داروی غلظت خون

بهترین قرص های کاهش غلظت خون +چند نکته بسیار مهم

folderخون
commentsبدون دیدگاه

سبک زندگی با تحرک کم، رژیم غذایی حاوی چربی ها، نمک و … و استفاده از دخانیات باعث افزایش مقدار گلبول های خون شده و در نهایت غلظت خون افزایش می یابد. این وضعیت می تواند به صورت اولیه و ناشی از بیماری پلی سیتمی ورا باشد و یا ثانویه به مشکلات دیگر میزان گلبولهای قرمز خون افزایش می یابد.

جریان خون به سمت اندام های بدن کاهش می یابد و موجب ایجاد لخته های خون میشود. در شرایط افزایش غلظت خون، فشار خون بالاتر از حد طبیعی می شود، در نتیجه قلب مجبور است برای رساندن مقدار طبیعی خون به بدن با شدت بیشتری کار کند و در نتیجه شرایط را برای ایجاد بیماری های قلبی فراهم می سازد.

حتما بخوانید: چه غذاها و خوراکی هایی برای فشار خون مضر هستند؟ (چه غذاهایی مفید)

فشار خون بالا بیماری خاموشی به نظر می‌رسد اما بسیار خطرناک است و اگر درست کنترل نشود می‌تواند عوارض جدی در بر داشته باشد. در این مقاله تمامی قرص های کنترل فشارخون را به طور جامع بررسی کردیم.

علائم فشارخون بالا

در مورد علایم آن هم باید گفت که بعضی از بیماران در مراحل مختلف علامتی ندارند. اما علائم اصلی آن شامل:

  • ضعف و بیحالی
  • سردرد
  • سبکی سر
  • اختلالات بینایی
  • تنگی نفس
  • خارش و بویژه بعد از دوش گرفتن با آب گرم
  • تغییر رنگ صورت به قرمزی
  • بالا رفتن دمای بدن (گرگرفتگی)
  • درد در ناحیه سینه
  • به سختی و غیر شمرده نفس کشیدن

عوارض فشارخون بالا

  • آسیب دیدگی رگهای خونی
  • آسیب مغزی
  • نارسایی احتقانی قلب
  • آسیب دیدگی کلیه ها
  • نارسایی کلیه
  • حمله قلبی
  • سکته مغزی
  • کاهش بینایی

حتما بخوانید: 15 تا از بهترین قرص های درمان فشار خون بالا (کاملا جدید و موثر)

بهترین قرص های فشار خون

انتخاب بهترین دارو برای فشارخون بالا به مسائل مختلفی بستگی دارد که شامل سلامت کلی بیمار، سن بیمار، نژاد و سابقه ی حساسیت به دارو یا داروهایی که مصرف میکند، هستند.

1- دیورتیک ها

مکانیسم اثر گروه دیورتیک

دیورتیک ها باعث افزایش ادرار و درنتیجه کاهش سدیم (نمک) و مایعات بدن میشوند. این کار به کنترل فشار خون بالا کمک میکند، زیرا حجم خون را میکاهد. فشار خون های خفیف بعضی اوقات میتوانند با مصرف دیورتیک ها به تنهایی درمان شوند، اما شیوه ی متداول تر استفاده از این دارو ها در ترکیب با دیگر داروهاست.

معرفی قرص های گروه دیورتیک

2- بتابلاکرها

مکانیسم اثر گروه بتابلاکرها

بتابلاکرها با فعالیت مستقیم روی قلب، باعث کاهش فشار خون میشوند. این داروهای کاهنده ی فشار خون، باعث کاهش ضربان قلب و قدرت پمپاژ قلبی توسط کاهش حجم خون میشوند.

معرفی قرص های گروه بتابلاکرها

حتما بخوانید: خواص آب انار برای کبد، خون و بدن + مضرات آن که باید بدانید!

3- مهارکننده های ACE

مکانیسم مهارکننده های ACE

آنژیوتانسین یک هورمون درون بدن است که باعث تنگی عروق خونی میشود. مهارکننده ACE باعث کاهش تولید آنژیوتانسین و این کار هم به نوبه ی خود باعث کاهش فشار خون میشود.

معرفی قرص های مهارکننده های ACE

4- مسدود کننده های گیرنده ی آنژیوتانسین 2

مکانیسم اثر مسدود کننده های گیرنده ی آنژیوتانسین 2

هورمون آنژیوتانسین باعث تنگ شدن عروق خونی میشود، اما برای انجام این کار به محلی برای اتصال نیاز دارد. اینجاست که مسدود کننده های گیرنده ی آنژیوتانسین 2 وارد عمل میشوند. آن ها از اتصال آنژیوتانسین به گیرنده اش جلوگیری میکنند و همین مسئله به کاهش فشار خون کمک میکند.

قرص های مسدود کننده های گیرنده ی آنژیوتانسین 2

حتما بخوانید: روش تشخیص و درمان گردش خون ضعیف در منزل (قطعی)

5- آلفابلاکر ها

مکانیسم اثر آلفابلاکر ها

آلفابلاکرها سبب گشاد شدن عروق خونی میشوند، به همین دلیل فشار خون را کاهش میدهند و باعث می شوند شما به فشار خون نرمال برسید. همچنین این داروها برای درمان بزرگ شدن پروستات در آقایان استفاده میشوند.

قرص های دسته آلفابلاکر ها

6- آگونیست های مرکزی

مکانیسم اثر آگونیست های مرکزی

بعضی از داروهای فشار خون به جای این که عملکردشان روی سیستم قلبی عروقی باشد، روی سیستم عصبی مرکزی عمل میکنند. به همین دلیل این دارو ها باعث خواب آلودگی میشوند.

داروهای آگونیست های مرکزی

7- مهار کننده های محیطی آدنرژیک (سمپاتیک)

مکانیسم اثر مهار کننده های محیطی آدنرژیک (سمپاتیک)

در دهه ی 1950 داروی رزرپین یکی از این داروهای محدود برای درمان فشارخون بود. از این دارو به دلیل عوارض جانبی زیاد و تداخل های دارویی ندرتا استفاده میشود. مهار کننده های محیطی آدنرژیک در مغز بر روی پیام هایی که باعث انقباض عروق میشوند، کار میکنند. این داروها اغلب زمانی استفاده میشوند که دیگر داروهای فشار خون برای درمان فشار خون پاسخ مناسبی نداده باشند.

داروهای مهار کننده های محیطی آدنرژیک (سمپاتیک)

حتما بخوانید: مقایسه خواص و مضرات آب انار و آب زرشک (طبق تحقیقات جدید)

8- وازودیلاتورها

مکانیسم اثر وازودیلاتورها

این داروها عضلات دیواره ی عروق را شل میکنند، و باعث افت فشار خون میشوند. این داروها معمولا به تنهایی استفاده نمیشوند و داروی ماینوکسیدیل فقط در موارد فشار خون شدید استفاده میشود.

داروهای گروه وازودیلاتورها

داروی فشارخون بارداری

متیل دوپا دارویی که فشار خون را از طریق اثر در سیستم عصبی مرکزی کاهش میدهد، کم ترین خطر برای صدمه به مادر و جنین در حال رشد را دارد. دیگر گزینه های ایمن برای تجویز شامل لابتولول، بتابلاکرها و دیورتیک ها میشوند.

دو دسته از داروها هرگز نباید در خانم های باردار تجویز شوند که شامل مهار کننده های ACE و مسدود کننده های گیرنده ی آنژیوتانسین 2 میشوند.

داروی فشار خون بیماران مسن

با افزایش سن، خطر ابتلا به فشار خون سیستولی که میتواند با تصلب شرایین تشدید شود، افزایش می یابد. براساس یک مطالعه، داروی فشار خون کلرتالیدون که یک دیورتیک است، اثر بسیار خوب و قابل ملاحظه ای در بیماران مسن مبتلا به فشارخون سیستولی را دارد.

به همراه دیورتیک ها، بعضی از مسدود کننده های کانال کلسیمی، مهارکننده های ACE و مسدود کننده های گیرنده ی آنژیوتانسین 2 ممکن است انتخاب خوبی برای این افراد باشند. هرچند ممکن است بتابلاکرها برای درمان فشارخون افراد مسن کارآمد نباشند، اما در صورت وجود بیماری قلبی همزمان میتوانند انتخاب خوبی برای درمان فشارخون باشند.

حتما بخوانید: زیاد پسته نخورید! 13 ضرر جدی ناشی از مصرف پسته طبق تحقیقات جدید

همچنین ممکن است در بیماران مسن با فشار خون بالا ترجیح داده شود دو داروی فشارخون، یکی در دوز کم و دیگری در دوز زیاد تجویز گردد.

نکات تکمیلی

  • مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۳ انجام شد، نشان داد سالمندان کم تحرکی که انجام تمرینات هوازی را آغاز کرده بودند، کاهش ۳.۹ درصدی فشار خون سیستولیک و ۴.۵ درصدی فشار خون دیالوستیک را تجربه کردند. بنابراین یکی از را های مقابله با فشارخون بالا انجام حرکات ورزشی است.
  • دهه‌ها تحقیق نشان داده، رژیم های غذایی که سدیم کم، فیبر بالا و پتاسیم و منیزیم زیاد دارند، به پیشگیری از فشارخون بالا یا کاهش آن کمک می‌کنند. این یکی از دلایل فراوانی است که انجمن قلب آمریکا رژیم غذایی مدیترانه ای و برنامه خوراکی دش( Dash diet) یا فشارخون‌کاه را برای پیشگیری از سکته مغزی(که به دلیل فشار خون بالا می‌تواند باشد) توصیه می‌کند. سموم موجود در سیگار دیواره رگ های خونی را تخریب می کنند که موجب التهاب و تنگ شدن سرخرگ ها می‌شود بنابراین با حذف دخانیات زندگی سالمتری خواهید داشت.
  • در صورت ابتلا به پرفشاری خون، برخورداری از مهارت های مدیریت استرس عاملی کلیدی برای ایجاد تغییر در سبک زندگی است. اگرچه ممکن است افراد بسیاری آن را دست کم بگیرند، اما استرس می‌تواند موجب تشدید بسیاری از بیماری ها شود.
  • مطالعات نشان داده‌اند تنها ۵ تا ۱۰ درصد کاستن از وزن اضافی، برای کاهش چشمگیر ریسک دیابت، ناهنجاری‌های کلسترولی، فشارخون، بیماری‌های قلبی و غیره کافیست.

اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
بیماری های خوندرمان فشار خونغلظت خون

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up