درد زانو

زانو درد در جوانی، علل شایع، درمانهای خانگی و نکات مهم دیگر

نوجوان یا جوانی که از نظر فیزیکی فعال است و در ورزش شرکت می‌کند ممکن است گاهی اوقات درد را در جلو و مرکز زانو و معمولاً زیر کاسه زانو تجربه کند. این وضعیت – به اصطلاح درد زانو قدامی نوجوانان – معمولاً در بسیاری از ورزش‌کاران جوان سالم، به خصوص دختران رخ می‌دهد. هر چند اگر ورزش هم نکنید ممکن است زانو درد به سراغتان بیاید. در اغلب موارد، اقدامات ساده مانند استراحت، درمان ضد سرطان و تقویت تمرینات، درد زانو را کاهش خواهد داد.

آناتومی

زانو بزرگ‌ترین و قوی‌ترین ماهیچه بدن است. این استخوان از انتهای پایینی استخوان ران، انتهای فوقانی استخوان کشگک و استخوان کاسه زانو تشکیل شده‌است. انتهای استخوان‌های یافت‌شده در آن‌ها با غضروف پوشیده شده‌است، یک ماده لغزنده و نرم که استخوان‌ها را هنگام خم شدن و صاف کردن زانو حفظ می‌کند.

اگر آرتروز زانو دارید: 5 تا از بهترین روش های درمان طبیعی-ورزشی آرتروز زانو در خانه

رباط‌ها و تاندون‌ها، استخوان ران را به استخوان‌های پایین پا متصل می‌کنند. چهار رباط‌ زانو به استخوان‌ها متصل می‌شوند و مثل طناب‌های محکم عمل می‌کنند تا استخوان‌ها را با هم نگه دارند.

ماهیچه‌ها با تاندون‌ها به استخوان‌ها متصل هستند. تاندون چهارسر ماهیچه‌های جلوی ران را به کاسه زانو وصل می‌کند. تاندون از کاسه زانو تا استخوان ران امتداد دارد.

آرتروز زانو | درد زانو

علل زانو درد در جوانی

در بسیاری از موارد، علت واقعی درد زانو قدامی ممکن است واضح نباشد. آناتومی پیچیده زانو که به آن اجازه می‌دهد در حین حمایت از بارهای سنگین خم شود به شدت به مشکلات کوچک در همترازی، فعالیت، آموزش و استفاده بیش از حد حساس است.

برای مثال، ضعف در ماهیچه‌های چهارسر در جلوی ران ممکن است منجر به درد زانو قدامی شود. وقتی زانو خم می‌شود و صاف می‌ایستد، ماهیچه‌های چهارسر به حفظ کاسه زانو در شیار انتهای استخوان ران کمک می‌کنند. ماهیچه‌های چهارسر ضعیف می‌تواند موجب ردیابی ناجور کاسه زانو در شیار شود. این امر می‌تواند موجب فشار اضافی بر تاندون‌ها و یا سایش پوست غضروف در زیر کاسه زانو شود. عوامل دیگری نیز ممکن است موجب درد زانو قدامی نوجوانان شود:

  • نامتعادل بودن ماهیچه‌های ران که مفصل زانو را پشتیبانی می‌کنند
  • عضلات چهارسر و عضلات عقب ران
  • مشکلات هم‌تراز کردن پاها بین مفصل ران و مچ پا
  • استفاده از تکنیک‌های نامناسب آموزش ورزشی یا تجهیزات
  • تغییرات در کفش یا سطح بازی
  • انجام فعالیت‌های ورزشی بیش از حد و یا تغییرات در نوع آموزش

علائم

معمول‌ترین علت درد زانو قدامی، درد خفیفی است که به تدریج شروع می‌شود و اغلب مربوط به انجام فعالیت است. علائم متداول دیگر عبارتند از:

  • هنگامی که از پله‌ها بالا می‌روید و یا بلند می‌شوید و بعد از نشستن طولانی راه می‌روید، صدای ترق و تروق به گوش می‌رسد.
  • درد در شب
  • درد در حین فعالیت‌هایی که مکرراً زانو خم می‌شود (بالا پریدن، چمباتمه زدن، دویدن و دیگر ورزش‌ها شامل وزنه‌برداری)
  • درد مربوط به تغییر در سطح فعالیت و یا شدت، سطح بازی و یا تجهیزات

سندرم درد زانو قدامی نوجوانان معمولاً باعث ورم مفصل زانو نمی‌شود. علائمی مانند کلیک کردن، قفل کردن، گاز زدن نیز نادر هستند. این علائم نشان‌دهنده یک مشکل مکانیکی در زانو است و دلایلی برای مراجعه به پزشک هستند.

معاینه پزشک

اگر درد زانو فروکش نمی‌کند و با فعالیت تداخل پیدا می‌کند، به پزشک مراجعه کنید. پزشک به صورت زیر شما را معاینه می کند:

1-معاینه فیزیکی

پزشک، زانو را معاینه می‌کند تا علت درد را تعیین و مشکلات دیگر را حل کند. پزشک ممکن است بخواهد که بایستید، راه بروید، بپرید، بنشینید و بخوابید. در طی معاینه فیزیکی، پزشک موارد زیر را نیز بررسی خواهد کرد:

  • هم ترازی پایین پا و موقعیت کاسه زانو
  • ثبات زانو، چرخش کمر و گستره حرکت زانوها و باسن
  • کاسه زانو برای نشانه‌های حساسیت
  • اتصال ماهیچه‌های ران به کاسه زانو
  • قدرت، انعطاف، استحکام ماهیچه‌های جلو و عقب ران
  • سفتی پاشنه آشیل و انعطاف‌پذیری پاها

2- آزمایش‌ها

اشعه ایکس – اشعه‌های ایکس، عکس‌های دقیقی از ساختارهای متراکم، مثل استخوان را فراهم می‌کنند. به خصوص اشعه ایکس به پزشک کمک خواهد کرد تا مشخص کند آیا مشکلی در شکل یا موقعیت کاسه زانو وجود دارد یا خیر. پزشک ممکن است هر دو پا را نگاه کند تا تفاوت بین آن‌ها را بررسی کند.

اسکن‌های تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) – این مطالعه تصویری می‌تواند تصاویر بهتری از بافت‌های نرم اطراف زانو ایجاد کند. در صورتی که مبتلا به علائمی مانند قفل کردن یا گرفتن زانو هستید، یک MRI معمولاً در طول ارزیابی اولیه و درد زانو قدامی دستور داده نمی‌شود. با این حال، اگر علائم ادامه پیدا کند و با درمان بهبود نیابد، پزشک ممکن است MRI تجویز کند. این مطالعه تصویری به پزشک کمک خواهد کرد تا مشخص کند که آیا یک مشکل داخلی در مفصل زانو وجود دارد، مانند آسیب به غضروف یا رباط‌ها.

درمان زانو درد در جوانی

1-تغییرات فعالیت

فعالیت‌های که موجب درد زانو می‌شود را تا زمان رفع درد متوقف کنید. این احتمالاً به معنی تغییر برنامه آموزشی است. انجام فعالیت‌های با تاثیر کم در طول این زمان، استرس کمتری بر روی مفصل زانو وارد خواهد کرد. دوچرخه سواری و شنا گزینه‌های خوبی هستند. اگر اضافه‌وزن دارید، کاهش وزن نیز به کاهش فشار روی زانو کمک خواهد کرد.

درد زانو ممکن است به روش ورزش کردن مرتبط باشد. یک مربی در مدرسه ممکن است بتواند کمک کند ارزیابی کنید و تکنیک خود را بهبود بخشید – مانند این که چگونه از زمین بپرید یا چه مقدار فشار وارد کنید. دویدن و دیگر فعالیت‌های ورزشی با تاثیر بالا را به تدریج از سربگیرید.

2- تمرین‌های درمان فیزیکی

تمرین‌های ویژه کمک خواهند کرد تا دامنه حرکت، قدرت و استقامت را بهبود بخشید. به خصوص مهم است که روی کشش و تقویت ماهیچه‌های جلوی ران تمرکز کنید چون این ماهیچه‌ها متعادل کننده اصلی کاسه زانو هستند. ممکن است پزشک، تمرینات ورزشی فراهم کند و یا توصیه کند به یک درمانگر فیزیکی مراجعه کنید که می‌تواند یک برنامه ورزشی برای بهبود انعطاف‌پذیری و قدرت ماهیچه ران ایجاد کند.

بسیار مهم است که برنامه ورزشی درمانی را برای مدتی که پزشک یا درمانگر فیزیکی تجویز کرده، انجام دهید. درد زانو قدامی می‌تواند برگردد. توصیه می کنیم این ورزش ها را در منزل انجام دهید (ویدیو).

3- یخ

استفاده از یخ پس از فعالیت فیزیکی ممکن است کمی ناراحتی را تسکین دهد. یخ را مستقیماً به روی پوست اعمال نکنید. از یک بسته یخ استفاده کنید و یا با حوله و یا بسته سبزیجات منجمد یخ را ببندید. یخ را برای حدود ۲۰ دقیقه استفاده کنید.

4- ارتوپتیک و کفش

پزشک ممکن است ضمیمه کفش توصیه کند. تکیه‌گاه‌های قوس نرم، محکم و خوش فرم می‌تواند به جلوگیری از خم شدن پاها کمک کند و درد و خستگی را تسکین دهد. انواع مختلف تکیه‌گاه‌های قوس را می‌توان در داروخانه‌های محلی خریداری کرد. دقت کنید که کفش‌های ورزشی پشتیبان صحیح فعالیت‌ها هستند.

5- داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAIDs)

داروهایی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن می‌توانند به تسکین درد کمک کنند. همیشه این داروها را با مقداری غذا مصرف کنید تا از اثرات جانبی بالقوه ناراحتی معده اجتناب کنید. اگر NSAIDs درد را تسکین نمی‌دهد، برای ارزیابی بیشتر با پزشک مشورت کنید.

ترمیم و بهبود

درد زانو قدامی نوجوانان معمولاً با اقدامات ساده برطرف می‌شود. با این حال، ممکن است دوباره تکرار شود. حفظ شرایط مناسب در ماهیچه‌های اطراف زانو، خصوصاً عضلات چهارسر ران و عضلات عقب ران ضروری است. مراحل دیگری نیز وجود دارند که می‌توانید برای جلوگیری از تشدید درد زانوی قدامی انجام دهید. عبارتند از:

  • پوشیدن کفش‌های مناسب برای فعالیت‌ها
  • گرم شدن کامل قبل از فعالیت فیزیکی
  • قرار دادن کشش در برنامه گرم کردن و کشش پس از فعالیت فیزیکی
  • کاهش هرگونه فعالیتی که در گذشته به زانوها آسیب رسانده باشد
  • محدود کردن مسافت دویدن در آموزش و رقابت

حتما بخوانید: 5 تا از جدیدترین روش های درمان درد زانو (طبیعی و حرکات ورزشی)

اگر زانو درد طولانی مدت دارید ویدیوی زیر را ببینید

 

دانلود ویدیو


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
آرتروز زانودرد زانو

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up