در حال تمرکز حواس

تمرین های تمرکز حواس به میگرن کمک می کنند! (تحقیقات 2023)

میگرن یک اختلال شایع و نوعی سر درد است. سردرد های دردناک میگرنی معمولا افراد بین 18 تا 44 سال را تحت تاثیر قرار می ‌دهند. بسیاری از درمان ‌های دارویی رایج برای میگرن ممکن است عوارض جانبی ایجاد کند که تحمل شان دشوار است و می ‌تواند باعث شود تا فرد داروهایش را طبق توصیه مصرف نکند یا کاملا مصرف شان را قطع کند.

یک تحقیق جدید

یک مطالعه اخیر نشان می دهد که تا 20 درصد از بیماران مبتلا به میگرن در سال گذشته از مواد مخدر برای درمان دردشان استفاده کرده اند. بنابراین لازم است افرادی که میگرن دارند از شیوه های درمانی بهتری استفاده کنند.

تحقیقات نشان داده است که ترکیب درمان های رفتاری با درمان های دارویی پیشگیرانه برای پیشگیری از سر درد، بهتر از مصرف دارو به تنهایی است. تمرین ذهن آگاهی هم به بهبودی افراد مبتلا به درد مزمن، از جمله میگرن موثر بوده است. ذهن آگاهی درمان ذهن و بدن است که به معنای متمرکز کردن عمدی توجه و آگاه بودن نسبت به لحظه حال و پذیرش بی طرفانه آن است.

داروی میگرن: قرص متوهگزال چیست؟ استفاده، عوارض، نحوه مصرف

استرس یک محرک شناخته شده برای میگرن است. علاوه بر این، رویداد های استرس‌ زا بیشتر روی افرادی که میگرن‌ های مکرر یا مزمن را تجربه می ‌کنند ؛ تاثیر می گذارد تا آن هایی که گهگاهی سر درد دارند. ذهن آگاهی می تواند منجر به کاهش استرس، کم تر واکنش هیجانی نشان دادن به استرس و خوشحالی کلی شود. در بیماران مبتلا به میگرن، شدت درد و علائم ناخوشایند را می توان با درمان کاهش داد.

ذهن آگاهی به طور بالقوه می تواند کنترل عاطفی و شناختی درد را با آموزش افراد مبتلا به میگرن تقویت کند تا دردشان را به روشی بی طرفانه بررسی و ارزیابیشان از درد را اصلاح کنند. علاوه بر این، تمرین ‌های تمرکز حواس می ‌تواند به کنترل افسردگی، اضطراب و فاجعه‌ پنداری درد (احساس منفی اغراق ‌آمیز نسبت به تجربیات درد) که می ‌تواند در میگرن مزمن نقش داشته باشد، کمک کند.

تحقیق

در مطالعه اخیر منتشر شده در JAMA گروهی از محققان بررسی کردند که آیا کاهش استرسی که به خاطر ذهن آگاهی است، می تواند برای افرادی که میگرن را تجربه می کنند؛ مفید باشد یا خیر. در این بررسی به طور تصادفی برای نیمی از شرکت ‌کنندگان مبتلا به میگرن، درمان ذهن آگاهی و برای نیمی دیگر فقط آموزش در مورد سردرد در نظر گرفته شد.

word image 20220 2

درمان کاهش استرس مبتنی بر ذهن‌ آگاهی شامل هشت هفته کلاس‌ های دو ساعته حضوری بود که در آن مدیتیشن نشسته و متحرک (Walking)، اسکن بدن (توجه به بخش ‌های بدن) و حرکت ذهنی (آگاهی بدن در طول کشش ملایم با استفاده از هاتای یوگا)، بازگرداندن توجه به ریتم طبیعی تنفس انجام می شد. علاوه بر این، شرکت کنندگان در این بررسی، تشویق می شدند تا ظرفیت شان را برای برداشت فیزیکی و ذهنی از درد بالا ببرند و فایل های صوتی برای تمرین در خانه به آن ها ارائه می شد. (منبع)

قرص معروف میگرن: نحوه مصرف ارگوتامین سی برای درمان میگرن

درمان آموزشی سر درد یک پروتکل استاندارد متشکل از هشت هفته کلاس‌های دو ساعته حضوری بود که آموزش در مورد فرآیند های بیولوژیکی، روان‌شناختی و محیطی مرتبط با میگرن، محرک‌ های سر درد و استرس را شامل می شد. علاوه بر این در طول هر کلاس به بیماران وقت برای پرسش، پاسخ و بحث داده شد.

نتایج

محققان نشان دادند که درمان کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی در مقایسه با بیمارانی که فقط آموزش سر درد داشتند، به طور قابل توجهی ناتوانی، کیفیت زندگی، خود کارآمدی، فاجعه ‌سازی درد و افسردگی افراد را بهبود می‌ بخشد. کاهش در تعداد روز های میگرن در افرادی که درمان کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی داشتند مشاهده شد، اما در واقع تفاوت معنا‌ داری با افرادی که در گروه آموزش سر درد قرار داشتند، وجود نداشت. محققان این بررسی دلیل این که نتوانستند شاهد بهبودی در دفعات سر درد باشند را استفاده از یک گروه کنترل فعال مثل آموزش سر درد می دانند؛ زیرا خود این مسئله می تواند منجر به بهبود دفعات سر درد شود.

word image 20220 3

مهم تر از همه این که این مطالعه نشان داد درمان های مبتنی بر ذهن آگاهی می توانند فشار میگرن را کاهش دهند. با تمرکز حواس، شرکت کنندگان در این مطالعه احتمالا به روش جدیدی درد را پردازش می کنند که ممکن است تأثیر قابل توجهی بر سلامت طولانی مدت آن ها داشته باشد. نتایج این مطالعه پیامد های قابل توجهی هم برای بیماران و هم برای پزشکان دارد. از طرفی هم این تحقیق می ‌تواند یک برنامه درمانی جامع و یکپارچه برای درمان بیماران مبتلا به میگرن باشد.

حتما بخوانید: رژیم غذایی برای میگرن (بهترین و بدترین خوراکی)

شما چه کاری می توانید انجام بدهید؟

بسیاری از پزشکان از جمله متخصصان سر درد و درد، متخصصان مغز و اعصاب و پزشکان عمومی شروع به استفاده از درمان مبتنی بر ذهن آگاهی کرده اند و یا به دنبال برنامه یا کمک متخصصان مبتنی بر ذهن آگاهی برای بیماران شان بوده اند. (منبع)

بیماران مبتلا به میگرن به روش های زیادی می توانند تمرکز حواس را در خانه تمرین کنند. بیماران مبتلا به میگرن می توانند شیوه های مبتنی بر ذهن آگاهی زیر را در زندگی روزمره شان مخصوصا هنگام سر درد میگرنی امتحان کنند، پس شما هم می توانید در چنین شرایطی:

  • خودتان را بپذیرید و لحظه ای که در آن هستید را دریابید.
  • به پشت دراز بکشید یا در موقعیتی راحت و بدون حواس پرتی قرار بگیرید و تمام حواس تان را به بدن و تنفس تان بدهید. بدنِ خود را وارسی کنید و پاها، دست ها، بازو ها و سایر قسمت های بدن تان را مشاهده کنید.
  • سعی کنید در مکانی راحت و ساکت بنشینید، چشمان تان را ببندید، نفس عمیق بکشید. سعی کنید تمرینات تنفسی را انجام دهید و به احساسات تان هنگام دم و بازدم توجه کنید.
  • مدیتیشن نشسته یا متحرک ( پیاده روی ) که در خارج از طبیعت انجام می شود؛ ممکن است بسیار آرامش بخش باشد. روی پیاده روی تمرکز کنید، حتما در این حالت نسبت به احساسات تان هنگام ایستادن و حرکاتی که تعادل شما را حفظ می کند، آگاه باشید.

اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
حواسدرمان میگرن

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up