چگونگی پیشگیری از عود آن صحبت کنید.

قارچ پوستی چیست؟

قارچ یک موجود کوچک مثل کپک یا سفیدک است. قارچ‌ ها همه جا هستند، در هوا و آب و روی بدن انسان. حدود نیمی از قارچ ‌ها مضر هستند. اگر یکی از قارچ‌های مضر روی پوست شما بنشیند، می ‌تواند باعث عفونت قارچی شود. ممکن است دچار لکه‌ های قرمز پوستی یا احساس خارش هم شود.

چه کسانی در معرض خطر ابتلا به لکه‌ های قارچی هستند؟

هر کسی ممکن است دچار جوش ‌های قارچی شود. عفونت‌ های سطحی پوست و ناخن به عنوان شایع ‌ترین شکل عفونت شناخته می‌ شوند که در یک زمان معین 20 تا 25 درصد از جمعیت جهان را تحت تأثیر قرار می ‌دهند. به طور مثال بیماری پای ورزشکار اغلب افراد سالم را هم درگیر می ‌کند. اگر شرایط زیر را داشته باشید، ریسک ابتلا به جوش و کهیر پوستی در شما افزایش می‌ یابد:

  • سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشید (مثلا از دارو های سرکوب ‌کننده سیستم ایمنی استفاده کنید، بیماری ‌ای داشته باشید که سیستم ایمنی را ضعیف می ‌کند یا تحت شیمی درمانی باشید.)
  • به صورت طولانی مدت یا با دوز بالا آنتی ‌بیوتیک مصرف کنید.
  • اضافه وزن داشته باشید.
  • دیابت داشته باشید.
  • یک محصول جدید مراقبت از پوست را امتحان کنید.
  • بی ‌اختیاری ادرار داشته باشید (به عنوان مثال نوزادان دچار جوش‌ هایی در ناحیه پوشک شان می شوند.)
  • به شدت عرق کنید.
  • باردار باشید.

قارچ ‌های پوستی چه شکلی هستند؟

عفونت قارچی پوست اغلب قرمز روشن به نظر می‌ رسد و می‌ تواند در یک قسمتِ بزرگ پخش شود. بثورات پوستی قارچی هم می ‌تواند دارای ویژگی ‌های زیر باشد:

  • رنگ در حاشیه جوش پر رنگ ‌تر است.
  • کناره ‌های بیرونی لک فلسی شکل و پوسته‌پوسته می ‌شود.
  • در لبه ‌های جوش تاول‌ های چرکی کوچک تر و مشخص‌ تری وجود دارد.

قارچ ‌های پوستی در کجا ظاهر می ‌شود؟

این لکه‌ ها می ‌تواند در هر جایی از بدن، از جمله ناخن‌ ها ظاهر شود. در نواحی دارای چین‌ های پوستی مثل کشاله ران، باسن یا ران ‌ها شایع ‌تر است.

انواع مختلف جوش و کهیر های پوستی کدامند؟

نام پزشکی عفونت قارچی پوست کچلی یا گری است. انواع عفونت ‌های قارچی عبارتند از:

word image 21459 2

  • پای ورزشکار (tinea pedis): شایع ‌ترین نوع عفونت قارچی است، این بیماری اغلب زمانی بدتر می ‌شود که فرد با پای برهنه در حمام ‌های عمومی یا رختکن راه برود. پوست بین انگشتان پا سفید می‌ شود و شروع به کنده شدن می‌ کند. بیماری پوستی پای ورزشکار می‌تواند بر روی کف پا هم تأثیر بگذارد.

word image 21459 3

  • قارچ ناخن (آنیکومیکوز): این عفونت یک مشکل شایع پا است. معمولا ناخن‌ های پا را درگیر و آن ها را زرد و ضخیم می ‌کند طوری که به راحتی شکسته می ‌شوند.

word image 21459 4

  • خارش جوک (tinea cruris): جوش و کهیر های ناحیه کشاله ران است که مردان را بیشتر از زنان مبتلا می ‌کند.

word image 21459 5

  • عفونت قارچی پوست سر (tinea capitis): این لکه‌ ها بیشتر کودکان را درگیر می ‌کند و باعث ریزش مو خواهد شد، اما با درمان مناسب، مو ها معمولا دوباره رشد می‌ کنند.

word image 21459 6

  • دانه ‌های پوستی حلقوی (tinea corporis): این اصطلاح به آن دسته از جوش هایی اطلاق می ‌شود که در هیچ دسته دیگری جای نمی ‌گیرد. این جوش‌ ها اغلب به شکل حلقوی در کنار هم قرار می‌ گیرند.

حتما بخوانید: این 6روش درمان کهیر و حساسیتهای پوستی بجای متدهای بی فایده خانگی

چه چیزی باعث ایجاد جوش‌ های قارچی می ‌شود؟

هنگامی که پوست شما با یک قارچ مضر تماس پیدا می‌ کند، عفونت منجر به ظاهر شدن جوش و لک قرمز روی پوست تان می‌ شود. به عنوان مثال، اگر یک جفت کفش را از فردی که به بیماری پای ورزشکار مبتلاست قرض بگیرید، قارچ ممکن است با پای شما تماس پیدا و شما را هم مبتلا کند. این جوش ‌ها اغلب از فردی به فرد دیگر یا از حیوانی به فرد دیگر و با تماس مستقیم منتقل می ‌شوند.

علائم بثورات قارچی چیست؟

قارچ ‌های پوستی اغلب قرمز و با خارش یا سوزش همراه‌اند. در صورت ابتلا به این بیماری ممکن است برجستگی ‌های قرمز و متورم مثل جوش یا لکه‌ های پوسته‌ پوسته و فلس ‌مانندی روی پوست تان ایجاد شود.

قارچ ‌های پوستی چگونه تشخیص داده می ‌شوند؟

یک پزشک می ‌تواند با مشاهده لکه ‌های قارچی و پرسیدن در مورد علائم تان، این بیماری را تشخیص دهد. در بسیاری از مواقع، تشخیص را می ‌توان با بررسی خرده فلس پوستی زیر میکروسکوپ (تهیه KOH) تایید کرد . در برخی از موارد، ممکن است برای شناسایی یک قارچ خاص و کمک به تشخیص بهترین روش درمان برای شما، لازم باشد آزمایش کشت قارچ انجام شود.

در طول آزمایش کشت قارچ، پزشک شما ممکن است نمونه کوچکی از پوست (بیوپسی) یا مایع آن (آسپیراسیون) را بگیرد. برای عفونت ‌های شدید، ممکن است نیاز به آزمایش خون باشد.

بیماری قارچ پوستی چگونه درمان می ‌شود؟

درمان قارچ پوستی شامل موارد زیر است:

  • کرم ‌های ضد قارچ که بسیاری از آن ها بدون نسخه در دسترس هستند.
  • دارو های نسخه ‌ای قوی ‌تر که تاثیر سریع تری دارند.
  • دارو های خوراکی، اگر عفونت قارچی شدید باشد.

آیا می ‌توانم قارچ پوستی را در خانه درمان کنم؟

پزشک باید لکه‌ های شما را ببیند، به خصوص اگر این اولین بار است که لکه قارچی ظاهر می ‌شود. معمولا پزشک می ‌تواند آن را تشخیص دهد و بهترین روش درمان را برای تان تجویز کند. درمان جوش ‌های قارچی با کرم ضد خارش حاوی استروئید ممکن است عفونت را بدتر و درمان آن را دشوارتر کند.

علت، علائم و انواع قارچ پوست سر و 3 روش درمان خانگی

چگونه می ‌توانم از قارچ ‌های پوستی جلوگیری کنم؟

در برخی از افراد، لکه‌ های قارچی حتی پس از درمان هم مجددا عود می ‌کنند. عفونت‌ های مکرر ممکن است علت ژنتیکی داشته باشد و به همین خاطر شما بیشتر مستعد ابتلا به این عفونت ‌ها باشید. این اقدامات می ‌توانند در وهله اول به جلوگیری از عود یا ایجاد جوش ‌های قارچی کمک تان کنند:

رعایت بهداشت پا

  • جوراب تان را عوض کنید و پاهای تان را مرتب بشویید. از کفش ‌های پلاستیکی که هوا به داخل شان نفوذ نمی‌ کند، اجتناب کنید.
  • با پای برهنه به خصوص در مکان ‌هایی مثل دوش سالن بدن سازی و رختکن که ممکن است خیس باشند، راه نروید.
  • هنگام کوتاه کردن ناخن ‌های پا، آن ها را صاف کوتاه کنید. اگر ناخنی دارید که در گوشت فرو رفته است، بهتر است برای معاینه آن به متخصص پا مراجعه کنید. و اگر عفونت قارچی ناخن دارید ، از یک ناخن‌گیر برای ناخن‌ های سالم و آلوده استفاده نکنید.

استفاده صحیح از دارو

اگر پزشک تان کرمی را تجویز کرده است، تا زمانی که دستور داده است از ‌آن استفاده کنید. حتی وقتی که دیگر جوشی نمی ‌بینید، ممکن است عفونت قارچی هم چنان وجود داشته باشد، بنابراین تا زمانی که پزشک تان توصیه کرده است، به استفاده از کرم ادامه دهید.

پزشک شما ممکن است یک دوره درمانی را برای همه اعضای خانواده ‌تان توصیه کند. اغلب، افرادی که با هم زندگی می‌ کنند می ‌توانند عفونت را به یکدیگر منتقل کنند. درمان همه کمک می ‌کند تا مطمئن شوید که عفونت واقعا از بین رفته است.

با پزشک تان در مورد اینکه آیا برای جلوگیری از عفونت باید از کرم ضد قارچ به طور مرتب روی پاها و ناخن‌های تان استفاده کنید یا خیر، بپرسید.

استفاده روزانه از پودر ضد قارچ در کفش‌های تان هم به پیشگیری از بیماری پای ورزشکار کمک می‌ کند.

چه مدت درگیر قارچ پوستی خواهم بود؟

مدت زمانی که طول می‌ کشد تا دارو اثر کند؛ می‌ تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. معمولا چند روز تا چند هفته طول می ‌کشد تا قارچ برطرف شود. اما عفونت قارچی ممکن است دوباره عود کند. در مورد اقداماتی که می ‌توانید برای جلوگیری از بازگشت عفونت انجام دهید، با پزشک تان صحبت کنید.

این پمادهای ضد قارچ عالی هستند! 4 تا از بهترین پمادهای ضد قارچ پوستی خارجی

چه زمانی در مورد قارچ‌ های پوستی باید به پزشک مراجعه کنم؟

بیشتر قارچ ‌ها جدی نیستند. اما اگر تغییرات پوستی دارید، توصیه می ‌شود به پزشک تان مراجعه کنید. او می‌تواند یک دوره درمانی را برای پیشگیری از بدتر شدن تغییرات و تشخیص بیماری ‌های زمینه ‌ای تجویز کند.

در شرایط زیر با پزشک تان تماس بگیرید یا به اورژانس بروید:

  • قارچ کل بدن تان را درگیر کرده باشد.
  • به طور ناگهانی شروع و به سرعت پخش شود.
  • دردناک، همراه با تاول یا عفونی باشد.
  • همراه با تب باشد.

ویدیوی معرفی انواع قارچ پوستی

 

قارچ‌ های پوستی ممکن است به شدت آزار دهنده به نظر برسند، اما قابل درمان هستند. در صورت مشاهده هر گونه جوش و کهیر یا تغییر در پوستتان به پزشک مراجعه کنید. معمولا یک دوره از کرم‌ های ضد قارچ (با نسخه یا بدون نسخه) قارچ‌ ها را از بین می ‌برد و خارش را تسکین می ‌دهد.

حتما بخوانید: قرص ضد قارچ ایتراکونازول–نحوه استفاده، عوارض


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
بیماریهای پوستقارچ پوستی

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up