پارکینسون.jpg

5 مکمل عالی برای پیشگیری و بهبود بیماری پارکینسون کدامند؟

این مطلب به شما کمک می کند تا بیماری پارکینسون را بهتر بشناسید و مکمل های طبیعی برای درمان آنرا اصولی تر بکار بگیرید. هنگامی که شما یا یکی از اطرافیان به پارکینسون مبتلا می شود، به هر روش ممکن برای درمان آن اقدام می کنید و از بدتر شدن آن جلوگیری می کنید. از آنجا که درمان خاص و ثابتی وجود ندارد، ممکن است تصمیم به استفاده از ویتامین ها و مکمل ها بگیرید. در ادامه با 5 مکمل عالی برای بیماری پارکینسون آشنا می شوید. این مقاله بر اساس نتایج جدیدترین تحقیقات پزشکان سراسر دنیا تهیه و تنظیم گردیده است.

پارکینسون (PD) چیست؟

  • پارکینسون یک اختلال مزمن و پیشرونده حرکتی عصبی است.
  • معمولاً افراد 55 تا 75 ساله را مبتلا می کند، اگرچه ممکن است افراد جوان تر را نیز درگیر نماید.
  • این بیماری یک اختلال عصبی است که حرکت و کنترل ماهیچه ها را تحت تأثیر قرار می دهد.
  • این بیماری در طی زمان به تدریج بدتر می شود.
  • دلیل اصلی این بیماری هنوز ناشناخته می باشد.
  • همچنین برای این وضعیت پزشکی درمانی وجود ندارد، اما گزینه های چندگانه درمانی موجود می باشند که می توانند علائم را کنترل کنند.
  • بیماری پارکینسون به مرگ یا عملکرد بد سلول های مغزی به نام سلول های عصبی یا نورون ها مرتبط است.

همچنین بخوانید: 5 تا از بهترین دمنوش ها برای افزایش هوش و حافظه کدامند؟ (جدیدترین تحقیقات)

بیماری پارکینسون در ابتدا نورون ها را در بخشی از مغز به نام توده سیاه تحت تأثیر قرار می دهد. برخی از این نورون های در حال مرگ دوپامین تولید می کنند که ماده ای شیمیایی است برای ارسال پیام به بخش های مشخصی از مغز که مسئول کنترل و هماهنگی حرکات می باشند. در حالیکه بیماری پیشرفت می کند، مقدار دوپامین در مغز شروع به کم شدن کرده و باعث می شود فرد قادر به کنترل حرکات طبیعی خود نباشد.

neurons-.jpg

علائم بیماری پارکینسون

  • راه رفتن و توازن حرکت سخت شده و کمبود هماهنگی بین اندام به چشم میخورد.
  • لرزش هایی در دست ها، پاها و بخش های مشخصی از بدن
  • مشکلات گوارشی
  • لکنت زبان
  • مشکلات حافظه و فکری
  • سختی بلع و خوردن غذا
  • سفتی ماهیچه ها

مطلب مشابه: بیماری پارکینسون چیست؟ علت، علایم، درمان قطعی و نکات مهم

سه راه برای درمان بیماری پارکینسون وجود دارد: تراپی ها، دارو درمانی و جراحی. داروهای متداول بیماری پارکینسون، داروهایی هستند که می توانند به افزایش فعالیت دوپامین کمک کنند. پزشک وضعیت شما را بررسی نموده و سپس بهترین گزینه درمان را به شما توضیح می دهد. درمان از فردی به فردی دیگر متفاوت می باشد. از آنجا که دلیل بیماری هنوز ناشناخته است، گفته شده سموم محیطی مانند آفت کش ها یا سموم گیاهی میتوانند یکی از دلائل ممکن باشند.

محققین متوجه شده اند افرادی که از بیماری پارکینسون رنج می برند، دارای سطح بالایی از این مواد شیمیایی در مغز خود می باشند. علاوه بر این، در مناطقی که کاربرد این سموم در آنها بالا می باشد، موارد بیماری پارکینسون بسیار بیشتر است؛ بنابراین، توصیه می شود تا حد ممکن از چنین سموم محیطی دور باشید. همچنین سموم رژیمی مانند کافئین یا الکل نیز می توانند منجر به سم زدایی گردند.

مکمل های طبیعی جهت پیشگیری و بهبود

روش های معمول درمان جوانب مثبت و منفی خود را دارند. اگرچه، بهتر است از روش های درمان طبیعی در کنار روش های درمانی مرسوم استفاده کرد. پیش از استفاده از هر نوع مکمل طبیعی برای بیماری پارکینسون، جهت جلوگیری از واکنش های دارویی با پزشک خود مشورت کنید. در بخش زیر برخی از مکمل های طبیعی که می توان برای بیماری پارکینسون مصرف نمود، آمده است:

1-اسید چرب امگا 3

یکی از فوائد افزایش مصرف اسید چرب امگا 3 در رژیم غذایی کاهش احتمال ابتلا به پارکینسون می باشد. تحقیقی بر موش هایی که غذای آنها به اسید چرب امگا 3 آغشته شده بود، انجام شد. مشاهده شد که این موش ها میتوانند دفاع مغزی بهتری در برابر بیماری داشته باشند. اسید چرب امگا 3 نه تنها برای بدن مهم می باشند، بلکه برای پیشرفت مغزی نیز حائز اهمیت هستند.

اسید دوکوساهگسوئونیک (DHA) و اسید آیکوزاپنتائونیک (EPA) در بیشتر ماهی ها شامل ماهی خالمخالی و سالمون پیدا می شود. نوع دیگر اسید چرب امگا 3 به نام آلفالینولینیک (ALA) می باشد که اکثراً در سبزیجات با برگ سبز، روغن های گیاهی مانند روغن سویا یا کانولا، تخم کتان و مغزها (آجیل ها)، یافت می شود. بدن خود به تنهایی قادر به تولید اسید چرب امگا 3 نیست، بنابراین لازم است آن را از منابع غذایی و مکمل ها دریافت کند. همچنین درباره تأثیر اسیدهای چرب امگا 3 بر سلامت قلب، کنترل علائم افسردگی، بیماری آلزایمر و سایر وضعیت های پزشکی، تحقیق شده است.

حتماٌ بخوانید: بهترین غذاها، بایدها و نبایدهای غذایی برای تقویت هوش کودکان

بنابر یکی از این تحقیقات انجام شده بر موش ها، نتیجه گرفته شد که کمبود DHA عامل اصلی خطر ابتلا به پارکینسون می باشد. در کنار حمایت از سلامت عصبی افراد، یک دوز مصرفی 1000 میلی گرمی از اسیدهای چرب امگا 3 یا روغن ماهی به عنوان کاهش دهنده علائم التهابی شناخته شده است.

اختلالات خلقی نیز به عنوان یکی از ویژگی های مشترک بین افراد مبتلا به پارکینسون مشاهد شده و در تعدادی از تحقیقات ذکر شده که اسیدهای چرب امگا 3 تقویت کننده خلق و خو می باشند. در یک آزمایش از گروه کوچک بیماران کنترل شده، آزمایش بهبود نسبی در درمان افسردگی افراد مبتلا به پارکینسون را گزارش داد. این افراد تحت درمان مکمل های اسید چرب امگا 3 در مقابل افراد بیمار قرار گرفتند. غذاهای سرشار از امگا 3 در ماهی هایی مانند زیر یافت می شوند:

  • خالمخالی
  • ساردین
  • قزل آلا
  • سالمون
  • شاه ماهی
  • ماهی کولی (ماهی آنچووی)

2-کلسیم و ویتامین D

از آنجا که مشاهده شده در افراد مبتلا به پارکینسون احتمال دارد لبنیات بیشتر از پروتئین، مانع جذب لوودپا شوند، دریافت مقدار لازم کلسیم دشوار می گردد. اگرچه، می توان کلسیم را به روش هایی دریافت کرد که نیاز روزانه بدن را تأمین کند. این روش ها عبارتند از:

  • غلات صبحانه
  • مواد غذایی غنی شده از کلسیم
  • آب پرتقال غنی شده از کلسیم
  • برنج غنی شده از کلسیم
  • شیر سویای جایگزین که می توان آن را در غلات، اسموتی ها و سایر انواع آماده سازی غذا به کار برد.
  • مکمل ویتامین C و کلسیم
  • قرص های کلسیم جویدنی

ویتامین D نیز برای بدن بسیار مهم است. این ویتامین زمانیکه پوست در معرض آفتاب قرار می گیرد، در بدن ما تولید می شود. بدون مقدار کافی ویتامین D، کلسیم در بدن جذب نمی شود. برای افرادی که در مناطق آفتابی زندگی می کنند، به طور هفتگی یک ساعت در معرض تابش نور خورشید قرار گرفتن، کار دشواری نیست. دستها، صورت و بازوهای خود را در معرض تابش نور خورشید قرار دهید. قابل ذکر است که در تابستان ویتامین D میتواند در بدن ذخیره شده و برای فصل زمستان حفظ گردد.

گزینه دیگر برای افرادی که نمی توانند روزانه در معرض نور خورشید باشند، جذب ویتامین D با مصرف ماهی های چرب مانند روغن کبد ماهی یا سالمون، تخم مرغ، شیر و جایگزین های (فرآورده های) آن، مارگارین، غلات، جگر و مکمل های ویتامین D می باشد. برای افراد 50 سال به بالا دوز مصرفی 400IU و برای افراد بالای 70 سال دوز مصرفی 600IU توصیه می گردد.

3-کوآنزیم (Q10 (CoQ10

کوآنزیم Q10 یک آنتی اکسیدان قوی می باشد که روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند می کند. براساس تحقیقات، سطح کوآنزیم در خون و مغز بیماران مبتلا به پارکینسون پائین می باشد. گفته می شود که میتوکندری مسئول تولید انرژی برای سلولهای بدن ما است. اگرچه در فرآیند تولید، ایجاد یک فرآورده فرعی از الکترون های ذخیره وجود دارد. گرایش الکترون ها به فرار از سلول ها، رادیکال آزاد نامیده می شوند که آسیب رسان بوده و مسئول آسیب های اکسیداتیو مغزی همراه با مشکلات شناختی می باشند.

هر سلول از بدن شامل یک آنتی اکسیدان قوی شناخته شده به نام کوآنزیم Q10 می باشد که با آسیب های اکسیداتیو مبارزه می کند. هرچند، حتی ممکن است افراد با صدمات سطح بالای اکسداتیو، روزانه به مکمل کوآنزیم Q10 1200 میلی گرمی بیشتری نیاز داشته باشند.

4-فولات و فولیک اسید

ممکن است نقص های ژنتیکی و سموم محیط زیستی به ظهور بیماری پارکینسون بینجامند. اگرچه، مطالعه جدید انجام شده بر موش ها نشان داد که فولیک اسید یا فولات می توانند مانع چنین شکلی از اختلای مغزی رو به زوالی شوند. فولیک اسید عموماً برای جلوگیری از عیوب مادرزادی سیستم اعصاب مرکزی شناخته می شود. شواهد بسیاری موجود است که فولیک اسید می تواند مانع بیماری های قلبی، به خصوص در افرادی با هموسیستین بالا؛ شود. فولات به کاهش سطح هموسیستین در بدن گرایش دارد.

فولات یا ویتانین B9 برای حافظه و سلامت مغز بسیار مفید است. فولیک اسید برای توسعه سیستم عصبی حیاتی می باشد. در تحقیق انجام شده بر موش ها مشاهده شد که احتمال بروز پارکینسون در موش های تغذیه شده بارژیم غذایی با فولیک اسید کم، بالاتر از موش هایی بود که یک رژیم متعادل از فولیک اسید داشتند. هرساله حدود 50،000 مورد پارکینسون در آمریکا وجود دارد.

همچنین بخوانید: افسردگی در افراد مسن، بهترین درمان ها و نکات مهم که باید بدانید!

بیماری عمدتاً به دلیل کمبود تولید دوپامین می باشد. کمبود دوپامین منجر به اختلالات حرکتی مانند لرزش در دستها، سختی ماهیچه ها و کندی حرکات، می شود. با مصرف همزمان فولیک اسید با ویتامین B12 و B6، میتوان سطح هموسیستین در بدن را کاهش داد. احتمال دارد با مصرف این مکمل ها از بروز سکته مغزی یا قلبی جلوگیری کرد. همچنین می توانند به داشتن حافظه قوی کمک کنند.

5- پلی فنول چای سبز یا GTPs

GTP ها در کنار فعالیت های فیلترینگ رادیکال های آزاد، دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد. تحقیقاتی که اخیراً انجام شده، بر تأثیر GTP ها بر محافظت از اعصاب با پتانسیل درمان بیماری پارکینسون اشاره دارند. برای تعیین اینکه آیا GTP ها می توانند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند نمایند، تحقیقاتی توسط وزارت بهداشت چین به همراه بنیاد مایکل جی. فاکس در حال انجام می باشد.

6- کاهش هموسیستئین

هموسیستین یک نوع آمینو اسید است که می تواند درصورت افزایش سموم بیش از حد سموم در بدن، آنها را جذب کند. مطالعات نشان داده اند که میزان هموسیستین در افراد مبتلا به پارکینسون در سطح بالاتری میباشد. در این مرحله خاص، مشخص نیست که آیا سطح بالاتر هموسیستین منجر به ایجاد بیماری می شود یا اینکه خود بیماری منجر به ایجاد سطح بالاتری از هموسیستین در بدن می گردد. در هر دو مورد، حفظ سطح سالم هموسیستین در بدن، بهترین راه حل می باشد.

مواد مغذی مهم مورد نیاز برای کاهش سطح هموسیستین در بدن ویتامین B12، زینک، فولات یا فولیک اسید، تری و متیل گلیسین یا TMG و ویتامین B6 می باشند که مکمل های طبیعی آن در بازار موجودند.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
بیماری پارکینسونبیماری های مغزیدرمان بیماری های عصبیهوش و حافظه

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up