مترونیدازول

قرص مترونیدازول برای نفخ شکم+ درمان عفونت ادراری با مترونیدازول

مترونیدازول که با نام تجاری فلاجیل (Flagyl) هم شناخته می شود نوعی آنتی بیوتیک است که از آن برای درمان گونه های خاصی از باکتریهای بیماری زا استفاده می شود، اما استفاده از این دارو برای درمان عفونت ادراری (UTI) بی اثر است.

از مترونیدازول برای درمان واژینوز باکتریایی هم استفاده می شود و مصرف آن برای درمان عفونت ادراری مکرر توصیه نمی شود چون افزایش خطر ابتلا به عفونت ادراری عود کننده را به دنبال دارد. علاوه بر این، کرم و ژل موضعی مترونیدازول هم برای درمان عفونت ادراری تجویز نمی شود چون به سیستم ادراری بدن نمی رسند.

موارد مصرف مترونیدازول

از این دارو برای درمان بیماریهای زیر استفاده می شود:

  • ژیاردیازیس (نوعی بیماری اسهالی)
  • آمیبیازیس (عفونت انگلی روده)
  • عفونت های داخل شکمی
  • گاستروانتریت باکتریایی (التهاب معده و روده)
  • عفونت های هلیکوباکتر پیلوری
  • واژینوز باکتریال (نوعی عفونت واژن)

واژینوز باکتریایی زمانی رخ می دهد که تعادل تعداد باکتریهای مفید روی دیواره واژن که به آنها فلور واژن گفته می شود به هم می خورد. این عدم تعادل باعث تغییرات pH می شود و مشکلات مختلفی مثل عفونت، ترشح، بوی بد و غیره را به دنبال می آورد. یکی از موارد مصرف مترونیدازول درمان واژینور باکتریال است.

مترونیدازول برای نفخ شکم (نتایج جدیدترین تحقیقات)

یکی از عوامل ایجاد کننده نفخ شکم و بی اختیاری گاز معده، افزایش گاز روده به دلیل رشد بیش از حد باکتریهای روده کوچک (SIBO) است.

اکثر بیماران مبتلا به SIBO فقط دچار بی اختیاری در دفع گاز معده می شوند، اما برخی افراد بی اختیاری ادرار یا مدفوع را هم گزارش کرده اند. شایع ترین نوع بی اختیاری مقعدی همین بی اختیاری در دفع گاز شکم است که تقریبا 33 درصد جمعیت بزرگسالان به آن دچار هستند.

رنگ ادرار چه چیزی درمورد سلامتی تان می گوید؟ (تحقیقات جدید)

با اینکه به نظر می رسد بی اختیاری گاز معده در مقایسه با بی اختیاری مدفوع تاثیر کمتری روی کیفیت زندگی افراد می گذارد، اما به دلیل ضعف گزینه های درمانی موجود که اکثرا به جاذب های گاز محدود می شوند، این مشکل هنوز هم مساله ای خجالت آور است و مانع از حضور فرد در اجتماع می شود. با اینکه هنوز علت دقیق بی اختیاری گاز معده مشخص نشده، ولی همانطور که در بالا هم اشاره کردیم به احتمال زیاد عامل اصلی آن رشد بیش از حد باکتریهای روده کوچک است.

word image 21548 2

SIBO یا همان رشد بیش از حد باکتریهای روده کوچک با علائمی مثل نفخ، درد شکم، تهوع، سوء هاضمه، اسهال و یبوست ظاهر می شود. معمولا برای تشخیص این بیماری از تست های تنفسی هیدروژن یا متان استفاده می شود که نتایج آن هم سریع به دست می آید. پس از تشخیص، پزشک از آنتی بیوتیک هایی مثل ریفاکسیمین (rifaximin)، مترونیدازول (metronidazole)، نئومایسین (neomycin)، کلرتتراسایکلین (chlortetracycline) و سیپروفلوکساسین (ciprofloxacin) برای درمان بیماری استفاده می کند.

در یکی از تحقیقات انجام شده تاثیر استفاده از داروی مترونیدازول (metronidazole) روی گروهی از بیماران مبتلا به بی اختیاری در دفع گاز معده به دلیل SIBO مورد ارزیابی قرار گرفت و میزان اثربخشی آن در مقایسه با ترکیب داروی سایمیتیکون (simethicone) و زغال فعال نیز بررسی شد.

بهترین روش درمان ورم (نفخ) معده با متد طبیعی- گیاهی

این تحقیق روی بیماران بزرگسال مبتلا به نفخ شکم و بی اختیاری گاز همراه با SIBO انجام شد که بیماریشان با آزمایش تنفسی گلوکز تشخیص داده شده بود. به مدت 10 روز به این افراد مترونیدازول یا کربوسیلان (Carbosylane) داده شد. قبل و در پایان تحقیق نیز میانگین روزانه نشت گاز معده در یک دفترچه ثبت شد.

از 52 نفر مبتلا به بی اختیاری گاز معده، 23 نفرشان به SIBO مبتلا بودند که 16 نفر از آنها وارد این تحقیق شدند و آن را به اتمام رساندند. نتایج تحقیق روند امیدوار کننده ای را نشان داد و حاکی از آن بود که داروی مترونیدازول می تواند به طور چشمگیری بی اختیاری دفع گاز به دلیل رشد بیش از حد باکتریهای روده کوچک (SIBO) را بهبود ببخشد و موفقیت آمیز عمل کند. (منبع)

آیا از مترونیدازول برای درمان عفونت ادراری استفاده می شود؟

خیر. همانطور که گفتیم مترونیدازول عفونت ادراری را درمان نمی کند و دارویی نیست که برای درمان عفونت ادراری تجویز شود؛ مگر اینکه پزشک بر اساس کشت ادرار و آزمایش حساسیت آنتی بیوتیکی آن را تجویز نماید. در واقع مترونیدازول آنتی بیوتیک معروفی است که علیه گروهی از باکتریهای خاص به نام باکتریهای بی هوازی فعالیت می کند.

عامل 90 درصد عفونتهای ادراری باکتری ای کولی (E.Coli) است که نسبت به مترونیدازول مقاومت دارد. بنابراین مصرف مترونیدازول تاثیری روی درمان عفونت ادراری ندارد. تحقیقات نشان می دهد استفاده از مترونیدازول برای درمان عفونت ادراری نه تنها اثر مثبتی ندارد، بلکه می تواند منجر به عفونت ادراری عود کننده هم شود. بنابراین به هیچ عنوان از این دارو برای درمان عفونت ادراری استفاده نکنید؛ مگر اینکه پزشک آن را برایتان تجویز کرده باشد. (منبع)

آیا مصرف مترونیدازول می تواند باعث عفونت ادراری شود؟

همانطور که گفتیم، مترونیدازول نوعی آنتی بیوتیک است که با باکتریها مقابله می کند؛ ولی در عین حال مصرف آن می تواند منجر به بروز یکی از موارد زیر شود:

  • تغییر در میکروبیوتای طبیعی مثانه: میکروبیوتا باکتریهای مفیدی هستند که در دستگاه ادراری وجود دارند. مصرف مترونیدازول می تواند این باکتریهای مفید را از بین ببرد.
  • افزایش مقاومت باکتریایی: مصرف آنتی بیوتیکهای ضعیف مثل مترونیدازول می تواند باکتریها را قویتر و درمانشان را سختتر کند.
  • افزایش خطر ابتلا به عفونت ادراری: اثرات بالا می توانند احتمال ابتلای شما به عفونت ادراری را بیشتر کنند. تحقیقات نشان می دهد افرادی که از این دارو استفاده می کنند در مقایسه با دیگران بیشتر به عفونت ادراری مبتلا می شوند.

8 تا از قوی ترین ضد نفخ ها که با خیال راحت میتوانید استفاده کنید

مترونیدازول موضعی و عفونت ادراری

مترونیدازول به شکل خوراکی (قرص و سوسپانسیون) و موضعی (ژل و کرم، ژل و شیاف واژینال) ارائه می شود. قبلا گفتیم که قرص و سوسپانسیون مترونیدازول برای درمان عفونت ادراری مناسب نیست. این مساله درباره مترونیدازول موضعی هم صدق می کند. به طور کلی مترونیدازول در هر شکلی که باشد نمی تواند عفونت ادراری را درمان کند. علاوه بر این، مترونیدازول موضعی در حفره واژن وارد می شود و اصلا به سیستم ادراری نمی رسد که بخواهد تاثیری روی عفونت ادراری بگذارد.

داروهای جایگزین مترونیدازول برای درمان عفونت ادراری

داروهایی که به جای مترونیدازول از آنها برای درمان عفونت ادراری استفاده می شود شامل موارد زیر هستند:

  • نیتروفورانتوئین (Nitrofurantoin)
  • تری متوپریم (Trimethoprim)
  • سولفامتوکسازول (sulfamethoxazole)
  • فسفومایسین (Fosphomycin)
  • سفالوسپورین ها (Cephalosporins)
  • فلوروکینولون ها (Fluoroquinolones) منبع

قرص مترونیدازول برای کبد چرب+ قرص مترونیدازول برای جوش صورت


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
درمان نفخعفونت ادراریمترونیدازول

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up