قرص فشار خون

15 تا از بهترین قرص های درمان فشار خون بالا (جدید و موثر)

folderخون
commentsبدون دیدگاه

انواع مختلفی از داروهای فشار خون وجود دارد. هر نوع، فشار خون را به روش خاصی کاهش می دهد. برای درمان فشار خون با کمک قرص و دارو باید ابتدا نوع فشار خون تان را بدانید. در این مطلب ما با توجه به جدیدترین مجلات پزشکی دنیا، بیش از 15 قرص/داروی فشار خون بالا که کاملا موثر هستند را به شما معرفی می کنیم.

علائم فشارخون بالا

word image 249

بدترین موادغذایی برای فشارخون بالا

1- کنسروها: کنسروها حاوی مقداری زیادی سدیم است که این میزان برای نگهداری طولانی مدت است. سوپ های کنسروی و کنسرو لوبیا موجب افزایش فشارخون میشود.

2- گوشت های فرآوری شده: گوشت بسته بندی شده، از جمله سوسیس های صبحانه و هات داگ، معمولا با سدیم درست می شوند و از این میزان سدیم پنهان نمیتوان چشم پوشی کرد، لذا باعث افزایش فشارخون میشود. همچنین گوشت های نم سود شده نیز حاوی مقدار زیادی از سدیم و چربی هستند. بنابراین مصرف این ماده غذایی را محدود کنید.

3- غذاهای فرآوری شده: پیتزای تازه یا منجمد و سایر غذاهای فرآوری شده، مقدار زیادی سدیم دارند مخصوصا اگر همراه با سس گوجه فرنگی، پنیر، گوشت و خمیر باشند. غذاهای فرآوری شده معمولا نمک اضافی دارند تا تاریخ مصرف‌شان طولانی‌تر شود.

4- انواع سس: سس ها و چاشنی‌ها معمولا از ترکیب هر دو نمک و شکر درست می‌شوند و می‌تواند یک تیر دو طرفه به خاطر تامین مقادیر بالای هر دو آن ها باشد. همچنین سس گوجه فرنگی گرفته و یا پوره گوجه فرنگی حاوی سدیم بالایی است.

5- پنیر: پنیر حاوی مقدار زیادی سدیم است. از این رو مصرف آن را محدود کنید.

6- قهوه: کافئین ممکن است باعث شود که غدد فوق کلیه کورتیزول و مواد آدرنالین اضافی آزاد کنند که به طور معمول افزایش فشار خون را در پی دارد.

7- غذاهای منجمد: غذاهای موجود در فریزر – پیتزا، نوار مرغ و غذاهای منجمد شده – نه تنها با مواد تشکیل دهنده ناخواسته درست می شوند، بلکه با سدیم پر شده اند. ماهی تازه سدیم کمی دارد اما ماهی منجمد به دلیل فرایند آماده سازی و استفاده از آبنمک و روغن و شیره ذرت، سدیم فراوانی دارد. این محصولات غذایی جهت حفظ تازگی، نمک افزوده دارند و طبیعتا می‌توانند اثر بدی روی فشار خون بگذارند. همچنین بیشتر میگوهای منجمد حاوی مقدار زیادی سدیم هستند.

8- شکلات: آبنبات اساسا مقدار زیادی کالری و قند دارد و باعث افزایش سطح قند خون می شود؛ بنابراین از خوردن شیرینی و میله های آبنبات اجتناب کنید .

9- نوشیدنی های قندی: نوشیدنی ها درست مثل آبنبات، چیزی بیش از شکر و کالری نیستند. دلسترها، نوشابه ها و آبمیوه های بسته بندی همه جزو این دسته هستند. بنابراین مصرف این نوشیدنی ها را محدود کنید. همچنین نوشیدنی‌های انرژی زا حاوی مقادیر زیادی قند و سدیم هستند و فشار خون را تا حدی بالا میبرند و ریسک حملات قلبی را بالا میبرد.

10- خیارشور: خیارشور یا هر نوع ماده شور دیگر دارای نمک بسیار زیادی هستند، مخصوصا خیار که بسیار خوب می‌تواند نمک را از آب نمی که در آن خوابانده شده جذب کند.

و اما بهترین داروهای فشار خون بالا

دیورتیک ها

دیورتیک ها ادرار را افزایش می دهند که در نتیجه باعث کاهش سدیم و مایع در بدن می شود. این کاهش می تواند به کاهش فشار خون کمک کند زیرا باعث کاهش حجم خون می شود. گاهی اوقات می توان با استفاده از دیورتیک ها، فشارخون خفیف را درمان کرد، اگرچه بیشتر آنها در ترکیب با سایر داروهای فشار خون بالا استفاده می شود. نمونه هایی از دیورتیک ها عبارتند از:

از عوارض دیورتیک ها، از دست دادن پتاسیم است که در ادرار به همراه سدیم دفع می شود. پتاسیم برای حرکت عضلانی مناسب، مورد نیاز است و کمبود این ماده معدنی می تواند باعث خستگی، ضعف، گرفتگی پا و حتی مشکلات قلبی شود. درگذشته پزشکان به بیماران توصیه می کردند داروهای خود را با مواد غذایی غنی از پتاسیم مانند آب پرتقال یا موز یا داروهای حاوی پتاسیم مصرف کنند.

مسدودکننده های بتا

مسدود کننده های بتا، به طور مستقیم روی قلب اثر می کنند. این داروهای فشار خون بالا ضربان قلب و نیرو و حجم پمپاژ را کاهش می دهند. داروهای مسدود کننده بتا عبارتند از:

حتما بخوانید: روشهای استفاده از آب کرفس برای لاغری، فشار خون، دیابت، قوای جنسی و سم زدایی

مهار کننده های آنژیوتانسین

آنژیوتانسین یک هورمون در بدن است که باعث تنگی رگهای خونی میشود. مهارکننده های تبدیل آنزیم آنژیوتانسین (ACE) باعث کاهش تولید آنژیوتانسین می شوند و به نوبه خود باعث کاهش فشار خون می شود. نمونه هایی از مهارکننده های ACE عبارتند از:

مسدود کننده گیرنده آنژیوتانسین II

هورمون آنژیوتانسین، عروق خونی را باریک و سخت می کند، اما برای اثرگذاری نیاز به جایی برای اتصال دارد. مسدود کننده های گیرنده آنژیوتانسین II از اتصال آنژیوتانسین به گیرنده های عروق خونی جلوگیری می کنند و باعث کاهش فشار خون می شوند. مسدود کننده های گیرنده آنژیوتانسین II عبارتند از:

مسدود کننده های کانال کلسیم

کلسیم قدرت و نیروی انقباضات در قلب و عروق خونی را افزایش می دهد. ممانعت از ورود آن به بافت عضلانی فشار خون را کاهش می دهد. مسدود کننده های کانال کلسیم با کاهش عملکرد عروق خونی و کاهش ضربان قلب باعث کاهش فشار خون می شود. نمونه هایی از مسدود کننده های کانال کلسیم عبارتند از:

مسدود کننده های آلفا

مسدود کننده های آلفا باعث انبساط رگ های خونی می شوند، بنابراین فشار خون پایین می آید. این داروها همچنین برای درمان بزرگ شدن پروستات در مردان استفاده می شود. مسدود کننده های آلفا شامل دوکسازوسین میسیلیت، پرازوسین هیدروکلراید و ترازوسین هیدروکلراید می باشد.

آگونیست های مرکزی

بعضی از داروهای درمان فشار خون به طور مستقیم در سیستم قلبی عروقی اثر نمی کنند و روی سیستم عصبی مرکزی اثر می کنند. آگونیست های مرکزی تمایل به ایجاد خواب آلودگی دارند. داروهای این گروه شامل کلونیدین هیدروکلراید و گوانفاسین هیدروکلراید می باشد.

حتما بخوانید: چه غذاها و خوراکی هایی برای فشار خون مضر هستند؟ (چه غذاهایی مفید)

مهار کننده های محیطی آدرنرژیک

زمانی بود که لیست داروهای فشار خون بالا بسیار کوتاه بود. در سال 1950، رزرپین یکی از این محصولات کم برای درمان فشار خون بالا در بازار بود. به علت اثرات جانبی متعدد و تداخلات دارویی از آن به ندرت استفاده می شود. مهار کننده های محیطی آدرنرژیک در مغز برای جلوگیری از تولید سیگنال هایی که باعث تنگی عروق خونی می شوند، کاربرد دارند. آنها اغلب زمانی استفاده می شوند که دیگر داروهای فشار خون قادر به حل مشکل نیستند. گواندرل، گونادینید مونوسولفات  و رزرپین  مهارکننده های محیطی آدرنرژیک هستند.

واس مدولاتورها

و دمولاتورها باعث افزایش استراحت عضلات شریان ها می شوند و در نتیجه باعث می شود که فشار خون کاهش یابد. این داروها معمولا به تنهایی استفاده نمی شود. از این دسته داروی ماینوکسیدیل که تنها در فشار خون شدید استفاده می شود و همچنین هیدرالازین و وازودیلاتور هستند.

داروهای فشار خون رایج

مصرف داروی مسدود کننده گیرنده آنژیوتانسین II بنام والسارتان  و به دنبال آن متوپرولول مسدود کننده بتا، ترکیب عمومی والاسارتارن و HCTZ، اولسمارتان (بنریک) و ترکیب اولسمارتان (بنریک) و HCTZ عمومیت بیشتری دارد.

همچنین تجویز لیزینوپریل مهار کننده آنژیوتانسین و به دنبال آن آملودیپین بیسایلات، یک مسدودکننده کانال کلسیم و هیدروکلروتیازید (HCTZ) رایج است.

بهترین داروی فشار خون بالا چیست؟

انتخاب “بهترین ” داروهای فشار خون به چندین مورد بستگی دارد، از جمله سلامت عمومی بیمار، سن، نژاد و اینکه آیا دارای بیماری خاص یا در حال مصرف داروی خاصی هستند یا خیر.

به عنوان مثال، در یک بیمار مبتلا به فشار خون بالا با آسم، ممکن است تجویز بتا بلوکرها مناسب نباشد؛ زیرا این داروها می توانند آسم را تشدید کنند. به طور مشابه، در بیماران مبتلا به یبوست (به عنوان مثال سالمندان) استفاده از برخی از مسدود کننده های کانال های کلسیم به همراه دیورتیک ها ا می تواند عملکرد مناسب روده را کاهش دهد. گروههای خاصی از بیماران نیاز به استفاده از یک کلاس خاص از داروهای فشار خون دارند. به عنوان نمونه:

زنان حامله

متیل دوپا که برای کاهش فشار خون از طریق سیستم عصبی مرکزی کار می کند، دارای کمترین خطر برای مادر و جنین است. دیگر گزینه های احتمالی امن عبارتند از لابتالول، مسدود کننده های بتا و دیورتیک ها. دو دسته از داروهایی که هرگز در حین بارداری نباید استفاده شوند عبارتند از: مهارکننده های ACE و مسدود کننده های گیرنده آنژیوتانسین II

بیماران سالمند

با افزایش سن، خطر ابتلا به فشارخون سیستولیک افزایش می یابد که می تواند توسط آترواسکلروز تشدید شود. بر طبق یک مطالعه، کلرتالیدون در بیماران سالمند مبتلا به فشارخون سیستولیک تاثیر قابل توجهی داشت. همراه با دیورتیک، برخی از مسدود کننده های کانال کلسیم، مهارکننده های ACE و مسدود کننده های گیرنده آنژیوتانسین II نیز ممکن است انتخاب خوبی باشند. با این حال، مسدود کننده های بتا ممکن است برای افرادی که بیش از 60 سال سن دارند، برای فشار خون بالا مفید نباشد. اگرچه ممکن است گزینه های خوبی برای بیمارهای قلبی باشند. همچنین ممکن است در بیماران سالمند ترجیح داده شود دو دارو را یکی در دوز کم و دیگری را در دوز بالاتر تجویز کنند.

عوارض جانبی ناشی از داروها

کلاس های مختلف داروهای فشار خون عوارض مختلفی دارند.

دیورتیک ها

دیورتیک ها می توانند منجر به کاهش پتاسیم که به عنوان هیپوکالمی شناخته می شود گردند که به نوبه خود می تواند بر عملکرد عضلانی از جمله عضلات قلب تاثیر بگذارد. همچنین افزایش خطر ابتلا به نقرس با دیورتیک ها و نیز احتمال ضعف، تشنگی، کم آبی و افزایش ادرار وجود دارد. تغییرات در میزان قند خون نیز ممکن است اتفاق بیفتد. واکنش های پوستی شدید، نیز در برخی از این داروها محتمل است. دیورتیک های محافظ پتاسیم، مانند اسپیرونولاکتون (آلدکتون) ممکن است باعث افزایش رشد سینه در مردان شود.

مسدود کننده های بتا

مسدود کننده های بتا باعث کاهش ضربان قلب می شود. سرماخوردگی، ضعف، خستگی و بی حالی ممکن است اتفاق بیفتد. مسدود کننده های بتا بر سیستم تنفسی نیز تأثیر می گذارند، بنابراین سایر عوارض جانبی شامل ضعف نفس، مشکل تنفس و درد قفسه سینه می شود. بتا بلوکرها نباید ناگهان قطع شوند، زیرا ممکن است منجر به حمله قلبی یا مرگ ناگهانی شود.

حتما بخوانید: جدیدترین و بهترین روش درمان فشار خون بالا با عرقیات و گیاهان طبیعی+فیلم

مهار کننده های آنژیوتانسین

شایعترین عارضه مهار کننده های آنژیوتانسین که البته غیر معمول است سرفه خشک می باشد. معمولا با ادامه مصرف دارو کاهش می یابد، اما ممکن است هفته ها طول بکشد. مهار کننده های آنژیوتانسین می تواند فشار خون را بیش از حد کاهش دهد و منجر به کاهش فشار خون شود که منجر به سردرد، سرگیجه، غش کردن و کاهش عملکرد کلیه می شود.

مسدود کننده های گیرنده آنژیوتانسین II

شایعترین عارضه جانبی افزایش میزان پتاسیم در خون است که به نام هیپرکالمی شناخته میشود. سرماخوردگی نیز شایع است، همراه با خستگی. همچنین عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی همراه با مسائل مربوط به دستگاه گوارش مانند ناراحتی معده و اسهال گزارش شده است.

مسدود کننده های کانال کلسیم

تا یک سوم از بیماران ممکن است عوارض جانبی زیر را با مسدود کننده های کانال کلسیم تجربه کنند تورم مچ پا و دیگر اندام ها، سستی و سرگیجه. سایر عوارض جانبی رایج عبارتند از سوزش سر دل و تهوع.

مسدود کننده های آلفا

یک عارضه جانبی متداول، متناوب، اما ناخوشایند افت فشار خون ناگهانی هنگام ایستادن است. می تواند به اندازه ای شدید باشد که موجب سرگیجه یا حتی خفگی شود. علاوه بر این، مسدود کننده های آلفا می تواند موجب افزایش ضربان قلب، سردرد، تهوع و ضعف شود.

متیلدوپا

عمدتا به خوبی تحمل می شود، اما برخی از بیماران ممکن است سرگیجه، خواب آلودگی، ضعف، سردرد و خشکی دهان را تجربه کنند.

گیرنده های مرکزی

تا 40٪ از بیماران مصرف کلونیدین دهان خشک را تجربه می کنند و حدود یک سوم خواب آلودگی، سردرد و خستگی خواهند داشت. سایر عوارض جانبی مانند یبوست، سرگیجه و واکنش های موضعی پوست و نیز عوارض جانبی احتمالی مانند کابوس بینی، افسردگی و عدم توانایی خوابیدن ممکن است وجود داشته باشد. اسهال و سوزش سر دل نیز ممکن است. گوانادلل و گوانتیدین می توانند باعث اسهال و سایر مسائل مربوط به دستگاه گوارش و همچنین سرگیجه و خواب آلودگی شوند.

وازودیلاتور

مصرف ماینوکسیدیل ممکن است سبب افزایش رشد موی بدن و همچنین افزایش وزن و سرگیجه شود. هیدرالازین با سردرد، ضربان قلب، تورم اطراف چشم و درد در مفاصل مرتبط است.

ایمنی مصرف داروهای فشار خون در هنگام بارداری

بعضی از داروهای فشار خون در دوران بارداری اصلا نباید استفاده شوند زیرا ممکن است به مادر و جنین آسیب وارد شود. این داروها شامل مهار کننده های آنژیوتانسین و مسدود کننده های گیرنده آنژیوتانسین II می باشند. همچنین رسرپین ممکن است در دوران بارداری مضر باشد و تنها زمانی باید استفاده شود که جایگزین دیگری وجود نداشته باشد.

داروهای ایمن برای استفاده عبارتند از متیلدوپا و به طور بالقوه برخی از دیورتیک ها و مسدود کننده های بتا، از جمله لبتالول.

نوشیدن الکل همراه با مصرف داروهای فشار خون بالا

برخی داروهای ضد فشار خون در ابتدا موجب خواب آلودگی، سرگیجه و منگی می شوند. بعضی از آنها حتی باعث ایجاد خستگی در دوز اول می شوند. اثرات این داروها معمولا به بدن بستگی دارد و عوارض جانبی آن کم کم ناپدید می شوند. مصرف الکل در فاز اولیه درمان فشار خون می تواند خطرناک باشد زیرا الکل همچنین می تواند سرگیجه، خواب آلودگی و منگی ایجاد کند.

همچنین مصرف الکل موجب افزایش مقطعی فشار خون می شود اگر نوشیدن فراتر از سطح “اعتدال ” باشد، این افزایش فشار می تواند ادامه یابد.

حتما بخوانید: 14 تا از بهترین روشهای گیاهی برای درمان فشارخون طبق تحقیقات جدید

آیا فشار خون بالا به افزایش وزن منجر می شود؟

بعضی از داروهای فشار خون بالا می توانند باعث افزایش وزن شوند. داروهای معمولی شامل مسدود کننده های بتا مانند پروپرانولول و آتنولول ممکن است باعث افزایش وزن شوند. دلایل متعددی برای این امر وجود دارد از جمله این که داروها می توانند احساس خستگی در بیماران بوجود بیاورند و این موضوع به ورزش و تحرک کمتر می انجامند. قرص های مینوکسیدیل تنها زمانی استفاده می شوند که سایر داروهای ضد فشار خون ناکارآمد باشند و می توانند باعث افزایش وزن شوند. افزایش وزن نیز به عنوان یک عارضه جانبی معمول از دوکسازوزین ذکر شده است. دیورتیک ها به احتمال زیاد باعث کاهش وزن می شوند.

لینک های بسیار مفید


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


linkدرمان فشار خون

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up