جدیدترین روش‌های ترک تخصصی اعتیاد در سال 2023

folderمواد مخدر
comments1 دیدگاه

در شرایط کنونی و با گسترش مصرف مواد مخدر و انواع آن، اعتیاد روند سختی در پیش ندارد. ابتلا به سو مصرف مواد مخدر آسان است اما ترک آن سخت و دردناک است. افرادی که به دنیال ترک مصرف مواد مخدر هستند باید بدانند اعتیاد به مواد مخدر تنها یک راه درمان ندارد و به روش‌های مختلفی انجام می‌شود. درمان اعتیاد به مواد مخدر ممکن است بر اساس نیاز و شرایط خاص شما متفاوت باشد. می‌توانید بر اساس مخدری که مصرف می‌کنید، سطح مراقبتی که نیاز دارید، با توجه به نیازهای سلامت روان شخصی‌ خودتان یا مدت زمانی که درگیر مصرف مواد مخدر بوده‌اید، درمانی را انتخاب کنید که بهترین کاربرد را برای شما دارد و از پس آن بر می‌آیید. شما با بررسی گزینه‌های موجود برای ترک اعتیاد، می‌توانید یک گزینه درمان اعتیاد را پیدا کنید که به بهترین وجه با نیازهای فردی شما مطابقت دارد.

اولین قدم برای بهبودی، اذعان به این موضوع است که مصرف مواد مخدر به یک مشکل در زندگی شما تبدیل شده است که کیفیت زندگی شما را پایین آورده و امور روزانه شما را مختل می‌کند. این موضوع می‌تواند ناشی از ضعف عملکرد در مدرسه، کار، اجتماع، تفریح یا سایر زمینه‌هایی که انجام امور در آن مهم است، باشد.

زمانی که شخصی تأثیر منفی یک ماده را بر زندگی خود تشخیص می‌دهد، طیف گسترده‌ای از گزینه‌های درمانی در دسترس است.

فرد مبتلا به سو مصرف مواد مخدر به درمان نیاز دارد. برای بیشتر افراد، ممکن است پروسه ترک مواد مخدر و درمان تا پایان عمر ادامه داشته باشد. همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم برای ترک اعتیاد چندین گزینه وجود دارد و اکثر افراد مبتلا به بیماری اعتیاد بعد از مراجعه به کلینک‌های ترک اعتیاد ترکیبی از رویکردهای مختلف را در بهترین مرکز ترک اعتیاد در تهران دریافت خواهند کرد. در این مطلب بعضی از رایج‌ترین درمان‌های اعتیاد به مواد مخدر که جزو جدیدترین روش‌ها در سال 2023 را با هم مرور می‌کنیم تا در جریان روند پیشرفت حوزه ترک اعتیاد و دستاوردهای متخصصان این بخش قرار گیرید. تمامی این روش‌ها آزمایش شده‌اند و بیماران زیادی را در مسیر موفقیت آمیزی برای بهبودی قرار داده است.

1 4

سم زدایی فوق سریع

سم زدایی با کمک پزشک به شما این امکان را می‌دهد که در یک محیط امن بدن خود را از شر مواد اعتیاد آور خلاص کنید. سم زدایی فوق سریع در یک مرکز تخصصی ترک اعتیاد بسیار مفید است، زیرا گاهی اوقات ترک مواد می‌تواند باعث علائم فیزیکی ناخوشایند یا حتی منجر به مرگ شود. از آنجایی که سم زدایی علل رفتاری زمینه‌ای و ذهنی اعتیاد را درمان نمی‌کند و فقط سموم مواد مخدر را از بدن خارج می‌کند، معمولاً در ترکیب با سایر درمان‌ها استفاده می‌شود. سم زدایی معمولاً اولین گام در درمان است که شامل پاکسازی یک ماده از بدن و محدود کردن واکنش‌های ترک است.

در سم زدایی فوق سریع پس از انجام آزمایش‌های اولیه بیمار به صورت نیمه بیهوش یا خواب عمیق تحت نظارت پزشک در می‌آید و داروها به شخص از طریق سرم تزریق می‌شود. این داروها اغلب خاصیت ضد مخدری دارند و روی گیرنده‌های مغز اثر گذاشته و سبب پاکسازی مخدرها قرار گرفته بر روی گیرنده‌های مغز می‌شود.

اخیرا در طول دوره سم زدایی یک دستگاه الکترونیکی به نام NSS-2 Bridge برای کاهش خروج مواد مخدر از بدن در دسترس قرار گرفته است که پشت گوش قرار می‌گیرد و پالس‌های الکتریکی را برای تحریک اعصاب خاصی ایجاد می‌کند که ممکن است علائم ترک را تسکین دهد.

درمان شناختی رفتاری

درمان شناختی رفتاری (CBT) یک روش روان درمانی بسیار موثر و مفید است که باعث می‌شود فرد بتواند بر الگوهای مخرب و منفی که مغز به آن عادت کرده است غلبه کنند. این روش برای انواع اعتیاد، از اعتیاد به غذا و چای گرفته تا الکل و مواد مخدر مورد استفاده قرار می‌گیرد. چرا که در هر نوع اعتیادی، پذیرش الگوها و عادت‌ها توسط مغز انجام می‌شود. این نوع درمان به افراد کمک می‌کند تا شیوه‌های تفکر مرتبط با مصرف مواد را بشناسند و تغییر دهند. نه تنها CBT می‌تواند به شما کمک کند الگوهای رفتاری ناسالم خود را بشناسید، بلکه می‌تواند به شما کمک کند تا نحوه شناسایی محرک‌ها و توسعه مهارت‌های مقابله در برابر مصرف مواد مخدر را نیز بیاموزید. درمان شناختی رفتاری روش‌ها و تکنیک‌های مختلفی را در برمی‌گیرد که در مجموع هدف تمامی این روش‌ها تاثیر گذاری بر افکار و هیجانات موثر بر تصمیم گیری است. CBT را می‌توان با سایر تکنیک‌های درمانی نیز ترکیب کرد. به تکنیک‌های CBT در ادامه اشاره خواهیم کرد:

  1. شناسایی افکار منفی
  2. یادگیری مهارت‌های جدید
  3. معیین کردن شاخص رفتاری
  4. حل مساله
  5. نظارت و بررسی رفتار خود

مدیریت اضطراری

مدیریت اضطراری (CM) می‌تواند برای درمان طیف گسترده‌ای از اعتیادها از جمله الکل، مواد مخدر و تنباکو استفاده شود. در این نوع درمان، رفتارها و عادت‌های مثبت شما ثبت و بر اساس میزان عمل کردن به آن، پاداش‌های مختلفی به شما تعلق می‌گیرد. درست مانند کودکی که در خواندن درس‌هایش کوتاهی می‌کند. به گفته موسسه ملی سوء مصرف مواد مخدر، این نوع درمان با موفقیت برای مبارزه با بازگشت به مصرف مواد مخدر استفاده شده است.

به طور کلی تمرکز بهترین مرکز ترک اعتیاد در هر جای جهان پس از انجام سم زدایی که مربوط به بدن می‌شود به طور خاص بر روی ذهن است و تقریبا بیشتر روش‌های ترک اعتیاد و درمان در سال 2023 مربوط به روان می‌شود.

درمان با دارو

هنگامی که این روش با درمان‌های رفتاری ترکیب شود، دارو می‌تواند نقش مهمی در بهبودی داشته باشد. از داروهای خاصی می‌توان برای کاهش هوس مصرف مواد مخدر، بهبود خلق و خو و کاهش رفتارهای اعتیادآور استفاده کرد. به عنوان مثال، اخیراً لوفکسیدین را برای کمک به کاهش هوس بازگشت به مصرف مواد اعتیاد آور برای افرادی که در پروسه ترک اعتیاد هستند، تجویز می‌کنند.

از دیگر داروهایی که می‌توان به آن اشاره کرد ایمپلنت‌های نالتروکسان  است که به صورت تضمینی منجر به ترک مواد مخدر و عدم بازگشت به مصرف می‌شود و به عنوان مکمل برای ترک اعتیاد استفاده می‌شود. وظیفه این دارو به صورت تخصصی کاهش لذت مصرف مواد مخدر از طریق اثر گذاری بر مغز است. ایمپلنت نالتروکسان پس از اتمام دوره سم زدایی از طریق جراحی سرپایی زیر پوست در قسمت دیواره شکم قرار داده می‌شود و باعث می‌شود که فرد پس از ترخیص از کلینیک، میل به مصرف مواد مخدر نداشته باشد.

جمع بندی

به طور کلی تجویز دارو بسته به ماده مخدری که فرد به آن معتاد است متفاوت خواهد بود. استفاده طولانی ‌مدت از داروها به کاهش هوس و جلوگیری از بازگشت مجدد به مصرف مواد مخدر پس از بهبودی از اعتیاد کمک می‌کند. دارو درمانی یک درمان مستقل برای اعتیاد نیست و باید با سایر روش‌های مدیریتی مانند روان درمانی همراه باشد.

2 4

اگر شما یا یکی از عزیزانتان با اعتیاد دست و پنجه نرم می‌کنید، نیازی نیست به تنهایی در این نبرد بجنگید. با یک متخصص پزشکی صحبت کنید. روش‌های درمانی موفقی وجود دارد که می‌تواند به شما در غلبه بر اعتیاد کمک کند.

اعتیاد به مواد مخدر جزو گروهی از بیماری‌ها هستند که می‌توانند آسیب‌های جسمی و روانی ایجاد کنند. شروع درمان برای شکستن چرخه اعتیاد ضروری است. با این حال، اعتیاد به عنوان یک بیماری مزمن شناخته می‌شود و درمان آن دشوار است و نیاز به مراقبت مداوم دارد.

به طور کلی اعتیاد به مواد مخدر جزو بیماری‌های مزمن و پیچیده‌ای هستند که نیاز به درمان طولانی مدت و فشرده دارند. نوع ماده مخدر و شدت اعتیاد، روند درمان را تعیین می‌کند. درمان اغلب با سم‌زدایی شروع می‌شود، با استفاده از دارو برای کاهش علائم ترک ادامه پیدا می‌کند و با انواع مختلف رفتار درمانی و مشاوره از پروسه درمان محافظت و حمایت می‌شود.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


linkاعتیاد

مطالب مشابه

1 دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • بسيار آسان است ترکش فقت کمی توجه خوراک دواهای که‌ مصرف می‌کند داشته‌ باشند

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up