گروه خونی

آمپول روگام در بارداری، پاسخ به همه سوالات مهم و نکات مهم دیگر

اطلاعات جدید پژوهشی پزشکان جهان در زمینه تأثیر آمپول روگام در بارداری، نکات مهمی را به مادران باردار یادآوری می کند. در این مطلب نتایج جدیدترین تحقیقات را در مورد آمپول روگام در بارداری ارائه می دهیم.

گروه خونی چیست؟

گروه خونی شما در مورد مارکرهای خونی موجود در سطح گلبولهای قرمز خونتان است. گلبولهای قرمز خون می توانند A، B، AB و یا O باشد. این گلبولهای قرمز در سطح سلول دارای پروتئینی بنام RH میباشند. خون شما میتواند دارای RH مثبت باشد که به معنی اینست که دارای این پروتیئن خاص هستید. اگر RH خونتان منفی باشد نشان دهنده اینست که فاقد این پروتئین میباشید. تعلق به یکی از گروهای خونی 4 گانه و RH گروه خونی شما را تعیین میکند؛ بنابراین میتوانید دارای گروه خونی O+، O، A+، A ، B+، B، AB+ و یا AB-باشید. آزمایش تعیین گروه خونی در اولین ویزیتهای پیش از تولد نوزاد در بیمارستان انجام خواهد شد و یا در زمان زایمان گرفته می شود.

همچنین بخوانید: لاکتولوز- بهترین زمان مصرف، بارداری، هشدارها و نکات مهم دیگر

به چه دلیل گروه خونی اهمیت دارد؟

اگر زمانی نیاز به انتقال خون داشته باشید باید از خونی استفاده کنید که مانند گروه خونی شما باشد. اگر از گروه خونی متفاوت با گروه خونی خود استفاده کنید حالتان بد خواهد شد. مگر اینکه از گروه خونی O استفاده کنید، زیرا این گروه خونی به افرادی که دارای گروهای خونی متفاوت هستند آسیب نمیرساند.

اگر دارای RH- باشم این موضوع در بارداری ام به چه معنی است؟

همانطور که اشاره کردیم داشتن RH- بدین معنیست که پروتئین RH را در گلبولهای قرمز خونتان ندارید. اگر نوزادتان دارای RH+ باشد و مقدار اندکی از خون نوزادتان در زمان بارداری و یا وضع حمل وارد جریان خونتان شود، بدن شما میتواند آنتی بیوتیکهایی تولید کند که گلبولهای قرمز دارای RH+ را از بین ببرد. محتمل ترین حالتی که ممکن است با خون نوزادتان در تماس باشید در زمان تولد نوزاد است. به همین دلیل است که داشتن RH- در طول بارداری اول به نوزاد آسیب نمیرساند؛ اما در حاملگیهای بعدی اگر نوزاد بعدی شما دارای RH+ باشد آنتیبیوتیکهایی که در مجاورت با خون دارای RH+ در اولین بارداری ایجاد شدند می توانند از جفت عبور کرده و به گلبولهای قرمز حاوی RH+ حمله میکنند.

word image 148

این عمل حساسیت RH نام دارد که می تواند موجب کمبود آهن خون (آنمی)، سقط جنین، تولد نوزاد مرده، یا یک بیماری جدی در کودکان بنام بیماری همولیتیک نوزاد شود. خوشبختانه، حساسیت RH به ندرت رخ می دهد زیرا زنانی که RH- دارند میتوانند با تزریق موادی موجب توقف تولید آنتی بیوتیک های کشنده RH + خون شوند.

همچنین بخوانید: قرص امگا 3-میزان مصرف در بارداری، کودکان و همه نکات مهم

روگام چیست؟

روگام دارویی است که موجب متوقف ساختن آنتی بیوتیک های حملهک ننده به RH+ گلبولهای قرمز میشود. این دارو محلولی استرلیزه است که از خون انسان ساخته میشود و محتوی مقادیر کمی از پروتئینهای RH+میباشد. این پروتئینها سیستم ایمنی بدن را از ساختن آنتی بادی های دائمی در RH+خون حفظ می کند. این دارو به نوزاد آسیب نمیرساند و به صورت داروی تزریقی موجود است.

چه زمانی روگام را تزریق کنم؟

اگرچه شانس ترکیب خون شما و نوزادتان در زمان تولد بالا است و این امر به ندرت اتفاق میفتد این اتفاق در طول 3 ماهه آخر بارداری نیز می تواند رخ دهد. درست در زمانی که جفت در حال رشد است و غشایی که خون شما و جنین را از هم جدا می کند بسیار نازک است. به همین دلیل، روگام درهفته 28 بارداری برای محافظت از شما در باقی ماههای بارداری تجویز می شود. این دارو تا 13 هفته کارکرد دارد. زمانیکه وضع حمل کردید خون نوزادتان برای داشتن RH تست خواهد شد. اگر نوزاد RH+ داشته باشد در طول 72 ساعت پس از وضع حمل نیاز به تزریق مجدد روگام خواهید داشت. اگر نوزادتان دارای RH- باشد نیاز به تزریق مجدد نخواهید داشت.

آیا ممکن است در زمانهایی دیگر نیاز به تزریق روگام داشته باشم؟

روگام معمولاً زمانی تجویز می شود که خون شما می تواند در تماس با RH+ گلبولهای قرمز قرار بگیرد مانند:

  1. هر گونه خونریزی از ناحیه واژن در طول بارداری
  2. سقط جنین
  3. نمونه گیری از پرزهای جفتی و یا آمنیوسنتز (تستهایی برای نقص هنگام تولد)
  4. جراحت شکم مانند تصادف و یا افتادن در طول بارداری
  5. جنین با وضعیت بریچ

اگر RH خونتان منفی است و یکی از اتفاقات بالا برایتان روی داده است فوراً با پزشک تماس بگیرید. برای کارکرد بهتر داروی روگام بهتر است در طول 72 ساعت پس از تماس احتمالی با RH+ این دارو را تزریق کنید.

عوارض جانبی روگام

روگام در واقع بسیار ایمن است. این دارو برای همه زنان باردار با گروهای خونی دارای RH- توصیه می شود و در حدود 50 سال مورد استفاده قرار گرفته است. اگرچه، روگام از خون انسان ساخته میشود مقدار کمی RH در آن استفاده می شود. احتمال کمی برای ابتلا به عفونتهایی مانند بیماری ایدز و یا هپاتیت از طریق این دارو وجود دارد؛ اما بقدری این احتمال پایین است که گزارشی مبنی بر این وجود ندارد. همچنین احتمال بسیار پایینی وجود دارد که شما حساسیت به روگام داشته باشید.

حتماً بخوانید: تکرر و سوزش ادرار در بارداری، علت، روش درمان خانگی و نکات مهم

عوارض جانبی شدید روگام (احتمال بسیار کم)

این دارو می تواند عوارضی برای برخی زنان داشته باشد. در صورت داشتن عوارض زیر با پزشک خود مشورت کنید:

  • مشکلات تنفسی
  • کهیر زدن
  • تورم صورت، لب، زبان و گلو
  • تب، لرز و یا تکان خوردن
  • افزایش وزن ناگهانی
  • تورم دست، پا و مچ پا
  • کمر درد
  • تغییر رنگ ادرار
  • کم شدن دفعات ادرار
  • اثرات جانبی که خیلی جدی نیستند:
  • سردرد
  • درد عضلانی و یا درد
  • تهوع و یا استفراغ
  • خستگی
  • سرماخوردگی
  • درد در محل تزریق

اهمیت دارد که به پزشک خود در رابطه با داروهای مصرفی خود اطلاع دهید. این شامل انواع ویتامینها، داروهای گیاهی و داروهای تجویزی توسط پزشکان دیگر هم می شود.

ممکن است داروهای دیگر با این دارو تداخل پیدا کنند و اثرات جانبی بیشتر ایجاد کنند. این دارو با استفاده از پلاسمای انسان ساخته می شود و ممکن است حاوی ویروس ها و عفونت هایی باشد که می تواند بیماری ایجاد کند. آزمایشاتی برای کاهش خطرات روگام انجام گردیده است اما احتمال کمی برای انتقال بیماری ها در این دارو وجود دارد. با پزشک خود در مورد اثرات جانبی، سودمندیها و ریسکهای مصرف این دارو مشورت نمایید.

مطلب مهم: قرص فشارخون لوزارتان چیست؟ عوارض، بهترین زمان مصرف و نکات مهم

زنانی که نباید روگام برایشان تزریق شود؟

اگر بیماری همولیتیک و یا آلرژی به تزریق ایمیوگلوبین دارید و یا حساسیت نسبت به RH دارید نباید این تزریق را انجام دهید.

نکته دیگری در مورد روگام وجود دارد که باید بدانم؟

بهتر است تا 3 ماه پس از تزریق روگام از برخی واکسیناسیونها خودداری کنید. این موضوع به طور معمول مشکلی ایجاد نمیکند زیرا واکسنهایی که پس از تزریق روگام بدرستی عمل نمیکنند اصولاً برای زنان باردار تجویز نمیشوند. اگر پس از حدود 3 ماه بعد از زایمان قصد مسافرت به جایی دارید که نیاز به تزریق واکسن “ویروس زنده” دارید باید در این خصوص فکر کنید. اگر در این شرایط قرار دارید با پزشک خود پیش از تزریق روگام مشورت کنید. همچنین اگر نگرانی های خاص مذهبی و یا فرهنگی درباره روگام دارید باید با پزشک درباره ریسکها و سودمندیهای این دارو صحبت کنید.

اگر روگام تزریق نکنم چه می شود؟

در حدود یک زن از هر 5 نفر زن باردار که داروی روگام را تزریق نمی کنند در شرف حساسیت RH قرار می گیرند که فوراً هم درمان نمی شود. اگر داروی روگام را در طول بارداری تزریق نکنید باید خون خود را به طور مرتب در سه ماهه آخر بارداری چک کنید تا در صورت داشتن حساسیت RH متوجه آن شوید. اگر دچار حساسیت شوید حتماً آزمایشی انجام دهید تا ببینید جنین چطور با این مشکل رفتار می کند. اگر جنین مشکلی جدی دارد ممکن است مجبور شوید زایمان زود هنگام داشته باشید.

کلیپ زیر را حتما ببینید

دانلود ویدیو


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
آمپول روگامخوننکات بارداری

مطالب مشابه

1 دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • سلام من در بارداری اولم آمپول روگام تزریق نکردم بعد از زایمان تو بیمارستان بهم تزریق کردن چون RHپسرم مثبت بود الان بعد 8 سال ناخواسته باردار شدم هفته 26 بارداری هستم میخوام این دفه آمپول روگام تزریق کنم به نظرتون چون تو بارداری قبلی نزدم مشکلی پیش میاد سنو غربالگری همش سالم بود

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up