طی مطالعاتی که بر روی نتایج تحقیقات پزشکان و متخصصان در مجلات معتبر پزشکی سراسر دنیا داشته ایم، تصمیم گرفتیم در این مقاله جدیدترین اطلاعات را در مورد داروی انسولین نوومیکس، عوارض، قیمت، طرز مصرف اصولی و سایر نکات کاربردی در اینخصوص تهیه و گردآوری کنیم و در اختیار کاربران عزیز قرار دهیم.
قیمت انسولین در حال حاضر دقیقا مشخص نیست از بسته 5 عددی (1 میلیون تا 2 میلیون تومان) و هر قلم نوومیکس 100 هزار تومان متغیر می باشد.
نوومیکس
نحوه کارکرد این دارو چگونه است؟ آیا برای من موثر خواهد بود؟
انسولین یک هورمون طبیعی است که توسط پانکراس تولید شده و وظیفهاش استفاده یا ذخیره گلوکز (قند) است. در افراد دیابتی بدن به میزان کافی انسولین تولید نمیکند و یا اینکه به درستی از انسولین استفاده نمیشود؛ بنابراین گلوکز بخوبی ذخیره و یا مصرف نمیشود و در جریان خون تجمع پیدا میکند.
تزریق انسولین باعث کاهش سطح گلوکز خون میشود. انواع مختلفی از انسولین وجود دارد. مخلوط انسولین اسپارت حاوی انسولین اسپارت و کریستالهای پروتامین انسولین اسپارت است.
انسولین اسپارت یک انسولین واکنشی سریع است. این انسولین 10 تا 15 دقیقه پس از تزریق شروع به تاثیر گذاری میکند و بیشترین تاثیر گذاری خود را بین 60 تا 180 دقیقه پس از مصرف دارد و 3 تا 5 ساعت پس از تزریق اثرش از بین میرود.
کریستالهای پروتامین انسولین اسپارت آهستهتر از انسولین اسپارت جذب میشوند و به مدت طولانیتری سطح گلوکز خون را پایین میآورند. به یاد داشته باشید که مصرف انسولین را نباید بدون مشورت دکتر رها کنید. اگر فرد دیگری صرفا علایم شما را داشت نباید این دارو را به آن شخص بدهید. مصرف این دارو بدون تجویز دکتر خطرناک است.
مطلب مشابه: انسولین چیست؟ انواع آن، مضرات، مقدار نرمال و نکات دیگر (عکس و قیمت)
اجزای تشکیل دهنده دارو
حاوی 30 درصد انسولین اسپارت و 70 درصد کریستالهای پروتامین انسولین اسپارت است. ترکیبات غیر دارویی: گلیسرول، فنل، متاکروزول، روی، دیسدیم هیدروژن فسفات دیهیدرات، سدیم کلرید، پروتامین سولفات، سدیم هیدروکسید، هیدروکلریک اسید و آب برای تزریق دارو.
نحوه استفاده از دارو
میزان مصرف این دارو بستگی به این دارد که پانکراس شما به چه میزان انسولین تولید کرده و بدن شما چگونه از این انسولین استفاده کرده است. دکتر با توجه به سطح گلوکز خون شما و سبک زندگی شما میزان مصرف این دارو را تعیین میکند. انسولین را باید مطابق دستورالعمل پزشک به زیر پوست تزریق کنید. مخلوط انسولین اسپارت را نباید درون سیاهرگ تزریق کنید. واحد اندازهگیری انسولین IU است. هر میلیلیتر انسولین حاوی 100 IU است. بین تزریق این انسولین و وعده غذایی باید حداقل 10 دقیقه فاصله وجود داشته باشد.
مخلوط انسولین اسپارت یک سوسپانسیون سفید رنگ است که درون فشنگ (نوع بسته بندی) در دسترس است. این مخلوط باید بصورت یکنواخت و سفید رنگ (ابری رنگ) باشد. اگر ظاهر انسولین غیر طبیعی است از مصرف آن خودداری کنید. عواملی مثل وزن شخص، شرایط پزشکی و داروهای مصرفی توسط بیمار روی میزان انسولین مصرفی موثر است. پزشک شما بهترین میزان مصرف مورد نیاز شما را پیشنهاد میدهد.
مطلب مهم: علائم دیابت نوع 1 و 2 در بزرگسالان و عکسهای واضح (تحقیقات جدید)
برای کنترل سطح گلوکز خون باید زمان بندی مناسبی بین مصرف غذاو تزریق انسولین وجود داشته باشد. بستهبندی های را تا قبل از مصرف باز نکنید و درون یخچال قرار دهید. دقت کنید که تاریخ مصرف انسولین نگذشته باشد. از منجمد شدن انسولین جلوگیری کنید. انسولین را به مدت 28 روز میتوان در دمای اتاق نگهداشت و پس از آن غیرقابل استفاده است. انسولین نباید در معرض نور آفتاب یا دمای بالا قرار بگیرد. انسولین را دور از دسترس بچهها قراردهید.
چهکسانی نباید از این دارو استفاده کنند؟
این دارو توسط افراد زیر نباید مصرف شود:
- افرادی که به انسولین یا ترکیبات این دارو حساسیت دارند
- افرادی که به کمای دیابتی دچار هستند
- افرادی که سطح گلوکز خون پایینی دارند
عوارض جانبی دارو
این عوارض ممکن است خفیف، شدید، موقتی یا دایمی باشد. اگر نسبت به عوارض جانبی این دارو احساس ناخوشایندی دارید قبل از مصرف دارو با دکتر مشورت کنید. اکثر این عوارض قابل کنترل هستند و برخی نیز با گذر زمان برطرف میشوند. برای کنترل این عوارض جانبی بهترین راه تماس با دکتر و مشورت خواستن از دکتر میباشد. در اینجا تعدادی از عوارض جانبی این دارو را بیان میکنیم:
قرمزی، خارش، تورم در محل تزریق انسولین
علایم کاهش گلوکز خون:
- اضطراب
- دید تیره
- سرگیجه
- عدم توانایی تمرکز
- خوابآلودگی
- تپش قلب تند
- سردرد
- گرسنگی
- حالت تهوع
- دست پاچگی
- بی حسی در لب، انگشت و یا زبان
- عرق کردن
حتما بخوانید: روشهای استفاده از آب کرفس برای لاغری، فشار خون، دیابت، قوای جنسی و سم زدایی
اگر علائم زیر را مشاهده کردید مصرف انسولین را متوقف کنید و فوراً به پزشک مراجعه کنید:
- تاول زدن در سراسر بدن
- حمله ناگهانی (قلبی)
- از دست دادن هوشیاری
- علایم واکنشهای آلرژیک (ورم کردن صورت یا گلو، تنفس دشوار، خارش)
اگر در یک منطقه بیش از حد تزریق انسولین داشته باشید، بافتهای چربی زیر پوست ممکن است ضخیم شوند، برای جلوگیری از این عارضه با مشورت دکتر محل تزریق انسولین را تغییر دهید.
موارد زیر میتوانند روی سطح گلوکز خون تاثیر داشته باشند:
- برنامه غذایی
- ورزش
- بیماری
- استرس
- جراحی
داروهایی که با انسولین واکنش میدهند
- الکل
- دانازول
- لانروتید
- اکتروتاید
- فنیتوینها
- گلوکاگون
- اپینفرین
- سالیسیلاتها
- کورتیکواستروئیدها
- سولفا آنتی بیوتیک ها
- استروئیدهای آنابولیک
- داروهای رشد هورمون
- داروهای کنترل بارداری
- داروهای بادبر (مثل پسودوافدرین)
- داروهای دهانی برای دیابت (گلیبوراید و گلیکلازید)
اگر از داروی خاصی استفاده میکنید قبل از مصرف انسولین حتما با پزشک خود مشورت کنید. باتوجه به وضعیت شما دکتر یکی از موارد زیر را به شما پیشنهاد میدهد:
- تغییر داروها
- توقف مصرف یکی از داروها
- توقف کردن مصرف تمام داروها
واکنش دادن دو دارو صرفا به معنای متوقف ساختن مصرف یکی از داروها نیست. بهترین کار مشورت با دکتر است.
همچنین بخوانید: خواص کدو سبز برای دیابت، چاقی، لاغری و نحوه مصرف صحیح آن
مصرف این دارو در دوران حاملگی و شیردهی
- حاملگی: مصرف نوومیکس در دوران حاملگی محدودیت دارد. توصیه میشود که در طول دوران بارداری سطح گلوکز خون به شدت باید تحت نظارت و کنترل قرار بگیرد. در دوره سه ماهه دوم و سوم نیاز به انسولین در زن باردار افزایش مییابد. بعد از وضع حمل میزان تزریق انسولین باید به میزان اولیه برگردد.
- شیردهی: هیچ محدودیتی بین مصرف نوومیکس و شیردهی وجود ندارد. استفاده از نوومیکس توسط مادر هیچ خطری برای نوزاد ندارد.
- باروری: مطابق مطالعات مصرف انسولین تاثیری روی باروری ندارد.
ویدیوی نحوه استفاده نوومیکس
1 دیدگاه. همین الان خارج شوید
سلام
یه بسته قلم انسولین نوامیکس را با لانتوس عوض میکنم