اسید سیتریک خوراکی

کاربرد اسید سیتریک خوراکی، عوارض جانبی و نحوه مصرف

در این مطلب نتایج جدیدترین تحقیقات مجلات معتبر پزشکی راجب اسید سیتریک خوراکی، فواید، عوارض جانبی و مقدار مصرف آن را در اختیار شما قرار می دهیم. در این تحقیقات بسیاری از مطالب قدیمی که در اکثر وبسایت های ایرانی درباره اسید سیتریک می بینید رد شده اند و موارد جدید اضافه شده اند.

کاربرد

  • این دارو برای کاهش اسیدیته ی ادرار مورد استفاده قرار میگیرد.
  • ادراری که اسیدی نیست به کلیه ها کمک میکند تا از شر اسید اوریک خلاص شود و به از بین بردن نقرس و برخی سنگ کلیه ها هم کمک میکند.
  • این دارو همچنین از برخی مشکلات متابولیکی که توسط بیماری های کلیوی ایجاد میشود، جلوگیری میکند.
  • اسید سیتریک و نمکهای سیترات (که حاوی پتاسیم و سدیم هستند) به دسته ای از داروها تحت عنوان urinary alkalinizer تعلق دارند.
  • چون در برخی شرایط نیاز به محدود کردن مصرف پتاسیم و سدیم است، انتخاب پزشک به مقدار سدیم و پتاسیم مجازی که فرد میتواند دریافت کند بستگی دارد.

حتما بخوانید: 8 تا از بهترین روشهای گیاهی تقویت و پاکسازی کلیه (جدیدترین تحقیقات)

نحوه استفاده

  • قبل از مصرف، ظرف را بخوبی تکان دهید.
  • این دارو خوراکی است و بسته به نظر پزشک حدودا روزی 4 بار مورد استفاده قرار میگیرد.
  • برای کمک به پیشگیری از اسهال و ناراحتی معده، هر دوز را بعد از غذا میل کنید و مقدار تجویز شده را در یک لیوان (120 تا 240 میلی لیتر) با آب سرد یا آبمیوه مخلوط کنید، یا بسته به تشخیص پزشک آن را مستقیما میل کنید. کل مخلوط را به آرامی بنوشید.
  • فرم مایع این دارو باید قبل از مصرف حداقل با 120 میلی لیتر آب یا آبمیوه ترکیب شود.
  • خنک کردن مخلوط قبل از نوشیدن، طعم آن را بهتر میکند. قبل از مصرف این دارو آب یا آبمیوه ی بیشتری بخورید مگراینکه پزشک دستورالعمل دیگری داده باشد.
  • دوز آن بستگی به شرایط پزشکی فرد و پاسخ او به درمان دارد.
  • دارو را طبق نسخه پزشک مصرف کنید. میزان دوز مصرفی یا دفعات آن را بدون مشورت با پزشک افزایش ندهید. برای گرفتن بهترین نتایج، این دارو را منظم و هر روز در یک زمان مصرف کنید.

عوارض جانبی

word image 324

عوارض جانبی این دارو ممکن است تهوع، استفراغ، اسهال و درد معده باشد. ترکیب این دارو با آب یا آبمیوه، مصرف آن بعدازغذا و مصرف مایعات بیشتر همراه با آن از این عوارض پیشگیری میکند. اگر هر کدام از این اثرات طولانی یا بدتر شدند، سریعا به پزشک مراجعه کنید.

فراموش نکنید که پزشک به این دلیل اسیدسیتریک را برایتان تجویز میکند که میداند فواید آن از مضراتش بیشتر خواهد بود. بسیاری از افرادیکه این دارو را مصرف میکنند، عوارض جانبی جدی را مشاهده نخواهند کرد.

در صورت مشاهده ی هرکدام از این عوارض جدی و غیرمنتظره سریعا به پزشک مراجعه کنید: تورم دستها و پاها، سوزنی شدن دستها و پاها، ضعف.

درصوتیکه هرکدام از این عوارض نادر ولی بسیار جدی اتفاق افتاد، بلافاصله با پزشک تماس بگیرید: ضربان قلب آرام، سریع یا نامنظم، تغییرات ذهنی و روانی (مانند گیجی، بیقراری)، اسپاسم عضلانی و تشنج.

واکنش آلرژیک جدی به این دارو بسیار نادر است؛ اما اگر واکنشهای جدی آلرژی مانند دانه های پوستی، خارش، تورم (بخصوص در صورت، زبان و گلو)، سرگیجه ی شدید و تنفس سخت اتفاق افتاد به پزشک مراجعه کنید.

احتیاط ها

  1. قبل از مصرف اسیدسیتریک، درصورت داشتن آلرژی به این دارو یا هر آلرژی دیگر حتما به پزشک اطلاع دهید. ممکن است این محصول حاوی ترکیبات غیرفعالی باشد که موجب واکنشهای آلرژیک یا دیگر مشکلات شود. برای جزییات بیشتر در اینباره با پزشک مشورت کنید.
  2. درصورتیکه شرایط پزشکی بخصوصی دارید، نباید از این دارو استفاده کنید. افرادیکه بیماری های کلیوی، رژیم غذایی محدود از سدیم و یا سطح سدیم بالایی دارند باید قبل از مصرف با پزشک مشورت کنند.
  3. قبل از مصرف این دارو، به پزشک یا داروساز سابقه ی پزشکیتان را اطلاع دهید. بخصوص در مواردی مانند مشکلات تنفسی (ادم ریوی)، سطح پایین کلسیم، فشارخون بالا، مشکلات قلبی (مانند ضربان قلب نامنظم یا نارسایی قلبی)، بیماری های کلیه، تورم دست و پاهاو… .
  4. فرم مایع این دارو حاوی قند است. افرادیکه دیابت دارند باید در مصرف آن احتیاط کنند. در مورد مصرف این دارو با پزشک یا دارو ساز مشورت کنید.
  5. چون این دارو حاوی سدیم است، اگر رژیم غذایی محدود از سدیم دارید به پزشک اطلاع دهید.
  6. درطول بارداری اسیدسیتریک تنها درمواردی که به آن نیاز است مصرف شود. این دارو در طول بارداری موجب بدتر شدن فشارخون میشود. درمورد خطرات و مزایای آن از پزشک سوال کنید. انتقال این دارو به شیرمادر شناخته شده نیست. پس برای مصرف آن در دوران شیردهی با پزشک مشورت کنید.

علایم مصرف بیش از حد دارو عبارتند از: اسپاسم عضلانی و تشنج

حتما بخوانید: 14 روش درمان گیاهی-طبیعی عفونت ادراری طبق تحقیقات جدید روز

فراموش کردن دارو

اگر دوزی از دارو را فراموش کردید، به محض یادآوری آن را مصرف کنید. درصورتیکه زمان مصرف دوزبعدی باشد، نوبت فراموش شده را مصرف نکنید و پس از آن بطور منظم به مصرف دارو ادامه دهید. هیچگاه 2 دوز را با هم مصرف نکنید.

دارو را در دمای اتاق بین 20-25 درجه ی سانتیگراد نگهداری کنید. آن را از نور و رطوبت دور نگه دارید. دور از دسترس اطفال نگهداری شود و همچنین از انجماد و گرما محافظت شود. هر گونه سوالی پیرامون این موضوع دارید در بخش نظرات مطرح نمایید تا متخصصان ما پاسخگو باشند.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

link
اسید سیتریکبیماری های ادرارعفونت ادراری

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up