لتروزول

تاثیر قرص لتروزول بر بارداری، جنسیت جنین و عوارض جانبی

لیتروزول بعنوان دارویی برای بارورسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. لیتروزول یک داروی جدید است. از داروهای درمان عدم بارداری برای حامله‌ساختن استفاده می‌شود. در این مطلب با کمک چندین مجله معتبر پزشکی، شما را با قرص لتروزول، تاثیر آن بر بارداری و جنین و همه نکات دیگر آشنا می کنیم.

لیتروزول برای درمان ناباروری

دو شرط وجود دارد که استفاده از داروهای بارورسازی مفید تشخیص داده شود:

  1. این داروها می‌توانند در زنانی که قادر به ساخت تخمک نیستند باعث افزایش سرعت تخمک‌سازی بشود. به این حالت القای تخمک می گویند
  2. داروهای بارورسازی برای زنانی که حامله هستند نیز می‌تواند مفید باشد. به این حالت تخمک‌سازی اضافه می‌گویند

در بسیاری از مراکز درمانی، برای دوشرایطی که در بالا ذکر شد برای سالهای زیادی از کلومیفن سیترات استفاده می شده‌است که نسبتا هم موثر بود. با این وجود،

کلومیفن سیترات:

  • برای مدت زیادی در بدن باقی می‌ماند و ممکن است اثراتی منفی روی ستون فقرات گردنی و رحم بگذارد
  • برخی از بیماران، مثل زنان مبتلا به سندروم PCOS نسبت به داروی کلومیفن سیترات واکنشی ندارند.
  • 1 نفر از 4 نفر بیمار مبتلا به PCOS هرگز یک تخمک‌گذاری کامل را تجربه نکرده‌اند
  • نرخ تولد جنین به صورت زنده تنها 23 درصد بود.

یکی دیگر از داروهایی که برای درمان باروری مورد استفاده قرار می‌گیرد گونادوتروپین‌ها هستند. گونادوتروپین‌ها:

  • در القای تخمک‌ها بسیار موفق هستند
  • نرخ بارورسازی بیشتر نسبت به کلومیفن سیترات دارند
  • اما قیمت بالا و حالت تزریقی دارند
  • همچنین احتمال حاملگی چندقلویی با استفاده از این دارو بیشتر است

حتما بخوانید: قرص کلومیفن- بارداری، تخمک گذاری، طرز مصرف، عوارض و نکات مهم

لیتروزول بعنوان داروی درمان بارورسازی

  • لیتروزول دارویی است که در زنانی که سرطان سینه دارند بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد
  • این دارو تحت نام تجاری Femara به فروش می‌رسد
  • لیتروزول در دسته‌ای از داروها با نام پیش‌گیرنده‌های معطر (aromatase) قرار می‌گیرد

Aromatase آنزیم مسئول برای تولید استروژن در بدن است. اما کلومیفن سیترات دارویی است که دریافت‌کننده‌های استروژن را مسدود می‌کند. در هر دو مورد، نتیجه حاصله این است که غده هیپوفیز برای تحریک تخمدان‌ها هورمون بیشتری تولید می‌کند. این هورمون‌ها، می‌توانند منجر به افزایش تخمک در تخمدان زنان آماده تخمک گذاری بشوند.

حتما بخوانید:  ۱۵ تا از علائم واضح بارداری در روزها و هفته های اولیه از آمیزش جنسی

در یکی از مطالعاتی که در آن 12 زن از لیتروزول بعنوان داروی بارورسازی استفاده کردند (این افراد با کلومیفن سیترات به نتیجه نرسیده بودند) تخمک گذاری در 9 تا 12 سیکل اتفاق افتاد و 3 نفر آبستن شدند. در مطالعه بعدی مصرف لیتروزول و مصرف کلومیفن سیترات مقایسه‌شد. این‌بار 19 زن بررسی شدند. 10 نفر کلومیفن سیترات و 9 نفر لیتروزول استفاده کردند.

این تحقیق قادر به مشخص‌سازی تفاوت تعداد زنانی که تخمک گذاری‌ کرده‌اند، تعداد تخمک‌های بالغ در هر نفر یا ضخامت رحم در طول درمان نبود. بااین وجود، در مطالعه‌ای که اخیرا صورت گرفته است، مشخص شد که استفاده از لیتروزول باعث ضخیم‌تر شدن رحم می‌شود و نرخ سقط جنین نیز پایین‌تر است.

در سال 2013 تعداد 750 زن داری PCOS انتخاب شدند تا برای 5 سیکل تحت استفاده لیتروزول یا کلومید قرار بگیرند. نتایج حاصله به شرح زیر بود:

  • نرخ تخمک گذاری با استفاده از لیتروزول 61.7 درصد و با استفاده از کلومید 48.3 درصد بود
  • نرخ تولد زنده با لیتروزول 27.5 درصد و با کلومید 19.5 درصد بود
  • شانس تولد فرزند زنده در زنان چاق بیشتر بود (BMI بیشتر از 35)
  • لیتروزول از کلومید در تمامی گروه‌های BMI مساوی یا بیشتر بود

هیچ تفاوتی در موارد زیر وجود نداشت:

  • خطر از دست دادن حاملگی (لیتروزول 31.8 و کلومید 28.2 درصد)
  • نرخ حاملگی چندقلویی (لیتروزول 3.2 و کلومید 7.4 درصد)

لیتروزول و نقایص مربوط به تولد

در تحقیقی که در سال 2015 انجام‌شد و در آن تولد نوزادانی که مادرشان لیتروزل مصرف می‌کرده مورد بررسی قرارگرفتند، هفت نوع نقص جدی در 150 کودک مشاهده شد یعنی چیزی حدود 4.7 درصد از افراد تحت بررسی. درحالت کنترل‌شده احتمال وجود نقص در کودک 1.8 درصد است. این یعنی استفاده از لیتروزول احتمال وجود نقص در کودک را سه برابر افزایش می‌دهد.

این مسئله سازنده (نوارتیس) را وادار به بازبینی در ایمن‌بودن دارو کرد و برای این کار گزارش مربوط به 13 زن حامله در نقاط مختلف جهان را بررسی کرد. از این 13 زن، دو نفر نوزادی دارای نقص به دنیا آوردند (15.4 درصد). نوارتیس نامه‌ای به مختصصان باروری فرستاد و بیان کرد: Femara(لیتروزول) برای زنانی که مشکل پیش‌یائسگی و حاملگی دارند بخاطر احتمال ایجاد مشکل برای مادر و جنین مناسب نیست.

حتما بخوانید: ضخامت آندومتر بطور متوسط، علائم ضخیم شدن و سایر نکات (تحقیقات جدید)

در مقابل، 5 مرکز بارورسازی در کانادا نتایج حاصله از تولد نوزادانی که مادرشان لیتروزول مصرف می‌کرده را با آنها که کلومید مصرف می‌کرده‌اند مقایسه کرده است. آنها 911 کودک را بررسی کردند. میزان نقص در مصرف کنندگان لیتروزول 1.2 درصد و در مصرف کنندگان کلومید 3 درصد بود.

در ایالات متحده، هم‌اکنون روی داروهای لیتروزول نوشته شده که احتمال ایجاد نقص در جنین بخاطر مصرف دارو وجود دارد. نوارتیس هیچگاه به دنبال تایید FDA برای عرضه لیتروزول به بازار نبود و فقط نگرانی او مشکلات احتمالی در دوران بارداری بوده‌است.

لیتروزول دارویی است که به سرعت در بدن مصرف می‌شود. تاثیر چندان زیادی در سطح خون یا بافت‌های بدن ندارد.

در مطالعه PPCOS ll هرکودکی که به دنیا می‌آمد برای بررسی وجود نقص مورد بررسی قرار می‌گرفت. هیچ تفاوتی در نرخ وجود نقص بین لیتروزول و کلومید مشاهده نشد.

عوارض جانبی لیتروزول

لیتروزول باعث کاهش سطح استروژن می‌شود. کاهش سطح استروژن در بدن اثراتی دارد. اطلاعات بدست آمده با بررسی زنانی که به مدت زیادی برای درمان سرطان سینه لیتروزول مصرف کرده‌اند بدست آمده است. دوره درمانی با استفاده از لیتروزول فقط 5 روز است. عوارض جانبی مشاهده‌شده مشابه عوارض جانبی کلومیفن سیترات است:

  • افزایش دمای ناگهانی بدن
  • سردرد
  • احساس ناخوشایند در سینه

لیتروزول و حاملگی

مطالعات صورت گرفته نشان داده که مصرف لیتروزل خطر از دست دادن جنین را کاهش یا افزایش نمی‌دهد. لیتروزول در دسته بندی D حاملگی قرار می‌گیرد. لیتروزول نباید توسط زنانی که حامله هستند مصرف گردد. مطالعات آزمایشگاهی روی موش‌ها نشان داده که مصرف لیتروزول خطر مرگ جنین را افزایش می‌دهد. چون هیچ مطالعه انسانی صورت نگرفته، باید همین نتیجه را برای انسان‌ها نیز درنظر بگیریم.

میزان دوز

لیتروزول قرصی 2.5 میلی گرمی است و روزانه یک عدد و برای 5 روز مصرف می‌شود و معمولا در روز سوم قاعدگی مصرف آن شروع می‌شود. برای بررسی تخمک گذاری می‌توان از تست خون یا فراوانگاری استفاده نمود.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
درمان نازاییلتروزول

مطالب مشابه

1 دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • سلام
    ببخشید برا قرص لتروزول دکتر به من گفت از روز چهارم تا شب ۹ قاعدگی استفاده بشه ..روز تخمک گذاری من چندم میشه در صورتی که سیکلم ۲۸ روزه هست …؟؟؟؟؟؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up