روغن زیتون از محبوبترین روغنهای نباتی در سراسر دنیا که هزاران سال به عنوان یک محصول آرایشی استفاده میشود. این روغن نه تنها به دلیل خواصی که برای سلامت و زیبایی پوست دارد، بلکه عطر و طعم لذت بخش آن نیز خواص بی شماری برای سلامتی انسان در بر دارد.
روغن زیتون به کمک تکنیکهای مختلفی پردازش و آماده مصرف میشود. روغن زیتون خام یکی از بهترین حالات این روغن محسوب میشود. چرا که این روغن با توجه به این که در کمترین حالت پردازش شده است حالت خامی دارد و بسیار خالص میباشد. این نوع روغن زیتون بدون این که در معرض مواد افزودنی، سفید کنندهها و سایر مواد شیمیایی قرار گیرد، برای مصرف آماده است.
حتما بخوانید: آیا واقعاً روغن زیتون پوست را سفید می کند؟ (نتیجه جدیدترین تحقیقات)
استفاده از این نوع روغن جهت پوست به خصوص التهابات پوستی نیز بسیار موثر و مفید خواهد بود. روغن زیتون خام را میتوان در محصولات آرایشی ارگانیک، کرمها و مرطوب کنندهها استفاده کرد یا این که در ماسکهای صورت و مو مورد استفاده قرار داد.
خواص درمانی روغن زیتون برای پوست
1-خاصیت آنتی اکسیدان
روغن زیتون بعنوان آنتی اکسیدان عمل میکند، یعنی ماده ای که از اکسیداسیون جلوگیری میکند. اکسیداسیون فرآیندی است که موجب تولید رادیکالهای آزاد میشود که این رادیکالها موادی هستند که موجب آسیب سلولها میشوند و ممکن است موجب گسترش سرطان هم گردند.
قرار دادن روغن زیتون روی پوست از پیری زودرس جلوگیری میکند. همچنین برخی تحقیقات نشان میدهند که قرار دادن روغن زیتون روی پوست بعد از قرار گرفتن در معرض آفتاب، میتواند با سلولهای عامل سرطان مقابله کند.
2-تعذیه رسانی به پوست
روغن زیتون حاوی ویتامین های محلول در چربی A, D, E و K میباشد. برخی از این ویتامین ها برای پوست مفید هستند. بطور مثال مردم بصورت موضعی از ویتامین E برای درمان انواع بیماری های پوستی از جمله اگزما استفاده میکنند.
3-اثرات آنتی باکتریال
روغن زیتون دارای خواص آنتی باکتریال است. بااین حال مطالعات کمی برروی توانایی روغن زیتون در کنترل باکتریهای پوستی وجود دارد. یک مطالعه ی کوچک درمورد تاثیر استفاده از روغن زیتون و روغن نارگیل برروی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس روی پوست انجام شد. نتایج نشان داد که هر دو روغن خواص آنتی باکتریال داشتند اما روغن نارگیل تاثیر بیشتری برای ازبین بردن باکتری ها داشت.
4-آبرسانی و مرطوب کنندگی
روغن زیتون بعنوان یک مرطوب کننده ی طبیعی پوست و مو استفاده میشود؛ اما تحقیقات کمی درمورد اثربخشی آن موجود است. بهترین کرم های آبرسان ایرانی و خارجی را در اینجا نیز معرفی کردیم.
5-ضدآفتاب طبیعی
روغن زیتون حاوی هیدروکسی تیروسول است، یک ترکیب کمیاب به جلوگیری از هر گونه آسیب رادیکال آزاد ناشی از نور خورشید کمک می کند.
6-جلوگیری از مسدود کردن منافذ
در حالی که بیشتر مردم فکر می کنند که روغن منافذ را مسدود می کند، این ادعا در مورد روغن زیتون صادق نیست. این روغن به منظور نفوذ عمیق به پوست و اطمینان از تمیز شدن منافذ عمل می کند. این روغن ارگانیک یک جایگزین عالی برای هر محصول آرایشی دیگری است که می توانید از آن استفاده کنید. به جای مسدود کردن منافذ با مواد شیمیایی و غیره، این جایگزین طبیعی می تواند اطمینان حاصل کند که پوست شما مرطوب و مستحکم است.
7-جلوگیری ازچین و چروک
روغن زیتون شامل پلی فنول ها و اسید اولئیک است که به عنوان یک ماده ضد پیری عمل می کند. همچنین حاوی چربی های غیر اشباع و ویتامین های B و D است که از ایجاد چروک های جدید روی پوست جلوگیری می کند.
این روغن حاوی اسکوآلن است که با ایجاد رطوبت ضروری، فرآیند پیری پوست را بهبود می بخشد. همچنین دارای خاصیت پوسته سازی است که سلول های مرده پوست را حذف می کند و بدن را برای تولیدسلول های جدید پوستی تحریک می کند. خاصیت ضد التهابی دارد و حاوی اولئوکانتال است که عملکرد آنزیم های التهابی را متوقف می کند.
بهترین شیوه استفاده
1-برای لایه برداری پوست و بدن و درمان قسمتهای خشک و پوسته پوسته شده میتوانید با استفاده از ترکیب روغن زیتون و نمک دریا، یک ماسک بسازید. برای صورت و دیگر قسمتهای حساس از نکهای ریزدانه استفاده کنید و دانه های دشت تر برای بقیه ی بدن استفاده نمیایید
2- روغن زیتون میتواند هر ماده ی ضدآب در آرایش چشم را برطرف کند و باعث شود که راحتتر پاک شود. بلکه پس از مدتی پوست زیر چشم شما را کشیده تر و صاف می کند. برای پاک کردن آرایش چشم با روغن زیتون، چند قطره روغن زیتون را به پنبه بزنید و به آرامی آرایش چشم را پاک کنید. همچنین در این مطلب بهترین روش استفاده از روغن زیتون برای درمان چین و چروک دور چشم را توضیح داده ایم!
3- ویتامین ها و دیگر آنتی اکسیدانهای موجود در روغن زیتون با کمک به بازسازی سلولهای پوستی، میتواند زخم ها را از بین ببرد. به راحتی روغن را برروی زخم ماساژ دهید یا اینکه میتوانید آن را با آب لیمو مخلوط کنید تا قسمتهایی از پوست که بدلیل زخم سیاه شده است درمان شود.
حتما بخوانید: موثرترین روش استفاده از روغن زیتون برای چروک دور چشم و صورت
4-پاک کردن محصولات آرایشی از روی پوست ممکن است دشوار باشد و گاهی پوست به طور کامل تمیز نشود و اجازه تنفس از پوست گرفته خواهد شد. روغن زیتون در ترکیب با روغن فندوق افسونگر و آب مقطر یک پاک کننده قوی خواهد بود که با آغشته کردن پنبه به آن میتوان بهترین نتیجه را گرفت.
5-درصورتی که به آفتاب سوختگی شدید دچار شدید. مقداری روغن زیتون و سرکه سیب را ترکیب کرده و با پنبه به صورت خود بمالید. سرکه و روغن با خواص ضد التهابی که دارند موجب بهبود آفتاب سوختگی میشود.
بهترین ماسک های صورت با روغن زیتون
1-روغن زیتون و عسل(درمان التهابات، حساسیت ها و آفتاب سوختگی)
مواد لازم
- ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون (۳۲ گرم)
- ۱ قاشق غذاخوری عسل (۲۵ گرم)
طرز تهیه
- مواد را درون کاسهای بریزید و آنقدر هم بزنید تا به ترکیبی یکدست برسید.
- صورت خود را شسته تا از هرگونه آلودگی پاک شود.
- ماسک را روی صورت بمالید و 30 دقیقه آن را روی صورت خود نگه دارید. سپس آن را بشویید.
- ۲ یا ۳ بار در هفته این کار را تکرار کنید.
2- ماسک روغن زیتون و روغن نارگیل(ضدپیری و محافظت دربرابر رادیکال های آزاد)
مواد لازم
- ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون (۳۲ گرم)
- ۱ قاشق غذاخوری روغن نارگیل (۲۵ گرم)
طرز تهیه
- روغن زیتون و روغن نارگیل را با هم مخلوط کنید و هنگامی که به ترکیبی یکدست رسیدید، آن را به هر جای صورتتان که مایل بودید بمالید.
- اجازه بدهید تا این ترکیب بهخوبی جذب پوست شود و عوامل فعالِ آن درطول شب به فعالیت ادامه دهند.
- حداقل ۳ بار در هفته این ماسک را روی صورت قرار بدهید.
حتما بخوانید: جدیدترین روش برای رشد سریع مو و تقویت پیاز با روغن زیتون (تایید شده)
3-ماسک زیتون و تخم مرغ (مناسب برای پوست خشک)
مواد لازم
- 1عدد زرده تخم مرغ
- ۱ قاشق غذاخوری آرد
- نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون
طرز تهیه
- تمامی ترکیبات را درون ظرفی مناسب با یکدیگر ترکیب نمایید تا خمیر یکدستی حاصل شود.
- سپس خمیر را روی پوست خود بمالید و به مدت ۲۰ دقیقه مکث کنید و بعد از مدت زمان ذکر شده صورت خود را با آب ولرم بشویید.
- از این ماسک طبیعی برای حفظ رطوبت پوست به مدت ۲ بار در هفته استفاده نمایید.
4- روغن زیتون و ماست (مناسب برای پوست های معمولی)
مواد لازم
- نصف فنجان ماست
- نصف فنجان آب خیار
- نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون
طرز تهیه
- تمامی مواد را درون ظرفی مناسب با یکدیگر ترکیب نمایید.
- سپس مخلوط ماسک را روی پوست صورت تان به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید و بعد از مدت زمان ذکر شده پوست خود را با آب بشویید.
- از این ماسک طبیعی یک بار در هفته استفاده نمایید.
5- روغن زیتون و بلغور(مناسب برای پوست های چرب)
موادلازم
- ۱ فنجان بلغور جو دوسر
- نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون
- نمک دریایی
- نصف فنجان شیر ترش
طرز تهیه
- تمامی مواد را درون ظرفی مناسب با یکدیگر ترکیب کنید.
- این ماسک طبیعی را به مدت ۱۵ دقیقه روی پوست صورت خود قرار دهید و بعد از مدت زمان ذکر شده صورت تان را با آب بشویید.
- توجه داشته باشید که این ماسک صورت چرب از ایجاد جوش و آکنه روی پوست جلوگیری می کند.
6- ماساژ صورت با روغن زیتون
- قبل از رفتن به رختخواب، روغن زیتون خالص را روی پوست آسیب دیده بمالید.
- یا روغن زیتون خالص را به صورت دورانی روی صورت بمالید و یک حوله گرم و مرطوب را بر روی صورت خود بگذارید و 10 دقیقه صبر کنید.
- مرتب تکرار کنید.
- اگر پوست خشک یا حساس دارید، از روغن گرم استفاده کنید.
- یک شب صبر کنید و صبح روز بعد، با آب بشویید.
حتما بخوانید: جدیدترین و ساده ترین روش چاقی صورت با روغن زیتون در کمترین زمان ممکن
عوارض جانبی احتمالی روغن زیتون
- یک مطالعه ی انجام گرفته در سال 2013 گزارش کرد که استفاده از روغن زیتون برای خشکی پوست در کودکان وبزرگسالان نباید تشویق شود. محققان پیشنهاد میکنند که استفاده از آن در برخی افراد موجب قرمزی و آسیب در لایه ی بیرونی پوست میشود.
- بر طبق تحقیقات انجام گرفته در سال 2016، روغن زیتون موجب گسترش اگزمای کودکان بخصوص درکودکان دارای سابقه ی خانوادگی میگردد.
- روغن زیتون یک روغن سنگین است که ممکن است درصورت استفاده ی بیش از حد، منافذ پوست را ببندد و باکتری ها را گیر بیندازد. استفاده ی زیاد از آن توصیه نمیشود و مقدار اضافه ی آن باید با یک پارچه ی نرم یا پنبه سریع پاک شود.
- استفاده از روغنهای باکیفیت اهمیت زیادی دارد. ممکن است روغنهای بی کیفیت حاوی افزودنی ها یا مواد شیمیایی باشند که میتواند موجب تحریک یا آسیب پوستی شود. پس روغن را از جای معتبر و با مارکهای قابل اعتماد خریداری نمایید.
1 دیدگاه. همین الان خارج شوید
سلام کرم ابرسان برندLana(لانا)کسی استفاده کرده کرم خوبیه؟ واینکه برای چه سنی مناسب؟