زخم مری به زخمی باز در دیو.اره مری گفته میشود. مری لوله ای است که غذا و مایعات را از دهان به معده میبرد. این مقاله اطلاعات بیشتری در زخم مری و نحوه درمان آن ارائه میدهد.
دلایل ابتلا به زخم مری
بیماری زخم مری ممکن است به دلایل زیر اتفاق بیافتد:
- بیماری رفلاکس معده: این مشکل زمانی اتفاق می افتد که اسید معده به سمت مری بر میگردد. از دلیل رایج ترین دلیل زخم مری است.
- عفونت مری: این نوع عفونت بر اثر نوع خاصی از قارچ و باکتری اتفاق می افتد. البته توسط ویروس هایی مثل HSV-1 یا CMV نیز اتفاق می افتد.
- تحریکاتی که به مری آسیب میرساند: مثل سیگار کشیدن، مصرف الکل، قلیا، و برخی دارو ها
- انواع خاصی از درمان های صورت گرفته بروی مری: این نوع درمان ها شمال شیمی درمانی و پرتو درمانی می شود.
- استفراغ شدید
علائم زخم مری
- درد در زمان بلع یا مشکل در بلع
- درد در ناحیه جناغ سینه
- حالت تهوع و استفراغ
- بالا آوردن خون
- درد قفسه سینه
همچنین بخوانید: خواص عسل، مضرات، تاثیر بر معده و پوست و نکات مهم دیگر (تحقیقات جدید)
تشخیص زخم مری
پزشک شما در مورد علائم شما و سابقه شما سؤالاتی خواهد پرسید. علاوه بر این او آزمایشاتی نیز تجویز میکند. این آزمایشات شامل موارد ذیل میشوند:
- آپر آندوسکوپی: این عمل به منظور دیدن مری شما انجام میشود و به پزشک شما امکان بررسی مری را خواهد داد. در حین این آزمایش، از یک آندوسکوپ استفاده میشود. آندوسکوپ لوله ای نازک و منعطف است که یک چراغ و دوربین کوچک به سر آن متصل است. اسکوپ را در دهان شما قرار خواهند داد و به آرامی به سمت مری هدایت خواهد شد. ابزار های ظریف دیگری نیز ممکن از اسکوپ پایین فرستاده شود تا از بافت نمونه برداری کند(بیوپسی). سپس این نمونه ها به آزمایشگاه برای آزمایشگات تکمیلی فرستاده میشود.
- بلع باریم: این کار به منظور عکس برداری با اشعه ایکس برای بررسی مری صورت میگیرد. برای این آزمایش، مایعی گچ مانند را خواهید نوشید که حاوی ماده ای به نام باریم است. باریم مری شما را پوشانده و باعث میشود به راحتی در ایکس ری مشاهده شود.
- آزمایشات خون: این کار برای شناسایی آلودگی مری به ویروس هایی از قبیل HSV-1 و CMV انجام میشود. برای آزمایش خون، نمونه کوچکی از خون گرفته شده و به آزمایشگاه فرستاده میشود.
مطلب مشابه: بهترین و جدیدترین روش درمان ورم (نفخ) معده با متد طبیعی- گیاهی
درمان زخم مری
اکثر درمان ها بروی زمان دادن به مری برای ترمیم، کمتر کردن علائم، و جلوگیری از آسیب بیشتر اهمیت میدهند. این درمان ها عبارتند از:
- داروهایی که میزان اسید مصرفی معده را کاهش میدهد.
- داروهای درمان عفونت
- ترک سیگار و ننوشیدن الکل
- دوری از دارو های تحریک کننده (مثل آسپرین، ایبوبروفن، پتاسیم، تتراسایکلین، کوینیدین، آهن، آلندرونات)
بهبود و اقدامات بعد
در صورت اقدام به درمان زخم مری چندین هفته طول میکشد تا درمان شود. ممکن است بعد از درمان آندوسکوپی انجام شود تا از درمان مری اطمینان حاصل شود. اگر علائم بهتر نشدند یا مجدد ظاهر شدند حتما با پزشک خود تماس بگیرید. اگر به GRED مبتلا هستید، با پزشک خود برای مدیریت آن همکاری کنید. اقداماتی وجود دارد که با انجام دادن آنها سلامت مری خود را تضمین و از بروز مشکلات آتی جلوگیری کنید.
حتماٌ بخوانید: خواص شیرین بیان برای معده، پوست و خون (جدیدترین تحقیقات)
چه زمانی باید با پزشک خود تماس بگیریم؟
اگر هر کدام از موارد زیر را داشتید بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید:
- تب 100.4 درجه فارنهایتی(38 درجه سانتیگرادی) یا بیشتر
- درد مستمر یا مشکل در بلع
- سرفه خونی
- حالت تهوع و استفراغ که شبیه پودر قهوه خونی است
- مدفوع تیره، قیر مانند و خونی
5 درمان خانگی ثابت شده
1-شیرین بیان
شیرین بیان به خاطر خاصیت ضد زخم مری خود در بین داروهای درمان خانگی جای خود را پیدا کرده است. این گیاه دارویی روده و معده را به تولید خلطی تشویق میکند که دیواره معده را از ترکیبات اسیدی میپوشاند.آن خلط نه تنها از معده محافظت کرده، بلکه به پروسه ترمیم نیز با کاهش درد ناتوان کننده کمک میکند.
2- سیر
سیر نیروگاه خاصیت ضد باکتریایی و ضد میکروبی است. برخی مطالعات اخیر نشان داده است که افزوده عصاره سیر به وعده های غذایی نه تنها ترمیم مری را تسریع میکند، بلکه احتمال ابتلا به زخم مری در قدم اول را نیز از بین میبرد. علاوه بر این، اگر از طعم سیر لذت میبرید، میتوانید دو تا سه حبه سیر را بسته به شرایطتتان در روز میل کنید تا با باکتری هایی که در دیواره روده شما هستند مبارزه کنید.
3- آب کلم
آب کلم بیماری های معده را دور میکند. ترمیم و مرمت و کاهش آنی درد زخم مری از ویژگی های آن است. این شربت مملو از ویتامین C است که باکتری هایH پیلوری را از بین میبرد. آب کلم میتواند تبدیل به راه حل نهایی برای درمان درد سیستم گوارش حاصل از مری تبدیل شود. پیشنهاد میکنیم که ابتدا با پزشک خود مشورت کنید، نوع بیماری خود را مشخص کنید و سپس اقدام به درمان با درمان های خانگی کنید.
همچنین بخوانید: 4 علت اصلی ترش کردن معده و بهترین و جدیدترین روش درمان خانگی
4- عسل
عسل سرشار از آنتی اکسیدان، عسل خواص درمانی بسیاری دارد. یکی از آنها درمان زخم های معده است. مطالعات متعددی خاصیت آنتی باکتریال عسل، نقش آندر جلوگیری از بیماری های مری و تسریع پروسه ترمیم را ذکر کرده اند. البته اگر شرایط شما تا سال آینده به همین منوال باقی ماند حتما با پزشک خود مشورت کنید.
5- فلاونوئيد
بسیاری از فلاونوئيد های نیمه صنعتی خاصیت ضد زخم مری بسیاری دارند. این بدین معناست که افزودن فلاونوئيد به رژیم غذایی شما میتواند در درمان زخم مری کمک کند. مواد غذایی مقوی به خاطر مکانیسم دفاعی شان در درمان زخم در دیواره مری به عنوان نگهبان سیستم گوارش در نظر گرفته میشوند. تحقیقی در مورد فلاونوئيد نشان داد که مصرف مقدار مناسبی از فلاونوئيد تاثیر بدی بر بدن نخواهد داشد. فلاونوئيد را میتوانید از غذاهای زیر بدست آورید:
- انگور قرمز
- دانهسویا
- توت ها
- سیب
- بروکلی
- چای سبز
- کلم پیچ