سرماخوردگی

چگونه به بهبود سرماخوردگی سرعت بخشیم؟ (9 راه حل موثر)

سرماخوردگی یک بیماری واگیردار مربوط به دستگاه تنفسی فوقاتی است که معمولا با عطسه و سردرد آغاز می شود و بینی را تحت تاثیر قرار می دهد. اگرچه این بیماری معمولا در عرض 7 تا 10 روز بهبود پیدا می کند اما در برخی افراد ممکن است طولانی شود و تا سه هفته طول بکشد.

ویروس های بسیاری زیادی (که تعداد آنها به دویست عدد هم می رسد)، موجب ایجاد این بیماری می شود و از طریق سرفه، عطسه و تماس با فرد آلوده قابل انتقال می باشند. اما سوالی که در این روزها ذهن افراد زیادی را به خود مشغول کرده این است که “تفاوت سرماخوردگی با کروناویروس چیست؟”

این دو ویروس علائم مشابهی مانند تب، لرز، بدن درد و سرفه دارند. با این حال اعتقاد بر این است که آبریزش بینی و احتقان سینوسی در COVID-19 بسیار نادر است. اگرچه ممکن است هنگام سرماخوردگی احساس بدی داشته باشید اما علائم آن در مقایسه با ویروس های تهاجمی تر مانند آنفولانزا یا ویروس کرونا معمولاً خفیف تر است.

اگر به تازگی سرماخورده اید و به همین دلیل احساس بیماری می کنید، نگران نباشید چون قرار نیست این بیماری تا زمانی که فکر می کنید طول بکشد. در این مطلب نکاتی آورده شده است که به شما کمک می کند تنها در عرض 24 ساعت از شر سرماخوردگی خلاص شوید!

سرماخوردگی چقدر طول می کشد؟

یک سرماخوردگی معمولی به طور متوسط ​​7 تا 10 روز طول می کشد. در این مدت ویروس سرماخوردگی از بین می رود چون استفاده از داروهای بدون نسخه باعث تسکین بیماری می شود.

علائم سرماخوردگی چیست؟

مهمترین علائم سرماخوردگی عبارتند از:

  • گرفتگی یا آبریزش بینی
  • گلو درد
  • سردرد
  • دردهای عضلانی
  • سرفه
  • عطسه کردن
  • بالا رفتن دمای بدن
  • احساس فشار در گوش و صورت
  • از دست دادن حس چشایی و بویایی

آیا می توان سرماخوردگی را فوراً درمان کرد؟

هیچ درمان معجزه آسا و تضمین شده ای برای سرماخوردگی وجود ندارد با این حال ترفندهایی وجود دارد که می توانید با کمک آنها سینوس های خود را پاکسازی کنید و در عرض 24 ساعت در مسیر بهبودی قرار بگیرید. برای انجام اینکار دستورالعمل های ساده زیر را دنبال کنید.

راهکارهایی برای درمان سریع سرماخوردگی

1- تاجاییکه می توانید مایعات بنوشید

هیدراته نگه داشتن بدن برای کمک به رفع سرماخوردگی و همچنین از بین بردن احتقان و روان نگه داشتن گلو بسیار حیاتی است. سعی کنید از مصرف نوشیدنی های شیرین یا شیری اجتناب کنید به ویژه اگر مخاط زیادی دارید زیرا این نوشیدنی ها اغلب باعث تشدید سرماخوردگی می شوند.

در عوض از آب (آب گازدار با لیمو می تواند بسیار طراوت بخش باشد) یا چای های گرم گیاهی آرام بخش یا چای های میوه ای استفاده کنید. چای های گیاهی مانند مریم گلی، زنجبیل، لیمو، بابونه، ریشه شیرین بیان، نارون لغزان و چای سبز نیز می توانند به تسکین گرفتگی بینی و گلودرد کمک کنند. برای کسانی که از التهاب مخاط بینی رنج می برند، چای زردچوبه تازه به عنوان یک ماده ی ضد التهاب عالی عمل می کند.

word image 61

2- مصرف ویتامین C خود را افزایش دهید

این ویتامین در مبارزه با عفونت ها بسیار عالی عمل می کند. بنابراین در اوایل دوره ی سرماخوردگی، از غذاهای سرشار از ویتامین C مانند توت ها، مرکبات، پاپایا، کلم بروکلی و فلفل قرمز استفاده کنید تا روند بهبودی تسریع پیدا کند.

3- آب استخوان یا آب قلم بخورید

آب استخوان سرشار از مواد مغذی از جمله ژلاتین، کلاژن و مجموعه ای کامل از ویتامین ها و مواد معدنی است که به بهبود سرماخوردگی کمک می کند. برای تاثیر بیشتر می توانید مقداری سیر (به دلیل خاصیت ضد ویروسی، ضد باکتریایی و ضد سرماخوردگی) و مقداری فلفل قرمز (که به عنوان ضد احتقان طبیعی عمل می کند)، به آب استخوان خود اضافه کنید. برای تسریع متابولیسم می توانید مقداری زردچوبه، دارچین و مقداری زنجبیل تازه هم به این مخلوط اضافه نمایید.

4- از مکمل ها استفاده کنید

استفاده از مکمل های مختلف می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود علائم سرماخوردگی کمک کند.

اهمیت مصرف مکمل های مناسب برای تقویت سلامت سیستم ایمنی بدن را نمی توان دست کم گرفت. مشاهدات صورت گرفته روی سرماخوردگی های معمول، آنفولانزا و ویروس COVID-19نشان می دهد که ترکیب مناسب ویتامین ها واقعاً می تواند در نحوه مبارزه بدن با عفونت ها موثر واقع شود.

حتما بخوانید: 9 غذای فوق العاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن

مکمل های سرشار از ویتامین هایA ،D و C همگی به عملکرد مناسب سیستم ایمنی بدن کمک می کنند. ویتامین A در مبارزه با بیماری ها و عفونت ها به میزان زیادی به بدن کمک می کند، ویتامین C از سلول ها محافظت می کند و به عملکرد آنها کمک می کند و ویتامین D به کاهش خستگی و ضعف کمک می کند و علاوه بر این به سلامت کلی استخوان ها و ماهیچه ها کمک می نماید.

word image 62

برخی از مکمل های سرماخوردگی، به استراحت و ریلکس شدن بدن کمک میکنند و بنابراین به بهبود کیفیت خواب کمک می نمایند. با توجه به اینکه خواب باکیفیت شبانه می تواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند، نباید از آن غافل شوید. تولید آنتی بادی های از بین برنده ی عفونت، از طریق استراحت و خواب کافی افزایش پیدا می کند. بنابراین با مصرف مکمل هایی که به کاهش اضطراب کمک می کنند، به آرامش بدن کمک کنید و یک خواب باکیفیت شبانه را تجربه کنید.

5- برای دریافت ویتامین D کافی به بیرون بروید

ویتامین D نقش مهمی در تنظیم پاسخ ایمنی و بهبود سرماخوردگی ایفا می کند. بسیاری از افراد در ماه های سرد سال، دچار کمبود ویتامین D می شوند چون ترجیح می دهند که در خانه بمانند. اما شما باید مطمئن شوید که خود را در معرض اشعه UVB خورشید قرار می دهید و حتی اگر هوا خیلی سرد است، حداقل 15 دقیقه در روز بیرون از منزل باشید.

اگر فرصت یا شرایط بیرون رفتن ندارید، استفاده از مکمل های ویتامین D3 می تواند یک جایگزین خوب باشد. مصرف روزانه ی این ویتامین نه تنها سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و با عفونت ها مبارزه می کند بلکه می تواند به بهبود افسردگی، سلامت استخوان ها و مفاصل و قلب نیز کمک کند. درباره ویتامین دی بیشتر بخوانید

6- از غذاهای سرشار از روی استفاده کنید

سعی کنید غذاهای غنی از روی (زینک) از جمله تخم کدو، اسفناج، گوشت گاو، جوانه گندم و کاکائو را در رژیم غذایی خود بگنجانید. این بدین دلیل است که روی باعث کاهش دوره ی سرماخوردگی و علائم این بیماری می شود. همچنین می توانید از مکمل های باکیفیت زینک بصورت روزانه استفاده کنید.

7- گیاه پلارگونیوم را امتحان کنید

پلارگونیوم یک داروی گیاهی طبیعی است که می تواند به بهبود عفونت های تنفسی، گلو درد و علائم عمومی سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کند. مصرف این دارو را به محض شروع بیماری آغاز کنید و شاهد بهبود علائم خود باشید. تصویر گیاه:

گیاه پلاگ

۸- آرام باشید!

حفظ آرامش برای بهبود علائم بیماری بسیار مفید است. اگر می خواهید سریعتر از شر سرماخوردگی خلاص شوید سعی کنید وای فای را خاموش کنید، به تختخواب بروید، استراحت کنید و استرس خود را کاهش دهید. این نه تنها احساس خوبی در شما ایجاد می کند بلکه می تواند سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت کند. علاوه بر این بهانه ی خوبی برای دور شدن از کار و خستگی های روزانه است!

9- خواب کافی داشته باشید

استراحت و دراز کشیدن در تختخواب به تنهایی کافی نیست. داشتن خواب باکیفیت برای بهبود علائم سرماخوردگی بسیار مهم است زیرا به بدن کمک می کند تا سریعتر بازیابی شود و با عفونت ها مبارزه کند.

10- یک دستگاه بخور یا رطوبت ساز خریداری کنید

در فصل زمستان هوای خانه واقعاً خشک می شود و منجر به سوزش گلو می شود. بنابراین شما می توانید با استفاده از دستگاه رطوبت ساز، هوای خانه ی خود را کمی مرطوب تر کنید. اینکار واقعا می تواند به کاهش احتقان و گرفتگی بینی و گلو کمک کند.

11- عسل بخورید

تحقیقات نشان می دهد که عسل برای درمان سرماخوردگی، بسیار موثرتر از برخی داروهای بدون نسخه عمل می کند. عسل از مدت ها پیش به عنوان یک درمان خانگی سرفه و سرماخوردگی استفاده می شده است اما تصور می شود که بیشتر برای کودکان مفید است. مطالعات اخیر نشان می دهد که عسل می تواند علائم سرماخوردگی به ویژه دفعات و شدت سرفه را بهبود ببخشد.

برای سرماخوردگی چی خوبه؟ چی بخوریم و چی نخوریم؟

12- یک حمام آرامش بخش بگیرید

حمام گرم می تواند تب را کاهش دهد و هرگونه درد یا ناراحتی را تسکین ببخشد. سعی کنید نمک اپسوم (نمک حمام) و چند قطره روغن ضروری (مانند بابونه) را با روغن های حامل مانند زیتون یا نارگیل مخلوط کنید تا بدن را تسکین ببخشد و سموم را دفع کند.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

linkدرمان سرماخوردگی

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up