غذای قلیایی

بهترین غذاهای قلیایی کننده که بدن شما را زنده میکنند! (رژیم آلکالاین)

اسیدها دارای pH کمتر از 7 هستند در حالی که قلیاها pH بیش از 7 دارند. اسیدها ترش مزه هستند در حالی که قلیاها اسیدها را خنثی می کنند. معده ما در طی فرآیند هضم، شیره معده (مایع گوارشی) ترشح می کند. انواع رژیم های غذایی را در اینجا معرفی کرده ایم!

نکات مهم

  • pH معده 2 تا 3.5 است که بسیار اسیدی است اما به هضم مناسب کمک می کند.
  • ممکن است pH معده به دلیل عادات غذایی و سبک زندگی ناسالم، کاهش بیشتری پیدا کند. این باعث ایجاد مشکلات معده، رفلاکس اسید و اسیدیته می شود.
  • بیشتر شهرنشینان، مقدار زیادی غذای اسیدی مانند ساندویچ پنیر، همبرگر، سمبوسه، رولت، پیتزا، کولا، شیرینی، بیکن، سوسیس و دونات را در رژیم های خود دارند. این غذاها می توانند تعادل اسیدی معده را مختل کنند.
  • غذاهایی که هنگام هضم به طور طبیعی اسیدی هستند شامل غلات سبوس دار، لبنیات، گوشت، تخم مرغ، قند تصفیه شده و مواد غذایی فرآوری شده هستند.
  • لازم به ذکر است که pH واقعی مواد غذایی هیچ ارتباطی با گرایش قلیایی یا اسیدی بودن مواد غذایی در بدن ندارد. برخی غذاها مانند مرکبات در واقع اسیدی هستند اما در بدن اثر قلیایی پیدا میکنند.
  • غذاهای قلیایی از آنجا که می توانند به ایجاد تعادل در بدن کمک کنند، از اهمیت زیادی برخوردار هستند.
  • خطرات اسیدیته و ریفلاکس اسید توسط غذاهای قلیایی خنثی می شود. برای ایجاد یک رژیم متعادل، بیشتر وعده های غذایی سنتی هند حاوی مواد قلیایی است.

غذاهای قلیایی

نمونه هایی از غذاهای قلیایی شامل سبزیجات تازه، میوه ها و غلات کامل هستند. این مواد غذایی کالری کمی دارند. تعادل ایده آل بین غذاهای اسیدی و قلیایی توسط غذاهای قلیایی سالم ایجاد می شود. اندامهای بدن ما نیز به خنثی کردن و از بین بردن اسید اضافی سازگار می شوند. با این وجود، حتی در افرادی که بدن سالم دارند هم از بین بردن اسید محدود است.

رژیم غذایی قلیایی به عنوان “رژیم غذایی خاکستر قلیایی ” یا “رژیم آلکالاین ” نیز نامیده می شود. به گفته طرفداران این رژیم، محیط قلیایی در بدن بسیار مفید است و به کاهش وزن، افزایش انرژی و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. با این حال به رغم داشتن داده های زیاد، هنوز ادعاهای اثبات شده در این مورد وجود ندارد.

pH چگونه بر سلامتی تاثیر می گذارد؟

بدن انسان برای عملکرد صحیح، باید محدوده pH 7.35 تا 7.45 را حفظ کند. گذشته از مایعات و بافت های بدن، این pH برای هضم غذا نیز ایده آل است. خون خنثی است و به حمل و نقل این مواد کمک می کند. در صورت تغییر pH بدن، بدن می تواند به شدت آسیب ببیند.

آیا رژیم غذایی قلیایی مفید است؟

تعیین اهداف خاص و شاخص های موفقیت برای تعیین موثر بودن این رژیم غذایی، مهم است. رژیم غذایی قلیایی از نظر تغذیه ای قوی است. به جای گوشت و غلات، این رژیم غذایی روی میوه و سبزیجات تمرکز دارد. به گفته محققان، مصرف بیش از حد غذاهای فرآوری شده، قندهای ساده، غذاهای نشاسته ای، چربی اشباع شده و گوشت می تواند باعث مشکلات سلامتی شود. رژیم غذایی قلیایی از سلامتی فرد حمایت می کند زیرا حاوی غذاهای تقویت کننده سلامت است.

حتما بخوانید: 16 کاری که برای سالم ماندن در تمام طول زندگی باید انجام دهید!

مزایای غیرعمد

pH ادرار ممکن است تحت تأثیر غذایی که می خوریم باشد، اما سطح pH بدن تغییر نمی کند. یک رژیم قلیایی می تواند توصیه های غذایی خوبی را ارائه دهد.

غذاهای قلیایی معمولاً کالری کمتری دارند. این غذاها از سیستم ایمنی بدن حمایت کرده و سلامت روده را تقویت می کنند. رژیم غذایی قلیایی همچنین به خوردن غذاهای سرشار از ویتامین C به همراه غذاهای گیاهی ارگانیک کمک می کند. هنگامی که از خوردن غذاهای سرشار از اسیدهای چرب امگا 6 اجتناب شود، میزان اسید آراشیدونیک کاهش می یابد که این امر باعث التهاب همراه با درد مفاصل و مشکلات قلبی می شود.

یک رژیم غذایی قلیایی، اجتناب از مواد غذایی حاوی شکر تصفیه شده یا غذاهای فرآوری شده را توصیه می کند زیرا این مواد غذایی از دلایل عمده عدم تعادل هستند و فایده ای برای تغذیه ندارند.

فواید غذاهای قلیایی

1- از توده عضلانی و تراکم استخوان محافظت می کند

مصرف مواد معدنی در توسعه و نگهداری ساختارهای استخوانی بسیار مهم است. تحقیقات نشان می دهد وقتی افراد سبزیجات و غذاهای قلیایی بیشتری مصرف می کنند، محافظت بهتری در برابر تحلیل ماهیچه ها و قدرت استخوان با افزایش سن خواهند داشت. این بیماری سارکوپنی نام دارد که کاهش توده ی عضلانی در اثر پیری است.

نسبت مواد معدنی با کمک غذاهای قلیایی متعادل میشود. نسبت مواد معدنی باید متعادل باشد، به طوری که توده عضلانی حفظ شود. این شامل حفظ میزان منیزیم، کلسیم و فسفات است. علاوه بر این، تولید هورمون های رشد و جذب ویتامین D با مصرف مواد غذایی قلیایی بهبود می یابد. یک رژیم قلیایی نه تنها بیماری های مزمن را کاهش می دهد بلکه از استخوان ها نیز محافظت می کند.

2- خطر سکته مغزی و فشار خون بالا را کاهش میدهد

التهاب کم در بدن یکی از اثرات ضد پیری غذاهای قلیایی است. تولید هورمون رشد نیز افزایش میابد. مطالعات نشان داده است که رژیم غذایی قلیایی باعث بهبود سلامت قلب و عروق و محافظت از افراد در برابر فشار خون، سکته مغزی، سنگ کلیه، کلسترول بالا و از دست دادن حافظه می شود.

3- باعث کاهش التهاب و درد مزمن می شود

ارتباطی بین غذاهای قلیایی و کمبود درد مزمن مشاهده شده است. کمردرد مزمن، اسپاسم عضلانی، التهاب، علائم قاعدگی، سردرد و درد مفاصل می تواند ناشی از اسیدوز مزمن باشد. طبق یک مطالعه انجام شده در آلمان، 76 از 82 بیمار مبتلا به کمردرد مزمن که به طور روزانه مکمل قلیایی به آنها داده شد، کاهش درد را تجربه کردند.

4- جلوگیری از کمبود منیزیم و بهبود جذب ویتامین

افزایش منیزیم برای عملکرد صحیح صدها فرآیند و سیستم آنزیمی در بدن لازم است. افراد ممکن است علائم کمبود منیزیم مانند درد عضلانی، اضطراب، عوارض قلبی و مشکلات خواب را تجربه کنند. علاوه بر این، منیزیم برای فعال کردن ویتامین D و جلوگیری از کمبود آن باید در دسترس باشد. منیزیم همچنین برای عملکرد مناسب غدد درون ریز و عملکرد کلی سیستم ایمنی از اهمیت زیادی برخوردار است.

5- خاصیت ضدسرطان و تقویت ایمنی دارد

به دلیل کمبود مواد معدنی، جذب ویتامین ها به خطر می افتد و سیستم ایمنی بدن با تجمع سموم و پاتوژن ها تضعیف می شود.

در مجله رادیولوژی انگلیس، پژوهشی منتشر شد و نشان داد كه در بدن قلیایی، احتمال مرگ سلول سرطانی بیشتر است. به دلیل تغییر در بارهای الکتریکی و از آنجا که اجزای اصلی پروتئین آزاد می شوند، تغییر قلیایی در pH رخ می دهد. اعتقاد بر این است که این تغییر با پیشگیری از سرطان همراه است. التهاب و خطر ابتلا به سرطان با قلیاییت کاهش می یابد. علاوه بر این، مشخص شده است که برخی از عوامل شیمی درمانی در pH بالاتر، بهتر کار می کنند.

6- به حفظ وزن سالم کمک می کند

سطح لپتین و التهاب می تواند بر گرسنگی و توانایی بدن در سوزاندن چربی تأثیر بگذارد. مصرف غذاهای قلیایی با کاهش سطح لپتین و التهاب می تواند بدن را از چاقی محافظت کند؛ بنابراین، باید مصرف غذاهای قلیایی افزایش یابد و غذاهای اسیدی محدود شوند.

بدن قادر به رسیدن به سطح طبیعی لپتین است زیرا غذاهای قلیایی ضد التهاب هستند و خوردن کالری توصیه شده توسط بدن باعث می شود بدن احساس رضایت کند.

غذاهای قلیایی

قلیاییت توسط میوه و سبزیجات تازه که شامل موارد زیر است فراهم میشود:

  • خرما
  • اسفناج
  • کشمش
  • آووکادو
  • مرکبات
  • قارچ
  • کلم
  • گندم
  • خیار
  • کلم بروکلی
  • سیر
  • زنجبیل
  • پونه کوهی
  • لوبیا سبز
  • کرفس
  • هندوانه
  • موز رسیده
  • چغندر قرمز
  • انجیر
  • گریپ فروت
  • گوجه فرنگی

غذاهای خام نیز غذاهای قلیایی هستند. مصرف سبزیجات پخته نشده و میوه های تازه، ضروری محسوب می شوند. مواد معدنی قلیایی با پختن غذاها از بین می روند؛ بنابراین باید مصرف غذاهای خام یا آب میوه ها و سبزیجات بخارپز افزایش یابد.

انتخاب های خوب غذاهای قلیایی شامل بادام، لوبیا لیما، لوبیای دریایی و سایر لوبیا است.

  • آب قلیایی – pH آب قلیایی 9 تا 11 است. نوشیدن آب مقطر خوب است. اگر آب با روش اسمز معکوس فیلتر شود، می تواند کمی اسیدی باشد. با این حال، هنوز هم گزینه ای بهتری در مقایسه با آب شیر یا آب بطری تصفیه شده است. قلیاییت آب را با اضافه کردن چند قطره لیموترش تقویت کنید.
  • نوشیدنی سبز – سبزیجات سبز و علفهای سبز به شکل پودر برای تهیه نوشیدنی های قلیایی سبز استفاده می شوند. کلروفیل موجود در مواد غذایی از نظر ساختاری شبیه خون انسان است. همچنین به قلیاییت خون ما کمک می کند.

حتما بخوانید: رژیم غذایی معروف به GOLO، بدن خود را سم زدایی، سالم و پرانرژی کنید!

سایر غذاهای قلیایی

  • سبزیجات برگ سبز – در سیستم ما، سبزیجات برگ سبز دارای خاصیت قلیایی هستند؛ بنابراین، توصیه می شود همیشه این مواد را در رژیم غذایی روزانه قرار دهید. از آنجایی که آنها حاوی مواد معدنی ضروری هستند، از اهمیت زیادی برخوردارند. شما می توانید غذاهای قلیایی از جمله کاهو، کرفس، اسفناج و جعفری را در وعده های غذایی خود بگنجانید.
  • کلم بروکلی و گل کلم – از آنجا که هر دو حاوی ترکیبات فیتوشیمیایی هستند، برای بدن مفید میباشند.
  • مرکبات – اعتقاد بر این است که مرکبات بسیار اسیدی هستند و بنابراین بر بدن ما اثر اسیدی دارند. با این حال، بهترین منابع قلیایی، مرکبات هستند. آنها شامل لیموترش، پرتقال و لیمو هستند که حاوی ویتامین C میباشند و سوزش سردل و اسیدیته را تسکین می دهند. آنها همچنین به سم زدایی سیستم بدن کمک می کنند.
  • جلبک دریایی و نمک دریایی – این مواد مزایای مختلف سلامتی برای بدن ما دارند. آنها همچنین از نظر طبیعت بسیار قلیایی به حساب می آیند. جلبک دریایی را می توان در سوپ گنجانید و نمک دریا را می توانید به سوپ ها، سالادها و املت ها پاشید.
  • ریشه سبزیجات – این ترکیبات شامل ریشه تارو، سیب زمینی شیرین، هویج و چغندر هستند. آنها منابع عالی غذاهای قلیایی هستند.
  • میوه های فصلی – اضافه کردن میوه های فصلی در رژیم غذایی روزانه برای سلامتی مفید است زیرا آنها حاوی آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی هستند. این میوه ها شامل آناناس، هندوانه، کیوی، زردآلو، سیب، گریپ فروت و شلیل می باشند.
  • آجیل -آجیلها نه تنها منبع خوبی از چربیهای مفید هستند بلکه در بدن اثر قلیایی نیز دارند. با این حال، از آنجا که کالری بالایی دارند، محدود کردن مصرف آنها بسیار مهم است. اینها شامل شاه بلوط، بادام و مغزهای مغذی میباشند.
  • پیاز، سیر و زنجبیل – این مواد را می توان برای بهبود طعم غذا اضافه کرد و همچنین به روش های دیگری هم قابل مصرف هستند.

اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

link
رژیم غذاییغذاهای قلیایی

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up