کهیر مزمن

محرک های کهیر+ 4 مرحله درمان کهیر مزمن

کهیر یکی از عارضه های پوستی و به شکل یک تورم قرمزرنگ روی پوست است که بر اثر یک واکنش آلرژیک یا انواع مشکلات در بدن ایجاد می‎شود. به طور کلی زمان بهبود کهیر از 6 تا 12 ساعت است. کهیرهای عادی به طور ناگهانی بوجود می آیند و گاهی اوقات با استفاده از تحریک مستقیم توسط نیروهای محرکه مانند گرما، سرما و نور خورشید تولید می شوند. در این مقاله به برسسی نوع مزمن کهیر ها خواهیم پرداخت و بهترین شیوه های درمان آن را بررسی کردیم.

انواع کهیر

1- کهیر حاد بیماری است که اغلب افراد آن را تجربه کرده اند و معمولا در اثر حساسیت های غذایی رخ می‌دهد. این نوع بیماری کمتر از شش هفته به طول می‌انجامد. داروهایی مانند آسپرین، ایبوپروفن و داروهای ضد التهابی سبب بروز این حساسیتها می‌شوند.

2- کهیر مزمن بیماری است که بیش از شش هفته به طول می‌انجامد. شناسایی علت این بیماری بسیار دشوار است. در برخی موارد بیماری‌هایی مانند تیروئید، هپاتیت، عفونت و سرطان سبب بروز این بیماری می‌شوند. این بیماری مزمن می‌تواند بر ماهیچه‌ها، ریه‌ها و دستگاه گوارش اثر بگذارد و سبب بروز تنگی تنفس، درد عضلانی، استفراغ و اسهال شود.

3- کهیر جسمی نوعی بیماری است که در اثر تماس مستقیم پوست با عوامل حساسیت زا، مانند سرما، گرما، تعریق و نور آفتاب به وجود می‌آید.

word image 115

محرک های کهیر

word image 116

1- بعضی از مواد غذایی (بخصوص بادام زمینی، مغزهای خوراکی درختی، تخم مرغ، شیر گاو و یا مواد خوراکی دریایی)

2- بعضی از داروها مانند آنتی بیوتیک ها (بخصوص پنی سیلین، سولفانامید)، آسپیرین و ایبوپروفن

3- نیش و یا گزش حشرات

4- محرک های فیزیکی مانند فشار و ضربه، سرما، گرما، ورزش، تابش آفتاب

5- تماس و یا استفاده از محصولات تولید شده از لاتکس

6- دریافت خون

7- عفونت های باکتریایی مانند عفونت های ادراری و گلودرد های چرکی استرپتوکوکی

8- عفونت های ویروسی مانند سرماخوردگی، عفونتهای منونوکلئوز و هپاتیت

9- تماس با شوره، پوسته و فضولات حیوانات خانگی

10- تماس و یا تنفس گرده گیاهان

11- تماس با بعضی از گیاهان مانند گونه ای از گیاه پیچک

12- استرس و فشارهای روانی

درمان کهیر

روش اول: دارودرمانی

1- مرحله اول

خط اول درمان کهیر مزمن استفاده از آنتی هیستامین است.

  • نسل اول آنتی هیستامین های H1 مثل کلرفنیرامین، هیدروکسی زین و دیفن هیدرامین عوارض جانبی کهیر مزمن را تسکین می دهند.
  • نسل دوم H1 ها شامل داروهایی مثل لوراتادین، سیتریزین، ترفنادین و میزولاستین است و مشتقات آن را داروهایی مثل دزولوراتادین، لووستریزین و فکسوفنادین تشکیل می دهند.
  • نسل سوم یا آنتی هیستامین های H2 نیز عبارتند از: سایمتیدین، رانیتیدین، فاموتیدین و نیزاتیدین.

به طور کلی درمان کهیر مزمن با مصرف آنتی هیستامین های غیر خواب آور در روز و آنتی هیستامین های مسکن و خواب آور در شب شروع می شود. در دوزهای مجاز تقریبا تمام آنتی هیستامین ها اثر مشابه و یکسانی دارند و فقط در برخی موارد تفاوت های جزئی بین آنها وجود دارد.

2- مرحله دوم

1-اگر آنتی هیستامین ها در درمان کهیر مزمن موفق عمل نکردند باید از دوکسپین استفاده شود که یکی از داروهای ضد افسردگی سه حلقه ایست. مصرف دوکسپین به خصوص در شب تاثیر قابل توجهی دارد و در مقایسه با دیفن هیدرامین موثرتر و قوی تر است.

2- مونته لوکاست نیز نام یکی از داروهای آنتاگونیست گیرنده لکوترین است اما برای درمان انواع مختلف کهیر کارساز نیست. از مونته لوکاست می توان برای درمان کهیرهای ناشی از حساسیت به آسپرین استفاده کرد و در واقع برای درمان سایر کهیرها به اندازه ستریزین موثر نیست.

3- یکی دیگر از داروهای مورد استفاده برای درمان کهیر پردنیزولون است. این دارو فعالیت گلوکوکورتیکوئیدی دارد. معمولا برای مهار کهیر مزمن استفاده می شود.

4- سولفاسالازین آخرین داروییست که به عنوان درمان ثانویه کهیر می توان از آن استفاده کرد. این دارو در واقع یک سولفونامید بلند اثر است که در درمان کولیت اولسراتیو، آرتریت روماتوئید و بیماری کرون مورد استفاده قرار می گیرد. نشان داده شده است که سولفالازین در درمان کهیر وابسته به استروئید نیز موثر است.

3- مرحله سوم

1-متوتروکسات گزینه مناسبی برای درمان کهیر در هند به شمار می رود که هزینه های مصرف آن نقش مهمی برای انتخابش دارد. در واقع این دارو در هند روش مناسبی برای درمان کهیر خود ایمنی محسوب می شود.

2- سیکلوسپرین نیز یکی مهارکننده های قوی پاسخ های همورال و سلولی است. این دارو مانع از انتشار هیستامین از بازوفیل و فاکتور نکروز توموری آلفا از ماست سلول ها می شود.

3- اومالیزوماب یک آنتی بادی مونوکلونال است که بر اساس ترکیبات انسانی ساخته شده و برای مهار ایمونوگلوبولین IgE استفاده می شود. این عامل به عنوان یک آنتی بادی خنثی کننده محل گیرنده های IgE را مسدود می کند و به این ترتیب حساسیت سلول های گیرنده IgE کاهش می یابد. مهار اثرات بیولوژیک IgE اولین مرحله مقابله با علائم آلرژیک است.

4- برای بیمارانی که به آنتی هیستامین ها پاسخ مثبتی نمی دهند و برای کنترل علائم بیماری نیاز به یک درمان تهاجمی دارند مایکوفنولیک اسید بهترین گزینه است.

کهیر

روش دوم: تغییر سبک زندگی

1 در صورتی که عامل محرک ماده غذایی است باید از مصرف ماده غذایی محرک و فرآورده های حاصل از آن پرهیز نمود.

2- اگر عامل محرک مواد شوینده مانند صابون می باشند، باید از مصرف این گونه صابون ها بخصوص صابون های معطر و فاقد گلیسیرین خودداری نمود.

3- در صورتی که عامل بروز کهیر عامل فیزیکی یعنی فشار می باشد، باید از پوشیدن لباس های تنگ خودداری نمود. استفاده از لباس ها و یا کفش های تنگ می تواند باعث ایجاد کهیر در افراد مستعد به بروز بیماری های آلرژیک شود.

4- اگر فرد در اثر تغییرات دما یعنی سرما و یا گرما دچار کهیر می شود باید همیشه برای حمام کردن و شنا کردن از آب ولرم با دمای مناسب استفاده نماید.

5- در هنگام بیرون رفتن در زمستان باید پوست خود را از تماس با هوای سرد مراقبت نماید.

6- در صورت ایجاد کهیر در اثر تابش نور آفتاب باید تا حد امکان از بیرون رفتن در هنگام روز و تابش آفتاب خودداری نماید. اگر فرد مجبور به بیرون رفتن می باشد باید از کلاه و عینک های محافظ مناسب استفاده نماید.

7- استرس احتمال بروز کهیر را در فرد افزایش می‌دهد. با آرامش و استراحت، از استرس خود بکاهید. بخشی از زمان‌تان را در روز به استراحت و ایجاد آرامش اختصاص دهید.

8- استفاده از لوسیون های موضعی مثل کالامین، پماد منتول و لوسیون کروتامیتون نیز بسیار مفید است.

روش سوم: توصیه های طب سنتی

1- یک فنجان جو دوسر را داخل یک جوراب بلند بریزید.سپس به حمام بروید و آب گرم را باز کنید و جو دوسر را زیر آب گرم بگیریید . بعد از چند دقیقه جورابی را بردارید و در قسمتی که کهیر ظاهر شده است بمالید تا خارش ایجاد شده به وسیله کهیر بطور کامل از بین برود.

2- یک فنجان نوشابه گازدار را به داخل وان حمام بریزید که در آن آب گرم باشد. وارد وان حمام شوید و بعد از 15 دقیقه از وان خارج شوید .

3- مقداری سرکه سیب و مقداری روغن ذرت را بر روی کهیر خود بمالید و اجازه دهید که 20 دقیقه روی پوست بماند و سپس آنرا با آب گرم بشوید.

4- تعدادی آناناس تازه یا کنسروی را خرد کرده و داخل پارچه‌ی نخی نازکی قرار دهید. پارچه را جمع کنید و روی محل حساسیت قرار دهید.

5- یک قاشق چای‌خوری گزنه‌ی خشک را با یک فنجان آب داغ مخلوط کنید. آن‌ را کنار بگذارید تا کمی خنک شود، سپس یک حوله‌ یا پارچه‌ی نخی بردارید و با این محلول خیس کنید. سپس حوله را فشار دهید تا مقدار اضافی مایعات خارج شود. حوله را روی محل حساسیت قرار دهید. می‌توانید این کار را هر چند باری که نیاز بود، تکرار کنید.

6- روزی دو بار ژل را از برگ های آلوئه ورا جدا کنید و مستقیم بر روی پوست بمالید، بگذارید 30 دقیقه بماند و سپس با آب سرد بشویید.

7- در یک فنجان آب جوش دو قاشق چای خوری برگ نعناع تازه بریزید و بگذارید 10 دقیقه بماند تا دم بکشد، این محلول را از صافی رد کنید و روزی 3 تا 4 بار بر روی پوست بمالید.

8- یک قاشق چای خوری برگ های ریحان خشک شده را در یک فنجان آب جوش بریزید، بگذارید 10 دقیقه بماند تا دم بکشد، این محلول را از صافی رد کنید و روزی 3 بار بر روی پوست بمالید.

نتیجه

کهیرهای مزمن باید توسط متخصص آلرژی بررسی شوند تا دلیل اصلی آن مشخص شود و درمان متناسب با مشکل شما مطرح شود. شما در طول درمان کهیرهای خود باید از عوامل آلرژی زا دوری کنید و تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنید. استفاده از روش های طبیعی ماند کمپرس سرد، جو دوسر و گزنه و نعناع نیز میتواند به کاهش خارش کهیرها کمک زیادی کنند.

برای درمان کهیر چه بخوریم؟ 11 خوراکی برتر


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

link
بیماریهای پوستکهیر

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up