اورولوژی

اورولوژی چیست؟ چه موقعی باید حتما انجام شود؟ و نکات مهم دیگر

اورولوژیست پزشکی است که متخصص بیماری های دستگاه ادراری و سیستم تولید مثلی می باشد. بیمار ممکن است به متخصص اورولوژیست مراجعه کند و بعد از تشخیص پزشک ممکن است نیاز به درمان برای بیماری مربوط به مثانه، مجاری ادرار، میزنای، کلیه ها و غدد فوق کلیه داشته باشد. در مردان، متخصصین اورولوژی، اختلالات مربوط به اپیدیدیم، آلت تناسلی، پروستات، کیسه منی و بیضه را درمان می کنند.

اورولوژی چیست؟

اورولوژی بخشی از مراقبت های بهداشتی است که با بیماری های دستگاه ادراری زن و مرد (کلیه ها، کبد، مثانه و مجاری ادراری) روبرو است. همچنین با ارگان های مردانه که قادر به ایجاد نوزاد هستند، مانند (آلت تناسلی، بیضه ها، اسکروتوم، پروستات و غیره) ارزیابی می شود. از آنجایی که مشکلات بهداشتی در این قسمت های بدن برای همه اتفاق می افتد، سلامت اورولوژیکی بسیار مهم است.

اورولوژی به عنوان یک تخصص جراحی شناخته می‌شود. علاوه بر جراحی، یک اورولوژیست، پزشک متخصص طب داخلی، طب اطفال، پزشکی زنان و سایر بخش‌های مراقبت‌های بهداشتی است. این امر به این دلیل است که یک اورولوژیست با گستره وسیعی از مشکلات بالینی مواجه است. حوزه اورولوژی بزرگ است و انجمن Urological آمریکا هفت بخش یا زیر شاخه را نام گذاری کرده‌است:

  • اورولوژی مربوط به امراض کودکان (اورولوژی کودکان)
  • اورولوژی انکولوژی (سرطان های اورولوژی)
  • پیوند کلیه
  • ناباروری مردان
  • Calculi (سنگ های دستگاه ادراری)
  • اورولوژی زنان
  • مغز و اعصاب (کنترل سیستم عصبی اندام های تناسلی-ادراری)

چه موقع نیاز به مراجعه به یک اورولوژیست است؟

برای درمان تعدادی از بیماری ها ممکن است یک بیمار به اورولوژیست مراجعه کند:

C:\Users\Danei\Desktop\axe chaman\1.gif
عفونت های دستگاه ادراری :(UTIs) این اغلب هنگامی رخ می دهد که باکتری ها از دستگاه گوارش به مجرای ادرار مهاجرت می کنند. علائم شامل ادرار غیرطبیعی، درد، بی اختیاری ادرار، حالت تهوع، استفراغ، تب و لرز است. و بیش تر بر زنان تاثیر می گذارد.

بی اختیاری: اختلال در سیستم ادراری می تواند منجر به از دست رفتن غیرمستقیم کنترل مثانه شود. در زنان، این ممکن است از تضعیف عضلات کف لگن در دوران بارداری ناشی شود.

ناباروری مرد: می تواند منجر به آسیب به دستگاه تناسلی مرد و انواع اختلالات اسپرم شود. یکی از علل رایج واریکوسل، یک ورید بزرگ در کیسه زیر آلت تناسلی است. گاهی اوقات ممکن است جراحی کمک کننده باشد.

بیماری کلیه: آسیب کلیه می تواند منجر به تورم در دست و مچ پا، فشار خون بالا و سایر علائم شود. اگر کلیه ها به طور موثر کار نکنند، فرد به نارسایی کلیه دچار شده و در نهایت، می تواند مرگبار باشد.

حتما بخوانید: علایم سنگ کلیه، علل، جدیدترین روشهای درمان و زمان مراجعه به پزشک

پیوند کلیه: ممکن است فرد بعد از نارسایی کلیه، پیوند کلیه داشته باشد.

سرطان شناسی اورولوژی: درمان سرطان هایی که مربوط به مجاری ادراری و یا سیستم تولید مثل مردان، مانند سرطان مثانه و سرطان پروستات است.

پرولاپس یا افتادگی مثانه: هنگامی که بافت ها و عضلات کف لگن دیگر قادر به حمایت از اندام در لگن نیستند، اندام ها می توانند از موقعیت معمول خود خارج شوند.

سرطان: مثانه، کلیه ها، غده پروستات، بیضه ها و هر سرطان دیگر که بر سیستم ادراری یا سیستم تولید مثلی در مردان تاثیر می گذارد.

پروستات بزرگ شده: بزرگ شدگی خوش خیم پروستات(BPH) ، یک نفر از هر سه مرد بالای 50 سال را تحت تاثیر قرار می دهد. رشد بیش از حد سلول های غدد پروستات باعث می شود که مجرای ادرار منقبض شده و منجر به مشکلات ادراری شود.

C:\Users\Danei\Desktop\axe chaman\2.gif

اختلال نعوظ: آلت تناسلی قادر به رسیدن به سختی کافی نیست تا به طور کامل در مقاربت جنسی شرکت کند. این اغلب نشانه ای از یک وضعیت اساسی است.

بیماری پیرونی: یک لایه فیبری از بافت اسکار، در زیر پوست آلت تناسلی ایجاد می شود. این امر می تواند منجر به خم شدن یا انحنای آلت تناسلی (فیموزیس) در هنگام نعوظ شود که می تواند باعث درد و منجر به مشکل در رابطه جنسی شود.

سندرم مثانه دردناک: یک بیماری مزمن التهابی مثانه می تواند ناراحتی را از خفیف تا شدید ایجاد کند.

کلیه ها و سنگ های میزراهی یا حالب: رسوبات کوچک و سنگین ساخته شده از نمک معدنی و نمک اسیدی که در کلیه ها تشکیل می شوند می توانند به داخل حفره ها منتقل شوند که در موقع ادرار کردن باعث درد، حالت تهوع و استفراغ می شوند.

پروستاتیت: عفونت یا التهاب پروستات می تواند باعث ادرار یا انزال دردناک شود. این می تواند حاد یا مزمن باشد.

حتما بخوانید: برای درمان سریع عفونت کلیه، چه بخوریم و چه نخوریم؟ (تحقیقات جدید)

بیضه پنهان یا کریپتورکیدیسم: به طور معمول، بیضه ها داخل شکم یک جنین تشکیل می شوند و قبل از تولد به داخل کیسه بیضه می روند. اگر یک یا هر دو بیضه نزول نکنند، تولید اسپرم ممکن است مختل شود و عوارض خطرناکی وجود دارد.

تنگی مجرای ادراری: زخم مجرای ادرار می تواند مسیر ادرار از مثانه را تضعیف یا مسدود کند. علل شامل عفونت، التهاب یا آسیب است و علائم شامل ادرار دردناک و کاهش تولید آن می باشد. این می تواند منجر به عوارضی مانند پروستاتیت و عفونت های دستگاه ادراری شود.

اورولوژی کودکان: این شامل درمان مشکلات اورولوژی در کودکان است که برای پزشکان غیر متخصص اطفال بیش از حد پیچیده است.

چه انتظاری می توان داشت؟

متخصصین اورولوژیست معمولا یادداشت های دکتری که به او مراجعه کرده اید را مطالعه می کنند و سؤال هایی مربوط به تاریخچه بیماری می پرسند و یک معاینه فیزیکی انجام می دهند. آن ها همچنین ممکن است انجام برخی آزمایشات را توصیه کنند.

  • آزمایش های تصویربرداری، مانند سی تی اسکن، ام آر آی و یا سونوگرافی می تواند به پزشک در حل مشکل کمک کند.
  • سيستوسكوپ يك پروب یا کاوشگر طولاني و نازك با دوربين است كه مي تواند داخل دستگاه ادراري را مشاهده کند و گاه نمونه اي از بافت را براي آزمايش انتخاب مي كند.
  • آزمایش ادرار می تواند وجود باکتری یا سایر نشانه های بیماری را بررسی کند.
  • بیوپسی می تواند سرطان و سایر اختلالات را بررسی کند.

آزمایش اورودینامیک یا نوار مثانه می تواند بررسی کند که سرعت خروج ادرار از بدن چقدر است، چه مقدار ادرار بعد از ادرار کردن در مثانه باقی می ماند و چه مقدار فشار در مثانه وجود دارد.

از دست ندهید: علائم سرطان کبد، روشهای جدید درمان، مراحل، طول عمر و نکات دیگر

پس از تشخیص، نوع درمان به شرایط بستگی دارد. مديريت پزشکی و جراحي گزینه های پیش رو هستند.

روش‌های معمول

درمان با توجه به تشخیص فرق می‌کند و شامل استفاده از داروها و جراحی است. انواع داروها عبارتند از:

  • آنتی بیوتیک ها برای عفونت
  • درمان هورمونی برای سرطان پروستات
  • مهار کننده های فسفودی استراز 5(PDE5) برای اختلالات نعوظ مانند Cialis یا تادالافیل
  • داروهایی که بر عضلات صاف مثانه برای کاهش بی اختیاری ادرار تاثیر می کنند
  • داروهای شیمی درمانی برای سرطان

جراحی می تواند شامل:

  • جراحی باز
  • لاپاروسکوپی یا روش های کم تهاجم جراحی ” keyhole”
  • لیزر درمانی برای درمان BPH، سرطان و سنگ کلیه

اورولوژیست ممکن است عمل جراحی انجام دهد:

  • در موارد سرطان، تومور یا کل مثانه، پروستات یا سایر قسمت ها را حذف می کند.
  • انجام تعمیرات و کارهای اصلاحی پس از تروما
  • از بین بردن تنگی مجرای ادرار ناشی از بافت اسکار، با نام سوند گذاری میزراهی
  • با استفاده از یک روش زنجیره ای، بی اختیاری استرس را از بین می برد
  • سنگ کلیه را شکسته یا خارج می کند.
  • بخشی از کلیه را حذف می کند
  • پیوند کلیه

حتما ویدیوی زیر را تماشا کنید

متخصصین اورولوژی حتی ختنه می کنند. این روش برای حذف پوست از نوک آلت تناسلی به دلایل فرهنگی، مذهبی یا پزشکی انجام می شود. وازکتومی، یک شکل دائمی پیشگیری از بارداری نیز توسط متخصص اورولوژی انجام می شود.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


link
اورولوژیاورولوژیست

مطالب مشابه

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up