دارچین ادویه ای است که در طیف گسترده ای از غذا ها، از غذا های ساده گرفته تا دسر ها استفاده می شود. اما دارچین چگونه می تواند به کاهش وزن کمک کند؟
دارچین از پوست داخلی درختان از تیره Cinnamomum گرفته می شود. سال ها است که از این ماده خوراکی به عنوان چاشنی معطر یا طعم دهنده استفاده می شود. با این حال، این ماده اخیرا به دلیل مزایای بسیار زیادی که برای سلامتی و همین طور کاهش وزن داشته، محبوبیت زیادی پیدا کرده است.
دارچین چیست؟
هزاران سال است که از این ادویه در آشپزی و پخت و پز استفاده می شود. این ماده به عنوان یک جز ترکیبی در بسیاری از کشور ها مورد استفاده قرار می گیرد و قدمت آن به مصر باستان بر می گردد .
امروزه دو نوع اصلی دارچین مورد استفاده قرار می گیرد؛ دارچین سیلان و دارچین کاسیا. دارچین سیلان به دارچین ” اصلی ” هم شناخته می شود. اما دارچین کاسیا همان ادویه ای است که ما همیشه استفاده می کنیم.
چرا دارچین برای بدن مفید است؟
طبق گزارش وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA)، یک قاشق چای خوری دارچین آسیاب شده (2.6 گرم) حاوی حدود 2.1 گرم کربوهیدرات، 26 میلی گرم کلسیم، 2 میلی گرم منیزیم، 2 میلی گرم فسفر، ویتامین A، ویتامینC، ویتامین Bو ویتامین K است .
دارچین از گذشته تا به حال در سراسر جهان مورد استفاده دارویی قرار گرفته است. این ماده در کل به دلیل مزایای گسترده ای که دارد، به صورت روزانه در بسیاری از فرهنگ ها مورد استفاده قرار می گیرد. از نظر میزان آنتی اکسیدان هم یکی از محبوب ترین ادویه ها به حساب می آید.
آنتی اکسیدان ها از استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد جلوگیری می کنند. استرس اکسیداتیو تاثیرات مخربی از جمله آسیب DNA و شرایط متابولیکی مثل دیابت ، سطح کلسترول بالا، تصلب شرایین، بیماری های قلبی و چاقی روی بدن می گذارد. سایر عوارضی که ممکن است بر اثر استرس اکسیداتیو ایجاد شود عبارتند از؛ سرطان، فشار خون بالا، بیماری های التهابی ، بیماری پارکینسون و بیماری آلزایمر. استرس اکسیداتیو همچنین می تواند پیری را تسریع کند.
دارچین به دلیل وجود ترکیباتی مثل سینامالدهید، سینامات و سینامیک اسید می تواند فواید بسیاری برای سلامتی داشته باشد. این ترکیبات به دارچین خواص ضد دیابتی ، ضد میکروبی، آنتی اکسیدانی و ضد التهابی می دهند.
دارچین همچنین خطر ابتلا به سرطان، حملات قلبی، تصلب شرایین و بیماری های التهابی را کاهش می دهد و به کاهش وزن کمک می کند. این ماده همچنین می تواند از افزایش فشار خون و بالا رفتن سطح کلسترول جلوگیری کند و باعث بهبود زخم شود. علاوه بر این، دارچین برای کمک به درمان بیماری های مختلف پوستی هم استفاده می شود.
دارچین چگونه باعث کاهش وزن می شود؟
دارچین به شیوه های مختلفی به کاهش وزن کمک می کند. از یک طرف، این ادویه به خاطر خواص ضد دیابتی که دارد می تواند به کاهش و حفظ سطح قند خون کمک کند. به بهبود حساسیت سلولی نسبت به عملکرد هورمون انسولین هم کمک می کند . این اتفاق باعث می شود تا گلوکز از خون به سلول منتقل شود تا به عنوان انرژی مورد استفاده قرار گیرد.
دارچین همچنین می تواند به پیشگیری از فعالیت بسیاری از آنزیم های گوارشی کمک کند، بنابراین جذب قند از خون پس از خوردن یک وعده غذایی با کربوهیدرات بالا کاهش می یابد. علاوه بر فوایدی که دارچین برای دیابت دارد، در کاهش وزن هم مفید است.
دارچین فیبر بالایی دارد. پس این ادویه می تواند با افزایش احساس سیری و پری میل به غذا را کاهش دهد. دارچین می تواند متابولیسم را افزایش دهد، زیرا بدن برای هضم ادویه بیشتر از سایر غذا ها انرژی مصرف می کند.
دارچین ممکن است در تجزیه قند، عملکردی شبیه انسولین در بدن داشته باشد. دارچین همچنین می تواند متابولیسم بدن را بهبود بخشد و چربی ذخیره شده در ناحیه شکم را هدف قرار دهد.
این چاشنی می تواند به طرق مختلف به کاهش وزن کمک کند. مثلا تحقیقات نشان داده که مکمل دارچین می تواند به طرز قابل توجهی به بهبود تمام علائم سندرم متابولیک کمک کند. سندروم متابولیک چندین عارضه به صورت همزمان دارد که عبارتند از مقاومت بدن به انسولین، فشار خون بالا، افزایش خطر انعقاد و غیر طبیعی بودن سطح کلسترول خون. بسیاری از این افراد چاق یا دارای اضافه وزن هستند.
یک تحقیق جدید
در یکی دیگر از تحقیقاتی که اخیرا به عمل آمده، محققان دریافتند وقتی موش ها غذا های پر چرب حاوی دارچین می خوردند، وزن کم تر و چربی شکمی کم تری نسبت به گروهی که دارچین به آن ها داده نمی شد، داشتند. همه این ها به سینامالدهید، روغن اسانسی که عامل عطر دارچین است ، مربوط می شود. این ترکیب منجر به کاهش مصرف غذا و جلوگیری از افزایش وزن می شود. البته این آزمایش روی انسان آزمایش نشده است، پس دانشمندان مطمئن نیستند که آیا همان تأثیر در انسان هم مشاهده می شود یا خیر.
حتما بخوانید: 6 تا از بهترین قرص های خارجی چربی سوز قوی لاغری شکم و پهلو
چطور از دارچین برای کاهش وزن استفاده کنیم؟
اگر دارچین آنقدر چربی سوز است، پس چرا موقع خوردن پیتزا یا هر غذای دیگری از این ادویه اضافه نکنیم ؟! به خیلی چیز ها می توان دارچین را اضافه کرد:
- روی بلغور جو دوسر: پاشیدن مقداری دارچین در ترکیب جو دوسر برای دوستداران این ماده غذایی ضروری است! شما می توانید این ادویه را با کینوآ هم امتحان کنید.
- در قهوه: البته بهتر است دارچین را در فنجان قهوه تان نریزید و قبل از دم کردن، آن را به پودر قهوه تان اضافه کنید. این ادویه به دانه های اصلی طعم می دهد و باعث می شود دیگر نیازی به خرید قهوه های خوش طعم نباشد و در هزینه ها صرفه جویی شود.
- روی میوه: پاشیدن کمی دارچین روی برش های سیب و موز، سالاد میوه ، ورقه های گلابی و هلو آن ها را خوشمزه تر می کند. این کار یک روش ساده برای خوشمزه تر کردن میوه های تان است.
- در غذا های خامه ای: مقداری دارچین به ماست یونانی بدون چربی، پنیر کم چرب یا پنیر ریکوتای سبک اضافه کنید. افزودن کمی شیرین کننده بدون کالری هم ایده خوبی است . برای این که طعم بستنی معمولی وانیلی را به حد اعلی برسانید ، می توانید کمی از این ادویه خوش عطر و مزه روی آن بریزید.
- روی فلفل: شاید این کار احمقانه به نظر برسد اما ارزش امتحان کردن را دارد . کمی دارچین طعم های خاص چیلی را طوری بیرون می آورد که نمی توان فراموشش کرد و تا ابد در ذهن تان خواهد ماند .