بیماری آلوپسی آره آتا

بیماری آلوپسی آره آتا چگونه است؟ 4 روش مدیریت آن

نام بیماری آلوپسی اخیرا خیلی به گوش می رسد؛ اما به چه معناست؟ آلوپسی اصطلاحی جامع است که همه انواع ریزش مو را در بر می گیرد. ریزش مو یک مشکل رایج برای بسیاری از مردان و زنان است و اکثر افراد در طول زندگی شان نوعی ریزش مو را تجربه می کنند.

آلوپسی آره آتا (Alopecia Areata) زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به فولیکول های مو حمله می کند و در نتیجه ریزش مو ایجاد می شود. این بیماری می تواند روی پوست سر، ابرو ها، مژه ها یا هر جایی که مو در بدن رشد می کند، تأثیر بگذارد.

چه چیزی باعث آلوپسی آره آتا می شود؟

سیستم ایمنی بدن را در برابر مهاجمان خارجی مثل باکتری ها یا آلرژن ها محافظت می کند. وقتی که سیستم ایمنی آن طور که باید کار نکند، می تواند به سلول های فولیکول مو حمله کند و باعث شود آن ها زودتر وارد فاز “تلوژن” یا استراحتشان شوند و رشد مو را متوقف کند.

با این که ممکن است عوامل محیطی، ژنتیک و استرس همگی ممکن است در این واکنش سیستم ایمنی نقش داشته باشند، اما محرک اصلی آن ناشناخته است.

آلوپسی آره آتا ممکن است هر فردی از هر قومیت و جنسیت را تحت تاثیر قرار بدهد. این بیماری یکی از شایع ترین اختلالات ریزش مو است. اکثر افرادی که به آلوپسی مبتلا می شوند؛ جوان تر از 30 سال هستند، اما باز هم ممکن است در هر سنی رخ دهد.

آلوپسی آره آتا چگونه است؟

این بیماری معمولا به صورت ناگهانی با ریزش موی سکه ای و بدون قرمزی یا زخم شروع می شود. این بیماری به ندرت می تواند به ریختن کامل مو های بدن و پوست سر مثل ابرو ها و مژه ها منجر شود.

word image 20135 2

تشخیص اغلب از طریق معاینه توسط یک پزشک (معمولا یک متخصص پوست) انجام می شود و ممکن است از درموسکوپ ( میکروسکوپ سطح پوست ) استفاده شود. اگر مشخص نشود که آلوپسی علت ریزش مو است، پزشک برای تشخیص درست تر، بیوپسی پوست سر (برداشتن مقدار کمی از پوست) را انجام می دهد.

تغییرات ناخن تقریبا در 10 تا 20 درصد از بیماران دیده می شود و ممکن است بیشتر در کودکان یا کسانی که مشکلات شدیدی دارند، رخ دهد.

از آن جایی که آلوپسی یک بیماری خود ایمنی است، تعجب آور نیست که ممکنِ با سایر مشکلات سیستم ایمنی مثل ویتیلیگو، کم خونی همولیتیک خود ایمنی، بیماری سلیاک، لوپوس، رینیت آلرژیک، آسم، درماتیت آتوپیک و بیماری های تیروئید مرتبط باشد. معمولا آزمایش خون برای رد کردن مشکل تیروئید که بر ریزش مو تأثیر می گذارد، انجام می شود.

آلوپسی معمولا باعث ناراحتی روانی و عاطفی می شود و می تواند بر عزت نفس افراد تأثیر منفی بگذارد. افراد مبتلا به این بیماری بیشتر در معرض خطر اضطراب ، افسردگی و اختلال وسواس فکری – عملی هستند.

چه طور می توان آلوپسی آره آتا را پیش بینی کرد؟

سیر طبیعی آلوپسی غیر قابل پیش بینی است. با این حال، اکثر افراد مبتلا به این بیماری در عرض چند سال رشد مجدد مو را تجربه می کنند. رشد مجدد بیشتر در بیمارانی که ریزش موی خفیف ‌تری دارند رخ می ‌دهد. خطر پیشرفت ریزش مو از سکه ای ناحیه ای به کل پوست سر ( آلوپسی توتالیس ) یا ریزش موی کل بدن (آلوپسی یونیورسالیس) تقریبا 5 تا 10 درصد است.

word image 20135 3

مهم ترین شاخص برای پیش آگاهی، میزان ریزش مو و سن شروع آلوپسی است. افرادی که در سنین پایین تر به این بیماری مبتلا می شوند معمولا درگیر بدترین پیامد ها خواهند بود. برخی از زیر مجموعه های آلوپسی هم ممکن است کم تر به راه های درمانی پاسخ بدهند.

درمان های فعلی برای آلوپسی آره آتا چه هستند؟

قبل از شروع درمان، باید انتظارات واقع بینانه داشته باشید و درک کنید که در حال حاضر هیچ درمانی برای آلوپسی وجود ندارد و هدف درمان های موجود هم سرکوب ریزش و تقویت رشد مجدد مو ها است. با توجه به ماهیت غیرقابل پیش بینی آلوپسی، عود این بیماری ممکن است همیشه رخ دهد. تنها 30٪ از بیماران در طولانی مدت بهبودی را تجربه می کنند.

اولین گزینه درمانی برای بیماران مبتلا به آلوپسی محدود و ناحیه ای، استروئید های موضعی (که توسط بیمار در خانه استفاده می ‌شود) یا استروئید های تزریقی موضعی (که توسط پزشک تزریق می ‌شود) به دلیل حداقل عوارض جانبی، سهولت استفاده و پاسخ عالی در موارد حاد است. گاهی اوقات دارو های تحریک کننده موضعی خاصی روی پوست سر استفاده می شود تا روند خود ایمنی مجددا تنظیم شود و مو ها دوباره رشد کنند. برخی از این نسخه ‌ها اسید اسکوریک یا آنترالین هستند (که ممکن است نام‌ های تجاری دیگری داشته باشند) و در هنگام مراجعه به مطب هم توسط پزشک استفاده می ‌شوند.

بسیار مهم: تاثیر ویتامین دی بر ریزش مو یا تقویت آن

برای آلوپسی که پیشرفت سریع یا گسترده تری دارد، می توان از استروئید های سیستمیک یا سایر سرکوب کننده های ایمنی استفاده کرد. اخیرا دسته جدیدی از دارو ها به نام مهار کننده ‌های JAK عرضه می شوند که حتی آلوپسی پیشرفته را هم درمان می کنند که البته در صورت توقف درمان، احتمال عودشان بالا است. با این وجود آزمایشات بالینی زیادی برای درمان های جدید آلوپسی در حال انجام است .

آموزش خانواده و بیمار و همین طور حمایت روانی در مدیریت آلوپسی ضروری است. پروتز های مو ها مثل کلاه گیس در موارد حاد یا نبود درمان برای این بیماری هم گزینه های مناسبی هستند.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

link
آلوپسیریزش مو

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up