تعادل هورمونی

10 تا از بهترین غذاهای متعادل کننده هورمون (ویژه زنان)

هنگامی که هورمونهای بدن از حال تعادل خارج میشوند ، مشکلاتی ایجاد خواهد شد. در این مطلب 10 تا از بهترین غذاهایی که می توانید برای متعادل کردن هورمونهای بدن بخورید ، برایتان آورده ایم.

آیا اخیراً با علائم عجیب و غریب مانند آکنه ، خستگی و افزایش وزن غیر قابل توضیح احساس استرس کرده اید؟ با این شرایط احتمال عدم تعادل هورمونی وجود دارد. هورمون ها پیام رسان های شیمیایی سیستم غدد درون ریز ما هستند. افزایش یا کاهش میزان این هورمونها میتواند موجب مشکل در عملکرد صحیح بدن شود.

با خواندن این مطلب ، متوجه خواهید شد که آیا عدم تعادل هورمونی دارید یا خیر و همچنین غذاهای مفیدی که میتوانند برای رفع این مشکل به شما کمک کنند را خواهید شناخت.

عدم تعادل هورمونی چیست؟

عدم تعادل هورمون هنگامی اتفاق می افتد که هورمون خاصی در جریان خون ما زیاد یا کم باشد. با توجه به اینکه هورمون ها با تمام ارگان های بدن ما ارتباط برقرار می کنند ، میزان زیاد یا کم هر هورمون ، می تواند پیام های اشتباهی ارسال کند و انواع مختلفی از مشکلات را ایجاد بنماید.

6 نشانه عدم تعادل هورمونی در بدن

1-خستگی

آیا با وجود داشتن استراحت کافی در طول روز ، باز هم احساس خستگی مفرط و بیحالی میکنید؟ احتمالا هورمونهای بدنتان – به ویژه هورمونهای تیروئید – مقصر است.

مطالعات نشان می دهد بین خستگی مزمن و سطح پایین هورمونهای تیروئید (که تنظیم سوخت و ساز و تولید انرژی را به عهده دارد) ، ارتباط وجود دارد. همچنین بهترین روشهای درمان خستگی در اینجا توضیح داده شده است!

2- آکنه

در صورت عدم تعادل هورمون ها ، بروز تغییرات پوستی معمول است. به همین دلیل است که نوجوانان در دوران بلوغ هنگام تغییرات هورمونی ، اغلب با جوش های زیاد پوستی مواجه می شوند.

مطالعات نشان می دهد که هورمون های آندروژن مانند دی هیدروتستوسترون (DHT) و DHEA نقش زیادی در تولید سبوم پوست دارند و این می تواند باعث ایجاد آکنه و بروز جوش های پوستی شود. از طرف دیگر ، استروژن توانایی سرکوب تولید سبوم را دارد. هنگامی که این دو هورمون در تعادل هستند ، تولید سبوم پایدار است و بروز جوش و آکنه ی پوست کمتر شایع است. بهترین روشهای درمان آکنه در اینجا!

3- تغییرات غیر قابل توضیح وزن

اگر بدون تغییر رژیم غذایی ، افزایش یا کاهش وزن زیاد بدن را مشاهده کردید ، ممکن است بدلیل بالا یا پایین بودن سطح هورمونهای تیروئید باشد.

هورمونهای تیروئید به دلیل تأثیرشان بر متابولیسم ، به احتمال زیاد نقش مهمی در تنظیم وزن بدن دارند.

4- تغییرات خلق و خوی

اگر علائمی مانند افزایش اضطراب و تحریک پذیری را تجربه کرده اید ، عدم تعادل استروژن ممکن است عامل این امر باشد.

مطالعات نشان می دهد که استروژن بر انتقال دهنده های عصبی خاصی در مغز اثر می گذارد که بر عملکردهای شناختی و خلق و خوی تأثیر گذار است. سطوح خیلی زیاد یا خیلی پایین استروژن می تواند باعث اختلال در شناخت و در نتیجه نوسانات خلقی شود ، بعبارت دیگر حتی سطح هورمون می تواند بر تنظیم روحیه و خلق و خو اثر گذار باشد.

5- مشکل در خوابیدن

به نظر می رسد عدم تعادل در هورمون ها ، می تواند شما را در شب بیدار نگه دارد.

زنان به ویژه در دوره های قاعدگی و بارداری دچار بی خوابی و مشکل در خوابیدن هستند. این بدین دلیل است که سطح هورمون ها در این دوران مستعد تغییرات مکرر می باشد. بهترین روشهای درمان بیخوابی در اینجا!

6- تغییرات قاعدگی

منظم بودن چرخه قاعدگی نشانگر تعادل هورمونی مناسب در بدن است.

این بدان دلیل است که هورمون های استروژن و پروژسترون مستقیماً بر شروع و تکمیل چرخه قاعدگی تأثیر می گذارند. اگر چرخه شما نامنظم است یا مدت دوره بیشتر یا کمتر از حد معمول است ، احتمالاً عدم تعادل هورمونی دارید.

7 علت عدم تعادل هورمونی

word image 23

اگر هرکدام از این علائم را تجربه کرده اید ، ممکن است کنجکاو شوید که چه عواملی باعث از بین رفتن تعادل هورمونهای شما شده است. در ادامه علل شایع عدم تعادل هورمونی را برایتان آورده ایم.

1-رژیم غذایی نامناسب

رژیم غذایی قندی (حاوی قند زیاد) به راحتی می تواند باعث شود که هورمون های شما نامتعادل باشد.

در حقیقت ، مصرف زیاد غذاهای از قبل بسته بندی شده یا سرخ شده می تواند باعث تغییر در هورمونهای تولید مثل شود و در نتیجه باعث ایجاد اختلال در تولید مثل و کیست تخمدان گردد.

2- استرس مزمن

استرس بیش از حد می تواند تعادل هرورمونهای شما را به هم بزند. استرس زیاد می تواند به طور مستقیم بر هورمون هایی که به عنوان پاسخ “مبارزه ” آزاد می شوند ، تأثیر بگذارد. وقتی سطح استرس زیاد باشد ، این هورمون ها را آزاد می کند و منجر به عدم تعادل هورمونی می شود.

3- مصرف قرص های ضد بارداری

قرص های ضد بارداری هورمون هایی هستند (بیشتر ترکیبی از استروژن و تستوسترون) که موجب پیشگیری از بارداری میشود. طبق مطالعات انجام شده ، هورمونهای کنترل تولد می توانند ترشح هورمونهای هیپوتالاموس ، تخمدان و سایر هورمونها را تغییر داده و بر انواع فرآیندهای بدن تأثیر بگذارند.

از آنجا که قرص های ضد بارداری از هورمونهای مصنوعی ساخته شده است ، آنها به راحتی می توانند باعث نوسان هورمونهای بدن شوند.

4- دیابت

دیابت می تواند بر سطح استروژن یا تستوسترون بدن تأثیر داشته باشد. مطالعات نشان می دهد که دیابت و سایر مشکلات قند خون با عدم تعادل هورمونی ، به ویژه در استرادیول (نوعی استروژن) همراه است.

5- مشکلات تیروئید

غده ی تیروئید وظیفه تولید هورمون هایی را دارد که متابولیسم و ​​سایر عملکردهای اساسی بدن را تنظیم می کنند. هنگامی که تیروئید شما خیلی کم یا زیاد این هورمون ها را تولید می کند ، می تواند به راحتی باعث عدم تعادل هورمونی شود و منجر به مشکلاتی مانند ناباروری و سندرم متابولیک گردد.

6- کمبود ید

ید معدنی برای تولید هورمونهای تیروئید مورد نیاز است. هنگامی که ید کافی دریافت نکنید ، عدم تعادل هورمونی ناشی از آن ، شما را در معرض ابتلا به مشکلات متابولیکی و شناختی قرار می دهد. راجب یددرمانی بیشتر بخوانید!

7- اختلالات غدد درون ریز

عدم تعادل هورمون ممکن است توسط برخی تومورها ایجاد شود. اما نگران نباشید چون این موضوع باید توسط پزشک تشخصی داده شود و آزمایشات لازم گرفته شود. مطالعات نشان می دهد که تومورهای عصبی و غدد درون ریز ، بسیاری از هورمونهای مختلف را ترشح می کنند. با این حال ، قبل از در نظر گرفتن بدترین شرایط ، ابتدا با پزشک مشورت کنید.

10 غذای متعادل کننده ی هورمون

صرف نظر از اینکه علت تعادل هورمونی بدن چیست ، غذاهای زیر می توانند به کاهش علائم مربوط به عدم تعادل هورمونی کمک کنند. اطمینان حاصل کنید که این موارد را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید!

1-دانه های کتان

word image 24

دانه های کتان حاوی لیگنان هستند ، ترکیبی که می تواند به کاهش استروژن اضافی بدن کمک کند. یک قاشق غذاخوری بذر کتان را به اسموتی ها ، سالادها یا ماست نارگیل اضافه کنید.

2- کلم

سلامتی روده خود را با گل کلم که حاوی مواد مغذی ضد سرطان است تقویت کنید.

سبزیجات خانواده کلم حاوی ترکیب گوگردی به نام دی ایندولیل متان یا DIM هستند که به حمایت از سطح طبیعی و سالم استروژن در بدن شما کمک می کند. هر روز یک لیوان کلم بروکلی ، گل کلم یا کلم بروکسل را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

3- سبزیجات تلخ

word image 25

سبزیجات تلخ حاوی مواد مغذی بسیاری هستند که به حفظ تعادل طبیعی هورمونی کمک می کنند. این سبزیجات به طور خاص به دلیل توانایی شان در کاهش مشکلات تولید مثل مرتبط با هورمون مورد مطالعه قرار می گیرند.

4- جوانه های کلم بروکلی

word image 26

جوانه های بروکلی حاوی ترکیبی به نام سولفورافان است که می تواند به کاهش خطر تومورها و سرطانهای مرتبط با هورمون کمک کند.

یک فنجان جوانه کلم بروکلی را به ساندویچ یا سالادهای سبزیجات تان اضافه کنید.

5- جلبک دریایی

word image 27

جلبک دریایی سرشار از ید است که یکی از مهمترین مواد معدنی مورد نیاز برای کمک به سنتز هورمون ها در غده تیروئید می باشد. یک تکه از ترشی جلبک را به سوپ های خود اضافه کنید ، یا میان وعده های مخصوص سالاد جلبک دریایی را میل کنید.

6- کلم ترش

کلم ترش حاوی پروبیوتیک یا باکتریهای خوب است که به بهبود سلامت روده کمک می کند. تحقیقات نشان می دهد که پروبیوتیک ها همچنین می توانند روی هورمون ها تأثیر بگذارند و حتی هورمون استرس کورتیزول را کاهش دهند. سعی کنید کلم ترش را در رژیم غذایی روزانه تان بگنجانید.

7- تخم مرغ

اگر شما یک فرد صبحانه دوست هستید ، خبرهای خوبی برایتان داریم: مطالعات نشان می دهد که خوردن یک وعده غذایی با پروتئین بالا در صبح باعث کاهش گرلین که هورمون گرسنگی است می شود و می تواند به سیر ماندن شما در طولانی مدت کمک کند. بنابراین به جای کربوهیدرات های نشاسته ای ، تخم مرغ را برای صبحانه میل کنید.

8- روغن نارگیل

میزان چربی موجود رژیم غذایی نقش زیادی در تعادل هورمونی دارد و اگر سطح تستوسترون پایین باشد ، خوردن چربی بیشتر می تواند سطح متعادل هورمونها را تقویت کند. روغن نارگیل به دلیل دارا بودن اسید چرب با زنجیره ی متوسط ​​، یکی از بهترین منابع چربی هایی است که می توانید از آن مصرف کنید. این روغن می تواند سلامت مغزتان را بهبود بخشد و به کاهش چربی خون کمک کند. هر روز مقداری روغن نارگیل را به سس سالاد یا غذایتان اضافه کنید.

9- زردچوبه

بدن خود را با این نوشیدنی تقویت کننده آنتی اکسیدانی و ضد التهاب درمان کنید!

التهاب مزمن می تواند چندین هورمون را در بدن نامتعادل کند و این می تواند به عدم تعادل هورمونی منجر شود. زردچوبه ترکیب بسیار ضد التهابی است و می تواند به رفع این مشکل کمک کند. وعده های غذایی خود را به طور آزادانه با زردچوبه ترکیب کنید ، مقداری از آن را به اسموتی اضافه کنید یا در هنگام پخت غذا از آن استفاده کنید. با اینکار میتوانید از خواص ضد التهابی زردچوبه استفاده کنید. فقط مطمئن شوید که برای جذب حداکثر ، زردچوبه را با فلفل سیاه ترکیب کنید!

10- ماهی سالمون

ماهی سالمون سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است. تحقیقات نشان می دهد که اسیدهای چرب امگا 3 ، مانند آنهایی که در ماهی وجود دارد ، می توانند به پیشگیری از بسیاری از بیماریها کمک کنند و به زنان کمک کنند تا هورمون های خود را متعادل نگه دارند.

سعی کنید حداقل سه بار در هفته ماهی سالمون میل کنید.

حرف آخر

هورمونهای شما تا حد زیادی تحت تأثیر رژیم غذایی تان است. ایجاد تغییرات ساده در غذاهایی که هر روز مصرف می کنید می تواند هورمونهای شما را به طور مثبت تغییر دهد ، بنابراین سعی کنید بیشتر غذاهای موجود در این لیست را در رژیم هفتگی خود قرار دهید.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
زنانهورمونهورمون درمانی

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up