چای سیاه

14 مضرات چای سیاه و تنها فواید ثابت شده

چای یکی از محبوب ترین نوشیدنی های جهان است و در طی تاریخ از اهمیت زیادی برخوردار است. چای سیاه یکی از محبوب ترین انواع چای هاست که برای اولین بار در سال1827 مورد استفاده قرار گرفت. در این مقاله سعی داریم عوارض چای سیاه را برای شما ارائه دهیم.

فرآوری چای سیاه

چای سیاه نوعی چای است که از برگهای تازه ی گیاه Camellia sinesis بدست می آید. در طول فراوری این نوع چای، برگهای سبز این گیاه در معرض هوای مرطوب با اکسیژن زیاد قرار داده میشوند و فرآیند اکسیداسیون اتفاق می افتد. در این فرآیند برگهای سبز گیاه، سیاه میشوند. مقدار اکسیژن توسط تولیدکننده کنترل میشود. چای سبز هم از همان گیاه بدست می آید ولی بطور کامل اکسیده نمیشود.

ترکیبات و مواد مغذی چای سیاه

کافئین پورین
فلوراید گزانتین
گلوکورونیک آنتی اکسیدانهایی مانند پلی فنول و کاتچین
اسیدلاکتیک لینالول
منگنز آلفا آیونون
تانین بتا آیونون
پتاسیم ویتامین K

چای سیاه در طب سنتی

طبیعت آن گرم و خشک است. مقوی معده و میل جنسی در افراد با طبیعت سرد و مرطوب است. رقیق کننده مواد، مدر، سکین دهنده تشنگی کاذب و التهاب معده، صاف کننده خون و رنگ صورت، رساننده داروها به انتهای معده و بدن، پاک کننده معده، از بین برنده بوی بد دهان و بوی بد سیر و پیاز، جهت تپش قلب و بیماری های قلب و سختی در ادرار کردن مفید است. همچنین ضماد پخته آن جهت ورم های سخت و تسکین درد بواسیر مفید می باشد.

مصلح آن شیرینی و شیر است و استعمال بدون شیرینی با آن را مضر می دانند و نی ناشتا آشامیدن آن نی مضر و بویژه در گرم مزاجان ایجاد کننده بیماری است. آشامیدن آن بصورت داغ را بویژه در هوای گرم و در افراد با م اج گرم نی مضر می دانند. نیم گرم آن مفید است و اگر بر روی غذا نوشیده شود باعث سرعت در عمل هضم و گوارش می شود. مصلح آن در گرم مزاجان شیر  و در سرد مزاجان مشک، میخک، زنجبیل و دارچین است

فواید چای سیاه (ثابت شده)

  • اسید آمینه‌ ال‌ تیاتین موجود در چای سیاه استراحت و تمرکز بهتر را برایمان به ارمغان می آورد.
  • کاهش خطر ابتلا به تصلب شرایین (آترواسکلروزیس)
  • کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه (برای درمان سنگ کلیه بخوانید!)
  • پایین آمدن فشارخون پس از نوشیدن چای (روشهای کاهش فشار خون در اینجا !)
  • بهبود کاهش وزن
  • کاهش خطر ابتلا به بیماری پارکینسون
  • چای سیاه حاوی آنتی ژن های آلکیلین است که به تقویت پاسخ ایمنی ما کمک می کند.
  • مصرف چای سیاه به سبب داشتن آنتی اکسیدان های فیتوکمیکال برای داشتن استخوان هایی قوی و سالم پیشنهاد شده است و مانع از بروز آرتروز میشود.
  • نتی اکسیدان های موجود در چای مانند پلی فنل و کاتچین ممکن است در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان نقش داشته باشند. بخصوص سرطان تخمدان در زنان
  • چای سیاه موجب کاهش تشکیل پلاک می شود و همچنین رشد باکتری هایی را که موجب تشکیل حفره ها و پوسیدگی دندان می شود را کاهش می دهد.
  • افرادی که روزانه ۳ فنجان یا بیشتر چای می‌نوشند، ۲۱ درصد کمتر از افرادی که معمولا کمتر از یک فنجان چای سیاه یا سبز مصرف می ‌کنند در معرض خطر سکته‌ مغزی قرار دارند.

مضرات چای سیاه

نوشیدن به اندازه ی چای سیاه برای بزرگسالان سالم بیخطر است. بااینجال اگرچای سیاه به میزان زیاد، مثلا بیشتر از 4 یا 5 فنجان در روز مصرف شود، ممکن است عوارض جانبی بهمراه داشته باشند. اگرچه افرادی که از بیماری های خاصی رنج میبرند باید از نوشیدن چای سیاه اجتناب کنند.

1-مشکلات قلبی: از آنجاییکه مقادیر زیاد چای سیاه بدلیل کافئین زیاد موجب افزایش میزان ضربان قلب وهمچنین تپش قلب نامنظم میگردد، افردای که بیماری قلبی دارند نباید در مصرف آن زیاده روی کنند یا حتی باید آن را بطور کامل کنار بگذارند. این بخصوص برای افرادی ست که سابقه ی حمله ی قلبی یا بیماری های قلبی حاد مانند تاکی کاردی حمله‌ای یا پاروکسیسمال دارند. (نوعی تاکی کاردی است که آغاز و پایانی ناگهانی و حمله‌ای دارد). سایر خوراکی های مضر برای قلب را در اینجا توضیح دادیم!

2-سیتم عصبی برانگیخته: مقادیر بیش از حد چای سیاه موجب برانگیخته شدن سیستم عصبی میشود و نتیجه ی آن اسهال، بیخوابی، تنفس سریع، تپش قلب و احساس اضطراب در وقایع پیش پا افتاده میگردد.

3-ناراحتی معده: وقتی کافئین موجود در چای سیاه به معده میرسد، موجب تولید انواع مختلف مواد اسیدی میگردد که بدن نمیتواند به آسانی آنها را جذب کند. به همین دلیل معده احساس ناراحتی میکند و ممکن است فرد احساس تهوع و استفراغ داشته باشد. افرادی که از زخم معده یا سرطان معده رنج میبرند، مصرف چای سیاه برای آنها ممنوع است! دمنوش هایی که برای معده عالی هستند را در اینجا معرفی کردیم!

4-یبوست: اگرچه این عارضه ی جانبی چای سیاه معمولا غیرمنتظره است اما گاهی اوقات بدلیل وجود تانین در آن موجب یبوست میگردد. اگرچه این ماده مزایایی هم دارد اما مصرف بیش از حد چای سیاه موجب ایجاد یبوست میگردد بدلیل اینکه بدن به میزان زیاد شروع به ذخیره ی مواد زاید مینماید. درمان یبوست با این 7 گیاه!

5-بارداری و شیردهی: مصرف به اندازه ی چای سیاه در زنان باردار به اندازه ای که بیشتر از 3 فنجان در روز نباشد، بسیار توصیه میشود. مصرف بیش از این مقدار در طول بارداری موجب عوارض جانبی منفی متعددی از جمله افزایش خطر سقط جنین، سندروم مرگ ناگهانی نوزاد، علایم جذب کافئین در نوزادان و وزن کم نوزاد در هنگام تولد میگردد. مادران شیرده هم باید از مصرف بیش ازحد چای اجتناب کنند چون موجب حساسیت بیشتر کودک و حرکات روده بیشتر در آنها میشود.

6-اسهال: مقادیر زیاد کافئین در چای سیاه منجر به بدتر شدن اسهال میشود. به همین دلیل است که افراد مبتلا به سندروم روده ی تحریک پذیر (IBS) باید به اندازه و درحد تعادل این چای را مصرف کنند. برای درمان اسهال این مواد خوراکی باید استفاده شوند!

7-مثانه ی بیش فعال : مقادیر زیاد کافئین موجود در چای سیاه منجر به افزایش احتمال ابتلا به مثانه ی بیش فعال و بدتر شدن علایم در افرادی که سابقه ی این بیماری را دارند میگردد. به همین دلیل این افراد برای نوشیدن چای سیاه باید احتیاط کنند.

8-از بین بردن زیبایی دندان ها: مصرف بیش از حد چای سیاه تاثیر سو بر دندان ها گذاشته وموجب تغییر رنگ دندان ها میشود.

9-کاهش جذب آهن و کم خونی: تانن یکی از ترکیبات چای است که مزه تلخی به آن می دهد درصورت ترکیب با آهن ، ایجاد رسوب می نمایند. درشت و سنگین بودن ملکول های رسوب ، توسط بدن جذب نمی شوند . نوشیدن چای به اندازه یک فنجان با غذا جذب آهن غیر هموگلوبینی را حدود 70 درصد کاهش می دهد اما نباید خطری برای افراد سالم داشته باشد و اگر در جذب آهن مشکل دارید، می توانید چای را با فاصله از غدا مصرف کنید.

10-سردرد و سرگیجه: معمولا این عارضه در پی استفاده بیش از حد چای در طول روز به وجود می آیدو زمانی که شما روزانه بین 6 تا 12 لیوان چای مینوشید ممکن است دچار سرگیجه شوید. همچنین میزان مصرف متعادل چای موجب بهبود سردرد میشود اما مصرف بیش از حد آن نتیجه عکس میگذارد و سردرد را تشدید میکند.

11- آلزایمر: مصرف بالای چای که حاوی آلومینیوم است، می تواند یکی از علل بروز آلزایمر باشد.

12-افسردگی و بیخوابی:چای حاوی کافئین بوده و این میزان از کافئین منجر به بی خوابی، افسردگی، بیشتر شدن ضربان قلب شود.از سوی دیگر کافئین اعتیاد آور است و با کاهش دوز مصرفی عوارضی مانند سردرد و تهوع به دنبال خواهد داشت.

13-فلوئوروزیس استخوانی: برگ های کهنه چای فلوراید بیشتری نسبت به برگ های جوان داشته و نوشیدن دم کرده آن خطر بروز فلوروزیس استخوانی را افزایش می دهد.

14-سرطان پروستات و سرطان سینه: مردانی که هر روز 7 فنجان چای می نوشند نسبت به آن هایی که چای مصرف نمی کنند تا 50% بیشتر در خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند .

از سوی دیگر نوشیدن چای پررنگ برای زنان احتمال ابتلا به سرطان سینه را بطور چشمگیری افزایش می دهد.

چرا باید برای لاغری چای سیاه بنوشیم؟


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


linkچای سیاه

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up