قارچ

آیا خواص ضدپیری قارچ به بیماران پارکینسون و آلزایمر کمک میکند؟

تا زمانی که مردم توانسته اند قارچهای خوراکی ها را از انواع سمی جدا کنند، علاوه بر افزودنی به سالادها، بعنوان غذاهای اصلی نیز بوده اند. ارزش غذایی آنها نیز به طور گسترده ای شناخته شده است؛ و با توجه به میزان پروتئین موجود در آنها، جای تعجب ندارد که بعنوان یکی از مواد غذایی باارزش در نظر گرفته میشوند. علاوه بر این، قارچ حاوی مقادیر زیادی از دو آنتی اکسیدان مهم هستند که تأثیر عمیقی بر پیری و احتمالاً پارکینسون و آلزایمر دارد. این دو آنتی اکسیدان ارگوتیونین و گلوتاتیون هستند و مورد توجه متخصصان پزشکی قرار گرفته است.

قارچ به عنوان منبع آنتی اکسیدان ها

به گفته Robert Beelman، مدیر مرکز پنسیلوانیا مرکز تولید محصولات گیاهی و قارچی، قارچ ها حاوی هر دو آنتی اکسیدان ارگوتیونین و گلوتاتیون هستند، اما میزان این دو آنتی اکسیدان در گونه های مختلف با هم متفاوت است؛ به عبارت دیگر، برخی حاوی مقدار بالاتری نسبت به سایرین هستند. با این وجود، یافته های مطالعه وی نشان داده است که به طور کلی قارچ بهترین منبع رژیم غذایی این دو ماده است که در تقویت سلامتی مفیدند.

ارگوتيونين و گلوتاتيون – چه هستند؛ چگونه کار می کنند

ممکن است تعجب کنید که چرا این ترکیبات در ارتقاء سلامتی مهم هستند. ارگوتيونین در بافتهایی از جمله کبد، لنز چشم و مغز استخوان توزیع می شود که استرس اکسیداتیو زیادی را تحمل می کند. در اصل سلولها را از تأثیر رادیکال های آزاد برای محافظت از DNA محافظت می کند. بعلاوه این آنتی اکسیدان، به میتوکندری منتقل می شود که منبع انرژی سلول ها ست. این خاصیت، ارگوتیونین را از سایر آنتی اکسیدان ها جدا می کند زیرا به دلیل دسترسی آسان به میتوکندری باعث می شود در مبارزه با روند پیری بسیار قدرتمند باشد.

حتما بخوانید: 10 دمنوش گیاهی که بیشترین خاصیت را برای سلامتی بدن دارند!

به همین ترتیب، گلوتاتيون آنتی اکسیدان دیگری ست که برای محافظت از سلولها مفید است. در واقع، با محافظت در برابر تجمع اکسیدها رشد و تقسیم سلولی را تسهیل می کند. علاوه بر این، گلوتاتیون DNA سلول را از استرس اکسیداتیو محافظت می کند؛ به عبارت دیگر، اگر DNA توسط رادیکالهای آزاد تغییر یابد، این آنتی اکسیدان بلافاصله با جایگزینی الکترون گمشده، آن را ترمیم می کند. این بدان معنی است که سلولهای جدید بیشتری می توانند با سرعت و آسایش بیشتری تولید شوند.

یک تیم برنده!

هنگامی که این دو آنتی اکسیدان در بدن در مقادیر زیاد وجود داشته باشند، در نبرد با طیف گسترده ای از بیماری ها کمک کننده هستند.

به عنوان مثال، به گفته Beelman، هنگامی که غذا هضم شده و آماده استفاده بدن به عنوان انرژی است تا حدی باعث اکسیداسیون می شود. در این مرحله، رادیکال های آزاد ایجاد می شوند و می توانند به طور بالقوه باعث آسیب رساندن به DNA، سلول ها و پروتئین ها شوند. پس از مدتی، میزان این رادیکالهای آزاد تا جایی که آسیب کافی انجام می شود، ساخته می شود و بیماری هایی مانند سرطان، آلزایمر و پارکینسون راحت تر می توانند پیشرفت کنند. این چرخه کل به روند پیری کمک می کند در حالی که بافت های با ارزش به رغم مکانیسم های طبیعی بدن که برای مقابله با اثرات رادیکال های آزاد وجود دارند، آسیب دیده اند.

حتما بخوانید: علل تغییر در بینایی، درمان های خانگی موثر و پاسخ به چند سوال رایج

بنابراین، برای جلوگیری از تأثیر منفی رادیکالهای آزاد، آنتی اکسیدان ها ضروری هستند. قطعاً، این خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سایر بیماری های مرتبط با پیری را کاهش می دهد. یکی از بهترین نوع قارچ سرشار از آنتی اکسیدانها، قارچ پورچینی است.

علاوه بر این محققان دریافتند قارچهایی که حاوی مقادیر بالایی ارگوتيونين هستند، به مراتب گلوتاتيون بیشتری هم دارند. بعبارت دیگر بین مقادیر این دو آنتی اکسیدان همبستگی وجود دارد. از طرف دیگر ارزش غذایی قارچها با پختن از بین نمیرود، پس میتواند خام یا پخته مصرف شود.

جهت تحقیقات آینده

بنابراین تحقیقات آینده در جهت تعیین میزان تأثیر قارچ در بیماری های عصبی، به ویژه آلزایمر و پارکینسون متمرکز خواهد شد. Beelman در این زمینه ابراز خوش بینی می کند. وی اظهار داشت: کشورهایی مانند ایتالیا و فرانسه که در آن قارچ و سایر مواد غذایی حاوی گلوتاتیون و ارگوتيونين بخشی از رژیم غذایی آنها را تشکیل می دهند، کمتر به بیماریهایی که بر سیستم عصبی تأثیر می گذارد مانند آلزایمر و پارکینسون مبتلا میشوند. برعکس، در ایالات متحده که قارچ در رژیم غذایی روزانه نیست، شیوع بالاتری از آلزایمر یا پارکینسون نشان داده است. در حال حاضر، ممکن است خیلی زود باشد که بگوییم ارتباط قطعی بین این دو وجود دارد، اما اگر روزانه سه میلی گرم (پنج عدد) قارچ مصرف کنیم، خطر ابتلا به بیماریهای عصبی بسیار کاهش میابد.

حتما بخوانید: علائم قلب درد عصبی، تفاوت با اسپاسم سینه و نکات مهم دیگر

در اصل، نمی توان قارچ را از رژیم غذایی حذف کرد. آنها سرشار از مواد معدنی مانند پروتئین، ویتامین D و سلنیوم هستند که یافتن آن در اکثر غذاها دشوار است و دارای خاصیت ضد سرطان است. همانطور که تحقیقات اخیر نشان می دهد، می تواند سلامت عصبی را بهبود بخشد.


اپ چرب زبان

با اپلیکیشن چرب زبان، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

link
آلزایمربیماری پارکینسونقارچ

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up