زکام

5 بهترین قرص ها برای زکام (موجود در داروخانه)

مصرف چه دارو های ضد ویروسی برای فصل شیوع آنفولانزا توصیه می ‌شود؟

چهار داروی ضد ویروسی تایید شده توسط FDA برای درمان آنفولانزا در این فصل و بعد از شیوع کرونا توصیه شده ‌اند:

  • اوسلتامیویر فسفات (نام تجاری آن Tamiflu® است)
  • زانامیویر ( با نام تجاری Relenza®)
  • پرامیویر (با نام تجاریRapivab® )
  • بالوکساویر ماربوکسیل (با نام تجاری Xofluza®)

داروی اوسلتامیویر که با نام تجاری تامی‌فلو به صورت قرص یا شربت عرضه می‌ شود، توسط FDA برای درمان فوری کودکان 14 روزه و بزرگ تر که به آنفولانزا مبتلا هستند، مورد تایید قرار گرفته ‌اند.

زانامیویر یک داروی پودری است که برای درمان سریع‌ تر آنفولانزا در افراد 7 ساله و بالاتر تجویز می ‌شود. (توجه: زانامیویر نام تجاریRelenza® ) به همراه یک دستگاه استنشاقی عرضه می ‌شود و برای افراد مبتلا به مشکلات تنفسی مثل آسم یا انسداد مزمن ریوی توصیه نمی‌ شود. اوسلتامیویر و زانامیویر دو بار در روز و برای دوره درمانی پنج روزه تجویز می ‌شوند.

حتما بخوانید: 10 تا از بهترین قرص های سرماخوردگی خارجی

پرامیویر هم توسط پزشک و به صورت یک دوز آمپول تجویز می ‌شود و استفاده از آن برای درمان سریع آنفولانزا در کودکان 6 ماه و بالاتر تایید شده است.

بالوکساویر هم قرصی است که به صورت یک دوز خوراکی تجویز می ‌شود و برای درمان سریع آنفولانزا در کودکان 5 سال تا کم تر از 12 سال که هیچ گونه بیماری مزمن پزشکی ندارند و همین طور همه کودکان 12 ساله و بالاتر تایید شده است. (توجه : بالوکساویر با نام تجاری Xofluza®) برای درمان آنفولانزا در زنان باردار، شیرده و بیماران سرپایی که بیماری پیچیده یا پیشرونده دارند، توصیه نمی ‌شود زیرا اطلاعاتی در مورد استفاده از بالوکساویر برای این بیماران وجود ندارد. بالوکساویر همچنین برای درمان آنفولانزا در بیمارانی که بستری هستند هم توصیه نمی ‌شود زیرا اطلاعات دقیقی در این رابطه وجود ندارد.

چه مدت باید از دارو های ضد ویروسی مصرف شود؟

برای درمان آنفولانزا، معمولا اسلتامیویر یا زانامیویر استنشاقی برای مدت پنج روز تجویز می ‌شوند، در حالی که پرامیویر به صورت یک دوز تزریقی یا بالوکساویر به صورت یک دوز خوراکی تجویز می ‌شوند. اسلتامیویر هم به بیماران بستری در بیمارستان داده می ‌شود و برخی از بیماران ممکن است بیشتر از پنج روز تحت درمان با این دارو قرار گیرند.

عوارض جانبی احتمالی دارو های ضد ویروسی چیست؟

عوارض جانبی برای هر دارویی متفاوت است. شایع ‌ترین عوارض جانبی اسلتامیویر تهوع و استفراغ است. زانامیویر می ‌تواند باعث برونکواسپاسم و پرامیویر می ‌تواند باعث اسهال شود. چند عارضه جانبی که کم تر شایع هستند هم گزارش شده است. پزشک شما می ‌تواند اطلاعات بیشتری در مورد این دارو ها به شما بدهد.

از دست ندهید: برای سرماخوردگی چی خوبه؟ چی بخوریم و چی نخوریم؟

کودکان و دارو های مخصوص ضد آنفولانزا

اگر فرزندتان به آنفولانزا مبتلا شد، توصیه می ‌کنیم از دارو های ضد ویروسی که برای کودکان مناسب و موثر هستند، استفاده کنید. مصرف دارو های ضد ویروسی آنفولانزا به صورت ایده‌آل باید ظرف مدت 2 روز پس از شروع بیماری شروع و طبق دستور پزشک مصرف شود ( معمولا به مدت 5 روز)

آیا کودکان می ‌توانند دارو های ضد ویروسی مصرف کنند؟

بله، هر چند بستگی به دارو دارد. مرکز مبارزه با بیماری آمریکا (CDC) از همان بدو تولد اوسلتامیویر را برای درمان آنفولانزا در کودکان تجویز می‌ کند. آکادمی اطفال آمریکا (AAP) هم این دارو را برای کودکان 2 هفته و بزرگ تر پیشنهاد می ‌کند.

  • اوسلتامیویر برای کودکان به صورت شربت تجویز می ‌شود.
  • مصرف زانامیویر برای درمان سریع آنفولانزا در افراد 7 ساله و بالاتر تایید شده است، اگر چه استفاده از آن در کودکان مبتلا به بیماری ‌های تنفسی زمینه ‌ای مثل آسم و سایر بیماری ‌های مزمن ریوی توصیه نمی ‌شود.
  • پرامیویر برای درمان آنفولانزا در افراد 6 ماهه و بالاتر تایید شده است.
  • بلاکسیویر به صورت یک قرص تک دوزی برای درمان کودکان 5 سال و بالاتر تجویز می ‌شود. با این که این دارو به صورت شربت هم ساخته شده است اما فعلا برای فصل شیوع آنفولانزای 2022-2023 در دسترس نیست.

اگر پزشک کودک شما کپسول اسلتامیویر را برای کودک تجویز می ‌کند و کودک تان نمی ‌تواند کپسول ‌ها را قورت دهد، می ‌توانید کپسول‌ های تجویز ‌شده را باز و با یک مایع غلیظ شیرین مخلوط کنید و به او بدهید.

آیا زنان باردار می ‌توانند دارو های ضد ویروسی مصرف کنند؟

بله. اسلتامیویر خوراکی برای درمان زنان باردار مبتلا به آنفولانزا تجویز می‌ شود زیرا در مقایسه با سایر دارو های ضد ویروسی توصیه ‌شده، برای دوران بارداری بی ‌خطر و مفید است. بالوکساویر برای افراد باردار یا شیرده توصیه نمی ‌شود، زیرا هیچ اطلاعاتی در مورد اثربخشی یا ایمنی این دارو در دسترس نیست.

حتما بخوانید: 9 غذای فوق العاده موثر تقویت سیستم ایمنی بدن

چه کسانی باید دارو های ضد ویروسی مصرف کنند؟

مصرف دارو های ضد ویروس آنفولانزا باید در اسرع وقت برای درمان بیماران بستری ‌شده مبتلا به آنفولانزا، افرادی که به شدت مبتلا به آنفولانزا هستند اما نیازی به بستری در بیمارستان ندارند و افرادی که در معرض خطر جدی عوارض آنفولانزا هستند، شروع شود. با این که سایر افراد مبتلا که در معرض خطر بالاتر عوارض آنفولانزا نیستند هم ممکن است توسط پزشک با این دارو ها سریع تر درمان شوند، اما اکثر افرادی که سالم هستند و خطر عوارض آنفولانزا برای شان جدی نیست، نیازی به درمان با این دارو های ضد ویروسی ندارند.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
درمان سرماخوردگیزکام

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up