تنهایی

انواع تنهایی و تاثیرات منفی آن بر سالمندان

برخلاف تصور عامه ، تنهایی لزوما ناشی از تنها بودن نیست – بلکه ناشی از عدم وجود روابط بین فردی است. اگرچه هر کسی می تواند تنهایی را تجربه کند ، اما این یک مشکل قابل توجه برای سالمندان است ، زیرا می تواند به کاهش زیاد کیفیت زندگی منجر شود.

علت های اصلی افسردگی در نوجوانان (جدیدترین تحقیقات دنیا)

اگرچه برخی فکر می کنند تنهایی حالت ذهنی دارد ، اما اثرات روانی و جسمی تنهایی بسیار واقعی است. یک بررسی علمی در سال 2014 از مجله تحقیقات بالینی و تشخیصی نشان داد که تنهایی می تواند منجر به انواع مشکلات روانی شود. این مشکلات روانی شامل موارد زیر است:

  • سوء مصرف الکل
  • کودک آزاری
  • بیخوابی
  • افسردگی
  • اختلالات شخصیتی
  • بیماری آلزایمر

از نظر جسمی، تنهایی می تواند منجر به موارد زیر شود:

  • دیابت
  • چاقی
  • لوپوس
  • آرتروز
  • فشار خون
  • بیماری عروق کرونر قلب
  • سرطان
  • پیری فیزیولوژیکی
  • ضعف شنوایی
  • ضعف سلامتی

تنهایی چه انواعی دارد؟

به گفته Sarvada Chandra Tiwari ، روانپزشک متخصص و نویسنده مقاله علمی “Loneliness: A disease?” (“تنهایی: یک بیماری؟”) سه نوع تنهایی وجود دارد: درونی ، موقعیتی و توسعه ای ، که هر یک از آنها از نظر علل خود طبقه بندی می شوند.

  • تنهایی درونی: این ناشی از پریشانی ذهنی ، اعتماد به نفس پایین ، مشکلات شخصیتی ، راهکارهای مقابله با ضعف و احساس گناه یا بی فایده بودن است.
  • تنهایی موقعیتی: این ناشی از وضعیت اقتصادی – اجتماعی است. فرهنگ و عوامل مختلف محیطی ، از جمله درگیری های بین فردی ، مهاجرت جمعیت ، تصادفات ، بلایای طبیعی ، تجربیات ناخوشایند و اختلاف بین نیازهای فرد و روابط اجتماعی است.
  • تنهایی توسعه ای: این ناشی از جدایی های قابل توجه ، فقر ، مدیریت زندگی ، ناتوانی جسمی یا روانی ، حاشیه نشینی اجتماعی و عدم کفایت های شخصی است.

چه کسی بیشتر تحت تأثیر تنهایی قرار دارد؟

براساس یک مطالعه از UCSF ، 43 درصد سالمندان بطور مداوم تنهایی را تجربه می کنند. این واقعیت نه تنها غم انگیز است بلکه خطرناک و گران هم هست. همان مطالعه UCSF همچنین نشان داد كه افراد 60 سال و بالاتر كه احساس تنهایی می كنند، 45٪ بیشتر در معرض خطر مرگ و میر قرار دارند. یک مطالعه جداگانه نشان داد که انزوای اجتماعی در بین سالمندان ممکن است حدودا 6.7 میلیارد دلار هزینه های اضافی در هر سال داشته است.

براساس گزارش دفتر مرجع جمعیت سال 2016 (PRB) با عنوان “سالخوردگی در ایالات متحده” پیش بینی می شود ، تعداد آمریكایی های 65 سال و بالاتر تا سال 2060 ، بیش از دو برابر شود. در حال حاضر ، حدود 46 میلیون نفر بالای 65 سال در آمریکا زندگی می کنند. تا سال 2060 پیش بینی می شود این تعداد به بیش از 98 میلیون نفر برسد ، که تقریباً 24 درصد از جمعیت ایالات متحده را تشکیل می دهد.

افسردگی در افراد مسن، بهترین درمان ها و نکات مهم که باید بدانید!

گزارش PRB پیش بینی می کند که تقاضای مراقبت از سالمندان نیز به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت زیرا ممکن است تعداد آمریکایی هایی که مبتلا به آلزایمر هستند سه برابر شود و از پنج میلیون در سال 2013 به 14 میلیون در سال 2050 برسد.

در سال 2014 ، بیش از 27 درصد از زنان 65 تا 74 ساله به تنهایی زندگی می کردند. این تعداد در زنان 75 تا 84 ساله به 42 درصد و در زنان 85 سال و بالاتر به 56 درصد رسید.

دانستن این آمار مهم است تا قبل از تنهایی ، تأثیر آن بر سلامت روحی و جسمی را بدانید.

برای به حداقل رساندن تأثیر تنهایی سالمندان چه می توان کرد؟

خوشبختانه ، تنهایی چیزی است که اغلب می توان بر آن غلبه کرد. Dr. Dharmarajan میگوید: ” اجتماعی بودن و حضور در جامعه برای سلامتی شما مفید است.”

پنج نکته زیر ، پیشنهادات دکتر Dharmarajan برای سالمندانی است که بطور مداوم با تنهایی روبرو هستند:

1-بصورت داوطلبانه شروع به کار کنید. فرصت های داوطلبانه زیادی وجود دارد. به سازمان های خیریه محلی مراجعه کنید تا گروه های موجود یا ارشد را ببینید که برنامه های داوطلبانه از جمله آموزش و راهنمایی فرزندان ، کمک به سایر اعضای جامعه سالمندان و پشتیبانی از بلایا را ارائه می دهند.

2-از حیوانات خانگی استفاده کنید. ثابت شده است که حیوانات مزایای جسمی و روحی زیادی برای صاحبان خود دارند و می توانند تنهایی را کاهش دهند.

3-از خانه سالمندان بازدید کنید. خانه سالمندان مکان مناسبی برای دیدار با افراد سالخورده است و میتوانید از هم صحبت شدن با همسن های خود لذت ببرید.

4-سعی کنید با فن آوری های مدرن در ارتباط باشید. بسیاری از افراد مسن از خانواده و دوستان خود دور هستند و ممکن است برای برقراری ارتباط تلاش کنند.” Whats app یا Skype را برای برقراری ارتباط با عزیزان آزمایش کنید – تماس چهره به چهره از طریق گفتگوی ویدیویی در مقایسه با سایر اشکال ارتباطی مانند تلفن و ایمیل، میتواند در کاهش افسردگی سالمندان موثر باشد.

5-برای ادامه تحصیل ثبت نام کنید. رفتن به دانشگاه در هر سن دیر نیست. سرگرمی های جدید را امتحان کنید یا سرگرمی های مورد علاقه تان را دنبال کنید. فراموش نکنید که با افراد مختلف در ارتباط باشید.

در نهایت ، اگر خود یا عزیزتان با تنهایی دست و پنجه نرم می کنید ، ممکن است لازم باشد از یک پرستار یا مراقب کمک بگیرید تا بتوانید بر افکار و رفتارهای مخرب غلبه کنید.

چه غذاها و خوراکی هایی برای افسردگی مضر هستند؟ (تحقیقات جدید)

ویدیوی زیر را حتما ببینید

 


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

link
تنهاییدرمان افسردگی

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up