گال

بهترین و جدیدترین روش درمان گال با سرکه و چند نکته مهم

گال یک بیماری انگلی پوستی توأم با خارش است که توسط بندپایی متعلق به شاخه عنکبوتیان و رده کنه‌ها از خانواده ای با نام علمی سارکوپیده با نام علمی سارکوپتس اسکابئی (واریته هومانیس) در انسان ایجاد می‌شود که به مایت های عامل گال انسانی نامگذاری شده اند که در تمام دنیا به خصوص در نواحی گرم و مرطوب شایع است.

در واقع این بیماری از آن دسته بیماری‌هایی است که انتشار جهانی دارد و می‌توان با بهبود کیفیت زندگی و افزایش سطح بهداشت جامعه آن را کنترل کرد. معمولا رعایت نکردن بهداشت فردی، فقر اقتصادی، جنگ و مکان ‌های پر جمعیت مانند سربازخانه ها، گرمخانه ها و کمپ های شبانه روزی در انتشار بیماری پوستی گال نقش اساسی دارند.

حتما بخوانید: 7 روش طرز استفاده از سرکه سیب برای درمان سنگ کلیه (کاملا موثر)

گال چیست؟

گال ناشی از نفوذ انگلی به نام سارکوپتس در پوست است. این بیماری به صورت ظهور دانه های قرمز کوچک به خصوص بین انگشتان، روی مچ ها و در ناحیه تناسلی خود را نشان می دهد. خارش به خصوص در هنگام شب بیشتر می شود.

این بیماری مسری است و با تماس مستقیم یا غیرمستقیم با لباس یا رختخواب فرد بیمار منتقل می شود. زندگی جمعی در فضای ناکافی گسترش آن را تهسیل می کند. این بیماری ممکن است چند روز یا چند هفته بعد از تماس نمایان شود وتشخیص آن گاهی سخت است. تشخیص توسط متخصص پوست انجام میشود.

شیوه عمل انگل سارکوپتس بر روی پوست

مرحله اول: محل زندگي سارکوپتس داخل پوست بدن انسان است. چرخه زندگي عامل بيماري گال بدينگونه است كه در انسان پس از تماس با فرد آلوده يك يا چند سارکوپتس ماده از شخص آلوده به فرد سالم منتقل مي شود و شب هنگام سارکوپتس قسمت سطحي پوست بدن را به صورت عمودي سوراخ كرده و سپس به ايجاد تونل در سطح افقي پوست مي پردازند بطوريكه در هر شبانه روز حدود 3 -2 ميليمتر پيشروي مي كنند و تخمهايشان را در داخل تونل قرارمي دهند.

مرحله دوم: هر سارکوپتس ماده در طول زندگي 5 -4 هفته اي خود در داخل نقب هاي داخل جلدي حدود 50 -40 تخم مي گذارد كه بعد از 5 -3 روز حدود 10 درصد آنها باز ميشوند و لاروهاي 6 پايي از آنها خارج مي شوند لاروها به مدت يك روز در تونل بي حركت مي مانند و سپس پوست اندازي كرده و تبديل به پروتونمف مي شوند و پس از 2 – 3 روز تبديل به تريتونمف و ضمن تغذيه از سلولهاي پوست در نهايت به سارکوپتس بالغ تبديل مي شوند.

حتما بخوانید: 38 تا از مقوی ترین و سالم ترین غذاها و نوشیدنیهای دنیا (طبق تحقیقات جدید)

مرحله سوم: سارکوپتس های بالغ به سطح پوست آمده و در آنجا جفت گيري مي كنند و نرها پس از جفت گيري ازبين مي روند و ماده ها تونلهاي جديدي را ايجاد مي كنند و سيكل زندگي را تكرار مي نمايند. دوره زندگي سارکوپتس از تخم تا تخم 24-10 روز طول مي كشد. سارکوپتس در خارج از بدن ميزبان قادر به ادامه زندگي نيستند و دردماي اتاق 3 تا 4 روز در دماي 10 درجه سانتيگراد و رطوبت 90 %مي توانند زنده بمانند.

علائم بيماري گال

1-خارش پوست مهمترين يافته باليني است كه در محيط گرم شدت بيشتري دارد و معمولا در شب ها به اوج می رسد به نحوی که ممکن است از خوابیدن فرد در طی شب جلوگیری کند .

2- بروز جوش های بر آمده وضایعات مشابه کهیر، گزیدگی‌ های کوچک، غدد زیر پوست و یا اگزما می باشند .

این ضایعات معمولا علائم زیر را دارند:

  • این ضایعات به صورت خط مستقيم و يا مورب و به رنگ صورتي ، سفيد يا تيره و مختصري برآمده مي باشد.
  • اغلب در انتهاي كانال وزيكول به صورت يك نقطه تيره رنگ به چشم مي خورد كه محل زندگي مايت ماده است. ضايعات(باروها) معمولا روي مچ،كناره دستها و پاها، فواصل بين انگشتان، سرين، اسكروتوم ، آلت تناسلي مردان، زير بغل و پستانها را درگير مي كندد و
  • ضايعات در كودكان دركف دست و پا مشاهده مي شود.
  • در شير خواران و افراد مسن سر و گردن را ممكن است در گير كند.

3-ایجاد زخم که در اثر خارش بیش از حد پوست ایجاد می شود و در برخی موارد ممکن است این زخم ها عفونی شوند.

محل تشکیل گال

  • پوست بین انگشتان و اطراف ناخن‌ های دست
  • زیر بغل
  • بازوها
  • آرنج
  • مچ دست
  • بخش‌هایی از پوست که با لباس یا جواهر پوشیده می‌شوند مانند باسن، کمر، آلت تناسلی و پوست اطراف نوک سینه، بند ساعت ،زیر حلقه یا انگشتر

حتما بخوانید: پسوریازیس، انواع، نشانه ها، علل، درمانهای جدید خانگی و نکات مهم

راههاي انتقال گال

انتقال معمولاً از راه تماس مستقيم پوست فرد بيمار با پوست فرد سالم است

1- خوابيدن در بسترفرد آلوده

2- در آغوش كشيدن فرد آلوده به گال

3- زندگي در محيط های مسکونی جمعی با فضای ناکافی(مانند خوابگاه ها و اردوگاه ها)

4- انتقال از راه لباس خصوصا لباس هاي زير، و لباس خواب، رو تختي و رو بالشت

5- استفاده از لوازم شخصي فردآلوده مانند حوله و كيسه حمام، صابون حمام

6- بازي كودكان با يكديگر مخصوصاً در مهدكودك ها و وسايل اسباب بازي

7- پرستاري از اشخاص آلوده

نکته: حیوانات خانگی مبتلا به گال معمولا انسان را آلوده نمیکنند. در واقع افراد در تماس با حیوانات مبتلا به گال ممکن است به طور موقت دچار یک واکنش پوستی شوند، ولی چون این مایت‌ها نمی‌توانند به طور کامل روی بدن انسان به تکامل برسند و آلودگی پس از چند روز از بین می رود.

word image 55

حتما بخوانید: 11 تا از گیاهان دارویی و موادروزمره که برای پوست شما کاملا مضر هستند

درمان گال با سرکه

یکی از موادخوراکی موثر در درمان گال سرکه است. در این بخش به معرفی دو شیوه درمان گال با دو نوع سرکه میپردازیم.

1-سرکه سفید

سرکه سفید دارای خاصیت اسیدی است که سطح PH پوست را تغییر داده و این تغییر می تواند باعث از بین رفتن حشره گال شود.

شیوه استفاده از سرکه سفید: مقدار مساوی سرکه سفید و آب را با هم مخلوط کرده و با استفاده از توپ پنبه روی نواحی آسیب دیده بمالید. بعد از چند دقیقه با آب گرم بشویید. سه بار در روز و به مدت 10 تا 15 روز از این روش استفاده کنید.

حتما بخوانید: 5 مزیت جالب خوردن ماست قبل از خواب

2-سرکه سیب

سرکه سیب به دلیل خاصیت اسیدی قوی برای از بین بردن حشره گال و درمان این بیماری عالی است.

شیوه استفاده از سرکه سیب: 1 قاشق غذاخوری سرکه سیب را با 1 قاشق غذاخوری آب مخلوط کرده، توپ پنبه را به محلول آغشته کنید و مستقیما روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید. بعد از چند دقیقه به آرامی با آب بشویید. توصیه می شود سه بار در روز و به مدت 15 روز این درمان را ادامه دهید.

درمان گال در طب اسلامی (ویدئو)

 


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

link
بیماریهای پوستگال

مطالب مشابه

9 دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • سلام خواستم ببینم برای درمان گال قرص ایفرمکتین خوبه؟

    پاسخ
  • سلام،برای درمان گال سوزن تأثیرداره؟

    پاسخ
  • سلام من یک بار رابطه جنسی داشتم احتمال داره بیماری رو به طرف مقابل انتقال داده باشم؟

    پاسخ
  • سلام جناب دکتر بنده حدودا ۴ماه پیش درناحیه تناسلی جوشهای نافدارسفیدوهمرنگ پوست برام ایجادشد وبعدها دربازوها وگردن وسینه وپشت کمر هم جوشهای کوچکترایحادشد.یدکتری رفتم گفتن اچ پیوی داری که تست بیوپسی گرفتن ازم وتست منفی شد.یدکتری رفتم گفتن مولوسکوم کنتاژیوزوم یاهمون زگیل آبکی.یدکتری رفتم گفتن که چربی پوست.یکی ازدوستان همکه دکترپوست بود احتمال دادن که بیماری گال باش چون شب ها بیشترازروزهاخارش داره درنواحی که جوش هاوجوددارن .بیزحمت بنده روراهنمایی کنید که تشخیص شماچیه ؟

    پاسخ
  • سلام .من میخواستم بدونم آیا گال چرخه سکیل دارد آیا وارد چشم هم می شود داخل بدن هم میشود چون من وقتی که بچه بودم ی پرنده داشتیم مرد بعد خاک اش کردیم بعدش من و خواهرم رفتیم چون خیلی دوست اش داشتیم روی خاک رو زدیم کنار بعد اش ی دفع ی چیزی از توی خاک رفته اش زیر پوست ام نیک ناخن ام شصت بزرگ دستم بعد وقتی شب خواستم بخوابم از چشم ام گوشه ام سریع رد شد رفته به ناحیه پوست سرم دیگه پیری نکردم بعدش کمی بزرگ تر که شدم دیدم جوش های ریزی ناحیه زیر بغل من رو درگیر کرد که جوش ها سفت بودش کمی هم بعد بزرگ تر شد سفت هستش دکتر گفته اش دارو های قارچ داد زدم پماد فلان زدم کمی باهاشون ور رفتم کمی بهتر هم شد تا اینه که قرص البندازول خوردم روی زبان مثل رد پای برف بود حالا خواستم ببینم آگه از دارو های گال هم استفاده کنم خوب هستش یا نه برای پوست ام خواستم چون ضایعات زیر پوست ام سفید رنگ هستش این طوری میشه ممنون .

    پاسخ
  • مینا کریمی
    14 دسامبر 2022 8:18 ق.ظ

    سلام مایت پرنده با سرکه درمان میشه تو مدت سگ پاشی ؟؟

    پاسخ
    • محمدهادی هنر
      10 ژوئن 2023 9:37 ب.ظ

      سلام بسیار لذت بردم که در تهیه این مقالات این همه زحمت کشیدید باعث استفاده همگان است متاسفانه اکثر دکترهای فوق تخصص پوست ومو از مایت ها که باعث بسیاری از بیماری ها هستند اطلاع کافی ندارند و باعث سردرگمی بیمارانی همانند بنده میشوند صرف نظر از وقت هزینه های گزافی روی دست بیمار میگزارند و اطلاعاتی که شما در اختیار ما میگزارید بسیار سودمند است و متشکرم

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up