muscle-spasms.jpg

8 بهترین داروهای درمان گرفتگی عضلات+ درمان در طب سنتی

انقباض عضلانی یک انقباض قوی و دردناک و یا تکان خوردن یک عضله است که به طور ناگهانی رخ می دهد و از چند ثانیه تا چند دقیقه طول می کشد. می دانید که گرفتگی عضلانی می تواند درد شدید ایجاد کند. بیشتر گرفتگی عضلات در عضلات پا ایجاد می شود. علاوه بر درد ناگهانی و شدید ممکن است احساس خستگی عضلانی زیر پوست خود را نیز احساس کنید. این مقاله جدیدترین اطلاعات پزشکی را در مورد گرفتگی عضلات، بهترین قرص و آمپول ها، روشهای جدید درمان و نکات دیگر به اشتراک خواهد گذاشت.

گزینه های درمانی

1-فیزیوتراپی

پزشک ممکن است موارد زیر را توصیه کند:

  • تمرینات حرکتی – تمرین هایی که برای کمک به انجام حداکثر حرکات در مفصل انجام می شوند، ممکن است سفتی عضله را کاهش دهند و از گرفتگی عضلات ناشی از کم تحرکی جلوگیری کنند.
  • کشش – کشش عضلات می تواند از عوارض طولانی مدت جلوگیری کنند.
  • تقویت – می تواند به جلوگیری از ضعف عضلات که موجب مشکل در انجام فعالیتهای روزمره میشود، کمک کند.
  • ماساژ عضلات میتواند آنها را آرام کند و حرکاتشان را تسریع نماید.
  • مدیتیشن برای کمک به آرامش و دوری از استرس کمک کننده است.

پزشک یا پرستار می تواند شما را به یک فیزیوتراپیست متخصص ارجاع دهد.

2- درمان های گیاهی

در حالی که فیزیوتراپی و ورزش برای بهبود سفتی عضلات بسیار کمک کننده است، گاهی اوقات به تنهایی کافی نیستند. درمان های گیاهی به ویژه هنگامی که با فیزیوتراپی استفاده شوند، اغلب کمک کننده هستند. داروهای مختلفی برای درمان اسپاسم وجود دارد. تنها روشهای موثر دارویی 3 روش زیر هستند:

  • مصرف روزانه 2 فنجان دمنوش بابونه
  • مصرف روزانه 2 قاشق عسل
  • مصرف آب (7 لیوان در روز برای خانم ها و 9 لیوان برای آقایان)

3- باکلوفن (Lioresal، Lyflex)

Baclofen7.jpg

یک آرامبخش عضلانی است که می تواند میزان اسپاسم ها و سفتی عضله را کاهش دهد. راجب باکلوفن بیشتر بخوانید!

حتما بخوانید: اسید لاکتیک– تاثیر بر عضلات، روش دفع، نحوه تست و همه نکات مهم

4- تیزانیدین (زاناکس)

تیزانیدین.jpg

این شل کننده ی عضله می تواند سفتی و اسپاسم را کاهش دهد و ممکن است برای درمان اسپاسم های دردناك شبانه مفید باشد. از آنجایی که اثرات این دارو تنها برای 3 تا 6 ساعت طول می کشد، بهتر است آن را در زمان های خاصی که تسکین علایم ضروری است، مثلا در هنگام خواب استفاده کنید. راجب تیزانیدین بیشتر بخوانید!

5- گاباپنتین (نورونتین)

گاباپنتین.jpg

بعنوان یک داروی ضد تشنج یا ضدصرع شناخته میشود و میتواند پیامهای سیستم عصبی مرکزی را که موجب اسپاسم میشود تسکین دهد. این دارو به طور معمول بهمراه باکلوفن یا تیزانیدین برای درمان اسپاسم و سفتی ناشی از ام اس استفاده نمی شود، اما می تواند گزینه ای مناسب برای برخی از افراد باشد. راجب گاباپنتین بیشتر بخوانید!

6- دانترولن

دانترولن.jpg

این دارو به طور مستقیم بر روی عضلات کار می کند و باعث کاهش گرفتگی آنها می شود. راجب داروی دانترولن بیشتر بخوانید!

7- دیازپام و کلونازپام

دیازپام آرامبخش عضلانی است که می تواند سفتی و اسپاسم را کاهش دهد. به دلیل عوارض جانبی در دوزهای بالاتر، ممکن است تنها در شب استفاده شود. دیازپام دیگر به طور گسترده ای برای درمان اسپاسم و سفتی MS استفاده نمی شود، اما در صورت موثر نبودن درمانهای دیگر، می تواند به برخی افراد کمک کند.

pill-diazepam-1.jpg

کلونازپام.jpg

کلونازپام هم شبیه دیازپام است، اما ممکن است به طور خاص برای اسپاسم های شبانه موثر باشد.

هر دو دارو جزء “بنزودیازپین ها” هستند – نوعی دارو که می تواند با استفاده طولانی مدت اعتیاد آور باشد، بنابراین نباید در دوره های طولانی استفاده شود.

8- باکلوفن اینتراتکال

باکلوفن علاوه بر مصرف خوراکی میتواند بصورت اینتراکتال (بطور مستقیم در مایع مغزی نخاعی) استفاده شود. برای افرادی که دارای اسپاسم یا سفتی شدید هستند و به داروهای خوراکی پاسخ نمیدهند، این گزینه توصیه میشود. با تزریق مستقیم دارو به نخاع، اثر آن افزایش میابد. به همین دلیل برای به حداقل رساندن عوارض جانبی میتوان از دوزهای پایینتر دارو استفاده کرد.

9- فنول مایع (فنول اینتراکتال)

فنول را هم میتوان بصورت اینتراکتال (بطور مستقیم در مایع مغزی نخاعی) استفاده کرد. این برای بیماران مبتلا به سفتی شدید عضلات استفاده میشود که به فیزیوتراپی و دیگر درمان های دارویی پاسخ نمی دهد. فنول عصب هایی که حس و حرکت را کنترل می کنند از بین می برد، بنابراین تنها زمانی استفاده می شود که بیمار قبلا کنترل این قسمت های بدن را از دست داده باشد.

10- ساتیوکس

عصاره کانابیس (عصاره شاهدانه) با نام تجاری ساتیوکس برای درمان حرکات غیرقابل کنترل عضلات (اسپاسم) و سفتی عضلانی (اسپاستیک) شناخته می شود. ساتیوکس یک اسپری زیرزبانی است. مصرف ساتیوکس از دوزهای پایین شروع میشود و بتدریج میزان آن افزایش میابد تا زمانیکه علایم شما بهبود یابد.

حتما بخوانید: 16 کاری که برای سالم ماندن در طول زندگی باید انجام دهید!

11- توانبخشی با کمک تحریک الکتریکی عضلات (الکتروتراپی)

الکتروتراپی به راحتی جریان الکتریکی قابل اندازه گیری و ایمن را از دستگاه منبع به بافت نرم بدن از طریق الکترود انتقال می‌ دهد. تحریکات الکتریکی می تواند منجربه جلوگیری از تحلیل رفتن عضله و همچنین بازسازی فیبرهای عضلانی در اثر آسیب شود. دسترسی به این نوع درمان ها در سراسر کشور متفاوت است. پزشک، فیزیوتراپیست یا پرستار می تواند شما را به یک محل مناسب ارجاع دهد.

جراحی برای اسپاسم شدید

گاهی اوقات جراحی ارتوپدی و جراح مغز و اعصاب می توانند به بهبود حرکت و وضعیت بدن کمک کنند یا می توانند به از بین بردن اسپاسم های شدید و مداوم کمک کنند.

گزینه های دیگر برای درمان اسپاسم چیست؟

  • تزریق موضعی به عضلات ممکن است بسیار موثر باشد. تزریق ممکن است شامل سم بوتولینوم یا فنول باشد.
  • تزریق سم بوتولینوم، به طور مستقیم به عضله انجام می شود و عضلات اسپاستیک ضعیف تر می شوند. این ممکن است وضعیت و عملکرد فرد را بهبود بخشد. اثرات معمولا 7 تا 10 روز طول می کشد تا قابل مشاهده شود. اثرات این روش 3 تا 6 ماه ماندگاری دارند.

درمان گرفتگی عضلات در طب سنتی

دانلود ویدیو


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

link
ضعف عضلاتگرفتگی عضلانی

مطالب مشابه

2 دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • پسرمن چن وقت ی بار کلیه اش می گیره طوری ک دبگ نمیتونه بلند شه ی امپول میزنه خوب میشه دوباره این امپولها هم میترسم برا کلیه خطرناک باشه لطف کنید بگید چیکارکنیم ممنون مرسی

    پاسخ
  • محمدعلی نوزاد
    2 نوامبر 2023 7:06 ق.ظ

    قیمت داروی ساتیوکس رو می فرمایید؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up