قرص اورژانسی اثر کرده؟

در چه صورت قرص اورژانسی اثر نمی کند؟ از کجا بفهمیم اثر کرده؟

اگر قرص اورژانسی درست استفاده شود، ۹۹ درصد در جلوگیری از بارداری موثر است. حتی نرخ موفقیت این قرص در خانم هایی که همیشه آن را دقیق استفاده نمی کنند، هم ۹۱ درصد است و به عنوان میانگین می ‌توانیم بگوییم در طول یک سال از هر ۱۰۰ خانوم؛ فقط ۹ نفر با وجود مصرف این قرص ممکن است باردار شوند. در حقیقت استفاده از این قرص ‌ها یک راه امن و راحت است و می ‌تواند شما را به نتیجه برساند.

البته هیچ روشِ جلوگیری از بارداری صد در صد مطمئن نیست اما این روش تا حد زیادی می ‌تواند تاثیرگذار باشد. سوال این جاست؛ آن ۹ درصدی که هر سال با وجود مصرف این قرص ممکن است باردار شوند، چه اتفاقی برای شان می افتد؟ دلایل مختلفی برای عمل نکردن قرص اورژانسی می‌ تواند وجود داشته باشد که برخی از آن ها عبارتند از.

1-خطای انسانی

اولین دلیل شکست قرص ضد بارداری استفاده ناصحیح آن است. اکثر قرص ‌های ضد بارداری برای محافظت حداکثری باید هر روز استفاده شوند. اگر شما مصرف یک قرص را جا بیندازید، هورمون‌ ها از حالت تعادل خارج می ‌شوند و احتمال بارداری افزایش پیدا می کند. اگر می خواهید قرص ‌های پروژستین استفاده کنید، هر روز باید سر یک زمان مشخص آن ها را مصرف نمایید.

حتما بخوانید: معرفی 7 گیاه قاعده آور قوی که فوق العاده موثر هستند

2- نگهداری نامناسب

بعضی از خانم ‌ها نمی ‌دانند که قرص‌ های ضد بارداری باید در دمای اتاق در یک محیط خشک نگه داشته شود. دمای خیلی بالا و نوسانات شدید دمایی تاثیرگذاری قرص را کاهش می ‌دهد و شما را در معرض بارداری ناخواسته قرار خواهد داد. بنابراین آن ها را داخل حمام، کابینت دستشویی یا داخل ماشین قرار ندهید، زیرا احتمال افزایش یا کاهش دما در این محیط‌ ها به شدت بالا است.

3- مصرف دارو های دیگر

بعضی از دارو ها ممکن است با قرص ضد بارداری تداخل ایجاد کند و اثربخشی آن ها را کاهش دهد. این دارو ها شامل موارد زیر هستند:

  • آنتی بیوتیک ‌ها
  • دارو های ضد ویروسیِ HIV
  • داروی ضد قارچ
  • داروی میگرن یا تشنج
  • دارو های روحی، روانی
  • بعضی از دارو های گیاهی

قبل از این که شروع به مصرف قرص ضد بارداری کنید، حتما با پزشکتان در مورد دارو هایی که به طور منظم مصرف می کنید، مشورت داشته باشید. شاید نیاز باشد که پزشک یک سری تغییرات را به وجود بیاورد یا مثلا به شما بگوید تا ۴۸ساعت فلان دارو را استفاده نکنید.

علائم بارداری بعد از 48 ساعت نزدیکی +نکات مهم

4- بیماری ‌های خاص

هر بیماری حاد یا وضعیت مزمنی می ‌تواند مانع جذب کامل قرص ‌های جلوگیری از بارداری بشود و احتمالِ حاملگی را بالا ببرد؛ حتی اگر قرص را درست استفاده کرده باشید. اگر تا دو ساعت بعد از مصرف قرص استفراغ کنید، یعنی بدن به اندازه کافی قرص را جذب نکرده و اثربخشی نخواهد داشت. در چنین حالتی باید دوباره یک قرص دیگر استفاده کنید. البته ممکن است وضعیت مشابه یعنی اسهال و استفراغ شدید را تجربه کنید. از طرفی خانم ‌هایی که اختلالات گوارشی دارند یا مبتلا به مشکلات روده ‌ای مثل سندروم روده بیقرار، بیماری کرون، کولیت روده و غیره هستند، احتمالا باید روش‌ های جایگزین را به غیر از قرص برای جلوگیری از بارداری انتخاب کنند.

5- چاقی و اضافه وزن

بالا بودن وزن یا شاخص توده بدنی یا همان BMI ممکن است مانع از اثربخشی این قرص ‌ها بشود. اگر متابولیسم و سوخت و ساز بدن شما خیلی سریع باشد، احتمالاً قرص به اندازه کافی داخل جریان خون باقی نمی ‌ماند تا بتواند کارش را انجام دهد. اگر چاق هستید یا متابولیسم بالایی دارید، باید با پزشک در مورد مصرف یا عدم مصرف این قرص ‌ها صحبت کنید تا نتیجه بهتری بگیرید.

6 باور غلط درباره بارداری (که درست نیستند)

تشخیص بارداری

بر اساس منابع علمی، مقادیر این هورمون hCGβ در روز 9 ام بعد از لقاح در خون مادر به حد قابل تشخیص توسط تست های بارداری می رسد. ورود این هورمون به بدن مادر اولین علامتی است که سبب بروز تغییرات و نشانه های بارداری همچون تهوع، درد و حساسیت پستان ها، سرگیجه و … می شود.

بنابراین قبل از این زمان که هنوز مادر با جنین ارتباط خونی برقرار نگرده است نمی توان انتظار دیدن چنین نشانه هایی را داشت.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
پیشگیری از بارداریزنان

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up