نوشیدن قهوه

قهوه باعث افت فشار می شود یا برعکس؟ (تحقیقات جدید)

folderخون
commentsبدون دیدگاه

قهوه یکی از بهترین و محبوب ترین نوشیدنی های جهان محسوب می شود. اگرچه این نوشیدنی خوش عطر بسیار پرطرفدار است اما همیشه این سوال وجود داشته است که آیا برای سلامتی خوب است و بر فشار خون تاثیری می گذارد؟

محققان یونانی گزارش کردند که خاصیت ارتجاعی رگ های خونی افراد مسن مبتلا به فشار خون بالا که روزانه یک تا دو فنجان قهوه می نوشند، نسبت به افرادی که کمتر یا بیشتر از این مقدار می نوشند، بیشتر است.

چه چیزی اثر قهوه را از بین می برد؟ (و 4 فعالیت موثر)

با افزایش سن، رگ ‌های خونی سفت ‌تر می‌ شوند و تصور می ‌شود که این امر خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش می ‌دهد. یافته‌ های مطالعات جدید نشان می ‌دهد که نوشیدن قهوه در حد متوسط،​​ ممکن است با این فرآیند مقابله کند.

تحقیقاتی که در گذشته انجام شده است، نتایج متناقضی را در مورد مفید یا مضر بودن قهوه برای سلامت قلب و فشار خون نشان داده اند.

نتایج یک مطالعه جدید و معتبر

اخیرا مطالعه ای بر روی 485 مرد و زن 65 تا 100 ساله ای که در جزیره کوچکی به نام ایکاریا در دریای اژه زندگی می کنند، انجام شد. در این جزیره مردم عمر طولانی دارند و بیش از یک سوم آنها تولد 90 سالگی خود را جشن می گیرند.

به این ترتیب محققان کنجکاو شدند که دلیل طول عمر بالای مردم این جزیره چیست و در این خصوص شروع به تحقیق و بررسی کردند.

این یافته ها در کنگره انجمن قلب و عروق اروپا ارائه شد و نشانگر این بود که قهوه خاصیت ارتجاعی رگ های خونی را بهبود می بخشد.

شرکت ‌کنندگانی که فشار خون بالایی داشتند، برای اندازه‌ گیری سفتی رگ‌ های خونی خود، تحت اسکن تصویربرداری قرار گرفتند.

5 تا از بدترین مضرات گوشت مرغ و چند نکته ی بسیار مهم

طبق تحقیقاتی که انجام شد، 33 درصد از شرکت ‌کنندگان قهوه نمی نوشیدند یا کمتر از یک فنجان قهوه در طول روز مصرف می کردند، 56 درصد یک تا دو فنجان قهوه می خوردند و 11 درصد سه فنجان قهوه یا بیشتر می ‌نوشیدند.

نتایج مطالعه نشان داد که رگ‌ های خونی اصلی افرادی که یک تا دو فنجان قهوه در روز می ‌نوشیدند، نسبت به افرادی که کمتر قهوه می ‌نوشیدند یا اصلاً نمی ‌نوشیدند، حدود 25 درصد خاصیت ارتجاعی بیشتری داشتند.

word image 3

علاوه بر این خاصیت ارتجاعی رگ های خونی این افراد حدود پنج برابر بیشتر از افرادی بود که سه فنجان قهوه یا بیشتر در روز می ‌نوشیدند.

این آنالیز عواملی مانند سن، جنسیت، سیگار کشیدن، تحصیلات، فعالیت بدنی، وزن بدن، فشار خون، عادات تغذیه ای و دیابت را که می توانند بر پیری رگ های خونی تأثیر بگذارند، نیز مد نظر قرار داده بود.

این مطالعه همچنین نشان داد افرادی که یک تا دو فنجان قهوه در روز می نوشند در مقایسه با افرادی که قهوه ی بیشتر یا کمتری می نوشند، کمتر به دیابت، کلسترول بالا، بیماری های قلبی عروقی یا اضافه وزن مبتلا می شوند.

25 مزیت جالب نوشیدن قهوه در ابتدای صبح (بصورت هر روزه)

یکی از محدودیت های این مطالعه در این بود که شرکت کنندگان قهوه خود را در کافه ها با دوستان یا خانواده در خانه و در فضایی آرام می نوشیدند. بنابراین، مزایای روانشناختی معاشرت بر سلامت قلب ممکن است بر این یافته ها تاثیرگذار باشد.

علاوه بر این سایر عوامل تاثیر گذار در سبک زندگی یونانی، مانند رژیم غذایی مدیترانه‌ ای سالم برای قلب نیز می ‌تواند برنتایج تاثیرگذار بوده باشد.

مواد مغذی موجود در قهوه که برای مبارزه با پیری عروق خونی مفید هستند

قهوه یونانی به طور قابل توجهی قوی است و کافئین بیشتری نسبت به اسپرسو دارد.

ترکیبات موجود در قهوه از جمله فلاونوئیدها، منیزیم، پتاسیم، نیاسین و ویتامین E برای مبارزه با پیری رگ‌ های خونی و مسدود کردن فرآیند اکسیداسیون و کاهش التهاب، مفید می باشند. واکنش های اکسیداسیون می تواند رادیکال های آزاد تولید کند. این به نوبه خود می تواند واکنش های زنجیره ای آغاز کند که به سلول ها آسیب می رساند.

قهوه سنتی یونانی نسبت به سایر انواع قهوه، حاوی مواد و ترکیبات مفید بیشتری است زیرا بدون فیلتر است و جوشانده می شود.

بطور کلی کارشناسان به بیماران مبتلا به فشار خون توصیه می کنند که قهوه را در حد اعتدال یعنی فقط یک تا دو فنجان در روز بنوشند، زیرا به نظر می ‌رسد که می تواند از پیری شریان ها جلوگیری کند.

آیا قهوه فشار خون را بالا می برد؟

قهوه به عنوان یک محرک، افراد را هوشیارتر و بیدارتر می کند. گزارشات حاکی از آن است که بیش از 154 میلیون بزرگسال یا 75 درصد از جمعیت ایالات متحده، هر روز به طریقی قهوه مصرف می کنند. از آنجاییکه این نوشیدنی بسیار محبوب است، لازم است که در مورد تاثیرات آن بر سلامتی، تحقیقات بیشتری انجام شود. کارشناسان معتقدند که مصرف قهوه در حد اعتدال هیچ ضرری برای سلامتی ندارد. اما تقریبا همه تحقیقات علمی معتبر ثابت کرده اند که نوشیدن بیش از دو فنجان قهوه معمولی (از نوع اسپرسو و …) می تواند فشار خون را تا حد 10 تا 15 درصد افزایش دهد. 

چه مقدار کافئین می توانید در روز بنوشید؟

FDA توصیه می کند که بزرگسالان نباید بیش از 400 میلی گرم کافئین در روز بنوشند. یک فنجان قهوه متوسط ​​حاوی 80 تا 100 میلی گرم کافئین است در حالی که یک قوطی نوشابه کافئین دار حاوی 30 تا 40 میلی گرم است. بر اساس بررسی 34 مطالعه، کافئین ممکن است فشار خون شما را بالا ببرد، به خصوص اگر قهوه خور حرفه ای نیستید و بطور معمول قهوه مصرف نمی کنید.

این بررسی نشان داد که به طور کلی، نوشیدن بین 200 تا 300 میلی گرم کافئین می تواند فشار خون سیستولیک را 8 میلی متر جیوه افزایش دهد در حالی که فشار خون دیاستولیک را تا 6 میلی متر جیوه بالا ببرد. با این حال، کافئین معمولاً فقط برای حدود 3 ساعت سطح فشار خون را افزایش می دهد.

آیا نوشیدن قهوه اثرات طولانی مدتی دارد؟

از آنجایی که قهوه نوشیدنی ‌ای است که مردم به صورت روزانه می ‌نوشند و مصرف آن در کوتاه‌ مدت فشار خون را افزایش می‌ دهد، این نگرانی وجود دارد که آیا قهوه اثرات طولانی مدتی هم روی سلامتی فرد بجای می گذارد یا خیر؟ به این سوال نمی توان پاسخ قطعی داد. برخی شواهد نشان می دهد که نوشیدن قهوه به طور منظم تاثیر طولانی مدتی بر فشار خون شما ندارد و به نظر نمی رسد خطر ابتلا به مشکلات قلبی عروقی را افزایش دهد.

شواهد دیگر حاکی از واکنش های منفی به کافئین مانند ترک کافئین، ضربان قلب سریع، اضطراب یا بی قراری است. اگر می ‌خواهید هر روز قهوه بنوشید، حتما باید این کار را در حد اعتدال انجام دهید و بفهمید چه چیزی برای شما، بدن و سبک زندگی‌ تان بهتر است. یکی از راه‌ های سالم مصرف قهوه این است که هرگز آن را با معده خالی ننوشید و صبح ها قبل از خوردن قهوه باید حداقل یک وعده غذایی کوچک مصرف کنید. یک راه برای رفع ناراحتی دستگاه گوارش، اضافه کردن کلاژن به قهوه است.

خواص علمی قهوه سبز، تاثیر بر لاغری، زمان مصرف درست

نتیجه گیری

با خواندن این مطلب می توان نتیجه گرفت که نوشیدن قهوه در حد اعتدال موجب افزایش کشسانی رگ های خونی می شود و نوشیدن قهوه تنها بعد از مدت کوتاهی پس از مصرف، فشار خون را افزایش می دهد. بعبارت دیگر قهوه خورهای حرفه ای نسبت به عناصر موجود در قهوه منعطف شده و در نتیجه فشار خونشان بیش از یک یا دو واحد افزایش پیدا نمیکند.

اما کسانی که عادت به نوشیدن قهوه ندارند، بعد از نوشیدن یک فنجان قهوه بدون کافئین، موقتا با افزایش فشار خون مواجه می شوند. بطور کلی رعایت اعتدال در هر موردی ضروری است و نوشیدن قهوه نیز از این امر مستثنی نیست. نوشیدن قهوه در حد متوسط نه تنها باعث اختلالات ریتم قلب و افزایش فشار خون نمی شود بلکه می تواند سلامت قلب را ارتقا ببخشد و موجب کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب گردد.

منبع1 منبع2

 


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
درمان فشار خونمزیت نوشیدن قهوه

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up