قرص آهن

6 تا از بهترین قرص های آهن خارجی برای درمان کم خونی

folderخون
comments1 دیدگاه

آهن یک ماده مغذی اساسی است که بلوک های ساختمان گلبول های قرمز خون– که اکسیژن را از ریه های شما به سایرقسمت های بدن منتقل می کنند- را تشکیل می دهد.

نکته مهم

اگر میزان آهن شما پایین باشد- درست مانند افراد زیادی در جهان- احتمالا دچار خستگی، ضعف سیستم ایمنی و عوارض جانبی منفی دیگر خواهید شد.

در چنین شرایطی مکمل های آهن وارد عمل می شوند. یک مکمل آهن می تواند یک دوز متناسب از آهن و به شکل بسیار قابل جذب، برای ترمیم سطح پایین آهن شما فراهم کند.

برای اطلاعات بیشتر: انواع کم خونی، دلایل، نشانه ها و جدیدترین روشهای درمان با توجه به نوع آن

اما برخی از اشکال آهن نسبت به سایر اشکال بهتر جذب می شوند و برخی از اشکال آن نیز عوارض جانبی منفی در بردارند.

نکته مهم: دقت کنید که قرص های آهن یا مکمل های مجاز دیگر به صورت آنلاین به فروش نمی رسند. برای خرید هر کدام از موارد زیر کافی ست به داروخانه ها یا فروشگاه های مکمل بدنسازی مراجعه کنید ومارک مورد نظر را سفارش دهید.

بهترین قرص و کپسول های آهن در تمام دنیا

1- کپسول های گیاهی Solgar Gentle

word image 45

مکمل آهن Solgar با اجتناب از سولفات آهن که در بسیاری از مکمل های آهن دیگر یافت می شود، خود را متمایز می کند.

سولفات آهن یک فرم ارزان و موثر آهن است، اما در بسیاری از افراد منجر به یبوست، گرفتگی معده یا سایر عوارض جانبی دستگاه گوارش می شود. آهن بیس گلیسینات Solgar به جلوگیری از این امر کمک می کند.

2- Proferrin ES

word image 46

اگر دچار کمبود آهن مزمن هستید و مکمل های دیگر برایتان موثر نبوده اند، Proferrin ES را امتحان کنید. این مکمل آهن خود را به صورت “هم” فراهم می کند، به این معنی که توانایی جذب آن باید بسیار بیشتر از یک مکمل آهن معدنی مانند سولفات آهن باشد.

تنها نکته منفی Proferrin ES این است که تحقیقات کمتری در مورد اثر واقعی آن انجام شده است. در حالی که اکثر تحقیقات صورت گرفته از آن پشتیبانی می کنند، اما هنوز هم باید تحقیقات بالینی واقعی روی آن انجام شود.

حتما بخوانید: بهترین و جدیدترین روش درمان خانگی کم خونی با روش گیاهی سنتی

3- مکمل آهن فرتس (Ferretts)

word image 47

مکمل آهن فرتس در صورتی که مکمل های سولفات آهنی باعث ایجاد عوارض جانبی زیادی روی شما می شوند، انتخاب خوبی خواهد بود.

اگرچه این یک شکل نمکی معدنی از آهن است اما به جای سولفات آهن فومار آهن را فراهم می کند. ممکن است معده شما نسبت به این محصول در مقایسه با برندهای دیگر که دارای سولفات آهن هستند واکنش بهتری نشان دهد.

جنبه جذاب دیگر مکمل آهن فرتس عدم وجود پرکننده های معدنی و مواد رنگ کننده مصنوعی است.

4- مکمل Thorne Research

word image 48

Thorne Research بهه تولید مکمل های ساده مشهور است و این نکته در مورد مکمل آهن آنها نیز صدق می کند.

این فرم به شکل بیس گلیسینات شکل گرفته است، به این معنی که اگر مکمل های آهن طبیعی در شما یبوست، گرفتگی یا درد معده ایجاد کنند این محصول گزینه بسیار عالی برایتان خواهد بود.

تنها نکته منفی این است که دوز موجود در هر کپسول پایین است، بنابراین اگر به طور جدی از کمبود آهن رنج می برید، باید قرص های بیشتری مصرف کنید.

حتماٌ بخوانید: همه عوارض کم خونی بر مغز، پوست و بدن (طبق نظر 3 فوق تخصص)

5- مکمل آهن Nature Made

word image 49

Nature Made یک مکمل سولفات آهنی ساده را ارائه می دهد که در ترکیب خود همچنین مقدار کمی کلسیم نیز دارد.

از آنجا که کلسیم بعنوان یک مهار کننده جذب آهن شناخته می شود جای تعجب است که چرا همین مقدار کم کلسیم نیز در فرمول این دارو استفاده شده است.

6- Vitron-C

word image 50

Vitron-C از این واقعیت که ویتامین C باعث جذب آهن موجود در یک مکمل می شود استفاده می کند. این مکمل حاوی 200٪ از ویتامین C مورد نیاز روزانه شما است.

این مکمل برای حل آهن به اسید معده شما تکیه می کند و این امر باعث کاهش فراهمی زیستی کلی آن می شود.

چه کسانی باید آهن مصرف کنند؟

آهن ماده معدنی اساسی است که شناخته شده ترین و (شاید) مهمترین عملکرد آن، به عنوان بلوک اصلی ساختمان هموگلوبین- پروتئینی که سلول های قرمز خون را تشکیل می دهد- می باشد. گلبول های قرمز وظیفه حمل اکسیژن را به عهده دارند.

همانطور که می توانید حدس بزنید، افرادی که دچار کم خونی هستند (سطح هموگلوبین در خون آنها پایین است) اغلب با کمبود آهن مواجه هستند. دریافت آهن به ویژه زمانی که نیاز به گلبولهای قرمز داشته باشید، بسیار مهم است – این مسئله در خانمهایی که باردار هستند، اتفاق می افتد، زیرا بدن آنها باید برای کودک خون تامین کند. همچنین ورزشکاران استقامتی که سخت تمرین می کنند نیز در این گروه قرار می گیرند.

همچنین بخوانید: قرص فرفولیک، فواید، عوارض، طرز استفاده اصولی و همه نکات مهم

در این حالت، علت متفاوت است، اما نتیجه فرقی ندارد: بدن برای سنتز مقدار کافی گلبول های قرمز به آهن بیشتری احتیاج دارد. همین الزامات برای اهدا کنندگان خون و خانم هایی که خونریزی شدید قاعدگی دارند، به دلایل مشابه صدق می کند: این شرایط همچنین به سنتز بیشتر گلبول های قرمز و در نتیجه جذب بیشتر آهن نیاز دارد.

ممکن است برخی از افراد از منابع دیگر آهن دریافت کنند (مانند زنان بارداری که ممکن است با مصرف انواع مکمل ها آهن مورد نیاز خود را دریافت کنند)، اما اغلب، این منابع ناکافی هستند: اگر به عنوان مثال، خانمی از مولتی ویتامین که حاوی مقدار زیادی کلسیم است استفاده می کند، فراهمی زیستی آهن می تواند به طور جدی مختل شود.

مصرف آهن برای همه مناسب نیست و اگر مطمئن نیستید که کمبود آهن دارید یا نه، نباید آن را به صورت خود سر مصرف کنید. یک بیماری ژنتیکی به نام هموکروماتوز وجود دارد که باعث می شود بدن شما آهن بیشتری را در ارگان ها و بافت های مختلف ذخیره کند.

حدود یک نفر از هر 200 نفر در کشورهای توسعه یافته ژن هموکروماتوز را دارد و در صورت مصرف مکمل های آهن، سطح یکی از پروتئین های حاوی آهن به نام فریتین در خون به میزان خطرناکی بالا می رود. خوشبختانه، یک آزمایش خون فریتین ساده می تواند تعیین کند که آیا شما احتمالاً مستعد اضافه بار آهن هستید یا خیر.

اثرات جانبی

اثرات جانبی مصرف مکمل های آهن را می توان به اثرات کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم کرد.

در دسته اثرات کوتاه مدت، مکمل های آهن منجر به ایجاد یبوست، درد معده یا گرفتگی و سایر مشکلات دستگاه گوارش می شوند.

هنوز مشخص نیست که چرا، اما برخی از افراد نسبت به دیگران مستعد ابتلا به این عوارض جانبی هستند. ممکن است یک فرد بتواند مقدار زیادی آهن معدنی را مصرف کند و هیچ مشکلی نداشته باشد، در حالی که فرد دیگری می تواند حتی با دوزهای پایین تر مبتلا به یبوست شود.

حتما بخوانید: عوارض قرص آهن فیفول fefol، روش مصرف اصولی و نکات مهم

یک راه حل برای مشکل دستگاه گوارش، استفاده از اشکال آهن ذوب شده، یا آهن “هم” یا آهن بیس گلیسینات است.

اگرچه این آهن ها ممکن است فراهمی زیستی بیشتری داشته باشند یا نباشند، و معمولاً گرانتر هستند، اما در افرادی که به عوارض جانبی آهن نمک معدنی حساس هستند (به عنوان مثال سولفات آهن) کارایی بیشتری دارند.

در طولانی مدت، مصرف مکمل آهن در صورتی که بدن شما به آن نیاز نداشته باشد می تواند خطر ابتلا به بیماری های جدی را افزایش دهد. یک مطالعه که در ژورنال انستیتوی ملی سرطان منتشر شده است، نشان می دهد که افزایش مصرف آهن خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را بالا می برد.

مقدار (دوز) توصیه شده

مطالعات علمی بسیار متفاوتی در زمینه دوز پیشنهادی آهن صورت گرفته اند اما نتایج بدست آمده با هم متفاوت هستند.

به نظر می رسد حدود 100 تا 200 میلی گرم آهن در روز برای شروع مناسب باشد: بسیاری از مطالعات از دوزهایی در این محدوده استفاده کرده اند. می توانید برای چند ماه دوز کمتری را امتحان کنید تا ببینید آیا میزان آهن شما بهبود پیدا می کند یا خیر، و اگر اینطور نبود، دوز مصرفی را تا 200 میلی گرم در روز یا بیشتر افزایش دهید.

حتما بخوانید: قرص آهن: انواع، بهترین زمان مصرف، عوارض مصرف زیاد و نکات مهم

توجه داشته باشید که این میزان بسیار بیشتر از مقدار توصیه شده روزانه است، اما اگر کمبود آهن دارید، برای افزایش سطح آهن خود به دوز بالاتری نیاز خواهید داشت.

پرسش و پاسخ

پرسش: مکمل آهن بیشترین سود را برای چه کسانی خواهد داشت؟

پاسخ: هر کسی که در رژیم غذایی خود به آهن اضافی احتیاج داشته باشد، باید از مکمل آهن استفاده کند. گروههای اصلی که اغلب از نظر آهن دچار کمبود هستند، زنان باردار، ورزشکاران استقامتی، گیاهخواران و کودکان یا نوجوانان دارای اضافه وزن هستند.

در تمام این گروه ها، فقر آهن می تواند به عنوان کم خونی یا سایر مشکلات سلامتی بروز کند. همانطور که ممکن است انتظار داشته باشید، ورزشکاران استقامتی کمتر مستعد کم خونی هستند زیرا خیلی زود متوجه علائم آن می شوند و کمبود کمتری نسبت به افراد غیر ورزشکار دارند.

پرسش: بهترین زمان برای مصرف مکمل آهن چه زمانی است؟

پاسخ: زمانبندی مصرف مکمل آهن دشوار است: مصرف آهن با معده خالی می تواند باعث بروزعلائم دستگاه گوارش شود، اما در عین حال مصرف بعضی از غذاها جذب آن را مهار می کنند.

هرگز آهن را در کنار کلسیم یا همراه قهوه یا چای مصرف نکنید، اما مصرف آهن در کنار ویتامین C مفید است. برای بیشتر افراد بهترین زمان برای مصرف آهن درست قبل از خواب است.

اگر واقعاً می خواهید جذب آهن را به حداکثر برساند، آن را در کنار ویتامین C مصرف کنید و اگر مشکل یبوست یا سایر مشکلات گوارشی دارید، آن را در کنار یک مکمل فیبر مصرف کنید.

به این ترتیب، جذب را تقویت می کنید، هرگونه عارضه جانبی احتمالی را بهبود می بخشید و از تعامل با کلسیم و سایر ترکیبات در رژیم غذایی خود که می تواند جذب آهن را مهار کند جلوگیری می کنید.

پرسش: علائم کبود آهن چیست؟

پاسخ: اگر آهن شما کم باشد، به احتمال زیاد علائم کلاسیک کم خونی فقر آهن را شاهد خواهید بود: خستگی بدون دلیل (به خصوص در هنگام فعالیت بدنی، مانند بالا رفتن از پله ها یا تمرین کردن در ورزشگاه)، ضعف، سردی دست و پا و سرگیجه.

اینها علائمی هستند که در صورت بروز باید به پزشک مراجعه کرده و از نظر فقر آهن خود را آزمایش کنید.

پرسش: آیا مصرف مکمل آهن قبل از خواب توصیه می شود؟

پاسخ: بله، در واقع، برای بیشتر افراد، درست قبل از خواب زمان بهینه مصرف آهن است. به این ترتیب، لازم نیست نگران تعامل با ترکیبات موجود در سایر مواد غذایی باشید که می توانند جذب آهن را مهار کنند.

آهن گاهی اوقات می تواند باعث یبوست شود، بنابراین اگر مصرف آهن قبل از خواب باعث اختلال در حرکات روده شما شود، می توانید دوز خود را به دوزهای کمتری که در طول روز مصرف می شود تقسیم کنید، یا از مکمل فیبر استفاده کنید.

پرسش: چه شکلی از آهن به بهترین شکل جذب می شود؟

پاسخ: بهترین نوع آهن برای جذب آهن “هم” است که نام آن به این دلیل است که ساختاری مشابه هموگلوبین دارد.

تنها اشکال آهن “هم” این است که فقط می توانید آن را از گوشت قرمز یا از مکمل های تخصصی مانند Proferrin دریافت کنید (که در رتبه بندی ما قرار دارد). تمام اشکال دیگر آهن، از سولفات آهن گرفته تا بیس گلیسینات آهن و اشکال موجود در اسفناج و کلم بروکلی، با سرعت بسیار کمتری نسبت به فرم هم جذب می شوند. اگر می خواهید سطح آهن خود را بهبود ببخشید، حتما از یک مکمل استاندارد آهن هم استفاده کنید.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

link
آهندرمان کم خونیمعرفی قرص

مطالب مشابه

1 دیدگاه. همین الان خارج شوید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up